| Autor |
Zpráva |
naits
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 11:41
- Nahlásit
• Chcete si pořídit psa?
• Nevíte si rady při výběru, jaký pes je pro Vás vhodný?
• Nevíte, co a jak zařídit do začátku?
• Nebo už psa máte, potřebujete se poradit o problémech v běžném soužití?
• Nevíte, kam se obrátit v otázkách výchovy a výcviku, při problémech zdravotních, při odchovu a umisťování štěňat? Potřebujete poradit, kam na dovolenou se psem nebo kam ho umístit v době dovolené?
• Nevíte si rady při jednání s úřady ohledně psa?
K tomu můžete využít bezplatné Psí poradny, kterou pořádá Nadace na ochranu zvířat každou první středu v měsíci od 18.00 do 20.00.
Nutno předem objednat na tel. 222135460.
Můžete se přijít poradit s odborníky o jakýchkoliv otázkách, spojených s vlastnictvím psa a se soužitím se psy. Co nevíme, rychle dohledáme.
Nejbližší poradna 4. října 2006!
v sídle Nadace na ochranu zvířat, Pacovská 31,
Praha 4.
Poradce: paní Vladimíra Tichá, dlouholetá chovatelka a rozhodčí, autorka několika publikací a mnoha článků v odborných časopisech.
Bližší informace:
Nadace na ochranu zvířat, Pacovská 31, 140 00 Praha 4
Tel. 222135460, 731526120, e-mail: nadace@ochranazvirat.cz
www.ochranazvirat.cz
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:19
- Nahlásit
naits
Pěkný,ale všichni nejsou z Prahy.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:22 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
abby
objevi se to tu vzdycky tak jednou do mesice...
Ale podobne poradny dela i MVDr. Baranyiova na veterine na VFU v Brne (pravda, nejsou bezplatne!). Byla jsem tam 1x s malym Lumpem a mohu to vrele NEdoporucit. Jenze zas kdo chce kam, pomozme mu tam - proste to delaji i v Brne, pokud by nekoho tato informace zajimala...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:24
- Nahlásit
wami
Paní docentku znám, škoda, že jsme se neznali před tím, než jsi tam šla, mohla jsi ušetřit...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:26
- Nahlásit
wami
Já o té poradně v Praze slyšela.Bylo to tuším v pořadu Chcete mě? Už tehdy mě zarazilo,že se to nepokusí zavést i v jiných městech.
Zatím radu nepotřebuju,ale když si někdo pořizuje pejska,tak by se to mohlo hodit
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:28
- Nahlásit
Hafina
No, ja ji to taky neplatila najednou, ale jen tu jednu hodinu... A muzu rict, ze ac jsem clovek trpelivej, tak i muj chlap na konci prohlasil, ze pres veskere me sebeovladani na me bylo videt, jak menim barvu vzteky, udivenim a prekvapenim nad tema hlodama...
A ac jsem se ji fakt snazila do toho nekecat, mistama to neslo...
Dodnes mam v hlave nektere jeji perlicky a naprosto nechapu, jak nekdo TAK neprofesionalni se muze prohlasovat za etologa a nekomu radit - a jeste si za to necha platit. Pak ty psy coby asocialy clovek potkava venku...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:13
- Nahlásit
wami
No víš, ona to dokonce i vyučuje, je velkým a uznávaným odborníkem...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:59
- Nahlásit
Hafina
Co vyučuje? Kynologii?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 15:09
- Nahlásit
Zet
nene mám dojem že etologii obecně...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 15:27
- Nahlásit
wami
Jaký hlody?Pochlub se!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 16:29
- Nahlásit
davidkova renata
Jaký hlody?Pochlub se!
Dam jeden priklad za vsechny, jo?
Predstav si skupinu cca 5-6 steniku ve veku 8-10 tydnu. Pani MVDr. rekne: "tak si vyzkousime odvolani ze skupiny hrajicich si stenat - treba pane vy s Nerem." Pan s Nerem vola stenika, ten ho samozrejme neposlechne, pan vola 10x, 20x, jinak nedela nic, jen porad vola "Nero, Nero pocem, tak pudes sem nebo ne?"
Pani MVDr. ho tohle necha delat tak pet minut a pak rekne: "No, a kdyz takhle budete na pejska volat porad, tak si zvykne, ze na povel prijit nemusi. Tak si ho jdete odchytnout. A ted to zkusi pani s Aidou."
Uz tohle mi stacilo, a to se ji povedlo behem prvnich cca 10 minut, co jsme tam byli. Neporadi, jak to udelat spravne, pouze zkritizuje, sama necha vytvaret nulovou reakci na povel. A prosimte - co to ma jako byt, odvolavat 10tydenni stene rovnou ze hry? Kde na to prisla?
No, a takhle tam probihala cela hodina a pul. Ja v podstate neudelala nic z toho, co po nas chtela (protoze to v danem veku stenete bylo nesmyslne) a kecala ji do toho, co tem lidem vykladala, protoze mi vadilo, jak nerekla jediny ani zakladni postup, proste nic...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 17:31
- Nahlásit
Hafina
Ta to jo ... to mnohé vysvětluje
wami
Typický český etolog vědec ... h.... ví, ale do všeho kecá Tak to dopadá, když se teoretik snaží udílet praktické rady
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 17:34
- Nahlásit
Zet
no, v tom pripade, jeste ze jsem etolog ze zajmu a ne z povinnosti...
Protoze pri predstave, kolik pejsku se ji podari takhle "pripravit", me malem rani mrtvice...
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 18:33
- Nahlásit
Treba by mi mohla poradit, jak "pripravit" pritele na to, ze mi ma dovolit poridit psa :-P
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 07:53
- Nahlásit
wami
tak to je teda poradna za všechny prachy....Ale člověk se bohužel setkává s různými způsoby výcviku, ne všemi souhlasí, a Tebou výše popsané rady té MVDr. lze považovat skutečně za zcestné.....Mně trvalo hrozně dlouho, než jsem přišla na to, že si musím všechny ty rady, které se na mě sypou pořádně přechroustat v hlavě a aplikovat si na psy jenom to, co mi selský rozum řekne, že je moudré.....Bohužel ale člověk, který je absolutní začátečník a nemá ani načteno víc kynologické literatury, když natrefí napoprvé na blba, tak si může zadělat na problém už v začátku a pak se chudák diví....
Já si zas pamatuju jednu výcvikářku, která skoro všem psům, které cvičila cpala ostnáč a i mému psovi ho doporučovala a to mu tehdy bylo pouhých 6 měsíců Já to tehdy odmítla, nějak mi zdravý rozum řekl, že to asi fakt není potřeba.....pak jsem si ten ostnáč jednou zkusmo půjčila od kamarádky a řekla si, že to je fakt prostředek, který nepotřebujeme. Taktéž jsem byla tehdy překvapena, že ostnáč ta paní výcvikářka narazila i feně, která byla evidentně děsně bojavá....její reakce po korekcemi ostnáčem byly strašné...ocas mezi nohama, slepá poslušnost ze strachu......fuj....takže až jsem měla zaplacené ještě další lekce, nechala jsem je raději propadnout, abych si psa pod vedením té paní nezmršila ....Ona prostě aplikovala klasický cvičákový "ovčáčkářský" dril, s kterým naprosto nesouhlasím. Něco z toho je sice potřeba, ale mě teda těší radostné plnění povelů na balonek či pamlsek byť i nepřesně, než slepá přesná poslušnost kdy se ale pes bojí...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:40
- Nahlásit
wami
Dam jeden priklad za vsechny, jo?
Predstav si skupinu cca 5-6 steniku ve veku 8-10 tydnu. Pani MVDr. rekne: "tak si vyzkousime odvolani ze skupiny hrajicich si stenat - treba pane vy s Nerem." Pan s Nerem vola stenika, ten ho samozrejme neposlechne, pan vola 10x, 20x, jinak nedela nic, jen porad vola "Nero, Nero pocem, tak pudes sem nebo ne?"
Pěkný ,dík,trochu zábavy po ránu neuškodí .akorát je průser,že se tím ty lidi řídí..
|