Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak zase granule
Autor Zpráva
jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:34
- Nahlásit

Ahojky, nemáte někdo zkušenosti s granulema ANF ? Před chvílí jsem měla 20-ti minutový rozhovor na téma GRANULE s odborníkem na výživu u psů. Doteď jsem krmila své psy ProPlankou a byla jsem přesvědčená, že dávám jedno z nejkvalitnějších krmiv. To co mi řekl mě naprosto opařilo ! Dalo by se říci, že si z našeho rozhovoru pamatuji jen to, že ProPlan už ne ! Podotýkám, že to nebyla snaha o propagaci nějaké značky, tento s granulema neobchoduje. Na žebříček u nás dostupných granulí dal na první místo ANF, na druhé Nutrience a na třetí Nutrinugets ( nebo tak nějak ).
Takže se znovu ptám : krmí někdo z vás ANF, nebo Nutrience ? A jaká spokojenost ?
Děkuji

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:39
- Nahlásit

jorkaAmálka
Krmila som ANF pol roka, psovi chutilo asi tak tri mesiace, potom krmivo prestavalo postupne smakovat. Mal po nom makksie vykaly, srst aj kondicia v pohode. Krmila by som nim, keby mu chutilo viac a vykaly boli tuhsie.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:43
- Nahlásit

pigie
Děkuji za názor. Můžu se zeptat jestli máš malýho psa nebo velkýho ? A jakou ANF jsi krmila ? Mě bylo doporučeno ANF 33. Má to být pro štěňata malých plemen.

Lenda7
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 22:49
- Nahlásit

Anf neznám, ale mám zkušenosti s Nutrience. Měla jsem pejsu z útulku, který měl pořád problémy se zažíváním. Zkusila jsem pár značek, žádné zlepšení. Pak jsem na doporučení zkusila Nutrience Supreme a bylo po problémech. I jinak super, krásná srst, dobrá kondice. Akorát mu moc nejely, ale to asi proto, že byl zvyklý na zbytky od stolu a nikdy si vlastně granule moc neoblíbil.
Jinak ale myslím, že pán vynechal jednu značku, která u nás podle mě patří k nejlepším - Biomill. Osobní zkušenost s ní zatím nemám, ale podle toho, co jsem o ní zatím zjistila(dělala jsem si takový průzkum), tak kvalitou určitě patří mezi ty nej. Mám v plánu s ní začít, až dojedeme současný pytel dosavadních granulí.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:46
- Nahlásit

Tak nějak nevím, ale přijde mi, že tady po republice plujou experti na krmivo a vypadá to, že každý je placen jinou firmou....

Jinak se omlouvám, ale ANF nic nevím...ale sama jsem o něm uvažovala. Takže nějaké poznatky ostatních taky uvítám

oliver
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:03
- Nahlásit

Ahoj, ANF - puppy 28, jsem krmila štěně GR. V zásadě spokojenost (trávení, srst, váha - normal), ale co mě překvapilo, že po nich měl takový tmavý jazyk... tak jsme přešli na Hill´s a na těch v zásadě vyrostl. No a teď co tu čtu o různých granulích, tak vaříme (maso, rýžě nebo těstoviny, vločky + zelenina, mořské řasy....)

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:15
- Nahlásit

jorkaAmálka

Taky mě překvapilo,kolik se tady objevilo odborníků na výživu psů.tak taky přidám jednu svou zkušenost z tohoto víkendu.Byl u nás strejda,který má leonbergery a došla řeč i na granule.A světe div se ProPlanka a další podobná krmiva z toho vyšla nejlíp.Absolvoval jednu přednášku o výživě a tam oproti jiným přednáškám nikdo neshazoval Eukanubu,Royal Cannin,ProPlan ....
Takže,kde je pravda!?!

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:19
- Nahlásit

Já krmím ANF 33 a ANF Adult a jsem spokojená jak s kondicí, tak s tím, že můj nežravec konečně vymete misku, zvlášť krůtí mu jede, tak s bobany
Bavila jsem se s pár Američany, co oni říkají na tuhle americkou značku, protože mě taky zarazilo, že v USA je Purina Pro plan stejná supermarketovka jako u nás Pedigree a všichni ANF chválili.
Před tím jsem krmila Eagle Pack (podle Američanů lepší než ANF), já na psech nevidím změnu a ANF jim víc chutná.
Co EP zmizel, tak jsem zkusila Biomill a to byla naprostá katastrofa ohledně toho, co ze psů padalo, to byly hromady jako z krávy, tyhle granule už fakt nikdy více.

Lenda7
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:40
- Nahlásit

Mayo, ty špatné zkušenosti s Biomillem máš jen takové, že byla velká hovínka, nebo ještě něco navíc? Jak dlouho jsi s tím krmila? Přitom by to fakt mělo být dobré, kvalitní suroviny a pro mě je i plus, že to je z Evropy (nevozí se přes půl světa). Žila jsem nějakou dobu ve Švýcarsku (Biomill je švýcarský) a pamatuju si, že jsem tam četla nějakou docela rozsáhlou studii, podle které vyšlo na 1. místě Eagle Pack a 2. právě Biomill. Sice je to jejich, domácí, ale to oni jsou zase dost pintlich, aby mu nějak blbě nadržovali.

jindriska
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:05 - Změnil/a: jindriska
- Nahlásit

jorkaAmálka
ANF krmím, když se nechce vařit či se zapomene nakoupit a jiné granule už nehledám. Granule hezky voní a psům chutnají, i na omak mi příjdou dobrý (ne tak suchý a nemastný jako Acana) a odpad rozhodně lepší než u Acany či Puriny. Navíc mi taky byly vychváleny až do nebe, já je vybrala proto, že říkali, že obsahuje oproti jiným míň konzervantů, přísad a dochucovadel. Ale snažím se nezapomínat nakupovat a nebýt lenošná a dopřávat pejskům masíčko, co hrdlo ráčí

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:24
- Nahlásit

jindriska
Díky všem za názory, jdu do ANF. Zjistila jsem že s nimi krmí i moje kamarádka a po různých střídáních granulí konečně spokojenost. Jediný mínus je prý jejich chuť, pejsům moc nejede. Ale i to je asi individuální. Ten pán s kterým jsem mluvila není přímo poradce přes granule, spíš co se potr. dolňků týká. S granulema neobchoduje, ale jeho firma dělala srovnávací testy asi 17 značek a tu studii si zadala právě Purina. Takže by měl správně vychvalovat ji a ne konkurenční značky.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:40
- Nahlásit

Lenda7
Právě když přestali dovážet EP, tak jsem vybrala Biomill, zdál se mi složením dobrý, zkrmila jsem 2 pytle, tedy asi necelé 3 měsíce, pejsa to docela žral, až jsem se divila, protože to byly takové velké placky a on má radši menší granule jako je třeba Anf, kondice a srst zůstala stejná, ale fakt ty hromady, to bylo něco strašného a vůbec se to nelepšilo, takže mi nezbylo než nakonec najít něco jinéhho.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání