Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak jsem se zas naštvala anebo lidské bezohlednosti
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 11:01
- Nahlásit

Hned v sobotu po ránu mě mosí lidská blbost, bezohlednost a lhostejnost ke všemu živýmu vytočit. Sedím si tak u počítče a na ICQ mi bývalá spolužačka píše, že mi poslala mail v mailu na fotce focene mobilem jeji feňule, v hubě ňáký zvíře a popis "A to jsem si myslela, že nikdy nic nechytne." Dneska ráno chytla...
Když jsme se kamošky ptala, co to bylo za zvíře, řekla, že neví, že asi zajíc, že měla co dělat, aby feňuli odvolala a že neměla čas se jít kouknout, co to bylo... žádná starost o to, jestli to zvíře bylo fakt zakouslý a ne jen "na půl", jediná starost byla "aby to nemělo nějakou nemoc"... Tohle chování nechápu, nepochopím ho asi nikdy a ani ho chápat nechci...
Ráda bych pro to našla nějakou omluvu, ale mám pocit, že pro to ta omluva není...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 11:05 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Eimy
Mm, tím bych se teda neprezentovala. Zrovna mám napsané téma o tom, jak Aša blbne a pronásleduje zvěř, ač dřív to bylo nemyslitelné. Taky si mylsím, že nic nikdy nechytne, je pomalá, ale s ohledem na bezpečnost mě, psa i peněženky bych si tohle nedovolila...náhoda je blbec. Ale takovým lidem to prostě nevysvětlíš...

Zet
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 11:09
- Nahlásit

Eimy
Hm, to jsou věci. Já bych se určitě šla podívat. Takový zajíc by se hodil na vlečku
Omluvte nenapravitelného cynika No, zase je fakt, že svědomí by mi nedovolilo, nechat tam polochcíplého tvorečka a pravděpodobně bych ho dorazila.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:28
- Nahlásit

Mucholabka
Já, kdyby k tomu měla jinej přístup, tak bych to až tak neřešila... Jenže ona mi pak řekne, že přece ten pes se proběhat musí a že je to jen zvíře a venku ho furt buzerovat nebude... Že ty její lovecký pudy stejně neovlivní...
Já chápu, že s lovečákama to je těžší než s tou mou blboňou, ale s tím přece musí počítat každej, že u lovečáka tenhle problém může nastat a ve většině případů i nastane...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:30
- Nahlásit

Eimy
Bude se divit, až o toho psa jednou přijde. Do té doby ji asi nepoučí vůbec nic. Co má za lovečáka?

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:32
- Nahlásit

Mucholabka
Připadá mi to tak, řešila jsem to s ní už mockrát, ale vždycky sme se jen rozhádaly, protože "ona přece nebude buzerovat psa jako třeba já"... A vždycky mě to naštve stejně.
Má mladou feňuli irskýho setra...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:34
- Nahlásit

Eimy
To rodina přítele taky říká. Že když jdu se psem, jsem jak gestapo. Na druhou stranu se ale diví, proč všichni psi vyřvávají kolem plotu a ti moji ne a jak je to možné, že jsou tak hodní a ostatní ne, že neutíkají, nerozkousávají a ostatní jo.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:01
- Nahlásit

Mucholabka
Já si sama o sobě nemyslim, že bych psici nějak extrémně "buzerovala" Mohla by poslouchat tak 1000krat lip, ale pro běžnej život to stačí...
Je to boj s větrnými mlýny s takovejmahle lidma... Jen mi prostě nejde do hlavy, proč si pak takoví lidi koupí lovečáka...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:02
- Nahlásit

Eimy
Protože je hezký a protože ho viděli v televizi.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:06
- Nahlásit

Mucholabka
No, oni před tím měli anglickýho setra, taky fenku... Ta jim potom umřela a oni si koupili irskýho... Je fakt, že ta fenka, co měli před tím byla v pohodě a neutíkala za zvěří a tak, ale tu dostala ta kámoška, když jí bylo nákých 6 let a cvičil ji její táta. Ted na tu maldou je v podstatě sama... Když jsem jí chtěla aspoň trochu pomoct (i když moc zkušeností taky nemám), tak mě poslala do háje s tím, že ona už přece psa měla, tak poradit nepotřebuje...
Je fakt, že asi líp působí jak an okolí, tak i na něj samotnýho, když má velkýho psa, u takovýchhle lidí asi dvojnásob... Ale v tomhle případě si myslim, že by udělali líp, kdyby si pořídili něco menšího a lehčeji vychovatelnýho... Ale to je jak mluvit do dubu

brut
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:29
- Nahlásit

Eimy
Se setrama máme zkušeností až až. Přestože se nám stalo, že se našel okamžik, kdy se jim povedlo zdrhnout, tak nikdy nic neulovili. Většinou jen za zvěří utíkali, ale nelovili. Basty byl jeden z nejhorších. Museli jsme ho mít na dlouhé stopovačce a neustále sledovat okolí a včas stopovačku zašlápnout nebo nám zdrhl. Ale jak říkám, nikdy nic neulovil.
Oni si setry pořizují lidi hlavně kvůli jejich téměř bezkonfliktní povaze. Jsou přátelští, neperou se atd. No a tím pádem si myslí, že se nemusí vychovávat.
Ona už i Balinka má chvíleme tendenci zdrhat. Naštěstí je ještě malá a podstatně klidnější než třeba Basty, takže se dá odvolat. Ale chce to s nima neustále pracovat, stále se učit a zdokonalovat přivolání atd.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání