Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Stříhání psů - dotaz
Autor Zpráva
younglady
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 20:26
- Nahlásit

V sobotu jdeme s Abby (parson russell terier) na výstavu a i když je krátkosrstá, tak se jí musí nechat udělat nějaká ta úprava srsti. Objednala jsem se tedy k pani na střihání, která mě zaujala na stránkách tím, že se specialituje na teriéry a navíc sem to měla kousek. Měla jsem představu, co asi by se mělo nechat Abbyně ostřihat a s tím se za pani vyrazila.
S sebou jsem si vzala náhubek, kdyby náhodou, očkovací průkaz a nějaký ty pamlsky, abych kdyžtak Abby rozptýlila.
Když jsme dorazily na místo, tak před barák vyšla příjemně vypadající pani, vzala si Abby a řekla mi, ať přijdu za půl hodiny. Byla jsem mírně vedle a zeptala se pani, jestli nemůžu jít dál, že nechci jet domu a zase zpátky. Tak mi pani doporučila kavárnu poblíž a odešla.
Chvíli sem tam stála jak opařená a pak sem sedla do auta a jela pryč, jezdila sem kolem dokola a byla jsem docela nervózní. Pani se mě nezeptala na jméno psa, na náhubek, na očkovák, na to jak ji chci ostřihat a nejvíc mi vadilo, že mě poslala pryč. Po 15 minutách jsem se vrátila zpět a seděla v autě. Nechtělo se mi odtamtud hnout.
Po půl hodině mi ji pani vrátila. Je pravda, že byla ostřihaná moc pěkně, ale byla očividně z pani trochu nervózní.
Nevim co si o tom celym mam myslet, je to normální přístup????

Janik
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 20:30
- Nahlásit

younglady
Můžu tě ujistit, že je to běžné. I paní, která má u nás ve městě salon pro psy to tak dělá. Veme si pejska k sobě a řekne za jak dlouho si pro něj má majitel přijít. Pro mě to byl taky šok no a pro pejska vlastně taky ale přežít se to dalo.

Misery
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 20:41
- Nahlásit

My jsme to s nasim psem delali taky tak, jednak on byl strasna hysterka a nesnasel cesani natoz este strihani a vubec vsechno, takze poslouchat ho bylo utrpeni pro vsechny usi zucastnenych, ale ta pani kadernice to s nim asi musela vzdycky nejak skoulet, protoze pes byl vzdycky moc pekne ostrihanej, ale zaroven nevypadal, ze by se ji nejak bal, byl vzdycky dost veselej, jako kdyby si to strihani naramne uzival

Olina
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 20:41
- Nahlásit

Měla jsem ten samý problém s mým knírkem. Psala jsem o tom už v diskuzi "hnědnutí podsady". Objednala jsem tenkrát svého štěndu na první velkou úpravu. Už před tím jsme u paní, která stříhá psy, na zkoušku jen přistřihnouta upravit ouška. Paní tenkrát nyla velice milá a ani náznak, že bych tam nemohla s Beníkem zůstat. Když jsme ale přijeli na velkou úpravu i s trimováním, nedovolila mi tam zůstat a řekla mi, ať si přijedu tak za 2 hodiny. Nic nebyly platné mé námitky, že dítě taky nenechám u lékaře samotnýho. Kdyby nebyly tak dlouhé čekací doby v jiných salonech, vzala bych Beňďu a uháněla pryč. Jenže on už se na knírače nepodobal, tak jsem ho tam s bolavým srdcem nechala. Po dvou hoďkách vylezlo sice spokojené upravené zvíře, ale třeba na obočí se mě paní vůbec nezeptala, jak ho chceme upravit a udělala to podle sebe(nelíbilo se mi to). Proto jsem si pořídila svoje kompletní nářadíčko a od té doby si hafušáka upravuji sama. Sehnala jsem si v sousedním městě paní, která krásně upravuje psy a s kterou jsem se domluvila, že mě u úpravy nechá. Takže než půjdeme ke svodu a pod., budu si svého knírka upravovat sama a před nějakou akcí s přestihem navštívíme paní sice vzdálenou 30km, ale vím, že budeme spokojení.

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 21:12
- Nahlásit

younglady
hele mě to normální nepříjde...nezeptá se na jméno..na to jak ccheš ostříhat-před výstavou a nic jí nezajímá???no já bych tam pesana nenechala my máme paní na wořecha,která mi přijde domů,stojí to kolem 300 kč a jsem spokojená a celou dobu u toho...

Endy
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 22:26
- Nahlásit

U krátkosrstého teriéra je střih na výstavu pevně daný,takže se střihač nemusí ptát,jak má psa ostříhat.Ostříhá ho podle standartu.Osobně bych u stříhání taky nechtěla majitele.Ne každý si umí svého psa na stříhání vychovat a střihač si ho usměrní tak,jak potřebuje.K lékaři sice s dítětem chodím,ale při první návštěvě zubaře mě taky vykázal do čekárny,aby mohl dítě v klidu ošetřit.Nehledě na to,že od lékaře nebudu odkoukávat způsob léčby a pak si ho doma sama praktikovat.

younglady
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 22:36
- Nahlásit

No jo ale me dost udivilo, ze si pani Abbynu prebrala na ulici a zase mi ji na ulici vratila a prebrala si na ulici i penize. Jako kdyby nechtela ukazat, jak to tam vypada. Jako normalni bych brala, kdyby me i se psem pozvala dal, na vsem jsme se dohodly, ja bych pak odesla a zase si psa prebrala vevnitr a vevnitr bych i platila. To by mi ani tak divny neprislo, ze tam nemam byt, ale takhle, proste sem z toho mela nejak tak husinu.

monika
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2006 22:52
- Nahlásit

No my když nechávali stříhat naši kokřici tak jsme u toho nikdy nebyli. Teda jen jednou ,ale to se nenechala stříhat a vyváděla. Paní mě požádala at jdu pryč a vrátím se za dvě hodiny. Vrátila mi krásně ostříhaného psa. My měli pak příště možnost pozorovat paní při práci přes okno a nikdy jsem neviděla nic, co by mě nutilo nějakým způsobem zasáhnout. Prostě to s ní uměla.Dokonce si naši Anetu moc pochvalovala a byla jediný kokr, kterého stříhala. Dneska už je Anetka v psím nebi, s paní i když její služby u dogin nepotřebujeme jsme v kontaktu a ona se vždy živě zajímá o každého zvířecího mazlíka, který v naší domácnosti přibývá. Myslím, že když nejste u pejska, tak se pes chová jinak, než jako ve vaší přítomnosti. Myslím, že legendy by o tom mohla vypravovat Mucholabka.

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 07:33
- Nahlásit

Je pravdou, že pejsci jsou většinou zvladatelnější při stříhání bez pánečka, pokud však někdo trvá na tom, že bude u toho pokusím se to rozmluvit, ale když i přesto trvá na svém nechám jej aby byl se psem. Hodně psů když má páníka za zadkem má snahu kousat pokud jsou bez pánečka většina z nich je potom v pohodě. Dělám i psy, kteří bývali dřív na úpravu uspáváni, když jsem poprvé vzala pánovi velkého knírače ve věku asi 5 let málem omdlíval, že si psa chci nechat samotného to ne ze strachu o psa, ale o mě neboť do té doby mu jej stříhali jen uspaného. Dnes chodí pravidelně. Chodila jsem dřív taky stříhat k lidem, ale není to moc dobré ve svém prostředí se cítí jistý a snaží se mít navrch, navíc někde Vás nechají stříhat ve sklepě či na dvoře a nemívali ani pořádný stůl a při cenách nářadí, které k úpravě potřebujete jsem to vzdala.

abby
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 07:47
- Nahlásit

Já teda nevím,na to by ti nejlíp odpověděla Mucholabka.ALe už jen to,že nevíš,jak to tam vypada,ona neznala jméno nebo tak.To by se mi nelíbilo.

kokoška
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 08:17
- Nahlásit

younglady
nevím, jestli je to normální, ale běžné je to docela určitě. Já měla se stříháním špatné zkušenosti, takže jsem si koupila potřebné vybavení a pejsu si stříhám sama. Cizí psy jsem nikdy nestříhala, tak neumím říct, jestli je lepší,aby byl pán pryč a pes tím ztratil sebevědomí. Ale svého psa ostříhám naprosto bez problémů a jsem jeho panička,tak fakt nevím......

Vistra
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 08:18
- Nahlásit

younglady
Já jsem zažila přesně to co popisujete, kroužila jsem kolem salonu a nemohla se dočkat až paní pejska přivede. Funguje to tak asi leckde a je to normální, nicméně už do takového salonu nepůjdu. Když mi stříhala psa chovatelka, byla jsem jí k ruce, psa přidržovala, rozčesávala, prostě se ještě jeden pár rukou moc hodil.
Pokud psa vyvěšují, tím hůř.
Byl to poslední impuls k tomu, že jsem se toto léto pochlapila a do úpravy pustila sama.
Když našeho pejska uspávali před operací, mohli jsme být u toho a také když se poté začal probírat. Měli jsme pocit (asi i on), že jsme ho neopustili.

Hafina
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 08:37
- Nahlásit

Asi je to dost běžné, ale já bych k takové střihačce víckrát nešla, když se ani nezajímá o jméno psa a peníze si taky bere na ulici. Když jsem chodila ke stříhačce já, tak jsem u stříhání být mohla a pes byl taky v pohodě. Akurát už to v poslední době docela flákala, tak si naše paní chovatelka (chodila k té samé stříhačce) pořídila nářadíčko a stříháme teď u ní.

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 08:48
- Nahlásit

younglady
Svého psa stříhat nemusím, ale od několika známých vím, že tento postup je celkem běžný a tudíž možná i normální. Určitě ti paní měla vysvětlit důvod svého počínání, tak aby jsi byla v klidu a měla nějakou jistotu - záruku, že se ti pes vpořádku vrátí. V dnešní době se člověk nediví ničemu. Příště bych žádala odůvodnění, pokud ti nevyjde vstříc... běž jinam. Ty jsi zákazník....

Vanda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 08:55
- Nahlásit

younglady
Pravda je, že na trimování není moc o čem dumat, pravda je i to, že mě se u obou střihaček stalo, že mě tam nechtějí při trimování mít. Na druhou stranu každá se mnou slušně promluví - i vysvětlily proč si to nepřejí, a nakonec já to taky vidět nemusím, stačí mi ty kxichty, co mám od Báry za to, že sem si dovolila jí tam vůbec přivézt. Ale obě mě normálně pustí do prostor, kde pracují, ale možná dělá v bytě a nechce si tam vpouštět zcela cizí lidi, těžko říct, ale i to by ti mohla slušně pár slovy vysvětlit. Jinak, že je pes lehce vyjukaný po takové věci není podle mě nic divného - Bára to má tak, že na jedné straně je mimo, co se jí to stalo a na druhé se jí tam moc líbí, protože paní, aby si jí udobřila, jí dává dobroty, takže vlastně nechce pryč.

younglady
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:04
- Nahlásit

All
Jako to, že si ji tam nechala a mě poslala pryč, to bych ještě brala, ale za jiných okolností.
Přes plot sem viděla, že pani pracuje ve spodní části baráku, ne v bytě, tak tam by snad nevadilo, kdybych se šla podívat. Ale že mě nepustila ani přes plot, ani na dvůr.
Já prostě nevim, se střihem sem byla spokojená, ale s tím přístupem moc ne. Asi zkusím ještě jinou štřihačku a pak si to provnam.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:28
- Nahlásit

Endy
to je sice fajn že je střih daný...ale younglady bypa u tý paní poprvý..a já viděla i blbě ostříhaný psy a ty dámy na to živnost měly...takže asi tak
younglady
přesně tak..taky bych zkusila někoho jinýho a uvidíš...naše paní co chodí domů taky chce bejt někdy sama..nechám jí s Ronem a odejdu ale celou dobu slyším že s ním mluví hezky

Lesanka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 12:59
- Nahlásit

younglady
mně se stalo včera to samé. Nechala jsem stříhat své pudlí mimino a předala jsem jí také za plotem. Pěkně mně z toho bolel žaludek (celou hoďku), pak nám paní, ale vrátila pěkně ostříhanou čubičku . Tak nevím, ale pes by ve výsledku naprosto v pohodě. A za mnou šel pán také s pudlíkem a klidně tam pejska také nechal.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 13:10
- Nahlásit

Ahoj, kdyz uz je to tu strihani..nemate nekdo tip na dobreho psiho kadernika v praze?? Chci nechat upravit moji zlatandu..
a doporucili bysme mi strihani nebo trimovani??

Nahoda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 13:22
- Nahlásit

Taky se přidám se svou zkušeností.
Když jsem měla svojí první knírajdu bez PP, kterou jsem si upravovala sama, střih tzv. na "tuleně". . .
Jednou my mašinka vypověděla službu, prostě téměř nestřihala.
Vzala jsem do ruky Zlaté stránky a jala jsem se hledat někoho s touto živností. Osobu údajně z oboru jsem našla, byl domluvený den i hodina. Asi mě varovalo něco zhůry. Už po cestě mi bylo divně od žaludku. Dorazila jsem na místo, starší paní mě zavedla do sklepa a řekla mi, abych asi tak za hoďku přišla, ale já jsem se nadala a řekla jsem, že zůstanu.
To co se dělo, předčilo veškerá má očekávání Paní na mojí knírajdě vystřídala asi tři mašinky, které "stříhali" jako ta moje, takže vlastně nestříhaly. . . To už se o mě pokoušely mdloby a když se mě paní zeptala, jestli kníračce má ostříhat ofinu a nohy, tak jsem úúúúúplně vyřízená té paní řekla, že tohle nemá cenu a ať už toho nechá a ona mě začala přesvědčovat, že to bude v pohodě a ať jí nechám, že feňuli dostříhá. No nedostříhala. . .představa, že bych měla odejít a po ostříhání si ji vyzvednout, no raději nedomyslet.
Nynější kníračku si upravuji sama a výstavní úpravu dělá chovatelka.

Vistra
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 17:50
- Nahlásit

younglady
Dle popisu mi to připadá jako stejné místo (Praha 4), kde jsem byla i já.
Musím objektivně přiznat, že pejsek byl pečlivě a hezky ostříhaný a netvářil se nijak vyděšeně (byl trochu uražený), ale stejně už bych ho nikde samotného nenechala. Přijde mi to zbytečné, je moc hodný a při stříhání drží.

Vistra
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 17:58
- Nahlásit

Jo a ještě jsem chtěla dodat, argument, že okoukáte střihačovo know how mi připadá směšný. Každý, kdo poprvé vzal do ruky nůžky, strojek a trimovák ví, že nic se nedá okoukat. Za vším stojí hodiny zkoušení, opravování, dodělávání a to se nedá jedním omrknutím naučit. Znám některé fígle, ale sama bych je na psovi vytvořit nedokázala. Třeba ofina, vím přesně jak má vypadat, ale když se o to pokusím sama, tak pes vypadá jako blb.
A taky je to strašná dřina, chápu, že někdo to potěšení za úplatu přenechá profíkovi rád a nebude se mu hrabat do řemesla.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2006 18:18 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Vistra
S tim know-how naprosty souhlas.. Treba ja patrim mezi ty blazny, co se pustili do upravy erdela na vlastni pest. Mam oproti ostatnim, kteri otviraji kufriky s mega vybavenim jen par nozu a kartacu, na vystavach okukuju ruzne figle, netajim se s tim, a mnozi dobre poradi. Taktez chovatel moji fenule mi v zacatcich udelil lekce, a spise byl rad, ze se o upravu pokusim sama, a ze timpadem ma o praci mene.. Ale znam jen par figlu, porad se ucim, a je to opravdu veda..
Ono taky, ne kazdymu profikovi ze salonu se chce terier opravdu aspon zpocatku "skubat" a ne hned projet strojkem..
Ale jinak - ja bych proste svyho psa nikde samotnyho pri uprave nenechala. Muj nazor, stacilo by mi sedet nekde v koutku, ani nemukat, a kdyz by to strihac/ka zvladal/a, proc do toho zasahovat.. Ale, muj pes, moje penize, tak bych proste chtela byt u toho!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 17:15
- Nahlásit

Moje mamka nemá osobně ráda, když má u stříhání majitele. Ale už sama říkala, že si tam ty lidi možná bude nechávat. Já stříhám i bez lidí i s lidma, někdy přímo u psa doma, když je to přání zákazníka-někteří se fakt o psa bojí, mají psa bázlivého, kousavého...faktem je, že se dělá líp, když je pes v neznámém prostředí a bez podpory paničky. Jinak za paničkou pořád lozí, kouká po ní, hraje divadlo, knučí, kroutí se, protože ví, že u paničky mu to projde. Dřív jsem psíka u paničky taky pustila stejně jako to dělává panička, když kviknul a viděla jsem zděšený pohled paničky, ale už začínám být víc drsnák a i lidem to víc sedí, udělat rychlý zásah. Pro některé je stříhání před jejich zraky tak hroznou zkušeností, že nám ho pak radši nutí a odejdou. Mamka na tom nemá ráda, že se jí někdo kouká pod ruce. Určitě to není o bití psa nebo o uspání, jak si hodně lidí myslí. Taky vyvěšování je pěkná kravina, podle mojeho názoru. Není jak stříhat vyvěšeného psa, pak ho pustíš a on vypadá úplně jinak. Když má nohy, at postojí, však mám ty ruky dvě a podržet ho zvládnu. Navíc někteří jsou si jistější, když pevně stojí, než když mají hlavu až někde u stropu. Někteří psi nesnáší, když jsou na stole, tak je tam prostě dáme jenom na nejnutnější věci, na nohy a tak, hřbet ostříháme na zemi, a pes si pomalu zvyká, že se nic hrozného neděje. Teda ale zabíračka na záda Co vždycky vyžaduju je vodítko. Není nad to dostat psa do náruče bez ničeho-nejen že může vyskočit, ale když kolem mě jen tak pobíhá, většinou se cítí, štěká, skáče, zdrhá, jak dostanu do ruky vodítko, pes je jako vyměněný.
Očkovák chceme vidět jenom u psů, kteří přišli poprvé nebo jsou pokaždé fúúúj. Na jméno se ptáme vždycky a na některé náležitosti taky.
Většinou je lidem, kteří nechají psa sjet strojkem nebo stříhat nakrátko jedno, jak bude pes vypadat. Naopak lidi kteří chodí často, nechávají psa trimovat nebo ho mají na parádu, těm na tom hodně záleží a tyhle je lepší u stříhání mít.
nika00
Střih zlatíka je pevně daný, hřbet se trimuje, krk a uši stříhají.
Nahoda
Ono se řekne, vystřídala tři mašinky. Někdy ale přijde pes, na kterém se fakt musí vyzkoušet víc strojků-i když se to na první pohled nezdá, někteří mají hustou a jemnou podsadu a bývají opravdu problémy. Kupodivu ty kvalitnější strojky nestříhají psy s určitým typem srsti.

Ale stejně mě většina psů nemá ráda a nespraví to NIC na světě

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 17:34
- Nahlásit

Jeste jsem si vzpomnela na jednoho psa, malý kousavý knírač. Paní říkala-když přijdem na veterinu, první co udělají je že mu zavážou držku. Hřbet jsem mu vždycky sjela bez vázání, ale nesnášel to kolem "nářadíčka", v podpaží, kolem dupy a vpředu. Nekousne moc, ale dělá hrozný řev. Už se pomalu zklidnil, přišel na ten princip a že tím moc nespraví a paní naposled koukala "proč mu tu mordu nezavážete, hajzlovi?" naproti tomu paní s hrozně agresivním křížencem-jediný pes, kterého jsem kdy odmítla. Zklidnil by se, ale panička absolutně nespolupracovala a spíš ho v agresivitě podněcovala, pokaždé když vyjel ho hladila, říkala Hodný, hodný, chudáčku můj malý (já tam s modrýma zkrvavenýma bolavýma rukama), a může dýchat v tom náhubku a podobné pindy. Došla mi trpělivost jednoho dne, kdy jsem stříhala u její sousedky, pak hned k ní. Sousedka vyšla se mnou ven, rozloučit se a pochlubit se se psem té druhé, i s malým děckem. Děcko mělo v ruce bonbon, paní otevřela dveře. Pes vyletěl, počuchal a uviděl bonbon, tak děcko jednoduše rafnul do ruky. Ona na to nic, asi už to znají. Když se za náma zavřely dveře, dušovala se, že to ještě nikdy neudělal (to víš že jo, tááákovéhle). Při tom dušování mě ten pes napadl tak razantně, že by se za to nemusel stydět ani ovčák. A paní? "Božatko moje, neubližil sis?" Otočila jsem se na podpatku. Vždycky jsem jí při stříhání říkala, at ho bud seřve, nebo dá aspon pokoj, ale nedalo se jí to vysvětlit, za dvě vteřiny udělala to samé. Ona prostě u něho musela být a utěšovat chudáčka, když kouše.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2006 16:13
- Nahlásit

Já zase nevidím důvod, proč někde někomu nechávat svého psa. Ale vím, že spousta lidí psíka hodí do salůnu a pak si pro něj přijde.

petraPraha
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2013 12:26
- Nahlásit

Sama pejsky stříhám, ale tohle bych si nikdy nedovolila. Proto jsem zvolila cestu stříhání psů vždy u majitele doma. Pro pejska je toto prostředí známé a díky tomu není při stříhání příliš vystresované jako ve výše uvedeném případě.

Blanka11
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:35
- Nahlásit

Mám stejnou zkušenost jako hodně lidí tady z diskuze. Prostě cizímu člověku psa nesvěřím, kdyby s ním zacházel slušně, nevadila by moje přítomnost. Řeším to stříháním doma (http://www.strihanipsugabriela.cz/ ) a jsem spokojená, ale hlavně je v pohodě můj miláček a to je hlavní.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání