Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nerozvážná koupě psa
Autor Zpráva
Rickynka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 17:59
- Nahlásit

Všimli jste si, že se všude vyskytuje stále více štěňat (hlavně labradorů) ??? Pro některé je to dobrá zpráva, ale pro mě rozhodně ne !!! Zkuste si někdy zajít do útulku. A co tam najdete ??? V útulku je hodně psů, ale většinou jsou to labradoři, protože si lidi řeknou "to je nenáročný pes. Toho si pořídíme" a jak to pak dopadá. Osobně jsem byla asi ve 3 útulcích, ale všude to bylo stejné. Ale je to hlavně kvůli některým nerozvážným rodičům. Například znám holku, její kámoška si pořídila labradora, tak ta holka řekla rodičům že chce labradora a den na to se kámošce šla chlubit se svým novým labradorem, který prý mnohem lepší. Podle mě je to strašné :'(. Co si o tom myslíte vy ??? Napište svůj názor.

zuska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:18 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit

Osud retrívrů (hlavně labrošů a goldenů) už je bohužel takový. Je to smutné a už vůbec to nepřispívá chovu (rodí se kvanta štěňat bez PP, jsou levnější, a proto se mnohdy líp prodávají - "však já chci psa pro radost ne na výstavy... bohužel už si málokdo uvědomí, že PP jsou hlavně zárukou dobrého zdravotního stavu - u retrívrů konkrétně je to pak otázka např. kloubů, na které tak často trpí). Je to tím, jak se pořád proklamuje, že je to rodinný pes, vhodný k dětem, jednoduše vycvičitelný, snadno zvladatelný... A taky je oku líbivý. Jenomže žádný pes se sám nevychová, a tak často z předpokladů bezstarostného soužití sejde. Často potkávám labroše, kteří vyjíždí po psem, jsou nezvladatelní, ne-li agresivní (kde je teda ta typická přátelská povaha?!) i nevychované zlaťasy, které majitel pustí z vodítka a už je málem nevidí - to jsou myslím pejsi zrovna těch majitelů, keří povahu retrívru přecenili. Ale jaká se této rase dělá pořád reklama, jak jsou úžasní, vůbec se nedivím, že to tak dopadlo: retrívři na každém rohu. Jaký to má taky dopad na exteriér a chov!?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:21
- Nahlásit

Taky v útulku často potkávám stafordy na tisíc způsobů. A stejným způsobem se pořiují i jorci. Ale ti, i když dělají doma virvál, jsou malincí a zdánlivě neškodní

zuska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:27
- Nahlásit

Mucholabka
Díky bohu stafordů jesště není tolik, co retrívrů... To raději ať si lidé pořizují retrívry, než amstafy.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:51
- Nahlásit

zuska
to mas naprostou pravdu,me vzdycky vytoci kecy uplnych laiku,ze si poridi labika,nebo zlataka a pes jde za pul roku pryc,protoze je nezvladnutelny a agresivni,no bodejt,kazde velke plemeno by se melo aspon vychovavat,nerikam rovnou cvicit,ale vychovavat,onehda me prekvapila veta jednoho borce,az jsem se tomu zasmala,chodim do oblibene hospudky se svym hafosem(je to nemecky ovcak),sedel tam chlap z hrozne agresivnim labradorem,muj pes siv klidu lehl,labrador celou dobu stal a vrcel na meho psa,jak jsem odchazela,tak jsem si bohuzel neodpustila jedovatou poznamku,ze je pes desne nevychovanej a kdyby tohle delal muj pes,co ten jeho,tak by byl mazec,vite,co mi na to odpovedel???zkuste hadat,ze to je rodinne plemeno a to se vychovava samo,ze ja mam zabijaka a ze bych s nim nemela takhle chodit mezi lidi,ze je to nebezpecny!!!ja mu jen rekla,ze je pekny idiot a nevi nic o vychove a socializaci psa,poprala jsem mu hodne uspechu a sla se psem pryc.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:52
- Nahlásit

Nejen amstafy, ale růné křížence těch plemen, pitů i amsatfů i stafbulíků je fakt dost. S retrívrem se člověk setká asi stejně často.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:01
- Nahlásit

Mucholabka
vis,o cem to je,zrovna o mode daneho plemene,krizencu amstafu potkavam hodne,tak jako labrosu a goldenu,kde pak pejsove asi konci,kdyz se to vymkne z ruky,no kde asi,no preci v utulku.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:23
- Nahlásit

nemethova5
Však co, ostatní se o to postarají a my hurá pro nového-tenhle byl hajzl, ale ten druhý se určitě povede.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:37
- Nahlásit

Jinak v Ostravě městském útulku mají jednoho pita a dva stafordy, ani jednoho retrívra nebo jeho křížence. V Heřmanicích se teď vyskytuje jeden kříženec amstafa-není ale v nabídce, majitel si jej snad vezme, jeden amstaf je v našli domov a jeden křížence je v našli domov. Retrívr ani jeden. Ale zato všude hafo hafo ovčáků a jejich kříženců.

zuska
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:52
- Nahlásit

Mucholabka
retrívři v útulcích asi nejsou tak častí, protože, i když majitelům přerostoup řes hlavu, pořád se dají zvládnout event. "napravit" určitě snadněji než stafi. Navíc jsou víc přizpůsobiví a lidi se jich určitě snáz zbaví např. formou "daruji.... z rodinných důvodů"

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 19:57
- Nahlásit

Koukala jsem teď na brněnský a tam je taky pit a nějaký staf. Retrívr žádný. Holt staf i retrívr je plemeno, které je IN, protože ho má sousedka/kamarádka/rodina, musím ho mít taky.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 20:23
- Nahlásit

Mucholabka
jo,presne tak,co sidnes zada moda,tak to musi mit kazdy,holt,pes je bran jako vec,to uz nezmenis.

rendik
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 22:14
- Nahlásit

Jj, máte pravdu, k nám na cvičák chodit labík - největší bestie co jsem kdy viděla, útočil na psy, pokousal syna majitelky, naprosto nezvladatelný. Nevím jak skončil, ale už tam nachodí...na druhou stranu kámoška měla zlaťáka - bez papírů. Byl zlatíčko největší, dobře vychovaný, hrozný mazel, ale ani ne ve čtyřech letech jim v noci zničehonic zemřel na vrozenou srdeční vadu...
Mucholabka
Jo, to jsou ta módní plemena - dřív to byli dalmatini (kvůli filmu 101 dalmatinů) a když se dneska koukneš třeba na plzeňský útulek, je tam hafo dalmatinů, za pár let tam kromě tradičních NO a jejich kříženců budou zlaťáci, labíci (ten je tam myslím taky jeden) a RR... No a kříženců pitů a dalších "bojovníků" tam mají taky požehnaně...

younglady
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 22:18
- Nahlásit

U rodicu sousedi maji goldena - fenku a ta nam male zakousla predeslyho psa. Je desne zla.
Proste lidi nechapou, ze pes nema povely a vychovu vrozenou, ze se to musi naucit, stejne jako clovek a leckdy preceni sve sily.
Tuhle sem slysela v parku rikat nejaky dve holciny: "Hele to je ten ridgeback, toho kupujeme babicce"
No co na to rici, chudak babicka a hlavne chudak pes, kterej nejspis skoci v utulku, protoze ho babicka "nezvladne"

Ada
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 00:07 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit

Ahojte kámoš ma z utulku stafa kříženého s pitbullem.Když si ho bral bylo mu 6měsíců.Těd jsou mu 2roky a řeknu vám,ten pejsan je užasnej.Děla sním zachranařinu.Miluje lidi i pejsany.A já mu to ze začátku rozmlouvala.Neměl žádné zkušenost se psy.Navíc pejsek byl týranej a podviživenej.Za léky pro něj dal dohromady říkal 9000.Měl kožní problémy.Ale měl trpělivost a vyplatilo se.Pejsan je zdravej a krásnej.Zdravotní problémy žádné.Tomu říkám štastnej konecA na lidi i po tom všem nezanevřel.

Vistra
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 07:18
- Nahlásit

Já už jsem tady podobný názor projevila a pak se za něj trochu styděla. Situace se bude vyvíjet tak, že s rostoucím zájmem o tyto plemena bude rapidně klesat jeho kvalita. Do chovu se zapojují množitelé a ziskuchtiví "chovatelé", mezi lidmi se šíří reference o vrozených a dědičných vadách (a cenách za jejich odstranění) a i laikové od koupě nemocných psů začnou ustupovat. Myslím, že zájem o tyto plemena v současné době kulminuje, ale kupodivu informovanost veřejnosti také není špatná, protože nemocných psů už je tolik, že není možné se s nimi nesetkat.
Naštěstí média osvíceně začala propagovat malá plemena a upozorňovat na problémy velkých.
Bohužel yorkové díky své velikosti zůstanou asi stálicí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání