Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / střídání značek krmiva
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:19
- Nahlásit

je dobré často střídat značky granulí?
zajímají mě Vaše názory, a proč si to myslíte/víte/dospěli jste k tomu nějak...

(prostě by mně zajímaly různé názory lidí)

Díky

popoluska
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 10:34
- Nahlásit

asi to nie je moc dobre, ale osobne som uz nejakych zopar znaciek zmenila raz kvoli cene, raz kvoli "kvalite", raz kvoli "podvyziveniu"

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 10:38
- Nahlásit

popoluska
no já myslím jako třeba například každý dva měsíce dávat jinou značku. a proč to je pro psa špatný??

Vistra
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 10:42
- Nahlásit

Mar3
Nejsem odborník na výživu, ale byla jsem informována, že to není dobré. Trávicí systém psa si zvykne na přijímání určitých složek a každá změna je pro něj zásah. Je to asi jako když kojenci změníte značku umělé výživy, taky na to může zareagovat dramaticky.
Jinak po přečtění všech možných názorů jsem došla k závěru, že není nad přirozenou psí stravu a to je syrové kvalitní maso,žloutky, tvaroh a trochu syrové zeleniny. Sama tak krmím jenom občas.

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 10:50
- Nahlásit

Vistra
jo jo,to jsou věčný boje vařený(popř syrový) versus granule - o tom mluvit nechci,já jen kdo si myslí,že častý změny sou špatný,a proč.....a naopak.......o granulích

já taky byla informována,že to moc dobrý není,ale konkrétní vysvětlení proč se mi nikdy nedostalo,tak bych to chtěla zjistit

popoluska
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:04
- Nahlásit

Mar3
vzdy po zmene s tym bol chvilu u psov problem...aj ked som postupovala podla navodu, ze som pridavala nove krmivo postupne. Vacsinou bol vzdy problem s hnackou, kym si zvykli. Vacsinou tak 2-3 dni. Ale ked nad tym tak rozmyslam, v podstate je jedno akymi granulami som krmila, efekt bol porovnatelny a u ziadnych som nezaznamenala nejake vazne prednosti ani nevyhody. Jediny rozdiel bol v tom, ze niektore im chutili viac, ine menej.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:22
- Nahlásit

Já bych řekla, že zdravej pes s tím nebude mít problém, ale pes citlivější na krmení a nebo krmenej jen monodietou to asi potřebuje rozložit do přechodného období.

Santino
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:28
- Nahlásit

Mar3
No střídani značek granulí se nedoporučuje proto ,protože u každe je složení jine,a trva určitou dobu než si psí organismus zvykne a dokaže travit z nich maximum.Např.KOupis granule superpremiové kvality ,výrobce udava 75procent stravitelnost ,ale psovi muže 14dní i více trvat než dokaže travit opravdu tech 75procent,což znamena že do te doby si ztoho organismus veme mnohem mín a zbytek vyjde ze psa,nekdy muže byt i prujem,a z toho plyne že si z toho pes zpočatku veme stejne jako z granulí ekonomické řady.No a když budeš každy měsíc krmit z toho jinou značkou a 14sní si pes bude zvykat tak to maš 6měsícu kvalitního žradla a 6měsícu nejlevnejších supermarketových granulí.
Naopak když krmíš třeba rok stejnou značkou a psovi vyhovuje tak treba jen tech 14dní to neumí perfektně travit a pak po zbytek roku si veme organismus z toho maximum.
Samozřejmě jsou psi kterým mužete davat jeden den jednu značku ,druhej den jinou.třetí den maso,čtvrtej konzervu a bude vše ok,ale ty jsou na to zvyklí od mala.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:36
- Nahlásit

Střídání značek granulí se nedoporučuje proto, že výrobce potřebuje, aby sis koupila co nejvíc jeho pytlů s odpadkama.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:44
- Nahlásit

Mar3

myslím si,že to není dobrý.Třeba jednou za rok to obměnit,ale určitě ne každý 2 měsíce.
Proč se ptáš?

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:50
- Nahlásit

abby
hmm,tak,protože jsem to slyšela,ale každej říká neco jnýho a nikdo neví pořádně proč . . . a protože znám lidi,co střídaj krmivo často (podle toho,která značka je momentálne "in") tak jsem chtěa zjistit,jestli tím tomu pejskovi opravdu spíš neubilžují..........

Santino
Díky, parádně vysvětlený.....

Meggi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:52
- Nahlásit

Mar3
Já netuším, jestli je to dobré či špatné, ale já je holká střídám pokaždé, když dokrmím jedním pytlem, koupím druhý jiný. Aby nežrali furt jedno a to samé krmivo (ono jim pak totiž nechutná). Že by jim to nějak drasticky vadilo jsem si nevšimla?!? Buď jim ty granule sedí nebo ne, po některých měli průjem, po některých špatnou srst, tak ty už nekupuju! Zatím jsem udělal výběr ze tří značek, které jim chutnají a prospívají a ty - teprve budu střídat vždy po pytlích. Granule nemají každý den, mají prostě střídavou stravu

daliva
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 12:06
- Nahlásit

Mar3
Střídali jsme značky jen z "vážných důvodů" - když našim psům nevyhovovaly nebo přestaly chutnat (tj. také nevyhovovaly). Teď už jsme přes rok a půl na jedné, všem psům sedí a chutná, takže střídáme či mícháme jen jednotlivé typy či příchutě v rámci značky. Je mi jedno, které granule jsou "in" (to už fakt i granule)?) nebo které mají aktuálně masivnější reklamu, důležitá je chuť a kondice mých psů, takže fakt nemáme důvod měnit.

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 12:11
- Nahlásit

daliva
...jo, to už prej fakt i granule.....já osobně mám pro psa trapný, furt stejný....

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:10
- Nahlásit

Po počátečním zkoušení různých značek jsem už měnila jen jednou z donucení, když došel Eagle Pack. Teď už občas prostřídám jen kuřecí a jehněčí v rámci značky.

suesie
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:56
- Nahlásit

Mar3
Jo?! A které že jsou teda teď IN?

Mar3
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:07
- Nahlásit

suesie
nevím,vona dycky něco koupí, pak zas že kdosi cosi říkal,nebo psali....tak veme jiný,atd...atd....

abby
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:16
- Nahlásit

Maya

A co máš místo Eagle Packu?

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:28
- Nahlásit

abby
ANF. Ale radši bych ten EP.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání