Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / "Príma" víkend
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:31
- Nahlásit

Tak jsme po dvou měsících prázdnin měli zase jednou víkend bez dětí. Naplánovala jsem si, co všechno stihneme, jak půjdeme na cvičák a konečně zkusíme zase nějaké další překážky, dojdeme se socializovat na Hrnčířské trhy, které se konají celý víkend atd.

No, už v sobotu jsem musela pozměnit plány, protože se udělalo poměrně horko a to je Brut trochu víc lenivý ( ovšem netýká se to honění koček).
Tak jsem šla na trhy sama. Dobře jsem udělala, všude plno lidí, stánků a taky ty vůně ( nebo smrady - jak pro koho) buřtíků, langošů atd. Náměstí rozpálené, že by se tam uvařil člověk natož chudák pes. Mezi mnoha lidma se proplétají jedinci s pejskama,kteří sotva pletou tlapkama, jazyk vláčejí pomalu po asfaltu a čekají na sebemenší příležitost s sebou plácnout do stínu. Lituju pejsky a říkám si, že jsem udělala dobře, když Brut zůstal doma.
U jednoho stánku si prohlížím keramiku, když mně najednou podrazí něco nohy. Naštěstí pro množství lidí nepadám, jen silně vrávorám. Kouknu dolů a tam leží totálně hotový RR a vedle něj LR, oba bez košíku a vodítka. Tak se za pomoci lidí pevně postavím a opatrně se snažím posunout tak, aby měli pejsci trochu víc stínu. Stačilo málo a hup, oba jsou pod stánkem ve stínu a slastně se tam rozvalují. Najednou se ozve křik. Ječí ženská stojící vedle mně. " Kde mám psy, co jste s nima udělali?" Všichni lidi nechápavě koukají, co ta ženská blbne. Ta ovšem ječí dál. Po chvíli jsem to nevydržela a zeptala se, jestli myslí ty dva chudáky, kteří mi málem podrazili nohy. Ženská je hysterická a ječí dál. Psi nereagují, slastně se rozvalují ve stínu. Upozorňuji hysterku, že oba psi jsou pod stánkem ve stínu, tak ať neječí, že bych ještě ráda někdy slyšela. Ženská se ohne a dost neurvale začne tahat psy ze stínu. Ani jeden nechce jít zase na sluníčko. Tahanice chvíli trvá. Pak se sehne nějaký pán, který celou dobu stál vedle a zavelí:" Nede, Brade, jdeme domů!" V tu chvíli oba psi vystřelí a s radostným vrtěním ocásků se hrnou od stánků pryč. Ženská opět ječí. Začínám se otáčet, že půjdu pryč. V tu chvíli se ale začínám bavit. Chlap opravdu s pejskama odchází a ječící ženská se hrne za ním s tím, že ona si ještě všechno neprohlídla, nekoupila ten úžasný adventní věnec, co má Jindra a taky nekoupila to nádobí do myčky. Chlap jde s pejsama dál. Hysterka se hrne za ním. Stále ječí. Jak to dopadlo nevím, ale asi v tomhle "souboji" nervů vyhrál chlapík a samozřejmě pejsci. Jinak musím říct, že keramika byla nádherná a ani to množství lidí to neovlivnilo.
Odpoledne jsme šli raději do lesa.

Včera ráno jsem si udělala snídani, sedla si ven a koukala na blbnoucího Bruta. Po chvíli jsem se rozhodla, že vezmu na chvíli ven Sněhulku, aby si taky užila sluníčka. Tak jsem si pro ní došla, posadila se a začala jí pomalu hladit. Brut jí má hrozně rád a pořád si s ní chce hrát. Stále ale nechápe, že je na ní moc hrrr, takže se ho Sněhulka bojí. Když jí mám na ruce, tak se od něj nechá umýt, opusinkovat a očuchat.
S tím hladím kočku. Najednou vidím v bílých chlupech něco černého. Snažím se to něco ulovit. Po chvíli se mi daří......blecha. Hladím dál proti srsti. Další. Začínám se potit, koukám, další. To už jsem zpocená a moje představa pěkného dne se pomalu rozplývá. Nepanikařím, jen se trochu třesu. Další bleška. Tak to je i na mně dost. Beru Sněhulku a zavírám jí zase domů. Přemýšlím, kde všude se v poslední době "válela"......všude!. V tu chvíli mi dochází, že se chodí koukat i na osmáka a ráda se mu otírá o klec. Celá nervózní se jdu podívat na něj. Akorát se škrábe. Začínám panikařit. Uvědomuji si, že ve čtvrtek si syn stěžoval na nějakou podivnou vyrážku, která po promazání zmizela. To už se neovladatelně třesu a jsem na pokraji hysterie.
Jdu volat na vetrinu, co mám dělat s osmákem,když mám podezření na blechy. Veterinářka je hrozně hodná, snaží se mně uklidnit. Osmák by blechy chytit neměl, ale lidi od nich pokousaný být klidně můžou. Musím vydezinfikovat místa, kde se kočička pohybovala, postele nejlépe převléknout a vyluxovat, to samé koberce, vykoupat zvířata a nasadit hot-spot.. Posílám přítele koupit Orthosan šampon a Diffusil na vystříkání koberce. Hezký den se mi během chvíle změnil v noční můru. Čeká mně kompletní úklid baráku, vyprání čerstvě povlečených postelí a taky vykoupání všech zvířat mimo osmáka.
Zkrátka...začala jsem asi v deset a skončila Brutovou koupelí těsně před půlnocí. S Brutem byl venku na dlouhé procházce přítel, Denynku jsem vyvenčila já. Musím říct, že nakonec nejhorší ze všeho bylo koupání Bruta. Máme jen sprchový kout. Brut se hrozně rád koupe v řece, potoku, ale nenávidí sprchu. Než se mi ho podařilo jen namočit, tak jsem v koupelně plavala. A to nemluvím o splachování a následném sušení. Zaplaťpánbu, že máme dlažbu a dlaždičky, jinak nevím, nevím.
Pevně doufám, že si v brzké době takovou neděli nezopakuji.

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:36
- Nahlásit

brut
...ano i Ty jsi z těch, co mají úplně normální poklidný život...

wami
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:38
- Nahlásit

brut
...co ja bych za to dala, kdybych si to s tebou mohla vymenit!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:42
- Nahlásit

brut
Gratuluju a vítej v klubu.... úplně obyčený víkend že?

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:47
- Nahlásit

brut
opravdu móóóc pěkný víkend...
a co blešky??? Přežily????

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:50
- Nahlásit

Děkuji, náš "úplně" normální víkend je dost často. Tak jsem si naivně myslela, že tentokrát to bude jinak....no, alespoň vím, že normální víkend mi není souzen.
Dneska jsem naprosto mrtvá, můžu jen sedět nebo ležet....nic mezi tím

Gája
Pevně doufám, že nepřežili....asi by mně jinak kleplo

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:51
- Nahlásit

brut

tohle "martýrium" jsem si prožila cca před 4 roky, kdy na mě přeskočila blecha (bohužel ne jedna) od kocoura přítelovy babičky, když jsem mu byla vyndavat klíšťata (babi to totiž sama nezvládala - kocour děsný hovado kousavý)... Já tenkrát myslela normálně že zešílím...Připadala jsem si jak ta největší špindíra, že jsem mohla chytnout blechy....No hrůza...Celá jsem se šla okamžitě potopit do vroucí vody ve vaně, blechy jsem utopila a "uvařila"...Do pračky šlo všechno prádlo a pochopitelně i cejchy a povlečení postelí a desinfikovala jsem taky celý barák. V té době jsme měli jen pesana, na kterého naštěstí nepřeskočilo nic.... Měla jsem z těch "hopsacích potvor" takovou "hrůzu", že jsem stříkala barák několik dní po sobě a málem se sama přiotrávila Biolitem Od té doby jenom vidím blechu a chce se mi zvracet...
Přítelově babičce jsem tehdy "vynadala" (raději po telefonu), že musí kocoura bezpodmínečně vykoupat v protibleším šamponu a že já to rozhodně dělat nebudu...Nakonec to dělal přítel, protože na něho ta havěť nejde.....říkal, že se nedalo spočítat, co z toho kocoura vypadalo...

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:53
- Nahlásit

To jsou blechy kočičí, ty na lidi nejdou...
Frontline spray a je po problému. Blecha na volné noze skočí na nastříkanou kočku či psa a následně zdechne, čímž se vyčistí i všechny prostory pobytu infikované zvěře.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:59
- Nahlásit

brut
Víš, že já mám z blešek noční můru??? Vždycky, když se Sáře něco pohybuje v chlupech, tak si vzpomenu, jak jsme našeho prvního psa, voříška, odblešovali a odblešovali a odblešovali a zbytečně, vždycky nějaká z nich přežila a velmi rychle se postarala o zachování rodu... divím se, že jsme nikdy žádnou blechu nechytli...

Hele, já si to ještě s tím odvozem rozmyslím... nám to auto nějak hapruje, asi pojedeme vlakem...

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:59
- Nahlásit

Já o víkendu našla Gafici v kožichu toho kloše, nebo jak jste to tady onehdá pojmenovali.
Říkám mamce: "Nebój, to je jenom KLOŠ, to je takový velký klíště křížený s blechou, ale jde v zásadě jen na koně." ona na mě nechápavě koukala: "A my máme doma koně? A co dělá teda na psovi?"
Pohladila jsem Gaficu, dala mu čuchnout ke klošovi, aby se ještě jako rozloučili a říkám: "Se asi spletl, no..."

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:00
- Nahlásit

Garfield
Letos jsou kloši podivně útočný. Do léta jsem neměla potuchy, že takové potvory vůbec existují.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:02
- Nahlásit

brut
nebóóój, vezmene tě rádi, i kdyby jsi byla s Brutem zablešená až po uši..

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:13
- Nahlásit

Evik
No, já si taky tak připadala. Celý barák je uklizen, vydezinfikován, zvířata vykoupána v protibleším šampónu....zkrátka zase jednou jsem se nenudila.

Paradox je, že kočka je opravdu domácí, ven se dostane tak maximálně, když náhodou vypadne z okna nebo na ruce....strašně se bojí otevřených prostorů.Psi neměli ani jednu blešku

Meta
To jsou blechy kočičí, ty na lidi nejdou...
Frontline spray a je po problému. Blecha na volné noze skočí na nastříkanou kočku či psa a následně zdechne, čímž se vyčistí i všechny prostory pobytu infikované zvěře

já tu větu znám jinak : "to jsou blechy psí, ty na lidi nejdou..."

Upozorňuji, že jdou....ale jen jako na mezihostitele. Koušou ale sv*ně stejně, u nějakého citlivějšího jedince dokáží vyvolat pořádnou alergickou reakci.
Na dezinfekci stačí obyčejné savo a vystříkat okolí pelíšku nějakým proti bleším přípravkem.

Gája
Děkuji, pevně doufám, že jsem všechny zahubila....znovu bych nechtěla všechno opakovat.

Gája
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:17
- Nahlásit

brut
pevně doufám, že jsem všechny zahubila

...to poznáš.. hezký den a pozdravuj pejsánky a kočičku a osmáka a Martina a dětičky..

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:23
- Nahlásit

brut
prosímtě kde bydlíš? JE to vůbec ČR? Padání vedrem a k tomu adventní věnec? Jsem nějaká zmatená

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:28
- Nahlásit

Celý barák je uklizen, vydezinfikován, zvířata vykoupána v protibleším šampónu....zkrátka zase jednou jsem se nenudila
pevně doufám, že jsem všechny zahubila....znovu bych nechtěla všechno opakovat

ha ha ha, taky sem si to po první aplikaci protibleších sajrajtů myslela, ale na tři kola s kamarádem Biokillem sem ty blechy nakonec porazila

Jenže já odblešovala jen 2+1 a jednu přerostlou špagetu.
Ten Biokill doporučuju, dá se s ním nastříkat všechno včetně postelí a peřin a člověk se nemusí bát, že mu to něco udělá

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:31
- Nahlásit

fromeli
Sláva...nějaká rada....kde se dá koupit, kolik ho je....a nevadí ničemu živému?
A prosím tě nestraš...já už nic stříkat a dezinfikovat nechci....
Já teda uklízela "jen" 4+1 s pár chodbama a příslušenstvím......celková plocha cca 150m2 a musím říct, že to byla docela síla

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:36
- Nahlásit

brut
mně ho objednával veterinář, rovnou litrovku, dávala jsem ji do rozprašovače na kytky

Vzala sem s tím koplet všechno - sedačky, postele, koberce, židle, kouty, pelech, peřiny. Vet mi řekl, že ikdybych si to nastříkala na holé tělo, že se mi nic nestane, dokonce se dá použít i v potravinářských provozech.
Další výhody - nesmrdí a nenechá fleky

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:40
- Nahlásit

fromeli
Děkuji, půjdu si ho nechat pro jistotu objednat......mně smrady nevadí, ale děti se mi u toho dusí.
Jinak, ze školy si pamatuji na dezinfekci chloraminem ( teď místo toho používají savo), který blešky a larvičky dokonale zlikviduje.....jenže nejde použít na koberce a sedačky.....
Jo, taky jsme se učili o důkladném vysátí všech ploch...koberce, sedačky, postele.....nejlepší je vysavač na vodní bázi

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:45
- Nahlásit

brut
no já právě prvně všechno vyluxovala, vyprala apod. Michelle taky no a za pár týdnů sem chytla blechu opět. Takže vet poradit tohle, plus mi to bylo doporučeno i různě na netu

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:45
- Nahlásit

Anu
Bydlím v ČR. ....vedro teda v sobotu alespoň u nás bylo.....na sluníčku se pomalu nedalo vydržet...myslím tím na náměstí, kde se trhy konají.
Prodávali tam mimo jiné keramické adventní věnce, keramické ozdoby na stromek .....to víš, vánoce se blíží, tak proto

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:48
- Nahlásit

fromeli
Tak za radu děkuji, už jsem volala mužskému, aby se zastavil u nějakého veta a buď ho rovnou koupil nebo alespoň objednal....pro jistotu.
Sněhulka má teď smůlu, stále jí prohlížím.....už ke mně ani chudák nechce, jak se bojí, co si zase na ní vymyslím..

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 14:51 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

brut
Sněhulka je kočka? Tak se raděj podívej, jestli se tím kočky směj stříkat, tedy ať se raděj zeptá muž veta. Já sem jednou kotěti našich kupovala Frontline, páč mi říkali, že všechno se na kočky dát nesmí a ten frontline byl spešl pro ně

Jinak když sem ho scháněla já, tak měli většinou Biokill jen pidi balení a vet mi ho objednával, ale byl tam už druhý den

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 15:05
- Nahlásit

fromeli
Zeptá se, objedná....už má další bojový úkol....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 15:19
- Nahlásit

proč mě z téhle debaty svědí "celej člověk"...?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 15:42
- Nahlásit

pchh pár blech...co to je proti jedné zavšivené dětské hlavince, kterou dáte do pucu za smradu a dětského řevu a za pár dnů to má i učitelka...

brut
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 15:58
- Nahlásit

Jimmi
Vši jsme doma měli taky....na dlouhých vlasech. Jenže tam opravdu stačilo umýt hlavu spec. šamponem, vyprat povlečení a oblečení a vyčistit postel...
U těch blešek je to horší....

blanulinka1
mně už to svědění přešlo....

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 16:02
- Nahlásit

brut
Hehe, jak to tak ctu, tak ses o vikendu fakt nenudila...

Ja mela svedici pocity nedavno, prisla jsem s holkama z lesa a na noze jsem si chytla klistaka hnusaka plazivyho.. Pak jsem se celej vecer porad jen drbala, vriskala a litala jsem se divat pod lampu, jestli po me zase nejakej hnusak neleze.. Klistaky fakt nemusim, a co se blech tyka, zacina podzim, a to jich zase holky od jezouru pochytaji..

monika
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 18:25
- Nahlásit

hele a lezou vši na psa? Já to řešila asi dva roky zpátky. Holka přišla ze školičky s tím, že tam mají vláskové blešky. Strašně se na ně těšila, že je dostane taky. Naštěstí vláskové blešky nepřišly k nám, ale stejně by mě zajímalo, jestli může dostat pes vši.

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 19:13
- Nahlásit

brut
teda já se ti divím.....místo aby sis to bez dětí užila tak furt hledáš na něčem blechy
ale teda jak to čtu tak koukám na Trinču a říkám si že ty krátký chlupy maj aspon tu výhodu že je to v nich vidět

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání