Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jsem zase dneska pobavila
Autor Zpráva
ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 18:16 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Dneska jsem se tak vracela z prochajdy s mojí princeznou, ještě jí říkám ať si pohne, že Jack taky potřebuje na záchod a musím si je prohodit a jít na opět ven, tentokrát s Jackem. Když jsem docházela k baráku, tak vidím, že na nás "číhá" Edík. Edík je labíček, kterého si vzali jedni místní starší manželé po té, co jim umřela jejich kokřice. To, že je pejsek nevychovaný, oni ho absolutně nezvládají, na vodítku ho skoro neudrží a pes jim věčně zdrhá nebo to, že jim ho chovatelka prodala za 4000,- a v 5. týdnu věku tu řešit nebudu. Naštěstí to není aspoň žádnej agresor a je moc hodnej. Dobře, nechám malou, aby si s ním pohrála a trošku kecám s majitelem. Už dřív jsem si všimla, že je "jaksi divně stavěnej", ale teď mi došlo, že moje půl roční fenka GR je skoro o hlavu větší i mohutnější......No nic, přejdu to, ale pak mě pán zaskočí naprosto něčím, co mě dostalo. Povídal, že mu dneska volala paní "chovatelka", od které mají Edíčka a nabídla mu, že mu "udělá" PP za "pouhých" 5000,-
Je to nějaká paní od Jihlavy a prý pracuje v zoo, tak má přístup k razítkům atd.. Zůstala jsem stát a čučela na něj jak tele. Říkám, to si z Vás snad ta paní dělá srandu ne?! To bych jí poslala někam. On, že jí tam prej taky málem poslal. ALE jak toho pána znám, obávám se, že pokud by to nabízela za cenu tak o nulu méně, tak by na to v dobré víře přistoupil a chlubil by se, že má papírového labíčka....A jistě si dovedete představit jak by pak novým páníčkům po dětičkách takového psa osvětloval "původ" potomstva... Takže pokud budete potřebovat PP ke svému pejskovi neváhejte a jistě takového umělce najdete...

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 18:55
- Nahlásit

ko4ka
nemám slov...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 19:52
- Nahlásit

ko4ka
A mně to zase nepřekvapuje.......

Ebony
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 20:02
- Nahlásit

ko4ka
a co to znamená, že pracuje v ZOO a má přístup k razítkům? Že by mu třeba poslala papíry na krokodýla
i když při naivitě některých lidí, oni by to ani nepoznali

brut
abych pravdu řekla, slyšela jsem spousty historek o "falešných" papírech, ale nikdy jsem žádný neviděla,

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 20:10
- Nahlásit

Ebony
Já taky slyšela....ale jak jsem se několikrát přesvědčila, existují lidi, kteří pro peníze jsou schopní kde čeho. Tak proč by nebyli schopní sehnat falešné PP?

Ebony
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 20:20
- Nahlásit

brut
právě že falešné PP asi těžko, dá se sehnat originál, např. po uhynulém štěněti a k tomu natetnout jiné, ale že by někdo vyráběl na koleni falešné rodokmeny? To mi připadne málo pravděpodobný...

Alexa
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 20:23
- Nahlásit

brut Ebony
o přidávání štěňat apod. jsem taky slyšela, ale falešné papíry? Asi jsem naivní, ale to by se snad provalilo na první akci ne?

leon
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 20:41
- Nahlásit

Asi jde bohužel všechno. Taky jsem nechápala, když mi nabízel jeden kluk před několika lety PP na mého bezpapírového miláčka. Pouze za 1000,- do týdne!
Nevím, jak to získával, řekl mi, že už jich pár zařídil. Víc mi k tomu nechtěl říct. Pouze jestli chci nebo nechci.

Vemte si, že ale někteří na to kývnou...
To je bordel!

Ebony
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 21:22
- Nahlásit

leon
ale já věřím, že někdo někomu třeba i dodá falešné papíry, ale nevěřím tomu, že se s nimi dá něco oficiálně podnikat, že to je prostě jen cár papíru pro ty, co ani nevědí, jak rodokmen vypadá
když jsou lidi schopný vám ukázat očkovací průkaz a hádat se, že to je rodokmen, že jim to řekl chovatel? tak věřím tomu, že uvěří i jakkékoliv lidové umělecké tvořivosti s rodokmeny, ale k ničemu jim to nebude...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 21:33
- Nahlásit

Alexa
Ebony
Já taky vím, že by se to provalilo na první akci. Jenže tihle lidi by na žádnou takovou, dle mého názoru, nešli. Jen by mohli říkat, že mají papírového psa. A o to jde zřejmě těm padělatelům ( a některým lidem taky)....myslím, že moc dobře vědí, komu falešné papíry mohou nabídnout a komu ne.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 21:35
- Nahlásit

nazdar lidi,tak ja nemam slov,ta pani asi nevi,co je to plemenna kniha,cislo plem.zapisu,cislo tetovani atd.,tak to by snad na to prisli,ze to cislo proboha nesedi,snad ne?takze dotycny muze mit nakrasne falesny prukazpuvodu,ale k nicemu mu nebude,asi jen tak na pobaveni sousedu,tak jak pise ebony,kolikrat me naivita lidi dost pobavi.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 21:40
- Nahlásit

nemethova5
Paní to možná všechno ví, ale sází na lidskou hloupost...

leon
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 21:48
- Nahlásit

Ebony
Já ty "papíry" vůbec neviděla, tak nevím jak ani vypadají. Ale myslím, že nejspíš to budou pravé papíry, které někdo, kdo si kupuje psa s PP nechce a tím dostane od chovatele na psa slevu. A pak se tyto papíry použijí na psa stejné rasy bez PP.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 22:06
- Nahlásit

leon
to nejde,protoze to by toho nepraveho psa musel natetovat poradce chovu popr.veterinar,to si urcite nelajznou podle me jim to za pruser nestoji,kdyz rekne tohle i chovatel,tak to uz jedo nebe volajici,tam se prece zapisuje cely vrh do plemenne knihy????tak jak oduvodni,ze jedno stendo chybi,ze treba uhynulo?tim padem by nevystavil poradce chovu rodokmen,takze ja myslim,ze je tohle dost hlidane,chtela bych tu pani,co dela v ZOO videt a rict ji,ze asi spadla z jahody naznak,ne?

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 22:21
- Nahlásit

nemethova5
Jenže máš lidi, co stále ještě prodávájí štěňata bez PP a za PP si musíš doplatit. Většinou jde o psy s vadou, která nějak vylučuje výstavy. Pak to samozřejmě jde udělat...a hlavně i mezi chovateli papíráků jsou množitelé a u nich to jde ještě líp. Teda stále jen spekuluji, ale myslím, že zase tak těžké "očůrat" lidi nebude. Jo a ještě .......na mnoha podvodech se podílejí i poradci chovu, takže pak si myslím,že problém nikdy nebude

leon
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 22:40
- Nahlásit

nemethova5
Věřím, že u nás jde všechno. Za peníze i některý veterinář udělá cokoliv. To tetování bych řekla, že je maličkost.

StaHi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 22:55
- Nahlásit

jen cár papíru pro ty, co ani nevědí, jak rodokmen vypadá ...
..by mohli říkat, že mají papírového psa

..a takova je pravda

Tchor
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 23:07
- Nahlásit

Papir zfalsovat asi jde, ale nejak si neumim predstavit jak zfalsovat zapisy v plemenne knize. A ktem papirum na jine stene, jsou tady lide kteri se podivaji na psa a reknou vam po jakejch rodicich asi je. Myslim si ze by se asi nekdo brzo moh divit a dokazat to samozrejme jde.

StaHi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 23:23
- Nahlásit

no jasne ze je to prokazatelny, ale cilova skupina techhle falzifikatoru jsou lidi, ktery nikdy nikde nebudou ty papiry ukazovat (maximalne tak stejne nevedomymu sousedovi)..jde jim ciste i image vlastnika papirovyho psa (zamerne pisu "vlastnika"..jinak timhle slovem neoznacuju vztah cloveka a psa nikdy)..no a takovy lidi se daj pomerne snadno vytipovat...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 06:35 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Ty "papíry" bych chtěla vidět. Samozřejmě v době barevných tiskáren, scanerů atd. lze udělat cokoli, ale pochybuji že by se s tím dalo vyrazit na výstavu nebo zkoušky. Navíc v případě pochybností dnes už není problém udělat test paternity.
Ale jak píší ostatní, těmto lidem jde jen o "machrování", že mají "papírového" psa Další věc je, že za 4000 + 5000 by dotyčný pán bez problémů mohl mít slušné PP štěně ze slušného chovu.

viky
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 06:56
- Nahlásit

Ketrin
Další věc je, že za 4000 + 5000 by dotyčný pán bez problémů mohl mít slušné PP štěně ze slušného chovu.

Jo tak se vydelavaji penize a ne trcet osum hodin v praci....
Zajimalo by me kolik volu jim na tohle skoci a ty ''papiry'' si koupi. A verim tomu, ze nekteri to fakt koupi.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 08:56
- Nahlásit

tady jde spíš o to, že ta milá paní ti ty papíry udělá, já nevím třeba podle nějakýho originál PP, dá to tomu člověku, co si to od ní koupí a ten s tím samozřejmě oficiálně nikde neoperuje, ale nechá nakrejt fenu svým "papírovým" psem a zájemcům o štěňata, kteří se o to nijak nezajímají nakrásně nakecá, že je to po psovi s PP a mává jim před nosem tímhle hadrem a lidi mu na to samozřejmě skočí a jsou spokojený, že maj pejska po papírových rodičích. Fakt jsou na to někteří blbí dost, bohužel

Sterkule
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 09:25
- Nahlásit

ko4ka
Tak jo.Já bych nedala Edíkovi papír ani toaletní. Nakrásno jsem přemýšlela s čím je ten labrouš křížený, když jsem ho viděla poprvé. Navíc bych řekla, že někde má chlupy delší než Chelska... Prostě Edík. Tak já pomalu, ale jistě sbírám ze země své rozbředlé štěňátko a valím ho socializovat do velkého a rušného Brna. Taková procházka smogem nám udělá dobře. Jen doufám, že nás nezakousne nějaká velká šalina.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 09:29
- Nahlásit

ko4ka
Jasně, já ti rozumím. Fakt jsou na to někteří blbí dost, bohužel bohužel máš pravdu zrovna v poslední době občas vídám jednoho "LR" bez PP, podle mě to labradora vidělo možná letmo z rychlíku, nevypadá tak, povaha netypická a ani nechodí do vody. ale je "zaručeně po papírových rodičích"

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 10:06
- Nahlásit

Ketrin
právě on je takovej řekněme zakrslej. No, řekni mi jakej labík může být v roce věku a ještě pohlaví mužského menší než půl roční fena goldena?...Teda a po tomhle někde vidět potomky.. Ještě, že páníček je držgrešle a nechtěl to PP koupit. Naštěstí

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 10:07
- Nahlásit

Sterkule
no já jsem jen ráda, že je hodnej a není to žádnej zabiják. Podívej, pokud mi mojí holčičku nezprzní, tak ať si s páníčkem robí co chtěj

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 13:43
- Nahlásit

nazdar lidi!samozrejme mate pravdu,ale chtela bych to videt,jak by to ta dotycna pani napsala do plemennne knihy,jak psal tchor,vsechno se da udelat,ale stejne by se na to prislo na akcich,zkousky,vystavy atd.,tu dotycnou pani bych asi ukamenovala a to dela v ZOO?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:03
- Nahlásit

nemethova5
ona by to snad do knihy ani nenapsala. Jen by mu prostě vytvořila jakýsi papíry, aby mohl machrovat, že má psa s PP. Na žádné výstavy nebo zkoušky by s tím samozřejmě nešel, je to jen cár papíru, který by ukazoval lidem, kteří tomu nerozumí a věř tomu, že by takové našel

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:23
- Nahlásit

ko4ka
to verim,ale urcite ta zenska vi,ze kazde padelani uredniho dokladu je u nas trestne!tak at si dava na me pozor,protoze tohle uplnr nesnasim,jak se delaji svindle kde to jde,je to taky o blbosti lidi,k tomu uz nemam co dodat,je to proste humus,konec tecka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání