Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Úžasná scénka ze života
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:13
- Nahlásit

Tak si jdu pěkně z obídku.Čekám na zastávce na autobus,v tašce masíčko pro Ebynku a přemýšlím o nesmrtelnosti brouka.Pak si všimnu,že na lavičce vedle sedí mladý pár s RTW.Nádhernej pes (mám pro ně slabost,protože pokud to s nima majitel umí,tak je to pokoukáníčko).Přijede autobus a ke své radosti zjišťuju,že mladý pár jede taky,takže můžu šmírovat,ještě chvilkuNastoupíme,ti se psem si sednou,naproti sedí paní s malou holčičkou a já stojím někde mezi nima.Holčička je moc pěkná.Oblečená od hlavy až k patě ve značkovým oblečení,paní celá v Dieselu,pěkně udělaný nechtíky a já si říkám,proč takový lidi jezdí MHD Najednou se holčička zvedne a chce si RTW pohladit.Takže ji chytnu za ruku a říkám,ať si ho nehladí dokud se nezeptá.Paní okamžitě vyskočila,cože si to jako dovoluju,že ona si může dělat,co chce.Na to majitelka RTW odvětila,jen ji nechte,ať si ho pohladí,pokud chce přijít o prstíčky.Usmějem se na sebe.Holčička se rozbrečí,paní ječí,že takovej pes nemá na veřejným místě,co dělat.Majitelka v naprostým klidu,že s košíkem a na vodítku ho veme třeba do divadla.
Bohužel jsem musela vystoupit,takže jsem celé číslo nedokoukala do konce.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:16
- Nahlásit

abby
Jo jo, to mi připomnělo naši scénu kdy tatík vyslal své blonďaté dítko k nám se slovy "podívej ten velký pes má košík, běž si ho pohladit" a výhrůžně se na nás díval...
Já ale nebyla tak duchapřítomná jak ta "tvá" majitelka.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:17
- Nahlásit

abby
ach jo .... proc to delas? ta lady vzala svou holcicku socializovat, ukazat ji, ze existuji taky lidi, kteri treba obcas jedou autobusem a tak a ty ji v podstate privedes k placi .... se z toho bude chudinka dostavat cely zivot .... ale treba bude mit kliku a uz nikdy nebude muset jet autobusem, tudiz ten zazitek na ni nezanecha zadne stopy ....

abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:18
- Nahlásit

Terri

Tak já,když se nelíbí,jak děcka skáčou okolo mýho psa,tak vždycky vypustím podobnou hlášku.Většinou to fungujeAle jen na lidi,který psům nerozumí

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:19
- Nahlásit

abby
no po pravdě, já bych zase nechtěla takto dítko strašit - nemůže za to, že má rodiče neznalce a aroganty.
Spíš bych řekla "že by se měli nejdřív zeptat".´
Ono s takovými lidmi to bohužel většinou jde do hádky. Nepochopí to.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:21
- Nahlásit

Jirikovo

Promiň
Tak lidi se nemají soudit podle oblečení,ale musím přiznat,že to k tomu vždycky svádí.Takže si třeba normální rodinka vytáhla to nejlepší ze šatníku a jela do města

abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:25
- Nahlásit

Terri

Když se dítě nezeptá,tak to neřeším.Ona je Abby ráda,když jí děti hladí.Ale někteří spradci jsou schopni se okolo ní honit a ona z toho běsní.Pak to použiju.

Tak to já mám opačnou zkušenost se svou mamkou.Byli jsme na váýletě a já si šla koupit zmrzku,takže mamka hlídala psa u vchodu.Přišla maminka s pejskem a stáli,koukali se a pak se holčička zeptala maminky,jestli si může pejska pohladit a maminka,že jo a ptala se mě,jestli může,tak jsem na ni kývla.Jenže mamka to neslyšela a začala s paní vést přednášku na téma děti a psi.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:27
- Nahlásit

abby
jsou různé situace. Ono co dítě, ale rodiče když ho vyšlou... Já v podstatě zažila pouze dvakrát, kdy se rodič zeptal a podruhé dokonce mamka řekla dítěti, že musí pomalu, ne po hlavě atd.
Ale jakoby to byly výjimky.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:45
- Nahlásit

Terri

Souhlas.Jsou to spíše výjimky.
O mě zase tolik nejde.Mám hodnýho psa,kterej miluje děti.Ale spousta psů nemá děti ráda .....

Hafina
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:56
- Nahlásit

abby
Jo třebas jako Aris, děti snesnáší, kór řvoucí děti, kteří ho chtějí asi sežrat, když se k němu tak hrozně hrnou. Jenže on vypadá jako plyšáček mazlíček a vysvětluj pak těm dětem a rodičům, že si ho hladit radši nemaj, že ještě nekousl, ale nechci zkoušet, jestli to vyjde i tentokrát...

abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 13:58
- Nahlásit

Tak hlavně,oni se ty dětský prstíčky dostanou i do košíku.A číst,jak RTW ukouslo dítěti ruku.

popoluska
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:00
- Nahlásit

Vcera sa vraciam z vychadzky, ku vchodu do baraku mi zostavalo uz len asi 10 metrov, a oproti nam ide rodinka s asi 8 rocnym synatorom, ktory z nicoho nic, ked sme ich minali, urobil na psov hromové "baf" - take ako ked chcete niekoho nastrasit v tme ... tak na toho maleho urobila fena tiez jedno "baf" a maly uskocil asi o dva metre... Celkom som to nepochopila preco to urobil, ale nastastie rodicia mu okamzite zacali nadavat, co ma vazne prekvapilo, lebo uz som bola pripravena na to, ze je vsetko vlastne moja vina - ako vlastne vzdy

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:01
- Nahlásit

abby

to je moc hezká příhoda
Já jsem už zažila něco podobného, ale s trochu jiným koncem....Zrovna jsem odcházela od přítele, u něhož bydlí i náš Griffča a jak jsem zamykala branku, koukám jak kolem jde mladá mamina s asi tak 3letým hošíkem. Mamina si nevšímala, co kluk dělá a nechala ho klidně dojít až k plotu a kdybych včas nechytla klučíka za ruku, mohl mít taky po prstíčkách. Griffča nemiluje cizí lidi ani děti a už vůbec ne, když mu někdo strká prsty skrz plot.....Ta mamina si ani nevšimla, co měl její kluk v úmyslu, ale když pak viděla, jak ho držím za ruku, taky se čertila. Já měla ale vztek, takže jsem jí nenechala ani domluvit a s dost zvýšeným tónem jí vysvětlila, že kdybych ho za tu ruku nechytla, taky už jí nemusel mít. "Vynadala" jsem jí jak se to stará o dítě, když ho nechá strkat prsty cizím psům skrz plot a myslím, že jsem jí řekla i něco jako, že by se měla nad sebou zamyslet a stydět.....Čekala jsem od ní nadávky, ale kupodivu sklapla, chytla kluka za ruku, zablekotala něco jako "díky" a kvapně "zmizela"....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:05
- Nahlásit

Evik
To mi připomíná, jak jsem byla v Hlučíně a mamina děcku-jé, tp je hezký pejsek, pojď si ho pohladit a hladili akitu za plotem. Říkám známé, co se mnou šla, že u mojeho psa by to asi nerozchodili, a ona "ale vždyť ten pes stál dvacet tisíc, ten přece nekouše." Grrrrr.

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:07
- Nahlásit

Mucholabka
tenhle tvůj poslední příspěvek by patřil i do jiného tématu (rady nepejskařů:lol

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:07
- Nahlásit

Evik
Taky jsem uvažovala, kam ho zařadit

abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:12
- Nahlásit

Evik

Tak,já jsem teda zůstala opařená,protože takovou reakci od té ženy jsem nečekala.Ale majitelka RTW byla naprosto v klidu.Dík jsem ani nečekala.Stejně by mě zajímalo,jak to dopadlo.Myslím si,že té ženské to moc nedarovala.

micsa
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 07:33
- Nahlásit

abby
abby

Taky si rada koupim znackovy, holcocka nemuze za to, ze maminka chce budit pozornost. A je dobre ze lidi jezdi hromadne, aspon nam nenici ovzdusi. Ale taky znam, ze ve mne nekteri lide dokazou budit to nejhorsi. Pa!

abby
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 09:59
- Nahlásit

micsa

Taky si rada koupim znackovy neberu ti to.Taky mám v šatníku něco "značkového".I když Diesel to není.

Nejde o to být značkově oblečen,ale z každýho člověk něco vyzařuje.A oblečení trochu koresponduje s osobností člověka.
jak jsem psala,lidi se nemají soudit podle oblečení,ale když jedu v MHD,tak sleduju lidi a říkám si,co asi dělá ten a ten....

micsa
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 10:36
- Nahlásit

abby

Abbyku, chapu to a jak jsem psala, nejsi jina nez ja!!! Znam te tady z fora a tak jsem si dovolila takhle odpovedet. Pa. M.

abby
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 15:21
- Nahlásit

micsa

pajisek
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 21:28 - Změnil/a: pajisek
- Nahlásit

abby
Me to docela pripomina to co se stalo jednou me... sedela jsem s Dasty na lavicce v parku a kolem sla jakasi zenska s malou holkou a kdyz si ta holka vsimla Dasty tak zacala ze si ji chce pohladit... no zenska ji vzala za ruku a ze teda jo ze si ju muze pohladit, tak jak se blizili sem ji rekla at si Dasty nevsimaji ze hafan moc male decka nemusi, Dasty byla cela najezena, vubec se ji nelibilo jak se ta holka k ni hrnula... samozrejme zenska zacala ze co by si ji nemohla pohladit, ona si to muze dovolit, ona na to ma pravo, protoze jeji znami maji taky haskyho, no cumela jsem na nu a ptala jsem se ji jak muze mit pravo na to aby si pohladila ciziho psa... Porad mlela cosi o tom ze ona muze vsechno... Odesla jsem naprosto znechucena a mela sem chut te zenske rict co si o ni myslim... Ono toto jde mirne mimo me chapani...

Walda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 00:55
- Nahlásit

pajisek

To je super, jak lidi přemýšlejí.

Já včera čekal v autě před obchodem na manželku. Aby měl Indy výhled ven, otevřel jsem mu velká zadní dveře auta i dvířka jeho auto-pelecho-klece. Byl unavený po výletě, tak si jen ležel a pozoroval svět.
Kolem šla německá rodinka, zastavili se kus od auta a obdivovali pejska. Pak se kousek přiblížili, ještě se přiblížili, stále si štěbetali a ke mně neprohodili ani slovo a nakonec doslova nacpali dozadu do mého auta svého, asi tak osmiletého synka. Ruku nataženou, že si bude pejska hladit. Kdybych na kluka nezavolal, asi by vlezl až k Indymu do klece.
Klouček se zarazil, vylezl, a rodinka se, opět bez jediného slova ke mně, sebrala k odchodu.

Měl by jim už někdo vysvětlit, že pes je zvíře, i když je vychovaný a poslušný, ne plyšová hračka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání