Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Moje překvapení
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:31
- Nahlásit

Dneska odpoledne jsem po dlouhé době byla venčit najednou Denynku a Bruta. Z vesela jsem s nima blbla na poli, pak se Brut běžel vykoupat a Denynka šmejdila po břehu. Po chvíli koupání se Brut rozhodl Denyku "ulovit" a tak se rozběhl od vody na cestičku. Chvíli spolu dováděli a různě se hašteřili.

Mezitím jsem si připravila mňamky a šla s Brutem udělat malinkou stopičku, před tím jsem Denču položila do stínu, aby se mi nepletla pod nohama. Bruta jsem uvázala ke kolíku, který kdysi značil možnou výšku vody. Dala Brutovi čuchnout dobrůtky a šla našlápnout stopu. Protože jsme jí dlouho nedělali a já si nebyla jistá výsledkem, tak byla poměrně krátká, ale hlavně rovná. Na konec jsem dala rybí mlsky a došla pro Bruta. Ten bez problémů ,neomylně zamířil k dobrůtkám přesně po stopičce. Měla jsem hroznou radost a moooc jsem ho chválila.

V tu chvíli jsem slyšela žalostné kničení. To Denynka se cítila odstrčená a tak jsem jí šla odvázat. Měla radost a taky se sápala na mňamky, které jsem měla v kapse. Řekla jsem si, že zkusím udělat i jí maličkou stopičku, aby neměla pocit, že má Brut nějaké výhody. Nikdy jsem s ní stopy nedělala a dneska je brala jako zábavu pro ní. Pár mňamek jsem dala na začátek stopy a pak došla na vzdálenost asi 3m, kde jsem položila zase nějaké. Stejnou cestou jsem se vrátila. Odvázala Denynu a řekla "stopička, hledej".......v tu chvíli jela jak motorová myš. V posledních dvou letech jsem neviděla, že by něco dělala s takovou radostí a chutí. Na konci stopy byla v cukuletu a to bez chyby. Byla jsem tak překvapená, že jsem skoro brečela, hrozně moooc jsem jí chválila.

Ještě jsem stopy s Brutem zkusila jednou a zase bez problémů. Odpoledne jsem ukončila jednou speciální stopou pro Denynku.....byla tentokrát delší a neviděla, kudy jdu. Byla jsem zvědavá, jestli to předtím nebyla jen náhoda. Musím říct, že mně opět překvapila. Zase šlapala jak dobře namazané hodinky a nespletla se ani o kousek.

Mám hroznou radost, je jí 13 let a místo aby si v klidu užívala "důchodu", tak bude ode dneška dělat stopičky, které jí hrozně baví.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:40
- Nahlásit

brut
Tak vidis, co s Dennynkou udela vzorny pripad - resp. Brutiiik! Gratuluji!!! Tomu se rika aktivni duchodkyne!!!

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:41
- Nahlásit

brut
to je krása ...fakt tak za mě Denynku podrbej...
asi zkusím teda stopy i s Ronečkem
ovšem myslím že on půjde jenom na párečky

brut
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:45
- Nahlásit

sarax
Tak to zkus na párečky ...babča je naštěstí tolik žravá, že jí je jedno, co na konci najde, hlavně, že se to dá zbaštit

Babča podrbána a naprosto spokojená...

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:48
- Nahlásit

brut
to je dojemné..taky ji za mně pohlaď, chtěla ti dokázat, že ještě nepatří do starého železa...

brut
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 20:02
- Nahlásit

Gája
Já si to o ní nemyslím, ona ví, že je moje ukňučený zlatíčko...

wami
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 08:37
- Nahlásit

brut
super...

Jak je to krasne, kdyz jsou psi duchodci tak aktivni a chteji...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání