Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / co k tomu říct.....
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 14:43
- Nahlásit

Feňulka
http://zvirata-bazar.sbazar.cz/prodam-prodejni-auk ce/daruji-stafordsirku-5-let-bustehrad-o450519.htm l

Feňulka
http://zvirata-bazar.sbazar.cz/prodam-prodejni-auk ce/americko-stafordsirsky-terier-bela-pod-bezdezem -o391084.html

Pejsek 3roky
http://www.connection.wz.cz/psi.html

Bull v nouzi, některý adopce velmi spěchají
http://www.bull-v-nouzi.estranky.cz/clanky/Americk y-staffordsirsky-terier-

ola
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:11
- Nahlásit

http://zvirata-bazar.sbazar.cz/prodam-prodejni-auk ce/hladkosrsty-retrivr-liberec-o461295.html

Tohle teda taky nechápu...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:29
- Nahlásit

žanda
ola

je to prostě "použité zoží"...tak co byste chtěli...Hnus fakt

Klárča
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:33 - Změnil/a: Klárča
- Nahlásit

"použité zboží".Já nemůžu . Hrůza...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:05
- Nahlásit

dokud bude pes bez problému k mání n každým rohu za pár šestek, nikdy si ho lidé nebudou vážit.......

zelena_zaba
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 00:42
- Nahlásit

Ja jsem dneska videla na nejakem inzertnim serveru, ze pani nabizi zaroven pejska i fenu civavy (pejsek pry vyborne kryje...) + stenata civavy + fenu jorksira na prodej ve ctyrech ruznych inzeratech, stejne tel. c. Zajimave.
Taky jina pani nabizela 8 letou fenu jorksira, protoze rusi chov.... Tohle mi prijde jako docela velky hnus. Kdovi kolik stenat na ni odchovala a ted se ji proste zbavuje jenom proto, ze uz nejspis na ni chovat nemuze... Tohle bych neudelala ani rybickam v akvariu...

Trotelchen
Ano, ale porad tady jsou lidi, kteri maji hodne penez a psy si kupujou pro image a tem je jedno kolik pes stoji, nemyslim si, ze reseni je zdrazit psy ci jakkoli (statu, na danich, ci pojistenim pro sa) platit velke sumy penez za to, ze clovek ma psa. Protoze na druhou stranu je spousta lidi, kteri penez moc nemaji, maji jednoho ci vice psu, ale staraji se o ne tim nejlepsim moznym zpusobem, co se tyce vychovy, veterinarni pece atd.

zelena_zaba
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 01:25 - Změnil/a: zelena_zaba
- Nahlásit

Ja osobne si myslim, ze pokud jde o psy a zvirata vubec, melo by se nejakym zpusobem zmenit mysleni lidi.
Ted budu mluvit o psech. Je spousta lidi, kteri se psu boji, nebo stiti atd. Tohle si podle me odnesli z rodiny, ve ktere vyrostli a byli vychovani, tak jako si odnaseji spoustu jinych navyku... Tudiz dle meho nazoru, pokud chceme zmenit mysleni lidi, melo by se to udelat v rannem veku.
Co ted napisu je velka utopie, ale myslim si, ze tohle by melo jako jedna z mala veci opravdu efekt na zmene postoje lidi ke zviratum (psum).

Takze moje fantazie/utopie: Kazda skolka pro deti by mela sveho psa + psovoda, ktery by dochazel kazdy den (byl by tam tudiz zamestnan, stejne jako pani ucitelky, ci vychovatelky ci tety, uz nevim, jak se jim ve skolce rika...) za detmi. A tak jako se deti uci malovat, a delat cokoli jineho, ucily by se take ''vztahu ke zvireti'' (v tomto pripade psovi). Tento pes by byl neco ve smyslu canisterapeutickeho psa, tudiz by detem neublizil a mel by k nim kladny vztah.Kazdy den by byly deti ve vyhranenem case v kontaktu se psem, samozrejme pod dohledem skoleneho presonalu. Ty deti, ktere by mely ze psa strach, by se v pritomnosti jinych, odvaznejsich deti rychle osmelily. Duraz by se kladl na individualni pristup k detem (ukazat jim, ze se psa nemusi bat, ale taky, ze do nej nesmi kopat, protoze ho to boli a podobne). Po case by se deti mohly ucit jak se o psa starat = co pejsek papa, kolikrat denne by mel jit ven na prochazku, jak ho cesat, jak se k nemu chovat atd...
Skoro vsechny deti chodi do skolky a kdyby se takovy program ve vsech skolkach uplatnil, tak tady budeme mit za dve generace lidi s absolutne jinym vztahem ke psum a zviratum vubec (taky by se mohli ve skolkach starat o morcata, krecky, potkany nebo rybicky.....).
Jenomze jak uz jsem psala, tohle je utopie, protoze globalne se to stat snad nikdy nemuze.... (nikdy nerikej nikdy...).
A je to zpusobeno tim, ze lidi si mysli, ze jsou neco extra, nadrazeny druh ci co. Ale ja jsem jaksi zjistila, ze kdyz clovek nasloucha zviratum a prirode, tak pozna, ze oni toho vi mnohem vice nez my (proc asi psi a nejen oni dokazou predvidat epilepticky zachvat nebo zemetreseni...)a zaslouzi si od nas aspon ten minimalni respekt prozit svuj zivot po boku nas lidi v dustojnosti s uspokojenim vsech svych ALESPON ZAKLADNICH potreb.

Venta
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 07:03
- Nahlásit

Trotelchen
dokud bude pes bez problému k mání n každým rohu za pár šestek, nikdy si ho lidé nebudou vážit.......

To je v lidech a ne v množství psů a v jejich ceně. Já si svých "bezcenných" psů (nalezenců) vážím víc než si někteří váží svého psa za několik desítek tisíc.

hana
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 08:09
- Nahlásit

zelena_zaba
je to jistě jedna z možností, ale asi opravdu utopistická a na dlouhou dobu. A asi není možné naučit všechny lidi, aby měli rádi přírodu. Vlivem takovéto výchovy bude hodný člověk ještě hodnější, ale lumpa nezměníš, musí být trest. Já bych spíš šla cestou zodpovědnosti za odchovaná zvířata. Něco ve smyslu: odchováš štěňata - ještě před odběrem při prvním očkování označíš a zaregistruješ na chovatele - dále při prodeji sepíšeš kupní smlouvu. Takže každý pes by měl svůj papír, něco jako u aut a byl by dohledatelný chovatel nebo majitel. Mluvila jsem už dříve o těchto problémech s několika poslanci, ale slyšela jsem dost o tom, proč to nejde...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání