Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jaké granule pro hubenou borderku?
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:21
- Nahlásit

Přítelovi rodiče mají skoro dvouletého pejska border kolie. Krmí ho jen granulemi. Do roku dostával Eukanubu. Od roku dostává Royal canin pro střední plemena. Žádný velký jedlík to není, na granule se rozhodně s chutí nevrhá, ale denní dávku sní. Je ale velice hubený, může být rád, že to pod jeho bohatou srstí nejde vidět. Když se namočí, lezou mu žebra. Co jim doporučit za krmení? Nějakou zátěžovku? Pejsek chodí 1x týdně na cvičák a 1x týdně na agility.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:33
- Nahlásit

suesie
Určitě nakyne,když ho začnou krmit masem,to je dost zaručený recept.

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:34
- Nahlásit

davidkova renata
O tom je přesvědčovat nebudu, jsou vyloženě zastánci granulí. Uvažovala jsem, že by mobli zkusit zátěžovky od Nutro choice. Máte s nimi u hubeňourů někdo zkušenost?

moll
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:35
- Nahlásit

jak byla stanovena ta "denní dávka"", kterou sní? možná by stačilo mu přisypat.....

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:38
- Nahlásit

suesie
Mě se pesan spravil sice po Eagle Packu, ale teď pokračujeme Nutro Choice sensitive adult a nijak už mi nezhubl. Ale jinak jsem taky řešila "hubenost" mého psa zátěžovkou.

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:39
- Nahlásit

moll
No on má co dělat aby snědl to co dostává. Chřoupe to v podstatě celou noc. Kdyby mu to hned sebrali. Klidně by nejedl. Už to i zkoušeli a vždycky snědl stejné množsví, to co bylo navíc, nechal.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:42
- Nahlásit

suesie
Připojím se k davidkova renata. Každý pes přibere po mase. Nebo ať mu denní dávku zalejou mlíčkem nebo vývarem, bude mu víc chutnat a ať mu nedávají jen jednou nebo dvakrát denně, ale třikrát-celou dávku najednou nesní a pokud se mu granule dají zalité, stejně by přes noc nevydržely čerstvé. Navíc je takhle možnost nacpat do něho granulí více, pokud jí pes častěji, je schopný i více pozřít.

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:51
- Nahlásit

Mucholabka
No jak říkám, je nežravec a jak je už celkem dlouho zvyklý dostávat žrádlo jen jednou denně. Pochybuju, že by ho víckrát chtěl. Náš Cllif kdybych mu dávala žrát jen jednou denně, tak by ty granule sežral snad i s miskou. Kdežto tady tenhle je dostane večer, třeba kolem 19h. a k misce jde třeba až ve 22h. Do té doby se ani nejde podívat co tam má.

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:53
- Nahlásit

suesie
Tak ja mel podobnek problem dokud jsem krmil granulema, nekolik mejch psu nechtelo vubec pribrat, od te doby co krmim syrovym masem a syrovou zeleninou tak mam pri polovicnich nakladech na krmeni presne opacny problem musim psy hlidat aby moc netloustli.

Ve vsech ohledech sli psi vyrazne nahoru, jak vytalitou a vykonosti pri praci tak exterierem.

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 10:56
- Nahlásit

Kdežto tady tenhle je dostane večer, třeba kolem 19h. a k misce jde třeba až ve 22h. Do té doby se ani nejde podívat co tam má.

No a tady vidim chybu.

Mel by dostat zradlo a pokud se do nej okamzite nepusti tak sebrat a zase az pri dalsim terminu krmeni. Taktez pokud se stim moc louda tak po cca 5 minutach zase sebrat. neboj on hlady neumre, ale nauci se sezrat hned to co dostane a neloudat se s tim.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 11:00
- Nahlásit

suesie
Já vím, píšeš, že je nežravec, právě proto pokud trvají na tom, aby měl pořád granule, je dobré mu to nějak zpříjemnit. Já osobně bych taky dala přednost aspoň namočenému hnusu před suchým chápeš? Zalít něčím, a když nepomůže, nechat úplně rozmňágat a smíchat se salámkem pro psy-bývají dost aromatické, a ohřát v mikrovlně. Podávat, když je pes hladový, nenechávat přes celou noc, jak píše Tchoř, a dávat víckrát denně. Nebo aspoň na přechodnou dobu krmit masem.

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 11:00
- Nahlásit

Tchor
No oni mají strach,aby nebyl ještě hubenější než je. Kdyby mu to hnedka vzali, tak by klidně nežral. Vypadá jakoby to jídlo vlastně ani nepotřeboval a když už mu ho dají, tak ho teda jako sní no. Ale být by to rozhodně nemuselo.

moll
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 11:07
- Nahlásit

možná bz pes změnil názor na ptřebu jídla, kdyby ho pár dnů neměl - taky bych se přimlouvala za to "dát misku, chvíli počkat a pak sebrat" . začne si jídla vážit. a možná mu ty granule - i když jsou kavlitní - nechutnají, co změna značky nebo aspoň dochucování již zmíněným jogurtem a pod: mí psi taky plivali firstmate, který dostali jako supermňam doporučené pd kámošky...

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 11:08
- Nahlásit

suesie
Pri tom kdyz se psovi zradlo zbira tak toho sezere, zdanlive paradoxne, vic nez kdyz ma prisun trvaly. Ano on par dni bude treba zrat min, nebo vubec nic, ale jen do te doby nez dostane hlad a kdyz bude vedet ze nic jineho nedostane ta se nafutruje. On ted opravdu Zrat nepotrebuje neb kdykoli ma pocit hladu tak si muze vzit.
Ja osobne bych dene vzal 1kg hoveziho masa rozdelil na dve davky a s trochou zeleniny bez priloh mu to vzdy na 5 minut dvakrat dene nabydnul. Vsadim se s tebou ze do mesice budete davku snizovat na polovinu aby pes netloustnul.

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 11:11
- Nahlásit

Všechno co radíte jim vyřídím, snad si z toho něco vezmou.

Aminka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 12:24
- Nahlásit

Výborná zátěžovka je Bewi Dog sport krokety. Krmila jsem tím psa přes zimu a byl jak válec, navíc tyto granule žerou snad všichni psi, asi je to těmi sleďi co jsou do nich přidáváni.
Jinak rady od Tchora jsou vyzkoušené z praxe a jsou za 1.

hana
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 14:23
- Nahlásit

mám přesně stejné zkušenosti jako Tchoř, pokud chtějí opravdu krmit jen granulema, dá se zkusit opatrně a postupně přidávat tuk, asi nejlépe vepř. sádlo nebo běžný olej. Ale opravdu postupně a po lžičkách.

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 14:26
- Nahlásit

Zkusím jim každopádně to syrový maso navrhnout, ale dohadovat se s nimi nebudu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 14:36
- Nahlásit

suesie
Pokud jim bude vyloženě proti srsti syrové, můžou ho klidně uvařit. Se syrovým je méně práce, psům více chutná a je ekonomické. V dobu, kdy potřebuji přidat na váze, dávám tučné maso jako lalok nebo bůček. Z vařeného bůčku se ale na stopro pos..

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 14:40
- Nahlásit

No vařit se jim právě na 100% chtít nebude. Právě proto krmí granulema, tak se snažím vymyslet právě nějaký ty granulky na přibrání.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 14:47
- Nahlásit

A ještě moje oblíbená značka-jediná, kterou proklamuji jako použitelnou v poměru cena×kvalita×výsledek
K-9 SELECTION GROWTH FORMULA

K-9 SELCTION GROWTH FORMULA je speciální kompletní výživa pro rychle rostoucí štěňata a pro březí a kojící feny. Krmivo je vyrobeno z kuřat a proto je velmi lehce stravitelné a výživné. Používá se také pro psy trpící nechutenstvím k povzbuzení jejich chutě. Velikostí granulí je přizpůsobeno snadnému krmení štěňat i malých plemen psů.

Kojící fenu krmte několikrát za den v neomezovaném množství podle její chuti.

Štěně krmte 3-5 krát za den v množství, které samostatně přijme během 15 minut.

Když štěně dosáhne stáří kolem 12 měsíců, nahraďte směs K-9 SELCTION GROWTH FORMULA výživou K-9 SELECTION MAINTENACE FORMULA.

Tchor
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 15:14
- Nahlásit

Aminka
Bewi dog muzu taky doporucit.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:30
- Nahlásit

Co zkusit jinou značku granulí? Nejlépe nějakou, co má stejné nebo vyšší procentu tuku. Tím Royal Caninem to nebude, taky tím krmíme borderu a ta je teda pořádně oplácaná, spíš by potřebovala zhubnout.

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:40
- Nahlásit

Maya
Právě jsem myslela tu zátěžovku od Nutro Choice

Jimmi
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:42 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Já mám výbornou zkušenost s AKTIVEM od Kronche. Pilně doplněnou ještě rohlíkama , jenom upozorňuju, že Kronch má jenom rybu, takže nevím, jestli by jí chutnala.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:08
- Nahlásit

suesie
Já jsem nemyslela přímo zátěžovku, jen prostě vyměnit značku a dát pozor na to procentu tuku.

popoluska
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 14:56
- Nahlásit

Ja sa len tak pridam, ze na nas ziadne tieto zarucene recepty neplatia...ani zatazovka, ani maso, ani zobratie po 5 minutach (skor som zistila ze ked to necham pol hodinu tak zjedia vsetko, naraz nejak nevladzu)... zda sa mi ze je to uplne fuk cim ich krmim a kolko im toho dam, jediny rozdiel je asi v tom, ze maju este viac energie aby mohli viac behat...

Je to dost hroza ked vidno dlhosrstemu plemenu rebra

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání