| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:55
- Nahlásit
abby
Naktrájela jsem ho nadrobno a jen trošičku. Někde jsem právě četla, že obsahuje hodně vit. C a je pro psy moc zdravé. Samozřejmě v přiměřeném množství.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:56
- Nahlásit
Taky někde psali, že zelenina typu brokolici,květák se dávat nemá, tak nevím. Květák už jsme taky vyzkoušeli.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:56
- Nahlásit
abby
Na zelí bych se taky vybodla to kvůli nadýmavosti...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:58
- Nahlásit
Karrie
Nám brokolice a květák problémy nedělá Ale jestli chceš výbornej zdroj vit. C, tak dej do žrádla lžíci sušené celerové, nebo petrželové nati
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:00
- Nahlásit
Nám taky ne, ani to zelí a to je u mopsíka co říct.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:00
- Nahlásit
Frog
kvůli nadýmavosti... Přesně tak
Zítra chci vařit pro Ebču,tak hnedka skočím nějakou tu další zeleninku koupit.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:04
- Nahlásit
a můžu mu tu nať dát i čerstvou?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:11
- Nahlásit
Karrie
Jasný , nasekej ji nadrobno
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 13:32
- Nahlásit
Já jsem si koupila knihu od I.Sehnerové "Jak krmit psy aneb vraž do toho osm kostí" a musím říct, že je úplně bezvadná. Je tam taky dost návodů, jak připravit jídlo pro psa, co by měl jíst a proč a vztahuje se to i na člověka. Navíc je to psaný moc vtipně. Moc doporučuju. Dá se koupit tady : http://www.sehnerova.cz/stranky/114x1.htm
Jinak já vařím už asi rok, střídám to s konzervami když nestíhám, nebo když jsme na dovolené. Koupila jsem si sušenou přílohu z Baron.cz, kterou si můžu s sebou spolu s konzervama vzít si s sebou. Přílohu zaleju teplou vodou, pak přidám konzervu,nějaký vitamín a je to.
Když vařím, tak dám do hrnce malou cibuli nakrájenou na kousky, nasypu ovesné vločky, po chvíli přidám nějaké maso a chvíli vařím. Pak maso vyndám, pokud to jde (třeba kuřecí stehna) a do vývaru nasypu ještě rýži a mraženou zeleninu kupuju různé směsi. Pak maso nakrájím na kousky a jen nasypu do hotové přílohy. Nakonec přidám nastrouhanou syrovou mrkev. Do misky pak ještě přidám multivitamíny+minerály. V létě ještě porci posypu čerstvou pažitkou, petrželkou...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 13:51
- Nahlásit
Tina
Jojo ta knížka je dobrá Také jsem ji četla
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:09
- Nahlásit
Knížka je výborná. Jinak holky co se týká zelí - syrové opravdu nadýmá,kysané naopak upravuje zažívání,obsahuje to céčko a doporočuje se používat i pokud pesan zbaštil něco co neměl jako prevence.
|
Janka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 17:58
- Nahlásit
Uvařím maso, v mixéru rozsekám, vrátím do vývaru, přidám mrkev, celer, petržel(případně mraženou polévkovou zeleninovou směs) rýži nebo těstoviny, případně ovesné vločky. Psi to milujou. Sem tam nějakou syrovou hovězí kostičku a jsou spokojení. Není problém kombinovat s granulemi, ale vždycky je namáčím.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 18:01
- Nahlásit
Tak už jsem si tu knížku "Jak krmit psy aneb vraž do toho osm kostí" objednala. není nad to mít ty recepty doma černé na bílem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 18:58 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Ja fenulim taky varim, od vemene, veprovyho/hoveziho pajslu(tzn. plice, hrtan, jatra, srdce, obcas kus loje, obcas kus libovyho masa, ledvinky, praseci nozky, praseci usi, dale od Vetamixu kurata, hovezi hrubomlety, drstky, nekdy teleci, nekdy hovezi svalovinka, nekdy mlety drubezi s hovezim, rybi piliny(ty teda syrovy), a ja uz neviom co vsechno... A jako prilohy ryze, nekdy testoviny, nekdy extrudovany testoviny, nekdy vlocky(syrovy, nespareny - po tech mely holky srajdu), nekdy hrst granuli Brasa top Condition, nekdy rohliky apod.. A k tomu najemno strouhanou zeleninu - mrkev/celer/petrzel - aneb zlata trojkombinace, nekdy brokolice (ale to ji spis radsi sezeru ja), nekdy trosku! kvetaku, nekdy kysany zeli, nekdy celerova nat, nekdy natrhany hlavkovy salat, obcas nasekana pazitka ci petrzel ci koprivy... Proste - zadna veda, co je po ruce, sup tam s tim..
Joo, a co se vyvaru z masika tyka - co zbyde, dostavaji holky jako extra mnamku vecer pred spanim..
Nedavno jsme mladou rtw meli s sebou na jedne vystave, a nekteri lide se ptali, jakou super/hyper/mega premiovkou krmime, ze ma tak krasnou srst.. Z odpovedi - varena strava nebyli dvakrat nadseni...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 06:45
- Nahlásit
Nedavno jsme mladou rtw meli s sebou na jedne vystave, a nekteri lide se ptali, jakou super/hyper/mega premiovkou krmime, ze ma tak krasnou srst.. Z odpovedi - varena strava nebyli dvakrat nadseni...
Fifi
no jo no, to známe
Ikdyž minule jsem byl na očkování a vet se ptal čím krmím, že vypadá tak dobře a srst je super a vůbec , opáčila sem, že normálním jídlem (maso atd.) a on že je to FAKT vidět. Takže vlastně pochvala.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:40
- Nahlásit
fromeli
to znám taky zamnou na výstavě posílali ROZHODČÍ lidi ať jim poradím čím krmím že můj pes má úžasnou kvalitu srsti i barvu a když jsem řekla že vařím a dávám hodně zeleniny tak se moooc divili
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:48
- Nahlásit
žádný recpety nemám jen trošičku experimentu. jednou to může být víc zeleniny pak zase ovoce, někdy víc masa a tak prostě co je doma to tam mrsknout a hotovo. A přidávám teda roboran, někdy i trochu sádla, nebo škvarky, vejce no prostě co je v ledničce, a štěňatům jsem chodila pro kozí mléko a to byl fofr to by ste koukaly. A z ovesnýma vločkama to bylo vždycky trochu na řídko ale né sraj..da
|
Lenda7
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:18
- Nahlásit
Nemáte problém s tím, že když přidáte nějaké vitamíny (třeba Roboran), tak už to pes nechce, přitom bez toho to zblajzne s chutí? Už jsem i přemýšlela, že mu to tam nebudu dávat,ale to by asi byla chyba... je fakt, že ty práškový vitamíny moc vábně nevonějí, neznáte nějaký ,který by tolik nepáchl??
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:25
- Nahlásit
Lenda7
tak to nevím třeba ti někdo poradí ale já stím mám opačnou zkušenost
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:36
- Nahlásit
Lenda7
Tak mu kup vitamíny v tabletách. Buď je v tom zbaští nebo mu je dáš do taveňáku. Jinak já taky recepty jako takový nemám,protože dávám všechno syrový,ale obecně k masu přidávám veškerou zeleninu,co zrovna koupím - mrkev,celer,petržel, okurky,rajčata,cuketu,hlávkovej salát,ledovej salát atd.atd.,veškerý ovoce - nejvíc jablka,ale podle sezony hrušky,švestky,broskve,meruňky,meloun atd. atd. + další věci - různé sýry od eidamu přes cottage po syrečky,droždí,vejce,tvaroh,pribiňáčky,někdy trochu zakysaný smetany,starší celozrnej chleba apod.
Fifi
Píšeš,že kupuješ vemeno - jak normálně voní? Já ho koupila jednou a bylo strašně nakysle cítit,tak jsem ho radši vyhodila,ale je možný,že tak smrdí normálně,tak se ptám
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:44
- Nahlásit
Lenda7
no já dávám tablety toho pangamínu bifi plus, ale na klouby sem měla Fitmin práškovej a ten nijak nezapáchal, jinak obvykle maj i tabletkovou formu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 12:15
- Nahlásit
jana33
No, ja beru vemeno primo z jatek, takze cerstve, ze z nej jeste tece mliko, kdyz do nej riznu... A voni - no, ja nevim, proste nijak.. jako kazdy cerstvy maso... Urcite neni nijak kysele cejtit, jen pri vareni ma takovej specifickej vemenozni oder....
Lenda7
Me cuby sblajznou zradlo i s Roboranem, pak jeste davam stejne jako Fromeli Pangamin bifi plus - a po tom se fenule muzou utlouct, nejradeji by sblajzly celou pikslu najednou... Jo, a obcas jim do zradla sypnu trosku Algolithu (morsky rasy).
|