| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:29
- Nahlásit
Poslední dva dny mi nebylo moc dobře, takže jsem nechodila do školy (což jistě někteří z vás postřehli, protože když chodím do školy, tak se sem dostanu až večer a absolutně nestíhám reagovat na všechno na co bych chtěla) ani se psem ven a válela se doma. Se psem chodili naši (já teda ráno, protože to nestíhali), takže procházky bez her, prostě jen venčit. Dneska už mi je líp, takže jsem se rozhodla, že to mamutkovi vynahradím a užijem si odpoledne - dlouhá procházka plná her a pamlsků, potom ňáký to cvičení a hry na zahradě. Tak jsme vyrazili do toho lesa. Pejsan nadšený, byl navolno jako vždycky, já oči až kdoví kde abych viděla případnou zvěř dřív než on, přivolávala jsem, odměňovala, chválila, hráli jsme si s klacíkem. Prostě paráda. Pak jsme šli kolem křoví - pes začal čuchat, přivolám, mooc pochválím, odměním, volno a za chvilku zase. Takhle nádhreně přiběhl snad pětkrát za sebou, já v sedmém nebi jakého to mám hodného mamutka. Říkám si, jaké to bude super odpoledne, ovšem člověk míní, mamut mění. Zase začal větřit, zavolám a ten debil se rozběhnul do křoví. Zavolám ještě jednou, dvakrát - pořád veselým tónem jako předtím. Ale pes už je kdoví kde. Nadávám mu a jdu se schovat za nějaké malé stromečky. Sedím tam snad sto let, otravuje tam plno much a podobných potvor. Pořád neslyším dusot ani funění, pomalu se začínám bát a přemýšlím, jestli ty rány co slyším jsou z nedaleké stavby dálničního mostu nebo z pistole. Pak začnou praskat větvičky úplně na opačné straně - a vynoří se můj pes. Chvíli pomateně lítá po cestě, ale nakonec mě najde. Stoupne si za mě a vrtí ocasem, jazyk kilometr za sebou. Zvedám se a odcházím se slovy "pochvalu nečekej". Mamut jde asi krok za mnoum funí jak stádo kdoví čeho. zastavím se, připnu ho na vodítko, nic neříkám a jdeme. Zařazuje se k noze - takhle u nohy ještě nikdy nešel. Zbytek vycházky mi předpisově kluše u nohy bez jediného povelu. Zkouším "lehni" - předpisově sebou flákne, i hlavu si položí a čeká. Vrátím se k němu, pohladím - "jdeme". Zase se zařadí k noze. Takhle u nohy jde po zbytek cesty. (Tak mě napadá, že ho asi před zkouškama nechám zdrhnout a pak se naštvu aby takhle pěkně cvičil ) Na konci lesa někdo kácí dříví, jdeme, pes pěkně u nohy, ani ne neohlíží. Najednou se od jejich auta vyřítí pudl a přímo k nám. Mamut si ho všímá - "k noze!" syknu na něj, on se otočí a jde u nohy. V tom pudl zrychlil, dohonil nás a kousnul Kima do ocasu. Ten zděšeně uskočil - zařvu "k noze" a psa dopravím do požadované pozice. Pudla to asi překvapilo, zůstal stát a čumí na mě. Majitelé ho nevolají, možná ani neví, že jim utekl. jsem naštvaná ještě na mamuta za ten útěk, přidává se vztek i na pudla. Zařvu na něj "fuj je to, vypadni!!!" Pudl se otočí a běží ochcat mraveniště. Až po mém zařvání se ozve nějaký cosi jako pokus o přivolání pudla. Pokračujeme v cestě - Kim u nohy. Teď je "na místě" ve svém výběhu u boudy a může o sobě přemýšlet. Cvičení a hry se konat nebudou, jen večer venčící procházka s nácvikem přivolání na dlouhém vodítku...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 18:35
- Nahlásit
rendik
No jo, máš ty to s tím mamutkem radosti.
Já nakonec na cvičák nešla, protože sem uznala, že bych to asi nezvládla a nakonec se ukázalo, že sem udělala dobře (fakt bych to nezvládla )... Takže s Veverkou šla mamka a já doteď nechápu, proč vždycky z procházky s mamkou Veverka přijde tak rozjařená.
Měla jsem puštěnou hudbu do sluchátek na plný pecky, nic neslyšim a najednou mam na sobě "dělovou kouli", která má hroznou radost, že je doma a tak a chce si hrát a mazlit se, nejlíp všechno dohromady Prostě magorek...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 19:04 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
Eimy
Já ho blbce černýho jednoho krásnýho dne asi zabiju... Vždycky když mám super náladu a plánuju si se mu věnovat celý odpoledne, tak to takhle zkazí...A když naopak vůbec nemám čas nebo náladu, tak se chová vzorně. Nejvíc se chce mazlit ráno když jdu do školy a beru mu misku se zbytkama granulí . Většinou čím světlejší mám oblečení, tím větší touhu má se mazlit
Takže s Veverkou šla mamka a já doteď nechápu, proč vždycky z procházky s mamkou Veverka přijde tak rozjařená. nebude to tím, že ji mamka "nebuzeruje" věčnými povely "ke mně", "sedni", "zůstaň", "lehni", "nesmíš" a tak podobně?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 20:02
- Nahlásit
rendik
Vždycky když mám super náladu a plánuju si se mu věnovat celý odpoledne, tak to takhle zkazí...A když naopak vůbec nemám čas nebo náladu, tak se chová vzorně.
Co bys taky čekala od chlapa?
No, je fakt, že jak probíha veverčino venčení s mamkou, netuším asi na tom něco bude
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 20:15
- Nahlásit
Eimy
Co bys taky čekala od chlapa?
To je fakt, asi začnu litovat, že nemam fenu ! Když už mě teď večer přešel vztek, tak jsem si řekla, že zkusíme zase stopu. Šel kráásně, ale asi metr od konce stopy to zabalil. No nic, tak jsem ho odložila jakože půjdu hledat ten taveňák co tam nechal a on si z odložení v klídku odešel..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 22:49
- Nahlásit
rendik
Vždycky když mám super náladu a plánuju si se mu věnovat celý odpoledne, tak to takhle zkazí
Když už mě teď večer přešel vztek, tak jsem si řekla, že zkusíme zase stopu......
S tím mám problémy taky. Ale nemělibychom promítat svoje nálady a ambice do svých chlupáčů. Je pravda, že za to opravdu nemohou, a čím víc se to valí před sebou, tím je to horší a horší, místo toho, aby se nepohoda zlomila.
Pokud to nejde, je lepší se na to vykašlat.
Oni taky mají blbé dny a nemají rozum, kterým by to zvládli.
Držím palce.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 23:11
- Nahlásit
rendik
Taky hezké odpoledne....
Mamutek je prostě šikulka....určitě si řekl, že když ty se můžeš válet dva dny doma, tak ti venčení trochu zpestří...
Nic si z toho nedělej. Dneska se synáček kvůli tomu našemu pitomečkovi koupal. Taky jsem přemýšlela, jestli ho uškrtím hned nebo počkám domů.....vydržela jsem, ještě žije a před chvílí si šel s páníčkem zaběhat.....to aby ten můj chlap taky z jeho venčení něco měl
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 06:58
- Nahlásit
rendik
Mo, musím tě "uklidnit", že i ta moje příšera mívá "svoje dny", kdy bych ji nejradši skopala do kuličky Jenže to není směrodatný, protože ona fakt není pes. Nebo je, ale naprosto retardovanej, stačilo mi se koukat, jak žere uzený ucho
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 08:34 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Chicht, tak ja dneska rano vyrazila po dlouhe dobe na stopicku, natesena (nekolikrat posledne to bylo uplne vzorove!), pekne jsme si pred tim pocvicili, vyrazili na stopu... a pak uz me brali certi... kolecka delal, hlava nahore, sedal si, lehal, drbal se, stekal, nakratko jsem si ho vzala a doslova mu cumak do kazde slapoty narvala, aby jsme aspon na konec dosli...
Ja netusim proc, jestli proste dneska jen nemel naladu...
No a pak jsem pokrcila rameny a za odmenu mu ten balisek prece jen hodila, priste holt bude lip...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 09:30
- Nahlásit
Tady na diskusi (pigi a rendik) se vždycky přesvědčím, že je pravda, že hovawart má v krvi zamíchaného fundláka . Asi dost
Aspoň vím, po kom to má!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:20
- Nahlásit
wami
Lump se snažil, aby jsi s ním chodila častěji....on pochopil, že už máš "volno" a tak asi chce, aby jsi veškerý čas trávila teď s ním a ne s učením
Říkám pořád, že je to šikula
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:33
- Nahlásit
brut
nevim, jestli zvolil dobrou taktiku, me nastvat...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 11:04
- Nahlásit
wami
Ale jo, on ví, že je něco trochu jinak a snaží se z toho mít taky něco pro sebe....a jak ti to dá najevo? .....jen a jen tím, že něco bude vorat....určitě si říká..."teď se mnou bude muset panička víc ven, budeme cvičit, blbnout, zase bude větší sranda, v poslední době to nebylo ono"....
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:17
- Nahlásit
Eimy
Jenže to není směrodatný, protože ona fakt není pes. Nebo je, ale naprosto retardovanej, stačilo mi se koukat, jak žere uzený ucho
- můžu se zeptat jak žrala to uzený ucho?
wami
Já taky vyrazila na stou ještě dneska ráno a kupovidu šel docela pěkně, sice kus od slupy, ale občas fouknul vítr, takže myslím, že pach sledoval. Co dáváš na konec stopy? Já občas vařené maso nebo vnitřnsoti - když stopu plánuju dopředu a stíhám něco uvařit, nebo taneňák - to když stopu neplánuju dlouho dopředu nebo nemám čas vařit a ráno jsem zkusila paštiku. To mi poradila jedna paní na cvičáku. Mamuta jsem uvázala, pootevřela paštiku, dala mu čuchnou a se slovy:"podívej, stopička!!" jsem odcházela našlápnout tu stopu (děláme stopy čerstvé, teprve začínáme), on se mohl zbláznit, div nevyrval ten stromek kde jsem ho uvázala a pak si vyhledával stopu ještě před nášlapem. Možná ho včera večer ten taveňák zas tak nebral, tak to prostě zabalil..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:35
- Nahlásit
rendik
No, normální pes si to chytá do předních tlapek... A ona stála a žvejkala ho, pak si lehla, přední tlapky dala co nejdál od sebe, to ucho opřený o zem, žvejkala ho, potom jí to ucho už spadlo, tak ho obešla a začla ho kousat z druhý strany naprosto stejným způsobem Prostě debil
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:36
- Nahlásit
Eimy
pokud se normální pes projevuje tak, že si ucho drží, tlapama, tak to vypadá, že můj mamut něco z normálního psa má
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:52
- Nahlásit
rendik
Já teda zatím všechny psy vidělat takhle žrát uzený uši, různý tyčinky a tak, neznám psa, co by je žral jinak.. vlastně znám Mám ho doma Prostě ona není pes, nevím, co je, ale pes ne
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:03
- Nahlásit
Meta
no vidíš, když jsme vybírali psa, byl na seznamu i hovík, koukám, že by to bylo prašť jako uhoď!
Eimy
Pořád bych radši měla doma něco, co vypadá jako pes, nežere to uši jako pes, ale neutíká to v lese, za fenama, atd...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:38
- Nahlásit
rendik
Ona ani nevypadá jako pes Nežere uši jako pes, to je fakt , neutíká to vlese (proč? protože to není pes, neee? ), fena za fenama utíkat nebude, i když to bude pes
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 09:35
- Nahlásit
rendik
Co dáváš na konec stopy?
smradlisky nejcastejc... (tzn. suseny strivka, hrtany, usi, slepici nozky - proste co zrovna mam)
jinak kus burta, kus masa, syrovy kureci srdicka nebo zaludky...
Ale ja teda porad davam jeste tu a tam i do stopy.
(Jo, a ucila jsem steka stopovat na konzervu Rexe - chodila jsem s pixlou a lzici... )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 14:19
- Nahlásit
wami
Denynka měla na konci psí sušenky a jak jí to šlo
Brut to má taky tak.....myslím, že mu to stačí, lumpovi
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 15:55
- Nahlásit
wami
Já do stopy nikdy nic nedávala... No vidíš, konzerva Rex mě nenapadla, tu by taky určitě hladal rád . Dneska se mi ráno povedlo vstát o pár minut dřív, tak jsem vylovila v lednici poslední paštiku (doufám, že jí taťka nebude shánět k večeři ) a že půjdem zase zkusit alespoň jednu stopu. nejdřív jsem ho šla k lesu vyvenčit, cestiu jsem celou dobu zkoumala vítr. Pak jsem našla hezký kus louky, uvázala psa ke kamenu, dala mu čuchnout paštiky, udělala jsem nášlap - a začal pofukovat vítr a úplně jiným směrem než předtím. Říkám si, že to je teda fakt super, to ta stopa bude zase vypadat... udělala jsem jí asi na 100 kroků, na konec jsem dala paštiku a vrátila se k mamutovi. Ten už tam poštěkával a vypadal jako že se na tu stopu těší. našel si jí zase už před nášlapem, kde se nikdy moc nezdržuje, a vyrazil a celou stopu klusal, na konci lehnul na paštiku a byli jsme oba spokojení ... nerada bych to zakřikla, ale docela mu to jde. Včera jsem jen tak ze srandy zkusila přechod z oranice na jetel, počítala jsem s tím, že budou problémy a budu s ním muset jít na krátko, ale šel úplně v pohodě, sice se na začátku té oranice trochu zastavil a chbvíli si to tam prozkoumával, ale na jetel přešel krásně ... Docela mě to začíná bavit
brut
Denynka je ale šikovná! Díky za fotečky,jsou super!!! (neboj, nikde je zveřejňovat nebudu! )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 16:06
- Nahlásit
No jo, tak ja mam asi blbyho psa, ale pamlsky jsou pro nej motivace, aby sel po stope co nejpresnejs a neproklusaval ji...
Jenze u nas to bylo tak, ze jakmile nemel nic na stope, tak na place "chytil vitr" a sel by rovnou k cili (kdybych ho pustila)... Coz jsem nepotrebovala, ze... (A taky jak tam byl nejaky obloucek, hned to bylo poznat!)
Takze my holt pamlskujem i na stope, mam tak jistotu, ze jde opravdu po ni...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 16:16
- Nahlásit
wami
Já tam ty pamlsky zkoušela dávat když jsem měla pocit, že se zajímá o všechno možný okolo, tak aby pořádně sledoval tu stopu, ale jak na to nebyl zvyklý od začátku, tak měl pocit, že když jsou pamlsky na stopě, tak vlastně není co hledat, jak k nějakému došel, tak ho sežral a odcházel jako že je to konec stopy. Tak jsem je tam dávat přestala. Jestli půjdem večer (zatím to ale nevypadá, je docela vítr), tak tu stopu udělám zas tak o 10-20 kroků delší, třeba to nebude vyklusávat a kdyby to nepomohlo, tak příště asi zkusím tu stopu udělat trochu starší...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 16:20
- Nahlásit
rendik
tak měl pocit, že když jsou pamlsky na stopě, tak vlastně není co hledat
tak to mu taky musis ukazat, vo co gou, to nepochopi napoprve...
Ale zas vis co, ja si myslim, ze kazdy zna sveho psa nejlip... A jestli vam to takhle vyhovuje, proc ne?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 17:25 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
wami
tak to mu taky musis ukazat, vo co gou, to nepochopi napoprve...
jasný, jenže on to nepochopil ani napodruhé a pak jsem to vzdala Prostě jak jsme začali hned první stopy se žrádlem až na konci - nic na nášlapu, nic na stopě, tak ho to potom mátlo... On nemá moc tendence ty stopy zrychlovat, klusal zatím na stopě jen vyjímečně, tak myslím, že zůstaneme u té "naší" metody se žrádlem až na konci. Já jsem toho názoru, že není důležitý aby pes strčil rypák do každý šlápoty, ale aby prostě sledoval stopu a našel to, co má. Když ze stopy vybočí, tak ať vybočí, až zjistí, že tudy cesta nevede, tak se vrátí a stopu si zas najde (samozřejmě ne úplný začátečník, ale pes, který už ví vo co gou )...
Eimy
jak jsme se tu dali s wami do stop, tak jsem na tebe úplně zapomněla ... prosimtě můžeš mi říct jak se vzhledem liší tvoje veverka od psa . podle mě jako pes vypadá - a jestli to vážně pes neni, tak se umí skvěle jako pes tvářit . počkej až jednou budeš mít psa, co vypadá jako pes, žere uši jako pes a zrdhá jako pes, to budeš s láááskou vzpomínat na ty časy kdy jsi měla "nepsa"!
|