| Autor |
Zpráva |
Klarav
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:06
- Nahlásit
Po pravdě, co si o nich myslíte? Prý je to český výrobek... a když jsem se ptala v obchodě, tak mi řekli, že mají všechny hodnoty stejné jako třeba Acana nebo tyhle "kvalitní" krmiva. Krmili by jste s nima své pejsky?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:07
- Nahlásit
Já bych vůbec nekrmila granulema a Britem už tím tuplem ne.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:08
- Nahlásit
Klarav
mě byly podány stejný informacej ako tobě (že i přes nízkou cenu a neznámou značku) jsou cca na úrovni acany...
ale nekrmila jsem jimi....
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:17
- Nahlásit
zastávám, že když už někdy krmit granulemi, tak kvalitními a to myslím, že Brit není. A řídím se i cenou, čím dražší tím kvalitnější, ale zase ne úplně nejdražší, to se platí spíš za značku. Občas krmím ANF, hezky voní, našim chutnají.
|
Klarav
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:22
- Nahlásit
Taky jima nekrmím, ale zajímal mě názor i ostatních pejskařů. Jinak jste potvrdili to co jsem si myslela.
Mucholabka
ty opravdu dáváš pesanovi jen vařené jídlo? Nemá průjmy? A dáváš mu k tomu i nějaké doplňkové krmivo, jako vitamíny a tak?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:24
- Nahlásit
Prestoze krmim prevazne masem, tak psum davam obcas i granule - aby na ne byli zvykli, jezdime kazdy vikend pryc a ne vzdycky tam mam moznost brat s sebou maso (na zadech chladak s kuraty netaham... )
Co se Brita tyka - leta uz ho dlabe dedek. Bohuzel dedka vetsinu casu krmi mama, ta s masem delat nechce, takze ten je vetsinou na granulich. Po zatezovce od Brita (Brit Activity) mi konecne pribral a dostal se nad 30 kg, u nej je to zazrak, je to vyzle a dost aktivni. Dobre, teda byval (po zime opet shodi a je min aktivni), ted ma adultku pro velky plemena, udrzuje si vahu, je v dobry kondici (no a pres leto ho tak pulku mesice hyckam masem, kdyz ho mam s sebou ve meste ).
Biglicu Gitu (neni moje) krmime jenom granulema, ta dostava Brit Senior, vzdycky mela problem s nadvahou, tak uz nema, taky spokojenost maximalni.
Mladocha jsem jako prilohou prikrmovala Fitminem, tehdy jeste Leon, ten byl super, ale ted jak maji tu novou radu, zatezovka mu proste nesedi... Takze za chvilku dozere pytel a zkusime taky Brita activity.
Cilize ja s nim spokojena jsem velice velmi, levnej je, protoze je ceskej...
(Hm, jestli teda vlastne je muj nazor co platny, kdyz stejne vetsinu casu krmim masem a granule mam jen coby prilohu a jako nejjednodussi reseni na vandry a na cesty... )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:28 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Klarav
Nedávám vařené jídlo, dávám syrové. Ovčanda měla z granulí pořád probémy, padala jí srst, měla velké hovenka, ani jíst to nechtěla a byla hubená, bez síly a bez života, a navíc mi připadá, že jsou psi po granulích takoví nedožraní. A nedávala jsem nic levného. Jednou dostala šílenou dermatitidu a to byl definitivní konec s granulema. Dávám jí syrové maso všeho druhu, i vnitřnosti, ryby, bez příloh, navíc dávám jen Alavis a to, co má ráda-občas tvrdý rohlík nebo co zbude od oběda. Hovenka jsou super, je to levnější, i když kupuju maso pro humánní spotřebu. Průjmy nemá, ale měla je po vařeném s rýží. Záleží na kvalitě podávaného masa, pokud bych jí cpala vnitřnosti pořád, samozřejmě že by průjmy měla. Takže krmím syrovým všechny psy a nema problema. Jo, a občas granule, když se mi vyloženě nechce pro maso. Ale jen zřídkakdy.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:28
- Nahlásit
já používala velikánské granule brita pro velká plemena jako dobrotu pro své psy - byly to jedny z mála granulí, které museli kousat a ne je jen polykat a taky jsme byli všichni spokojení. pak je přestali vyrábět, že tak velké granule nikdo nechtěl - tak máme smutek a hledáme už docela dlouho něco podobného - stále bez úspěchu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:28
- Nahlásit
jindriska
když už někdy krmit granulemi, tak kvalitními a to myslím, že Brit není
ja myslim, ze jsou - proste Brit je hodne dobra "premiovka", receno v reci granularu...
cenou, čím dražší tím kvalitnější
z druhy strany, z pohledu negranulare, blivajz jako blivajz...
Ale obecne s touhle politikou tak docela nesouhlasim, myslim, ze se vzdy a ve vsem da najit slusny a rozumny kompromis cena/kvalita...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:30
- Nahlásit
moll
dost velké granule jsou dog chow. Nám po nich ale padá srst.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:34
- Nahlásit
Mucholabka
jak velké jsou - nevíš? ty britové měly tak 2 až 2,5 cm v průměru, takže se v tlamě daly najít a pesové je aspoň jednou překousli
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:35
- Nahlásit
moll
Ovčanda je taky musela kousat. Ony jsou tam dvojího druhu, jedny menší a druhé veliké, tak ty dva cenťáky můžou mít-ale musíš si je koupit pro velké psy.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:40
- Nahlásit
Mucholabka
dík za radu - zkusím je.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:43
- Nahlásit
Klarav
Já jsem krmila Britem, nejdřív štěněčím pro velikány, ty byli mooc dobrý, jsou hodně navoněný, takže maldá dlabala. Pak jsem koupila už adult a ty už nebyli to ončo, moc to holkám nechutnalo, ale někde jsem četla, že tyto granule si k nám jezdí kupovat i němčouři neb jsou fakt dobrý a hlavně za dobrý peníz!!! Takže asi dobré jsou, záléži vždy na psovi jak mu chutnaj!!!
|
Klarav
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:49
- Nahlásit
tak já nevím, co si myslet
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:50
- Nahlásit
Klarav
Brit vyrábí česká firma Vafo Praha, byli jsme tam na exkurzi (ještě na škole), takže jsem viděla, jak to tam vypadá a líbilo se mi to. Kuřecí maso, které používají k výrobě, jim dováží čerstvé přímo z Libuše ihned po opracování.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:09
- Nahlásit
Taky si myslím, že je to slušná prémiovka.Líbí se mi každopádně česká výroba.Krmím masem a jako "nouzovku"(dovolená,cesty) krmím Brasou. Teď bych taky chtěla Brit zkusit. Navíc se dá objednat spolu s masem od Vetamixu. Určitě bych upřednostnila Brit před Akanou.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:14
- Nahlásit
Klarav
tak asi nezbývá než vyzkoušet
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:25
- Nahlásit
wami
taky hledám zlatou střední cestu a granulím osobně nejsem moc nakloněná. Já bych to nejedla, ani za zlatý sele a moc se mi líbilo v úvodníku PPČ vyjádření - "nevařím přece tak špatně, abych to nemohla nabídnout psovi".
O té vyšší ceně rovná se kvalitnější - někdy to platí někdy ne. Já to spíš psala, jako vodítko podle něhož se pro začátek dá řídit.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:36
- Nahlásit
Jestli někdo má zájem o opravdu velké granule, tak ty vyrábí Pedigree - pro velká plemena, speciálně pro NO. Dostala jsem jednou vzorek a Jim(27kgstř. pes) měl co dělat aby zkousl ))))
Jinak jsem byla překvapená jakou rychlostí do něj vzorek zapadl.
Jaká je kvalita...to nechť už posoudí jíní
|
ati
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:36
- Nahlásit
Já krmím masem,ale krmila jsem i granule,zkusila jsem víc zahraničních značek a pak jsem přešla na Brita a byla jsem spokojená. Nemyslím ,že by zahraniční granule byly o tolik lepší ,možná je to naopak,do ceny se promítne i dopravné a pod.Britem jsem krmila štěnda velkých plemen,NO a RTW,mám pěkná zdravá zvířata s nádhernou srstí,neg RTG.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:37
- Nahlásit
Pastelka
ahoj,budeš na cvičáku?
|
Klarav
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:38
- Nahlásit
hele, já je asi zkusím . A když to bude blbý, tak můžu přeci vždycky přejít zase na jiný granule...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:41
- Nahlásit
ati
Ahojky!!! Pokud nebude absolutní ceďák jako minule, tak přikvačím. Ten krém pomohl, ještě zbyl, přinesu ho zpět.Moc dík!!!! Měla to během dvou dnů pryč. Řekni co za to dobrá vílo!!!!
|
ati
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:43
- Nahlásit
Pastelka
Ahoj,to je fajn že to pomohlo. Byl na zkoušku tak pokud bude problém tak Ti přivezu nové balení.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:49
- Nahlásit
Klarav
zkus. Já začínala u Aporta, pak přešla na Purinu, Acanu a skončila jsem u vaření (maso/příloha/vitamíny) a vyhovuje.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:50
- Nahlásit
ati
Fakt? TAk dík!!! Docela se to počasí drží....ráno pršelo, ale už se to umoudřilo a sluníčko dokonce vystrkuje nos.Vypadá to na dnešek poměrně nadějně.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:52
- Nahlásit
Pastelka
u nás je modro
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:59 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
jindriska
no na me nekoukej, ja rozhodne granule nebudu obhajovat...
Jsem rada, ze jsou, zjednodusuje mi to zivot na vandrech a tak. Ale v podstate s nima vicemene nekrmim.
Jen si proste myslim, ze Brit je bez ohledu na cenu fakt dobrej...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:02 - Změnil/a: jindriska
- Nahlásit
wami
na cesty se hodí, za to jsem taky ráda. Brita jsem posuzovala podle Aporta a po nich se začala drbat jak divá.
|