| Autor |
Zpráva |
Venuše
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 16:01
- Nahlásit
Ahojky,
chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně věkového rozdílů našich domácích mazlíčků.Jaký je nejvhodnější časový rozdíl mezi pořízením dalšího psího kamaráda.A špatné i dobré zkušenosti.Díky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 16:24
- Nahlásit
Venuše
Osobní zkušenosti sice nemám (doufám, že časem přibydou), ale já bych si novýho pejsu pořídila až ve chvíli, kdy mě ten první bude docela obstojně poslouchat. Takže bych řekla, že je to celkem individuální...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 16:26
- Nahlásit
My máme věkový rozdíl 12 let. První je fenečka, druhý pejsek. Feňulka sice omládla, ale partner na hraní to teda není. Taky přizpůsobování se ke štěněti trvalo dost dlouho.
Zase ale na druhou stranu jsouoba rádi spolu, spí spolu, jeden druhého brání atd.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 16:30
- Nahlásit
Venuše
Mezi mojima dvěma psama je věkový rozdíl osm let. Jinak tento rok je bilance vysoká. Před čtyřmi lety přibyl devítiletý kříženec a perská kočka, o rok později v říjnu zemřela dvanáctiletá pudlice, před dvěma lety v únoru přibyla NO šestiletá, před rokem v listopadu přibylo nalezené kotě, v lednu tohoto roku přibyla šestiletá pudlice, v dubnu k přítelovi přibylo kotě, v květnu jsem se k němu odstěhovala s jedním psem, před 3 týdny přibylo štěně. Jak vidíš, věkovéproblémy fakt neřešíma když se sejde celá smečka, je o zábavu postaráno. Nehledě na pískomily, v současné době pět, kteří střídavě přibývají a ubývají a morče u přítele a dvě korely, které před nějakou dobou pošly.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 16:38
- Nahlásit
Mucholabka
No ty bláho, tak to je úctyhodný pohyb , musela jsem si to 3x přečíst abych zaregistrovala ten zvířecí šrumec
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 16:40
- Nahlásit
Venuše
já si to po sobě taky musela zkontrolovat
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 17:25
- Nahlásit
asi moc neporadim, ja mam bratry, vekovy rozdil 10 minut
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 18:29
- Nahlásit
StaHi
Jééé, to by se mi líbilo.A jak to funguje při výchově?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 18:47
- Nahlásit
Ja mam rozdil 5 let a zatim se to zda vyhovujici,starsi pes si zvykl docela brzy, hraji si spolu a spoustu problemu nemusim resit u mladsiho napr. knuceni, kdyz nikdo neni doma apod, zase je na starsiho dost fixovany a kdyz nastane situace, ze odejdu ja a starsi pes a on zustane doma , tak to nese hodne tezce.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 18:50
- Nahlásit
Tohle se u nas taky uz resilo a dle rad odbornika je nejlepsi vzit stene psa a tak po pul roce k nemu fenu. Variace fenaxfena a pesxpes nedoporucoval.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 18:54
- Nahlásit
zase neporadim , v podstate je vychovavan 1 a druhy, konformejsi "mazanek" odkoukava (on totiz neslysi..mame povelovou znakovku) ale hlavne jsme na ty 2 psy taky 2 lidi...ale jsou veci, ktery bych moc potrebovala vylepsit..napr. to jejich tahani (na voditku)..jdu-li s jednim (treba k vetovi) tak tapka u nohy naprosto zpusobne a jak jsou oba (v drtivy vetsine) tak docela zneuzivaj toho, ze jsme (ja vs. 2 hafove) silove vyrovnany ..tahaj vzdycky prvnich par minut, pak se srovnaj (je to spis o nadseni, nez o uplny nevychovanosti)..jsou to frbulci, bezpepaci, mazlici ..cimz tak trosilinku omlouvam svou neduslednost..tady na cz-pesu jsem se dost inspirovala a chcem se dokonce pustit do psich sportu (coursing, agi), ovsem taky jen proto, aby kluci meli dalsi zabavu..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 19:15
- Nahlásit
Venuše
Vekove rozpeti mych psich mazliku je nyni takoveto - rtw, fena, 6 let a kousek. Erdelka, fena, v unoru ji budou 3 roky, a rtw, fena, skoro 16 mesicu. Vse feny, dve dokonce "bojoveho " plemene.. Zeleznou packou vladnu predevsim ja, pak nejstarsi rtw.. Ikdyz mam tri feny, zadny problem se nekona.. - to i pro radek - pokud jsou feny stale spolu, rychle si utvori mezi sebou svuj vlastni rad.
Jinak asi zalezi, Venuse, hlavne na plemeni, zrovna nedavno jsem si povidala se znamym, co ma dve - nyni jiz pres rok stare - celkem obr feny, je mezi nimi rozdil asi jen 14 dnu a je to mazec.. Ja bych osobne u vetsich plemen dodrzela tak asi dvoulety rozestup mezi prirustky. U mensich plemen nevim...
|
radek
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 20:59
- Nahlásit
Fifi
Jasne, me bylo jen nastineno ze nejlepsi na hlidani domu .. zahrady je par pes/fena. Fena je aktivnejsi a bedliveji sleduje svoje teritorium, kdezto pes spis nekde polehava..fena stekotem upozorni psa, ktery je pak pri agresy na narusitele duraznejsi. Taky sem byl upozornen ze dve feny se spolu dokazou porvat do krve, kdezto u psu jde spise o naznaky zapasu... takze se snazim tlumocit radu, kterou jsem ziskal od "odbornika" ..malem bych zapomnel, jednalo se o NO
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 21:44
- Nahlásit
Tohle by byl druhej šeltičí kluk, a kdyby jsme si ho brali, tak by tomu prvnímu bylo 10 měsíců.Já vím, už není úplně malej, a zrovna věk puberty, ale ten náš bude v pubertě asi do konce života , takže je to asi jedno. Je to totiž hrozný třeštiprdlo.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 22:35
- Nahlásit
Já mám doma věkový rozdíl 3,5 roku
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 22:53
- Nahlásit
Zalezi na zkusenostech a casu kterej je mozny psum venovat ,a, doma vosum psu od 4 mesicu po 11 letnejmensi odstup je necelej pul roku a jde to tak aby byli navazany hlavne na cloveka ikdyz si samozrejme udelaji ssvoji smecku. dulezity je aby clovek byl soucasti te smecky ne nejak stranou.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 09:33
- Nahlásit
StaHi
To mě teda dost zaujalo.Jak se to dělá v praxi takové posunkové povelování? Vůbec si to nedovedu představit.Mnohdy mám problémy i když vidí a slyší dóóóst dobře
Tchor
U nás je tak, že si přes den hraje a odpočívá s babi, no a odpoledne si ho beru do "parády" já a snažím se ho něco naučit.No a samozřejmě víkendy.Ale člověčí společnost má celý den.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 11:58
- Nahlásit
Venuše
sakrys foto ani videodokumentaci nemam a nevim jestli se mi povede to popsat..jednak, jak uz jsem psala, moji hafici jsou mazlici, zadne profinadstavby nedelame (aspon zatim..teda zrejme mame intuitivne nacviveny nejaky prvky s dogdancingu, pac oba psi dost bavi tancit)..jde o povely "sedni", "cekej", "nesmis/fuj", "jdem=muzes prestat cekat", "ke mne"..proste uplnej zaklad..na oba hafy mluvim, tedy i pouzivam slovni povely + to doprovazim znakem (napr. "sedni"+ dlani smerem k zemi, "cekej"+ukazovak nahoru..atd)..no a mufik (neslysici) je fakt "mazanek", proste si me hlida, napr. venku navolno, kdyz vyrazi nekam na pruzkum (vybiha prvni matysek, ktery slysi, muficek samo za nim, aby o neco neprisel) se po par metrech zastavi a koukne na mne, co ja na to (muj neliby vyraz=vraci se, liby=volno)..
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:08
- Nahlásit
..a kdyz zmizi z dohledu, tak pak pribiha s brachou (na slovni povel)..
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:32
- Nahlásit
Variace fenaxfena a pesxpes nedoporucoval.
Teda já mám dva psy - dva roky po sobě a je to v klidu. Teda jen jak píšeZany - mladý je fixovaný na starého, takže dřív býval křik, ale pomalu si zvykl.
Nedoporučovala bych variaci fena x pes, pokud člověk nemá kotec a nemůže fenu po dobu hárání ohlídat.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 13:22
- Nahlásit
StaHi
I tak je to určitě náročný, i pro mufíkaco? Ale když je tak od narození, tak mu to asi nepřijde.
|