Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Sme našli krávu
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:10
- Nahlásit

Včera jsem vzala čokliny na procházku, vzala jsem přepínací voítko, protože má karabiny na obo koncích a připnu si obě dvě potvůrky. Chodím na posekanou louku, z které vede cestička přes les na lou neposekanou-nedá se tam moc chodit, ale řekla jsem si, že jim udělám radost a pustím je tam. Tak si jdu po cestičce, která vede za roh, Aša napřed. Na křižovatce se zastavila a začala větřit a vystavovat. Je tam vždycky dost srn a sem tam i nějaký feťák, tak si říkám á jé, v téhle fázi už ji neodvolám, už zmerčila srandu. Nicméně se povedlo ji na třetí pokus vytrhnout z transu, připla jsem si ji a jdu dál-a naproti mně stojí kráva jak byk bez obojku a bez košíku. Holky se naježily a svorně táhly směrem ke krávě s nalitým vemenem a rohama až za roh. říkám holky, neblbněte, ta kráva na nás čumí a funí. A fakt čuměla a koulela očima. Vzhledem k tomu, že jako malá jsem chodila do kravína, vím co tyhle potvory umí, i když jsou často i mazlivé, raději jsem se otočila-vzhledem k síle psů to šlo dost těžko. Jenže ta kráva šla furt za náma. Jsem se zastavila a odešla na kraj, naštěstí přešla a šla pomalu pryč, ale ohlížela se po nás. Psice byly úplně zfetované, pořád stopovaly. Tak si jdu, nemoha je pustit volně, bo by šly papat hověza. Za chvilku padlo šero. Naproti mě se vynořil z luk zmatený pán v gumákách, který se pořád ohlížel. Tak jsem se ho zeptala, jestli náhodou nehledá krávu. On že prý jako jo a jestli nevím, kam šla, tak jsm ekla že za roh a že to bude jednoduché, protože psi jsou po jejích stopách úplně mimo. Tak jsme šli-skoro utíkali kus cesty za psama, kteří mě táhli a za chvilku jsme našli krávu spokojeně stát v nějaké zahradě a žrát jabka. Pán radostně poděkoval, lapl krávu a začal jí vysvětlovat Liduško, ty krávo jedna, já jsem tě hledal, musíš se jít podojit. Na to, že moji psi neumí stopovat docela fajn výkon

brut
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:13
- Nahlásit

Mucholabka
bych Bruta neodvolala a kráva by mně pořádně prohnala......
Vidíš, stačí stopovat krávy nebo vysokou a obě holky se to naučí

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:17
- Nahlásit

chichi, to je pěkná příhoda

náš mladej má z kraviček taky slušný respekt. U nás na chalupě má krávu kdekdo, je tam i "obecní kravín", takže kravky se pasou i "volně" po loukách a občas se přijdou k ohradníku podívat na kolemjdoucí. Mého mlaďocha tak jednou děsně vyděsila odrostlejší jalůvka, kterou Akouš strašně zajímal...chtěla si k němu pod ohradníkem aspoň čuchnout...Akouš spustil povyk.....Já se mu začala smát, hladila jsem přitom tu jalůvku a dělala si ze psa srandu, "že je posera...taková krásná kravička.." atd. Akouš se pak uklidnil a strašně opatrně si šel k jalůvce taky čuchnout.....škoda, že jsem neměla tehdy foťák.

ale "Liduško, ty krávo jedna....." to je fakt dobrý

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:16
- Nahlásit

Mucholabka

Na to, že moji psi neumí stopovat
Co plašíš, stopujou super.

To my jsme tuhle v noci zkoušeli stopovat zaběhlýho psa ze sousedství. Holčina bulela, že psa není, tak jsem si říkal: prubnem to. Jenže pesan měl přes hodinu náskok, asi běhal sem tam a bylo to hodně po asfaltu, takže jsme ho nedostihli.
A druhej den stejně přiběh.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:20
- Nahlásit

Mucholabka
nazdar o kravach mi ani nemluv!jednou,jak mel hajan pulroku,tak prohnal byka,tojsem mela srdce az nekde...blbec bylo mu pul roku a mel z toho ohromnou radost,ja spise opak,no nevim,nevim,co bych delala,kdyby ten byk byl pekne vztekly.kousek od nas tam je jeden zemedelec a nechava kravy a byky na volno,bez retezu,zrovna dobry pocit z toho nemam,jak jdu kolem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:32
- Nahlásit

Walda
No, ta stopa byla hodně čerstvá a psi hodně nabuzení a navíc ještě v jednotě je síla Ašopes překvapila, že se stopy držela, jinak je dost roztěkaná i na pamlsky na stopě a na hledání mě. Nikdy nepochopí, že když se schovám, má stopovat, může přítel stokrát dát povel, ona ho stejně neposlouchá a pobíhá zmateně jak lesní včela, než mě najde.

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:44
- Nahlásit

Mucholabka

Pěkná story ze života a to zakončení

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:35
- Nahlásit

musim rict, ze nadpis tematu me zaujal. taky jsem dneska nasel kravu .... prijdu rano do prace a za mym stolem sedi moje sefova a ceka na me ......

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:35
- Nahlásit

Jirikovo
kyslík jako vždy dodá všemu korunu

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:36
- Nahlásit

Jirikovo
tak to já nacházím každé ráno celé stádo....a občas i nějaký vůl se tam najde

Darina1
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:50
- Nahlásit

Jirikovo
Já jsem doma, já nikoho za stolem nenajdu bů,bů,bů.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:52
- Nahlásit

Darina1
mas zrcatko ....???

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:54
- Nahlásit

Jirikovo

Tak se chová gentleman

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:55
- Nahlásit

abby
jednak jsem o sobe takovou kravinu nikdy netvrdil a jednak jsem jen polozil neskodny dotaz, jeho zneni at si kazdy prebere sam ....

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:57
- Nahlásit

taky jsem dneska nasel kravu .... prijdu rano do prace a za mym stolem sedi moje sefova a ceka na me ......

chacha, já jsem na tom obdobně, ale s tím rozdílem, že moje šéfová chodí do práce zásadně minimálně s hodinovým zpožděním...

Darina1
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:57
- Nahlásit

Jirikovo
Už jsem si pro něho zašla, no vidíš to mě ani nenapadlo. Hned si ho tu nechám ať nejsem tak sama. Tak to mě dostalo, dobrá reakce.

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:58
- Nahlásit

bů,bů,bů

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání