Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Klíšťata
Autor Zpráva
ola
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:45
- Nahlásit

Teď jsem přišla s fenkou z parku a už cestou domů jsem na ní vychytala čtyři klíšťata. Naštěstí je hladkosrstá,takže jsou na ní dobře vidět! Pozorujete už taky takovej výskyt těch hnusáků zakusovacích? A co vy,kteří máte hustě osrstěná psiska,jak to děláte,abyste je na nich našli? Fuj-mám pořád pocit,že po mě taky lezou!

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:55
- Nahlásit

Fuj-mám pořád pocit,že po mě taky lezou!

To znám, mám takovej pocit vždycky a jsem celá nesvá. Já mám retrieverku, vždycky jí prohlížím, ale nezakousnutýho se mi podařilo najít jen jednou. Jinak je vždycky najdu až když už jsou zakousnutý, nacucaný a najdu to podle boule, která se okolo utvoří...

Anonymní
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:00
- Nahlásit

Jandulo, vy ji ničím nechráníte?

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:03
- Nahlásit

Samozřejmě, že chráním, mám obojek Kiltix, ale bohužel nějak moc nefunguje. Teď jsem si nechala z Čech dovézt Frontline (který je tady k nesehnání), tak uvidím. A ještě pro jistotu jí dám ten spot do zátylku.
Ale přesto, že ten obojek už má měsíc, tak měla šest klíšťat...
Nevím, jestli je to klíšťatama nebo tím obojkem.

Anonymní
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:08
- Nahlásit

Omlouvám se. Kiltix jsme také zkoušeli a fungoval spolehlivě celou sezonu, jen je potřeba nechat ho psovi nonstop a pokud jeví známky "špinavosti", tak ho lehce přejet kartáčkem v mýdlové vodě, uvolní se zase ty "otvory", které "uvolňují" tu látku.Jinak mě nenapadá, proč by nefungoval. Možná tím, že máte dlouhosrstého (je to ZR?) psa, tak to nefunguje až tak dobře, jako u krátkosrstých? Spoty Frontline nebo napři.Advantix či Exspot jsou taky poměrně spolehlivé, jen účinnost na klíšťata je cca měsíc. Ještě mě napadá k tomu obojku, jestli se psice ráda a často koupe, je třeba také možné, že to nefunguje dobře.

nefer
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:13
- Nahlásit

Jandulo a mluvila jsi o tom s veterinářem? Ono i tady v Čechách platí, že v určité oblasti jsou klíšťata imunní na Frontline a jinde zabírá spolehlivě. Třeba by věděl co si u vás lidé hodně chválí - pokud to tedy není zrovna ten Kiltix, který se zrovna tobě neosvědčil.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:24
- Nahlásit

nefer
Anonymní

Právě, že tady se Frontline a Kiltix vůbec neprodávaji, tak tím spíš by to mělo zabírat. Je pravda, že minulý rok tady dokonce museli dělat nějaký hromadný postřik, protože těch klíšťat bylo moc.
Je to retriever, koupe se jak blázen, ale to by snad nemělo vadit, nasazený ho má neustále.
K vetovi jdu příští týden, tak uvidím, on mi radí ty spoty.

ola
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:21
- Nahlásit

Já nechávám čubině u veta natřít proti klíšťatům přípravek (tuším,že posledně to byl Frontline) a fakt je,že přisátý klíště ještě neměla! Hrozná představa pro mne je,že doma může toho zmetka vyklepat a on pak s radostí hupne na nás nebo na děti! Manžel má z klíšťat fóbii-v lese mu leze po bundě(pod kterou má mikinu a tričko) a on ho tam cítí! Většinou se hned na místě svlíkne do slipů a začne se prohlížet! Než vstoupíme do lesa,tak celou rodinu naspayuje Hmyzovrahem nebo něčím podobným! Musíme vypadat fakt jak cvoci,ale loni jsme neměli klíště ani jedno!

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 12:38
- Nahlásit

Ola
tak to máš svědomitého muže To já už jsem letos v lese chytla 3 klíšťata (naštěstí jsem je ze sebe všechny sundala ještě nezakouslá) a mladší pes měl zatím jen jedno a starý žádné.... Takže pro svého psa jsem asi nejlepším protiklíštěcím preparátem já - mám asi chutnější krev

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 20:39
- Nahlásit

ahoj, já vím, že tohle téma (klíšťata) je pořád dokola, ale přesto se chci zeptat. Dneska jsem aplikovala jedné fence Advantix a jedné Frontline. Bára (BŠO), nevím proč, i když neměla aplikovanou pipetu, nikdy žádný klíště neměla (za celých 9 let), zato Eninka a borderka taky, těch se klíšťata chytají jak praštěný. Enince jsem dala ten Advantix s tím, že baba v krámě mi řekla, že spíš odpuzuje, že se klíště prej ani nepřisaje, takže vlastně nevím, jestli to má ten účinek, že klíště zdrhá po návštěvě psa z jeho kožichu, anebo ho to taky zabije?
U Frontline prý se musí klíště zapít, aby se nacuccalo a pak teprve zmírá, asi vám to přijde dětinský, ale furt nechápu ty účinky jednoho či druhýho až tak úplně

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání