Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak krmíme psa v Americe
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 15:29
- Nahlásit

Teď se mi dostal do rukou nový díl časopisu Pes přítel člověka. Zaujam mě tam článek právě s tímto názvem. Je tam např. uvedeno jakým surovinám - konkrétní název v angličtině, kterému bychom se měli v granulích vyvarovat. Našla jsem si složení několika druhů granulí v originále a z toho nebyl ani jediný, ve kterém by se aspoň jediné z těch "slovíček" nevyskytovalo.
např. Brewers rice

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 15:57
- Nahlásit

suesie
Jo, ted článek mě taky hrozně zaujal, zvlášť po tý diskuzi o granulích... jdu si zkontrolovat svou oblíbenou značku granulí

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 16:13
- Nahlásit

suesie
Co tohle?:
Duck Meal, Oatmeal, Ground Brown Rice, Chicken Fat (Preserved with Natural Mixed Tocopherols and Citric Acid), Dried Beet Pulp, Sun-Cured Alfalfa, Air Dried Peas, Flaxseed, Brewers Dried Yeast, Tomato Pomace, Dried Egg Product, Salt, Potassium Chloride, Menhaden Oil, Dried Carrots, Quinoa (Organic), Sweet Potato, Inulin, Glucosamine Hydrochloride, DL-Methionine, Vitamin A Acetate, Vitamin D3 Supplement, Vitamin E Supplement, Riboflavin Supplement, Vitamin B12 Supplement, d-Pantothenic Acid, Niacin Supplement, Choline Chloride, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitrate, Folic Acid, Ascorbic Acid, Biotin, Rosemary Extract, Inositol, Dehydrated Kelp, Polysaccharide Complexes (sequestered) of Zinc, Iron, Manganese, Copper and Cobalt, Potassium Iodate, Sodium Selenite, Yucca Schidigera Extract, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Enterococcus faecium, B. subtillus, Bacillus lichenformis, Bacillus coagulins, Aspergillus oryzae and Aspergillus niger.

A jelikož je tam napsáno meal a ne meat, tak jsem se mrkla i na info o mase:
Our Chicken Meal originates in facilities handling chicken for our dinner table. Our Chicken Meal is antibiotic free and has no added hormones. It is an excellent source of Omega 6 fatty acids, a natural coat and skin conditioner.

Pork
• Pork is the most consumed meat in the world.
• Pork has a higher digestibility than beef, chicken or lamb.
• There are more calories per pound (2825) than beef, chicken, fish or lamb.
• There is an excellent amino acid profile.
• It is a unique protein source and therefore hypoallergenic.

Pork Production
• Pork produced in the US is 31% leaner than it was twenty years ago.
• Over 100,000,000 pigs are raised in the US each year.
• Production is no longer a back yard business.
• Commercial operations are as efficient as possible so as to reduce overhead.
• Parasites, especially Trichinosis, are non existent in the US hog industry today.
• Trichinosis is easily killed by heat (137 degrees F). Eagle’s extrusion temperatures are 210 degrees F.
• Our pork meal contains only 11% fat, about the same as our fish meal.

Lamb Meal is imported. The sheep are free range and grass fed. Lamb Meal is a hypoallergenic ingredient and is used in several of our hypoallergenic formulas.

Anchovy and Sardine Meals used in Eagle Pack formulas are harvested from pure, cold, Antarctic Ocean waters and put on ice. We buy a special premium grade that is cooked at moderate temperatures. Regular meals are cooked to almost burning temperatures, which greatly reduces nutrient values. Our darker fleshed fish are high in Omega 3 fatty acids, so beneficial to coat and skin health. “Whitefish” (not used in Eagle Pack formulas), is a generic name for a number of species of white fish used in some brands. The species will vary bag-to-bag, formula-to-formula. They have minimal Omega 3 fatty acid levels. Most fish meals are preserved with ethoxyquin; our meal is preserved naturally.

Duck Meal is a protein rich, hypoallergenic meal, imported from Europe. If you appreciate the natural, holistic approach to nutrition, you will appreciate how these ducks are raised. Use of medications of any kind are highly unusual. No hormones are added.

To vypadá celkem dobře, ne? Sice je tam ta řepná dužnina, ale není to jako hlavní přísada...

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 16:37
- Nahlásit

Mel
To je ta tvá oblíbená značka?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 16:55
- Nahlásit

Nevím, mi to AAFCO nepřijde zrovna jako pravá záruka, protože ji mají i granule Astor. A to je fakt humus.

ira
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 17:29
- Nahlásit

Není nad to , když přesně vím , co svým psům dávám do misky !

Alexa
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 19:51
- Nahlásit

ira

Evulik
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 20:53
- Nahlásit

ira
A ty vaříš, že to víš jistě ? Pokud používáš potraviny z prodeje, jako že určitě, nebyla bych si tak jistá.

Alexa
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 21:04
- Nahlásit

Evulik
Rozhodně tam je míň sr...k než ve granulích

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 21:29
- Nahlásit

Evulik
A ty myslíš,že v garnulích jsou nějaké ekologické potraviny?Je tam pouze odpad z potravin určených k prodeji,který už nelze jinak zpracovat.

wami
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 21:29
- Nahlásit

No, flak masa vypada, hm... jako flak masa...
testoviny vypadaji, hmmm... jako testoviny...
vajicko snasi nase slepice, tak doufam, ze je to vajicko.

...

asi si fakt myslim, ze vim, co tomu psovi davam do misky...

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 21:30
- Nahlásit

Nám na mysli hlavně "masitou" část.

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:30
- Nahlásit

Lidičky, neblázněte. To je pořád dokola. Jednou jsou ty granule super, potom si o nich něco přečtete a je to humus, za chvíli už se zas vychvalujou do nebes. Prostě, kdo chce krmit vařeným, ať si krmí, kdo chce krmit granulema, ať dává granule. Co člověk, to jinej názor. Mar3 má alergika jak prase, najela na eukanubu a pes úplně v pohodě, přestalo blití a průjmy, psík začal konečně trochu přibírat. O eukanubě se píše, že je to hnus největší a hele, mu vyhovuje.

Anu
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:33
- Nahlásit

Syska
to víš že jo....Bužumbir nejraději maso..no a když vyhraje od Candy ty mlsky pro psa????? No to je mazec.Takovu nafouklou pěnu,bych nežrala ani já a to vím,že to je asi zdravé.Pes naprosto nechápe co mu to cpu za "zdravou" nafouklou věc.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:36
- Nahlásit

Syska
čoa Sysle, co dělá Tesilka? Jaxe má? Naše Betinka je už pěkně v bříšku a měla by se poprvé na svět kouknout mezi 18 až 24.zářím...ovšem, jsou tam jen tři, tak snad mezi nima bude, kdyby ne, tak čekáme na jaro

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:43
- Nahlásit

Syska
jako prase??? já myslela , že je aspoň trochu jako pes

jianka souhlas naprostej, já mu dávala už snad skoro všecko,jediný po čem nemá zdrav.problémy je eukanuba,aji kdyby vní bylo bůhví co,dyž vidím,že je v pohodě,trochu vyrostl,u veta už jsme nebyli 2 měsíce (úspěch,předtím jsme chodili 3x tejdně) tak mu ji prostě dávat budu...

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:47
- Nahlásit

blanulinka1
Ahoj Blaňuli, tak doufejme, že Betinka bude mezi štěňátky, už se těšíte co? Napíšu ti mailík, jo?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:50
- Nahlásit

ok piš...Taky doufáme, abysme se tu pak mohli taky hádat o žrádle

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 08:37
- Nahlásit

blanulinka1
a co budeš mít za štěndo???
klidně se hádej už dopředu,ať máš natrénovaný

wami
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 08:47
- Nahlásit

Syska
Hele, kdyz treba nejakej clovek je alergickej na lepek, je logicky, ze musi mit bezlepkovou dietu.
Ale to jeste neznamena, ze by se ostatni nemohli bavit o tom, jak je fajn jist to nebo ono, ne...?

Nikdo tu nevyvraci, ze psum s nekterymi zdravotnimi obtizemi urcite granule vyhovujou (a to bez ohledu na to, co za pripadne chemicke sracky obsahujou).

Ale bavime-li se o psech zdravych, pak si myslim, ze se diskutovat o zradle v pohode da. (A to prestoze ja tvrdim, ze je to sumak, cim clovek krmi, pokud to psu vyhovuje - a ze v podstate krmeni psu odpovida filosofickemu presvedceni jejich majitelu... )

Jimmi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 08:59
- Nahlásit

Tak mě nějak přijde, že psi žrali sračky pořád.
Jestli je to vyfouknutý do podoby Nesquicka je jedno. Flákoty masa jako dneska psi rozhodně nikdy neměli(a nepleťte sem furt vlka, ten je opravdu daleko).
Můj pes má to i to. Podle toho jak mám čas a peníze.

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:00
- Nahlásit

wami
Já s tebou souhlasím. Jen mi přišlo, že se to tu omílá pořád dokola, granule versus vařené apod...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:05 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Jimmi
že psi žrali sračky pořád
Hele, vemem takovyho Sultana a Tyrla, resp. vesnici 19. stoleti. Nevim, jestli tehdy nekdo zkoumal psy, ale tak bych tipovala:
ovcaci a pastevci - zbytky ze zabitejch ovci
lovecaci - zbytky z honu, kdyz neni hon, tak co panum zbylo na taliri
hlidaci psi na velkych statcich (myslim takova ty velka telata, co taky rozvazi mliko a tak) - zbytky od obeda, pokud melo panstvo maso
mali vesnicti vorisci - co si kde vyhrabali, pomeje prasatum, krmeni husam, slepicim, zbytky jidel, co si tehda varili lidi (tzn. zejmena kase)
polstarovi pejsci - suncicky a jatrove pasticky

Rekla bych, ze i kdyz flak masa jako takovy psi obecne moc nemeli. Ale z celkoveho pohledu byla jejich strava dost pestra.

Syska
Jen mi přišlo, že se to tu omílá pořád dokola
jo, to asi omila... Ja uz se vetsinou temhle diskuzim vyhnu, pokud me nejaky nazor vylozene nezdvihne ze zidle...

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:06
- Nahlásit

suesie
jj, to je moje oblíbená značka...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:07
- Nahlásit

wami
Pestrá, ale čerstvá jako dnes určitě ne. Taky čerstvá zelenina asi nebyla. Uvařená v polívce. Naše babči si musejí ťukat na čelo...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:17
- Nahlásit

Jimmi
Pestrá, ale čerstvá jako dnes určitě ne.
No, taky se driv nedavaly preparaty proti parazitum a neockovalo se proti vztekline...

jinak zelenina mozna cerstva nebyla, ale dost pochybuju, ze by se se zbytkama z ptaku nebo jineho masa nekdo psum varil... Tak jak to odsekli, tak jim to hodili - takze syrovy... Asi leccos zbylo i vareny, ale hadam, ze kdyz uz si dali praci s tim to varit, tak se jim pak moc nechtelo davat to psum. Ale paraty, hlavy (drubezi), hnaty na ohlodani, ohanky, nektere vnitrnosti... S tim se psum urcite neikdo nevaril.

A co se tyka ty zeleniny, hadam, ze ji psi vubec moc nezrali, polivka prisla prasatum (kdyz uz se vyhazovala), takze psi asi meli tak akorat moznost posbirat nejaky spadeny ovoce nebo si neco na zahradce ukrast...

Jo, a kdyz nad tim tak premyslim, urcite docela aktivne myskovali (nejen krysarici ), bylo i vic krecku, syslu a jinych hlodavcu, takze bych rekla, ze si leccos i nalovili...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:25
- Nahlásit

Z toho všeho co tady je nebo bude řečeno o jídle pro psa jednoznačně vyplývá, že pes je všežravec a je schopný přežít na čemkoli.
Z toho důvodu já osobně odmítám řešit jestli granule/maso.
Prostě dostane to co zrovna mám po ruce, ale vyvářet mu extra nikdy nebudu. Zatím se vždycky našlo něco co ho potěšilo víc jak granulky, ale rozmazlovat ho nebudu. Granule kupuju si myslím kvalitní a ty zbytečky co dostává, když mě "náhodou" od svíčkový odpadne kus masa....
miluje romadůr, tak ho občas dostane, nesnáší zeleninu a ovoce..tak mu to necpu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:40
- Nahlásit

Mar3
sorráč, já se teď rozčilovala na jiné diskuzi Bude to drsňačka, trpaslík...takovej salámek

wami
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:44
- Nahlásit

Jimmi
tomu rikam selskej rozum... (a pouzivam to uz leta)

ale:
je schopný přežít na čemkoli.
ano, ale "prezit" ne vzdy odpovida zadane kvalite zivota

pes je všežravec
u vsezravce je jedno, co dlouhodobe tvori jeho hlavni slozku potravy. Navic opravdu sezere a stravi vsechno (vyjma traveni celulozy).

Az na nektere vyjimky psi nezerou zeleninu (jo, taky jsem mela fenku, co ji zrala, ale myslim, ze vic je tech psu, kteri ji zas tak nezerou). I kdyz psi zeleninu, ovoce sezerou, tak ji spatne travi. I kdyz ji stravi, tak jen castecne a dlouhodobe nejsou schopni prospivat na "vegetarianske" strave - na rozdil od vsezravcu.

Jinymi slovy: budes-li dva psy krmit monotonni jednotvarnou stravou, a jednoho z nich pouze masem a druheho z nich pouze rostlinnou potravou, ktery bude prospivat vic? Vsadim se, ze ten na mase.

Proto nesouhlasim, ze pes je vsezravec. Pes je masozravec a stejne jako jini masozravci si obcas jednotvarnou stravu zpestri rostlinnou slozkou...

---
(no a zavrete oci, odchazim... )

Mar3
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 09:57
- Nahlásit

blanulinka1
takže už s trénovala
tak hnedka fotos! miluju štěňata

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání