Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Aportér = pes blázen???
Autor Zpráva
Nomex
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:53
- Nahlásit

Někdy mě tak napá, jestli aportéři vlastně nejsou psy bázni.
Dnes na mě na poklidné procházce lesem s mím psem z nenadání vyběhl(sna z křáku) NO. Majitel se přiřítl v zápětí a ubezpečil mě, že pes je pohodář, což byl. No nějak jsme se dali do řeči, já hazel apotr. A pak mi ten muž(tuším Pepa) ukázal něco co jsem ještě doposun neviděl. Ukázal na nízkou větev stromu, vydal povel aport, jeho pes se zakousl a pěkně dlouho chvíly s tou větví cuka, tak dlouho dokud ji nurval a nepřnesl pánovy. Mohl to opakovat jak dlouho chtěl, ten pes byl prostě šílenec, na druhou stranu ho nemohl přivolat:-?

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:57
- Nahlásit

s těmi "míčkovými blázny" se mnohem lépe cvičí než s "pamlskáři"
No nevím

Anu
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:13
- Nahlásit

Nomex
já to samé dělám na zvěř-srnu či zajíce-řeknu aport a on ho honí dokud mi ji nepřinese......taky ho nemůžu odvolat a taky to je blázen

Lesanka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:21
- Nahlásit

Anu
to ušetříte za maso, že?

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:22
- Nahlásit

Anu
Takový pes si na sebe vydělá - ona je zvěřina dost drahá a zajíc na smetaně není k zahození...

wami
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:29
- Nahlásit

Evik
a to me se cvici s pamlskarem dost dobre...

Anu
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:29
- Nahlásit

Meta
zvláště když znáš dědu myslivce a vyprávíš mu o škodné zatímco tvůj pes loví a děláš mu alibi.....však né nadarmo semnou chce každý chodit do lesa.To ji pohodička.Usadíš se na židličce,vypustíš psa a můžeš si být na 100%jistá že za 10minut ti nějakou srnu nažene až 10metrů před tebe...jo jo aport je super věc

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:35
- Nahlásit

wami

já to myslela tak, že většinou, když je nějaký pes ulítlý na míček, tak ho zajímá "jenom to" a je pak jednodušší přivolání třeba i od zvěře....líp se to s těma míčkařema trénuje....Já mám právě taky pamlskáře přičemž ty pamlsky jsou mu na vycházkách zcela ukradené....Tedy poslechne, ale o pamlsek už zájem nemá, protože už kouká kdy mu zase dám volno...

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:39
- Nahlásit

wami
Ale víš, co s míčkem ušetříš?

wami
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:40 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Evik
jasne ze jo, ale muzu ti rict, ze pamlskovani (i venku) nam vydrzelo doted, proste ja jsem nejvetsi guru... pamlskovy a ted i blbnouci, micek ho zacal brat az asi v roce a pul, takze ted po venku uz mame jak pamlsky, tak micek, ale te uz i kdybych nemela nic, je to dobry...

Meta
mozna neusetrim, ale s pamlskem muzu odmenovat kazdy spravne provedeny krok, kazdou malickost ted a hned. Kdezto micek dostane pes az po skonceni serie, nebo si ho v prubehu rozhodis...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:42
- Nahlásit

wami
ty jsi mi ale provokatér

wami
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:44
- Nahlásit

Terri
ty jsi mi ale provokatér
no ja z toho mam hlavne desnou radost, ze mi tak funguje...
a prijde mi to jako maly zazrak, v podstate nevim, jak jsem k tomu prisla...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:45
- Nahlásit

wami
guru v kombinaci s dospěním psa s řádnou inteligencí

Lesanka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:47
- Nahlásit

wami
já si také výcvik založený na aportu nějak nedovedu představit, pamlsek je jasnej, ale když dám psovi míček tak výcvik skončil nebo ne?

wami
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:52
- Nahlásit

Terri
guru v kombinaci s dospěním psa s řádnou inteligencí
covece, a to by se leckdo hadal, ze kdyz tak posloucha, nemuze mit takovy samostatny usudek, a je v podstate nikoliv inteligentni, ale uplne blbej...

no me je to jedno, ja osobne to mam porad jako zazrak, az se mi to podari u druhyho, budu se placat po rameni a rikat si "macho"...

Lesanka
netusim, ja s aporterem nedelam, at odpovi nekdo, kdo jo...

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:02
- Nahlásit

Nomex
Neřekla bych, že každej pes aportér = blázen, ale znám i takový případy Kámošova feňule je schopná celou procházku hledat klacky a házet je pod nohy. Když děláš, žetam žádnej klacek nevidíš, že tam nikdy žádnej nebyl a obejdeš to, tak ho sebere, doběhne tě a s výrazem "Podivej, podivej tadyyy mám ten klacíííík, tak mi ho hooooď" ti ho zas pod ty nohy hodí.
Když už to kamoša jednu prochajdu otravovalo, vzal ten klacík a hodil ho na keř, kam se ta feňule pro něj nemohla dostat a trvalo nám hrozně dlouho, než jsme ji od toho keře dostali, protože pro ten klacík prostě chtěla
Jinak je to hafik, kterýho nikdo pořádně necvičí a aportuje fakt sama od sebe... Když se všechny klacíky "vytratí", je schopná lítat po obrvský ploše, dokud nenajde nějakej jinej klacík... Prostě fakt blááááázen. Ale mně se to líbí

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:08
- Nahlásit

wami
No jo, staré dilema, jestli jsou kočky tak chytré že jsou nezávislé nebo tak blbé
Ale zázrak je zázrak

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:14
- Nahlásit

Lesanka
Ja pouzivam lopticku tak, ze po splneni cviku mu ju hodim. On ju prinesie, ja si ju vezmem a on caka, kedy mu ju opat hodim, ale to bude zase az potom, ked urobi, to co ja chcem

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:17
- Nahlásit

Eimy

jojo, to je dobrý... Takhle přesně se chová čubinka mé kamarádky, ta zase nosí šišky, taky je hází pod nohy a člověk má občas co dělat, aby čubís nešlápl na nohu, protože ona ty šištičky sice hází lidem před nohy, ale nechce si je nechat sebrat, takže pořád u šišky hlídkuje .....je to sranda. Můj pesan se na procházkách o klacíčky ani šišky zásadně nezajímá, pouze tehdy, měla-li je v hubě před ním ta čubinka mé kamarádky

Lesanka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:52
- Nahlásit

pigie
Aha, tak na to my jsme ještě malinkatí, my jsme ve fázi, že běží za míčkem a já mám radost, když s ním běží nazpět ke mně. Jsou nám 3 měsíce.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:07
- Nahlásit

Taky to dělám jako Pigie akorát po přinesení se ještě o balonek na šňůrce přetahujeme.Pokud se mu něco opravdu pěkně povede,tak hodím třeba i 2x,3x.
Jinak předchozí můj pejsek,byl opravdový aportovací magor.Balonek v kopřivách,trní apod nebyl problém...dokonce dětem hledal balony,kam ony nechtělyS tou větví jsme to měli na jiný povel.Na šupáka likvidoval větve a hlavně vzrostlý plevel.Jinak to byl ale dobrák od kosti

Nomex
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:18
- Nahlásit

Známý si pořídily psa,Holandský ovčák, aportér jako bláze pořád otravoval, štěkal a tak. Ovšem nejlepší to bylo v zimě, sněhové koule do sněhu a pes hledat do zblbnutí. A ten reflex co so vybudova, stačilo se jen sehnout k zemi, okamžitě byl u vás a už chňapal po rukách. Oni ho pak necvičily, protože tvrdily, že je hloupej a tak, prostě to sním neuměly. Je škoda, když tak dobrý apotrét skončí v rukou někoho, kdo nemá prakticky žádný zájem s ním pracovat a co pak mi, kteří se snažíme vychovat ty největší apotréry a né vždy nám to vyjde.

StaHi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:26
- Nahlásit

evino, u nas je to stejny, jenom pouzivame sycak, ne supak to pak z padlyho stromku udelaj ve vterince uhledne opracovany tramek

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:46
- Nahlásit

evina
Lesanka

Ano, aj my sa pretahujeme. Aka som ja nezodpovedna

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:50
- Nahlásit

wami
hele, ty guru , hlavně, že ti pak jdou aporty, na ty pamlsky

já cvičím skoro jen na míčky, naštěstí mám aportovací maniaky, a míčkem jde odměnit nejen po sérii.

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:52
- Nahlásit

Nomex
taky mám jednoho holanďana, co si s ním "výcvikář" nerozuměl, ten když k nám přišel v sedmi měsících, tak viděl aport a zahrabal se metr do země, teď po roce už nosí všechno a rád.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání