| Autor |
Zpráva |
erik
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 12:26
- Nahlásit
Naše 6-letá dcera se bojí psů, ačkoliv nevíme proč. Chtěli bychom proto nějakého psa z tohoto důvodu koupit, aby se s ním naučila žít a nabála se. Chtěli bychom ovšem menšího psa na venek (bouda-voilera) s možným výběhem po zahradě u RD. Můžete mi nějakého doporučit?
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 14:23
- Nahlásit
Ano plysaka.
|
Majla
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 15:50
- Nahlásit
Každý pes potřebuje venčení a mazlení. Zahrada je málo. Co se psem budete dělat, kdo ho bude venčit, chodit na cvičák???????????????????? Už Vám rukama nějaký pes prošel.
A k tomu aby se cerka přestala bát psů je hloupost si pořizovat štěndo
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 15:59
- Nahlásit
Majla
Proc hned tak tvrde?Nikdo nepsal ze ho nebudou vencit a mazlit se s nim,cvicak neni nutnost a kazdy ma jednou prvniho psa.
A mimo jine znam par lidi kteri se jeste nedavno psu bali a ted jsou z nich pejskari telem i dusi a travi zde na diskuzi spoustu casu.A pomohl jim k tomu prave jejich pes.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 16:02
- Nahlásit
erik
a co takhle pomoct nejakemu stenatku z utulku?
http://pavliskop.blogspot.com/
|
Majla
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 16:17
- Nahlásit
Tondo, když chce psa do boudy a na zahradu? Chudák pes
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 16:27
- Nahlásit
Majla
Muj pes ma taky boudu a zahradu.
Nebo ty jako myslis ze ho chce jen do te boudy a dite za nim bude do te boudy chodit.
Dival jsem se na na Erikoveho clena a zaregistroval se dnes,je tu novy,ceka nejake rady a hned tu dostane "po hube".
Ja jen nechci aby byli novy cleni hned odrazeni takovymi odpovedmi.
Proc by mel byt ten pes chudak?Vzdyt z te otazky nic nevypliva.
Ja jsem si taky poridil psa "na venek" a chudak to rozhodne neni.Kez by se meli i ostatni psi jako se ma muj.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 16:46
- Nahlásit
erik
Já bych doporučila strakáče - českého strakatého psa. Je to střední pes, původní čeké plemeno, vhodný na sport i jentak jako kamarád. Pro víc informací mrkněte sem, tady je "strakaté" fórum
Majla
Souhlasím s Tondou, není třeba se hned rozčilovat...
,
|
Majla
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 17:03
- Nahlásit
Chtěli bychom ovšem menšího psa na venek (bouda-voilera) s možným výběhem po zahradě u RD.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 17:15
- Nahlásit
Majla
Náš pes byl taky koupenej jako na ven k boudě na dvůr na hlídání! Nikdo nepočítal s tim, že s nim budu chodit na cvičák a dělat podobný věci... Třeba se dcerce pejsek zalíbí a začne s ním třeba agility nebo tak něco - už jenom to, že sem erik napsal o něčem svědčí. Chtějí pomoct, poradit, tak proč je hned odsuzovat? Taky mohli vzít atlas a koupit si prvního psa, kterej by se jim tam líbil (jak to dělá plno těch, jejichž pes pak skončí v útulku nebo doživotně v kotci nebo na řetězu)...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 17:21
- Nahlásit
No já myslím, že nemá cenu se dohadovat, bylo by dobrý, kdyby Erik napsal, co se psem budou dělat, jak si to představují s venčením apod. Prostě něco víc.
|
Majla
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 17:45
- Nahlásit
Každý pes potřebuje venčení a mazlení. Zahrada je málo. Co se psem budete dělat, kdo ho bude venčit, chodit na cvičák???????????????????? Už Vám rukama nějaký pes prošel?
Nějakou představu o plemeni máte? Krátkosrstý, dlouhosrstý, jak velký?
|
LenkaSS
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:14
- Nahlásit
Malý knírač.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 18:48
- Nahlásit
Dite ktere se boji psu,zadne zkusenosti s kynologii a pritom se pohybovat vproblemove oblasti?
Prosim nepirizujte si psa-tak jak si vseplanujete se pohybujete na dost tenkem lede.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 19:37
- Nahlásit
erik
jenom pozor na tu "voliéru"...
akorát škoda, že otázka je položená tak široce...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 19:37
- Nahlásit
Co takhle bígla je to velci přátelský pes ale potřebuje pohyb takže by se s ním muselo chodit ven na dlohé procházky bígl by neměl být agresivní a je to velcie přátelské plemeno potřebuje společnost je mu jedno co to bude jestli člověk kočka nebo nějaké jiné zívře ale neměl by být dloho sám jestli jste pevně rozhodnuti že štěnětem chcete léčit dceřin strach se psů tak bígla na 100% doporučuji ale musíte se mu věnovat nebo se z něj stane tulák
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 19:57
- Nahlásit
Já si myslím, že je supr, že chce Erik udělat něco pro to, aby z dcerky nevyrostla hysterka, která bude rvát děti za ruce a řvát hystericky na každého psa, který půjde kolem. Eriku, bylo by fajn, kdybyste si ujasnil, co od pejska čekáte a jak má vypadat jeho a váš společný život. Znám spoustu lidí, kteří si pořídili psa do voliéry, kategoricky tvrdili, že pes nepřekročí práh domu a nakonec je s něma v posteli. I my jsme měli hranice, za které jsme nechtěli jít a nakonec to dopadlo jinak. Nenechte se otrávit a pejska prckovi určitě pořidte. Možná by nebylo špatné začít třeba krysaříkem, ten sice do boudy ven nepůjde, aleje to pejsek nenáročný a pro malé dítě bezva kamarád. Kamarádka má dvě malé holky a krysařičku Aju a je fakt supr.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 20:04
- Nahlásit
erik
skvělý pes pro dítě a pro překonání strachu je šeltie...i kožíšek má takový, že vydrží celoročně venku. Jenomže je to pejsek, který rád tráví většinu svého živote maximálně 1 metr od svého člověka, a proto bydlení pouze v boudičce by bylo dost drsné. Tak nevím. Asi jsem moc neporadila
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 20:40
- Nahlásit
leila
Bígla pro začátečníka?
Doporučila bych pudla, ale venku by nemohl být celou dobu. Ta šeltička by možná taky byla fajn.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 21:24
- Nahlásit
já si myslím, že jestli chce Erik odnaučit dceru se bát, tak by měl pořídit pejsu malého a do bytu. Slečna by s pejsou vyrůstala a byla pořád a ne jen pár hodin venku na zahradě. Když bude škaredě tak se na něj bude koukat z okna?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 21:28
- Nahlásit
Mucholabka
proč ne my prodáváme bígli většinou začátečníkům a jsou s nich bezva poslušní psi člověk by si sice měl o nich něco přečít ale když víš jak na to tak je se psa super kámoš společník atd... 1. bígla jsem dostala v 6letech a s pomocí dědy jsem ho vychovala bez problému a poslechl na každé slovo takže je to jenom o přístupu člověka k pesovi
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 21:44
- Nahlásit
monika
Jde o to, jestli o toho psa ta jejich dcreka vůbec bude stát, když se psů bojí, aby fakt nakonec haf nezůstal jen na té zahradě, protože dcra o něj zájem mít nebude a rodiče ho přece kooupili hlavně kvůli ní. Podle mě tohle není vhodná cesta, jak malý dítě odnaučovat strachu ze psů už proto, že přece jen malý štěndo má ostrý zoubky a dokáže při hře pořádně rafnout = další negativní zkušenost pro dítě, který už tak má ze psů strach...
Prostě bych spíš zkusila domluvit se s někým, kdo má psa, kterej děti respektuje, ale přitom je nemiluje tak, aby se na dítě rovnou vrhnul a povalil ho a pomalu odnaučovat ten strach tímhle způsobem. A pak třeba časem pořídit vlastního psa...
Sice to nevidím tak kategoricky, jako Majla, ale taky mi to nepřijde jako nejvhodnější řešení...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2006 22:06
- Nahlásit
erik
Taky si myslim ze neni nejvhodnejsi reseni poridit domu psa bez vedomosti jsk to udelat aby se dite nevydesilo jeste vic. Priklanim se k nazoru Eimy Prostě bych spíš zkusila domluvit se s někým, kdo má psa, kterej děti respektuje, ale přitom je nemiluje tak, aby se na dítě rovnou vrhnul a povalil ho a pomalu odnaučovat ten strach tímhle způsobem. A pak třeba časem pořídit vlastního psa... .
Druha vec je pece o psa psovi rozhodne nestaci obcasne probehnuti po zahrade, pes potrebuje pravidelny a dlouhodoby kontakt se zbytkem smecky, to znamena ze mu rozhodne nestaci kdyz ho obcas na zahrade navstivite.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 00:50
- Nahlásit
erik
ačkoliv chápu, že chcete pro svojí dcerku udělat maximum, aby se pejsků přestala bát, tak si myslím, že nejlepší radu jste dostali od Eimy.
Zkuste nejprve najít ve svém okolí někoho, kdo má pejska se kterým by vaše dcerka mohla hodně často pobývat pod vaším dohledem. Teprve potom až uvidíte, jak se k sobě chovají - teda spíš jak reaguje vaše dcera, si nějakého pořiďte.
Každé štěně kouše...nějaký čas trvá, než ho to odnaučíte. Pokud se holčička pejsků bojí, tak po prvním kousnutí mrňouse se bude pravděpodobně bát ještě víc.
Já se taky bála psů....a stále k nim mám respekt. Bát jsem se odnaučila až jako dospělá a to za pomoci pejska mojí kamarádky. Nikdy mně nepomohl pes náš ani někoho z příbuzných či známých. Jestliže vaše dcera bude na tom stejně jako já, tak zbytečně vynaložíte peníze, čas a elán na "lék".....a to už vůbec nemluvím o budoucím pejskovi, kterému by jste v tu chvíli těžko mohli poskytnout domov, který by odpovídal jeho potřebám ( mazlení, krmení, venčení, hraní, společnost atd.).
Zkuste si nejprve doma společně s dcerkou probrat, jestli se vůbec do toho pustíte. Uvažte, zda budete ve chvíli, kdy se vaše holčička pejsků nepřestane bát ( a hlavně se bude bát i toho vašeho), schopni poskytnout pejskovi veškerý "komfort" viz. psáno výše.
Pokud ano, tak uvažujte, co všechno budete chtít s pejskem podnikat ( dlouhé vycházky, sport - agility, coursing, tancování atd.). Teprve potom se dá lépe vybrat plemeno pro vás vhodné. Takhle jsme od vás dostali dle mého názoru dost málo informací.
Nezlobte se na délku mého příspěvku a na jeho obsah, ale myslím si, že je ku prospěchu vaší holčičky.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 11:25
- Nahlásit
Souhlasím s mončou krysařík sice v žádnym případě do boudy nepatří,ale určitě by si vás všechny získal naše pupinka má malýho (7 let) moc ráda a když spolu začnou řádit je to lepší než televize,přitom malej je trošku terorista,ale ona se mu nedá i když je pidižvinka oproti němu,ale potřebuje i hodně pohybu protože mají spoustu energie,ale na druhou stranu je to tuleňka co miluje polštářky a pelíšky
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 11:30
- Nahlásit
erik
co špice, jsou různé velikosti a srst mají hustou, takže venku neumrznou
|
erik
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 21:37
- Nahlásit
Opravdu jsem na začátek napsal dost málo informací.
Mluvím pouze o mladší dcerce, která se pejsků zatím bojí. Máme ovšem i dceru starší 10-letou, která po psovi už dlouho touží.
S tou boudou a voilerou jsem to psal jako o jeho nocování. Samozřejmě si umím živě představit, jak holky (hlavně ta starší), ale i my, jako rodiče, na procházky chodíme. Dost jezdíme i na kolech a na turistické výlety přírodou, takže bychom pejska brali samozřejmě s sebou. To hraní a sport je pro něj na naší vesnici také velmi příhodný (samozřejmě za naší asistence). Domů bychom ho ale opravdu nechtěli, a to z důvodu příbuzných, kteří jsou alergičtí a mají i další astmatické problémy, které jim domácí "mazlíčci" přináší z více zkušeností. Máme ovšem strach z té zimy. Doporučte nám, prosím, nějakého menšího až středního pejska.....bígl, špic....?? Zatím děkuji za odpovědi a těším se na další
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 07:16
- Nahlásit
erik
no, pokud máte doma až takový problém s alergií či astmatem, že příbuzenstvo nevydýchá přítomnost psa v domě, chce to určitě plemeno, které může zůstat venku "celoročně". Pak samozřejmě budete potřebovat tu kvalitní a zateplenou boudu.
Co do vhodností pro začátečníka a splňující i tu podmínku "celoročního pobytu venku" by byl třeba i chodský pes. Sice to není zrovna malý pejsek, ale váhově se pohybuje do 25 kg a ideální standardní výška je 53 cm. Fenečky bývají i menší. Navíc choďák miluje děti, takže si rychle získá jejich přízeň. Jinak špic je taky prima, ale určitě ne malého, protože i přes hustý kožíšek by ani malý špic asi nemohl být celoročně venku. Co třeba vlčí špic? Ten je ještě menší než choďák, ale už bez problémů zvládne být i přes zimu venku (ovšem i u těchto chlupáčů platí ta zateplená bouda
Pokud se týče bígla, tak tam bych se pobytu přes zimu venku bála...
|