| Autor |
Zpráva |
Nomex
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:53
- Nahlásit
Někdy mě tak napá, jestli aportéři vlastně nejsou psy bázni.
Dnes na mě na poklidné procházce lesem s mím psem z nenadání vyběhl(sna z křáku) NO. Majitel se přiřítl v zápětí a ubezpečil mě, že pes je pohodář, což byl. No nějak jsme se dali do řeči, já hazel apotr. A pak mi ten muž(tuším Pepa) ukázal něco co jsem ještě doposun neviděl. Ukázal na nízkou větev stromu, vydal povel aport, jeho pes se zakousl a pěkně dlouho chvíly s tou větví cuka, tak dlouho dokud ji nurval a nepřnesl pánovy. Mohl to opakovat jak dlouho chtěl, ten pes byl prostě šílenec, na druhou stranu ho nemohl přivolat:-?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:57
- Nahlásit
s těmi "míčkovými blázny" se mnohem lépe cvičí než s "pamlskáři"
No nevím
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:13
- Nahlásit
Nomex
já to samé dělám na zvěř-srnu či zajíce-řeknu aport a on ho honí dokud mi ji nepřinese......taky ho nemůžu odvolat a taky to je blázen
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:21
- Nahlásit
Anu
to ušetříte za maso, že?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:22
- Nahlásit
Anu
Takový pes si na sebe vydělá - ona je zvěřina dost drahá a zajíc na smetaně není k zahození...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:29
- Nahlásit
Evik
a to me se cvici s pamlskarem dost dobre...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:29
- Nahlásit
Meta
zvláště když znáš dědu myslivce a vyprávíš mu o škodné zatímco tvůj pes loví a děláš mu alibi.....však né nadarmo semnou chce každý chodit do lesa.To ji pohodička.Usadíš se na židličce,vypustíš psa a můžeš si být na 100%jistá že za 10minut ti nějakou srnu nažene až 10metrů před tebe...jo jo aport je super věc
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:35
- Nahlásit
wami
já to myslela tak, že většinou, když je nějaký pes ulítlý na míček, tak ho zajímá "jenom to" a je pak jednodušší přivolání třeba i od zvěře....líp se to s těma míčkařema trénuje....Já mám právě taky pamlskáře přičemž ty pamlsky jsou mu na vycházkách zcela ukradené....Tedy poslechne, ale o pamlsek už zájem nemá, protože už kouká kdy mu zase dám volno...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:39
- Nahlásit
wami
Ale víš, co s míčkem ušetříš?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:40 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Evik
jasne ze jo, ale muzu ti rict, ze pamlskovani (i venku) nam vydrzelo doted, proste ja jsem nejvetsi guru... pamlskovy a ted i blbnouci, micek ho zacal brat az asi v roce a pul, takze ted po venku uz mame jak pamlsky, tak micek, ale te uz i kdybych nemela nic, je to dobry...
Meta
mozna neusetrim, ale s pamlskem muzu odmenovat kazdy spravne provedeny krok, kazdou malickost ted a hned. Kdezto micek dostane pes az po skonceni serie, nebo si ho v prubehu rozhodis...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:42
- Nahlásit
wami
ty jsi mi ale provokatér
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:44
- Nahlásit
Terri
ty jsi mi ale provokatér
no ja z toho mam hlavne desnou radost, ze mi tak funguje...
a prijde mi to jako maly zazrak, v podstate nevim, jak jsem k tomu prisla...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:45
- Nahlásit
wami
guru v kombinaci s dospěním psa s řádnou inteligencí
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:47
- Nahlásit
wami
já si také výcvik založený na aportu nějak nedovedu představit, pamlsek je jasnej, ale když dám psovi míček tak výcvik skončil nebo ne?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:52
- Nahlásit
Terri
guru v kombinaci s dospěním psa s řádnou inteligencí
covece, a to by se leckdo hadal, ze kdyz tak posloucha, nemuze mit takovy samostatny usudek, a je v podstate nikoliv inteligentni, ale uplne blbej...
no me je to jedno, ja osobne to mam porad jako zazrak, az se mi to podari u druhyho, budu se placat po rameni a rikat si "macho"...
Lesanka
netusim, ja s aporterem nedelam, at odpovi nekdo, kdo jo...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:02
- Nahlásit
Nomex
Neřekla bych, že každej pes aportér = blázen, ale znám i takový případy Kámošova feňule je schopná celou procházku hledat klacky a házet je pod nohy. Když děláš, žetam žádnej klacek nevidíš, že tam nikdy žádnej nebyl a obejdeš to, tak ho sebere, doběhne tě a s výrazem "Podivej, podivej tadyyy mám ten klacíííík, tak mi ho hooooď" ti ho zas pod ty nohy hodí.
Když už to kamoša jednu prochajdu otravovalo, vzal ten klacík a hodil ho na keř, kam se ta feňule pro něj nemohla dostat a trvalo nám hrozně dlouho, než jsme ji od toho keře dostali, protože pro ten klacík prostě chtěla
Jinak je to hafik, kterýho nikdo pořádně necvičí a aportuje fakt sama od sebe... Když se všechny klacíky "vytratí", je schopná lítat po obrvský ploše, dokud nenajde nějakej jinej klacík... Prostě fakt blááááázen. Ale mně se to líbí
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:08
- Nahlásit
wami
No jo, staré dilema, jestli jsou kočky tak chytré že jsou nezávislé nebo tak blbé
Ale zázrak je zázrak
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:14
- Nahlásit
Lesanka
Ja pouzivam lopticku tak, ze po splneni cviku mu ju hodim. On ju prinesie, ja si ju vezmem a on caka, kedy mu ju opat hodim, ale to bude zase az potom, ked urobi, to co ja chcem
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:17
- Nahlásit
Eimy
jojo, to je dobrý... Takhle přesně se chová čubinka mé kamarádky, ta zase nosí šišky, taky je hází pod nohy a člověk má občas co dělat, aby čubís nešlápl na nohu, protože ona ty šištičky sice hází lidem před nohy, ale nechce si je nechat sebrat, takže pořád u šišky hlídkuje .....je to sranda. Můj pesan se na procházkách o klacíčky ani šišky zásadně nezajímá, pouze tehdy, měla-li je v hubě před ním ta čubinka mé kamarádky
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:52
- Nahlásit
pigie
Aha, tak na to my jsme ještě malinkatí, my jsme ve fázi, že běží za míčkem a já mám radost, když s ním běží nazpět ke mně. Jsou nám 3 měsíce.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:07
- Nahlásit
Taky to dělám jako Pigie akorát po přinesení se ještě o balonek na šňůrce přetahujeme.Pokud se mu něco opravdu pěkně povede,tak hodím třeba i 2x,3x.
Jinak předchozí můj pejsek,byl opravdový aportovací magor.Balonek v kopřivách,trní apod nebyl problém...dokonce dětem hledal balony,kam ony nechtěly S tou větví jsme to měli na jiný povel.Na šupáka likvidoval větve a hlavně vzrostlý plevel.Jinak to byl ale dobrák od kosti
|
Nomex
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:18
- Nahlásit
Známý si pořídily psa,Holandský ovčák, aportér jako bláze pořád otravoval, štěkal a tak. Ovšem nejlepší to bylo v zimě, sněhové koule do sněhu a pes hledat do zblbnutí. A ten reflex co so vybudova, stačilo se jen sehnout k zemi, okamžitě byl u vás a už chňapal po rukách. Oni ho pak necvičily, protože tvrdily, že je hloupej a tak, prostě to sním neuměly. Je škoda, když tak dobrý apotrét skončí v rukou někoho, kdo nemá prakticky žádný zájem s ním pracovat a co pak mi, kteří se snažíme vychovat ty největší apotréry a né vždy nám to vyjde.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:26
- Nahlásit
evino, u nas je to stejny, jenom pouzivame sycak, ne supak to pak z padlyho stromku udelaj ve vterince uhledne opracovany tramek
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:46
- Nahlásit
evina
Lesanka
Ano, aj my sa pretahujeme. Aka som ja nezodpovedna
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:50
- Nahlásit
wami
hele, ty guru , hlavně, že ti pak jdou aporty, na ty pamlsky
já cvičím skoro jen na míčky, naštěstí mám aportovací maniaky, a míčkem jde odměnit nejen po sérii.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:52
- Nahlásit
Nomex
taky mám jednoho holanďana, co si s ním "výcvikář" nerozuměl, ten když k nám přišel v sedmi měsících, tak viděl aport a zahrabal se metr do země, teď po roce už nosí všechno a rád.
|