| Autor |
Zpráva |
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:16
- Nahlásit
chtela jsem se nekoho zeptat i kdyz z nepejskarskeho soudku,jak to je,kdyz je kocour vykastrovany,je-li pravda,jestli uz neznackuje,protoze me pripada,ze znackuje,nemuzu si pomoci,ale neco citim u botnikua nikdo minechce verit.diky moc za odpovedi.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:42
- Nahlásit
No, pokud kocour uměl značkovat před kastrací, pak je pravděpodobné, že bude značkovat i po ní. Proto se doporučuje neotálet a dát kocoura vykastrovat včas. Asi se to dá ovlivnit výchovou, ale není snadné chytit kocoura při činu. Náš bývalý to dělal jen demonstrativně, aby se pomstil za příkoří (odmítla jsem ho pustit ve dvě ráno ven - tak mi označkoval přikrývku), ten současný si to ještě nedovolil, ale jsou mu jen dva roky a mám ho vychovaného od kotěte.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:46
- Nahlásit
nemethova5
není to typické značkování, ale může to počůrat....jinak 99% kocourků po kastraci nesmrdí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:07
- Nahlásit
Já mám kastrovaného kocoura, byl kastrovaný v roce a neznačkuje.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:10
- Nahlásit
přítelova babička měla kocoura vykastrovaného, ale stalo se tak, když už byl dospělý. Co do návyků se u něho nic nezměnilo, i přestože byl kastrovaný, značkoval, smrděl a chodil za kočkama
|
viky
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:24
- Nahlásit
nemethova5
pokud kocour chodi ven a styka se i s jinyma kockama, tak si znackuje teritorium i kdyz je vykastrovany. Mamcini kocouri to taky delaji, ale ne doma, jenom venku. Muj kocour, ven nechodi a je jenom v byte, pristup k cizim kockam nema, tak neznackuje. Ale smrdet takovym tim typickym kocourim smradem by to nemelo. Ale smrdi to normalne ''curankama''.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:22
- Nahlásit
Evik
cau evy,jeste k tomu to tematu,dnes jsem se opravdu nasmala jak hrom,ja si nasla na netu vsechno o kastraci kocoura,bylo tam vse napsane,co jsi psala ty,kocour je persky trilety,ale sestra to se zviratama moc neumi,protoze ac je kocour vykastrovany,tak obchcava porad,dnes s nim byla naveterine a tvrdila mi,ze je stresovany ze me tak to dela,opravdu dobry vtip tydne jsem ji rekla,tak nakonec za to muzu ja,ze chci mit doma cisto a poradek a zadny smrad a chudinka kocour,ktery nema buh-vi jake podle me hygienicke navyky,to ma ze me,to rekl dnes vet,u ktereho byla,protoze jsem rekla,ze kocour pujde z domu,takze ona u nas bydli,vyhodili me ze svojeho soukromi a jeste si bude dovolovat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:46
- Nahlásit
nemethova5
no to je drsný .... já sama jsem kocoura nikdy neměla, jen kočku a ta byla velmi čistotná, ale je fakt, že někteří kocouři jsou pěkná prasata....toho kocoura, co měla přítelova babička, toho jsem nesnášela, protože to bylo fakt prvotřídní prase....všude čůral, i v baráku udělal bobky mimo "záchod", a smrděl...fakt hnus.....Naproti tomu kocour přítelových rodičů kastrovaný není a je čistotný, doma neznačkuje a přitom za kočkama chodí...nikdo ho to "neznačkování" nijak neučil, prostě sám od sebe to nedělá...
|
gracie
|
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:03
- Nahlásit
nemethova5
niektore kocure nemaju radi spinavu/pouzitu podstielku, takze tam je jedina deviza cistit, cistit, cistit zachod, alebo skusit silikonovu podstielku. ak to robi len teraz, mozno sa u vas nieco zmenilo a on protestuje. macky nie su prasata, len im treba dat prilezitost slusne zit. tam, kde sa vycural, treba to vycistit poriadne smrdiacim dezinfekcnym prostriedkom.
nas terajsi starsi kocur, aj ked obzvlast cistotny, odkedy mame noveho z utulku, obcas na protest cura vedla zachodu, ak je ten pouzity a nezahrabany... ale nie je to dovod vyhodit kocura z domu.
mame aj psy a tie teda robia bordel vacsi a smrdia ovela viac. a tiez by som nemenila.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:07
- Nahlásit
Evik
někteří kocouři jsou pěkná prasata
jestli to nebude tim, ze jsou to chlapy , ale muj nasi to teda nedelaji ani jeden.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 06:40
- Nahlásit
gracie
mila gracie,kocour se ted pristehoval i s moji milou sestrou,kterou fatalne nesnasim a neumi to se zviratama a nerozumi jim,to je jedna vec,druha vec kazdou chvilku se mu jeho zachod cisti,tak jako nevim oc jde?a aby si mila sestra na me vylivala zlost,ze kocour je stresovany kvuli mne tak to uz je vrchol!!!spatne jsi to pochopila,kocour nejde vyhodit,ale pekne poputuje k moji zname,takze tady nejaka rec o vyhazovu neni,nejsem nejakej grazlik,ktereho zvire omrzi a pak putuje nekam pryc,ale tim jsem chtela rict,ze kocour ma spatne hygienicke navyky a pokud mu to bylo dovoleno,aby vsude obchcaval rohy a vse mozne,tak to se na me nezlob,ale urcite vis,ze kocici chcanky pekne jedou a ja bydlim v panelaku a jsem tam doma,na rozdil od ni!co se tyce toho cisteni ruznyma chem preparatama,tak na to bych byla opatrna,protoze,co je na bazi chloru a cpavku,tak to kockam voni,protoze to rozklada tuk,takze se doporucuje mit bio pripravkama,nebo octem,ale kastrace v pozdejsim veku,podle me nic vubec,ale vubec neresi,jo a treti vec,mam taky doma psa,mela jsem pred tim psa a psa mit budu,ale nikdy jsem u psu nezazila tolik toho smradu a bordelu,asi je to tim,ze jsem zvykla na cistotu a poradek,ale prici se mi veta,ze je nekdo ze me stresovany,spis bych rekla dost nevychovany,ne?neni to o me nesnasenlivosti vuci kocourovy,ale jak to vypada,kdyz se otevrou dvere a co clovek hned registruje je kocici smrad!!!Evik
ja si myslim,ze to je spatnou vychovou,proto jsem k ni ani nechodila,protoze tam byl takovy smrad,ze se mitotalne zdvihal zaludek,ja jsem zvykla na kde co,ale toto,to byl fakt brutal,kdyz ho to nechala delat,tak pochybuju,ze u nas se to odnauci,na toho radoby veta si asi doslapnu,tim padem bych mela byt ja stresovana a muj pes taky,kdyz jsme prisli o sve soukromi,ne?vyhodili me z pokojiku,matka a spol. a vubec se me neptali,pak opravdu nevim,kdo z nas je stresovany,jako spatny vtip od veta to bylo fakt dobry.
|
gracie
|
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:00
- Nahlásit
nemethova5
a je si ten vet isty, ze kocura je komplet a poriadne vykastrovany? a ze sa niekde nevytvoril zhluk buniek, ktory supluje semenniky? vraj aj to sa stava, ak je kastracia prevedena nedobre. pretoze normalne moc vykastrovaneho kocura nesmrdi. u nas za poslednych 30 rokov zilo kopec kocurov z biednych podmienok, aj kastrovanych az v pozdejsom veku a nikdy nebol problem. dokonca posledny - utulkovy - nielen znackoval, ale dokazane aj veselo kryl, co mu prislo pod tlapky. napriek tomu teraz u nas zije len v byte a pouziva zachod na jednicku. iba raz sa nam pocikal v boxe, ked sme mu nestihli zastavit na dialnici. inak cikaju do zachoda dokonca aj v aute na cestach!
ale asi mas skor problem so sestrou, ako s kocurom, nie? ja by som si to vybavila skor s nou, ako s tym zvieratom. on za to nemoze. no ale ak ho mienis supnut k znamym, ok. ja neznasam ludi, co vyhadzuju zvery po prvom zaskriabani o gauc a pod. na ulicu. a ze takych je dost, o tom nepochybuj.
ps> tak to ti tvojho psa zavidim, my mame 2 ks velkych chlpatych a kedze je to rd + zahrada a behaju dnu a von, ako sa im zachce, nechci vidiet, co robia za bordel. ked zmoknu smrdia a pocas harania je to niekedy na nevydrzanie. ale nemenila by som a to viac treba hold stierat podlahy. ale chlpom sa nevyhneme aj tak.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:33
- Nahlásit
gracie
no sice ten vet je dobry,je i pres kocky kapacita,vis,ze jsem o tom uvazovala,se sestrou jsem na kordy proto,protoze je to nezodpovedny clovek a vubec nic nevi o zviratech,to me vylozene sere(promin za ten vyraz.)ona by si chtela poridit kde co,ale toto je o zodpovednosti si myslim ja,jinak co se tyce zvirat,jak jsem psala nejsem ten tip svine,ktera vyhazuje zvirata,ba prave naopak,snazim se jim pomoci,jinak ty chlupy mame taky doma,neboj,nejsi jedina,jenze v panelaku je to horsi,zije tam vic lidi a pak se na tebe divaji jak na prase,jak otevres dvere a smrdi to tam sam kocicinec a jeste me tim vet dorazil,ze chudak kocour je stresovan,jinak jdu si udelat kafe,tak se zatim mej.dana
.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 13:07
- Nahlásit
nemethova5
Máme kočky snad odjakživa,ale nechápu,jak někdo může říct,že kastrovaný kocour nesmrdí!!!???Leda že by to myslel v porovnání s tím ,jak příšerně smrdí kocour nekastrovaný..
Co se stresu týče,může to tak být,ale ne tebou.Kočky obecně špatně snášejí jakékoli změny a místa obvzlášť.
On nemusí značkovat,ale prostě se vychčije vedle místo do záchůdku.Často to dělají "naschvál",to je fakt.Moje zkušenost je,že když to jednou začal dělat,bude v tom pokračovat i když třeba ne tak často.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 13:27
- Nahlásit
davidkova renata
jo diky za radu,ja myslim,ze to bude delat porad a taky si myslim ze smrdi i ten kastrovany kocour.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 17:43
- Nahlásit
Ta moje peršanka neuměla čůrat snad do roka a půl nebo do dvou, dělala hrozné věci, klidně i do lůžka nebo do vany nejraději chodila na polštář. Asi neměla dobré hygienické návyky od množitele, naši mi ji odněkud dovezli. Chtělo to ji pořádně zvyknout, udělat režim, už to nedělá. Nějak se to samo vytratilo. Je to ale holka.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 17:57
- Nahlásit
Mucholabka
ta svina dnes oznackoval hajanovy pelech,dostal za to udelal to podruhy,takze pelech je v pracce,jak rikam,spatna vychova od sestry,nejradsi bych ji pretrhla a kocoura taky,ja se divila,ze hajan stoji nad pelechem a smutne se do nej diva,pak se muzu divit,ze si tam nechtel lehnout,on totiz neni DOBYTEK!!!!!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 17:59
- Nahlásit
nemethova5
Chudák pes. Na druhé straně chudák kocur. Kočky bývají obecně čistotné, třeba pomůže, když ho pár dnů za sebou zavřeš v menší mstnosti, třeba v koupelně jenom se záchodkem, zatímco nebudeš doma...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 18:01
- Nahlásit
Mucholabka
nepomuze,byl zavreny,zechcalcelou koupelku,chudak jsem ja s hajanem,takze mala mistnost vubec nepomohla,je to hovado,uz nemam k tomu co napsat,nemam slov.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 19:23
- Nahlásit
nemethova5
ta svina dnes oznackoval hajanovy pelech,dostal za to udelal to podruhy,takze pelech je v pracce,jak rikam,spatna vychova od sestry,nejradsi bych ji pretrhla a kocoura taky,ja se divila,ze hajan stoji nad pelechem a smutne se do nej diva,pak se muzu divit,ze si tam nechtel lehnout,on totiz neni DOBYTEK
Hele,já myslím,že to až tak špatnou výchovou nebude(ne že bych se sestry zastávala),ale ty kočky prostě poťouchlý jsou.Aspoň jsem k tomu za ty léta dospěla...
Jinak-vítej v klubu
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 19:41
- Nahlásit
davidkova renata
no,diky moc,a hajan se krci ted,protoze si mysli,ze dostane za to,ze se mu tam ta svine rezata pochcala,mama hozavrela na balkon,nepusti ho vubec do bytu,nadavala jak hrom,a ja peru a peru.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 20:04
- Nahlásit
nemethova5
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2006 20:35
- Nahlásit
nemethova5