| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:35
- Nahlásit
Rvačka
Dne 1.9.2006 byla hlídka MP vyslána na ul. Hornopolní v Moravské Ostravě, kde došlo k fyzickému napadení mezi několika muži před barem. Na místě strážníci zjistili, že došlo k hádce mezi třemi hosty baru, která následně přerostla ve rvačku. Jeden z mužů měl u sebe svého psa – pitbulteriéra, kterého na své dva „protivníky“ poštval. Jeden z napadených měl poranění na předloktí, druhý na hlavě. Ve chvíli, kdy na místě byli strážníci, se muž se psem nacházel v baru, kde se posilňoval alkoholem. Zde byl také zadržen a předán přivolané hlídce Policie ČR. Oba zranění muži byli převezeni sanitou k ošetření do nemocnice.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:39
- Nahlásit
Pes pokousal dítě
Dne 12.8.2006 byla hlídka MP vyslána ke splavu u řeky v Ostravě – Svinově poblíž ul. Luční, kde se měl pohybovat bezprizorní pes, který pokousal dítě. Na místě kontaktovali strážníky matka a otec dítěte. Uvedli, že jejich 7-letá dcera, která se již nacházela doma, byla při procházce kolem řeky pokousána volně pobíhajícím psem. Ten se v době přítomnosti strážníků pohyboval kolem. Jednalo se o křížence neurčitého původu, avšak majitele se strážníkům nepodařilo zjistit. Ačkoliv se v té době nacházely na místě dvě osoby bez přístřeší a otec napadené dívky tvrdil, že pes patří jim, ti naopak toto popírali. Proto byl na místo přivolán pracovník úseku odchytu městské policie a ten psa po odchycení převezl do útulku v Ostravě – Třebovicích. Nyní ho čeká veterinární vyšetření, které by mělo vyvrátit podezření na možnou nákazu dívenky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:40
- Nahlásit
Opilá žena se psem
Dne 31.8.2006 v dopoledních hodinách si strážníci na ul. Železárenské v Ostravě – Mariánských Horách povšimli na zemi ležící ženy, kolem které pobíhal pes. Při zjišťování, zda není žena zraněna zjistili, že je bez zranění, pouze silně opilá. Nebyla schopna srozumitelně komunikovat ani se sama zvednout ze země. Proto bylo rozhodnuto o jejím převozu na protialkoholní záchytnou stanici a pro psa si musel přijet pracovník odchytu městské policie.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:41
- Nahlásit
Pes pokousal dívku
Dne 5.9.2006 byla hlídka MP vyslána na ul. Sportovní v Moravské Ostravě, kde bylo na tísňovou linku oznámeno pokousání ženy psem. Na místě se skutečně nacházela mladá žena, která měla krvácející poranění nad kotníkem. Uvedla, že při procházení kolem zaparkovaných vozidel vyběhl proti ní pes rasy stafordšírský bulteriér a pokousal ji na noze. Ve chvíli, kdy hlídka dorazila na místo, se pes, který dívku napadl, nacházel opodál a byl přivázaný ke sloupu veřejného osvětlení. Ke strážníkům se také po chvíli přihlásil majitel psa. Uvedl, že psa venčil a ten mu utekl. Žena byla hlídkou poučena o nutnosti lékařského ošetření a majitel psa byl poučen o nutnosti předložení potvrzení o očkování psa. V současné době je událost v šetření Policie ČR jako přestupek.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 16:20
- Nahlásit
V Ostravě mě nikdo neuvidí
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 16:22
- Nahlásit
blanulinka1
mno to ti mě taky napadlo.....
Mucholabka
hele je jasný že to tam máte zlý divný lidi..to ti povím
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 16:54
- Nahlásit
Mucholabka
Pěkný výčet....tak tam u vás bych teda bydlet nechtěla.....
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 17:03
- Nahlásit
Opilec a zvíře
Je to trochu z jiného soudku, ale dám sem svoji příhodu z doby, kdy jsem byl na gymplu.
Na biologii jsme měli profesora – milovníka zvířat, do školy často nosil a vodil různá zvířátka. Jednou, zcela bez varování, ráno přivedl na vodítku dospělou levhartici. Že jí hlídá kamarádovi a nemůže sama zůstat doma. Byli jsme nadšení, každou přestávku jsme chodili levhartici venčit – jenže kočkovitá šelma není pes, je v podstatě nevycvičitelná, a tak venčila spíš ona nás. Lidé a hlavně psi nás na chodníku obcházeli kilometrovými oblouky.
Ve škole se levhartice bavila tím, že neustále někam zdrhala. Nakonec na začátku přestávky zdrhla na chodbu a tam vesele skočila jedné studentce na záda – nic jí až na šok neudělala, ale ředitel pro ten den vyrazil biologa i s levharticí ze školy.
Pár dní na to jsme jeli se spolužačkou v noci z kina, nastoupili do prázdné noční tramvaje a co nevidíme - tam chodila zcela volně naše levhartice, vodítko tahala za sebou po zemi. Páníček, zřejmě ten kamarád našeho biologa, ožralý spal na sedadle. Jak dlouho už takhle cestovali nevím, měli štěstí, že šelmička nikde nevystoupila ulovit si něco k večeři, ale aspoň měli celý vagón pro sebe. Holka nás asi poznala, začala se mrouskat jako kotě a my šli vzbudit spícího kočkologa. Byl schopný přesunu vlastními silami, takže tím celá veselá historie skončila.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 17:20
- Nahlásit
Walda
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 17:51
- Nahlásit
Walda
Pěkné...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 18:00
- Nahlásit
Asi máme, máme to tu zlý...a jestli pamatujete na toho zmláceného kluka kvůli vořechovi, jak se to tu jdnou řešilo, tak to bylo taky u nás.
Walda
Nebudila bych ho, nenápadně bych si levhartici vzala domů-je to můj dětský sen. Vždycky jsem snila, že přijede Avia, týpci řeknou Hele, Mucha, my víme, že tak miluješ kočky a hlavně ty velké, tak sme ti dovezli tygříka A studovala jsem, jaké jsou poplatky za chov nebezpečného zvířete a jak musí být zabezpečeno a k jedněm narozeninám mám od zákazníka slíbenou pumu ze ZOO Lešná
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 19:12
- Nahlásit
Mucholabka
jedněm narozeninám mám od zákazníka slíbenou pumu ze ZOO Lešná
..aby měly ostravské bleskonoviny o čem psát?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 19:28
- Nahlásit
blanulinka1
sarax
brut
Nebojte děvčata ono to není tak zlý, my vás máme rádi.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 19:44
- Nahlásit
Mucholabka
To by bylo veselé mít takovou kočku společně se psy, asi by tvoje nadšení nesdíleli.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 19:46
- Nahlásit
Walda
Já jim dám nesdíleli
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 19:58
- Nahlásit
Mucholabka
Možná byste měli všichni nového alfa-člena smečky ?!
|
bess
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2006 00:51
- Nahlásit
Tak nějaké foto o soužití velké kočičky se psy
http://www.boston-life.narod.ru/photoalbum5.html
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2006 08:39
- Nahlásit
Mucholabka
No nevim, přijde mi, že na těch odkazech je docela jasně vidět, že ta vyhláška, kterou u vás máte a kvuli které jsme nakonec do ostravy ani nejela moc stavu (ne)pokousaných nepomáhá...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2006 13:38
- Nahlásit
Eimy
Jaká vyhláška? O žádné nevím a žádnou nedodržuju.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2006 13:43 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Mucholabka
No podle te vyhlášky musí bes v Ostravě na vodítku mimo plochy, ktery jsou určený pro volný pobíhání psů a psi, kteří jsou agresivní atd musí být s košem.. nebo tak nějak to bylo... Už si to přesně nepamatuju...
Tak jsem našla tu diskuzi, kde jsem se konkrétně na tohle ptala, je tam i odkaz na tu vyhlášku...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=4039&forum=6&page=0
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2006 14:19
- Nahlásit
Eimy
Tak to mi přijde normální, že na ulici mám psa na vodítku. Už jsme se o tom bavily v jiném tématu. Je dost lidí, kteří se psů bojí, není jim to příjemné, když kolem nich běhá volně pes a taky mi psa ještě nepřejelo auto-teda neber si to osobně měšťáci si myslím jsou celkem shovívaví a poznají vychovaného psa od hajzlíka, sama jsem s tím problém nikdy neměla a na Bucu se mi dokonce před pár dny sápali.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2006 15:22
- Nahlásit
Mucholabka
No, jak už jsem psala, to naše sražení autem bylo vinou mojí blbosti. Psisko udělalo přesně to, co sem chtěla... ;) Takže asi tak... Ale nevim, jak u vas třeba vypadají sídliště, ale myslim, že tam pes na volno není problém a já osobně si nedovedu představit, že bych musela mit psici v podstatě pořád na vodítku, když tady u nás je to jen pomucka na přecházení silnic a na cestování MHD...
|