Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Strach psa
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 19:55
- Nahlásit

Tak se vám chci svěřit s příhodou s naší Abby.
Můj přítel si koupil vybavení na potápění.A jako správný nadšenec si to doma vyzkoušel.Takže byl v trenýrkách (můj nápad), potápěčských brýlých, ploutvých a šnorchlu doma v obýváku.A Ebča začala hrozně běsnit.Nejdřív to vypadalo jako sranda.Pořád před ním lítala,skákala na křeslo ... Když se mi ale začala schovávat mezi nohy, tak jsem věděla,že je něco špatně.Běžela do předsíně a zuřivě skákala na vchodové dvěře.Hnedka jsem k ní běžela a snažila se jí uklidnit.Úplně se klepala a snaha o uklidnění se vůbec nedařila dokud si přítel výbavu nesundal a neodnesl ji.I tak to nějakou chvíli trvalo než se uklidnila.Pak jen zahlídla ploutve na posteli a zase se to opakovalo.Nakonec jsem ji teda uklidnila.Na pamlsek jsem ji nalákala do obýváku,protože tam vůbec nechtěla jít.Došlo to tak daleko,že se strachy počůrala.

Tonda
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 19:58
- Nahlásit

abby
chudacek....

Me se taky Jake bal kdyz jsem si dal poprve motorkarskou kombinezu....uz si ale zvykl.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:10
- Nahlásit

abby,
doufám, žes jí nechlácholila stylem "nebojse, to bude dobrý, pocem malá" apod.....U strachů tohoto typu je nejlepší si ze psa udělat srandu - vysmívat se mu "hele ty poseroutko, dyť to nic není, koukej já tu potvoru půjdu klíďo políbit" a tak...prostě veselým tónem, jakože se strašně divíš, co ten pes blne, když se vůbec nic neděje.
Náš starší pes měl takhle strach z lidí v čepicích, takových těch pracovních kabátech anebo lidí s holí. Když takto oděného a ještě s lopatou (která připomínala hůl) viděl přítelova dědečka, začal na něj vrčet a nechtěl k němu vůbec jít....Tak jsme se mu taky vysmívali a dělali si z něj prču, co blbne, oba jsme šli s přítelem k dědovi, objali jsme ho, sedli jsme si s ním na zápraží, děda odložil lopatu a za chvíli přišel i Griffča. Nejdřív nedůvěřivě očuchal kabát, pak lopatu no a pak se dal od dědy normálně drbat...
Prostě to chce psa v žádném případě nepodporovat v jeno strachu chlácholením, ale naopak ukázat mu názorně "jak je blbej, když se bojí¨"

abby
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:17
- Nahlásit

Evik

Jen jsem i držela a hladila.Možná to bylo špatně,ale nedovedla bych se dívat na svýho psa,kterej se třese strachy až se počůrá a já se mu ještě vysmívám.Když před ním běhala a tak,tak to sranda byla,ale pak už ne.

Evulik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:39
- Nahlásit

abby
Evik má pravdu, opravdu funguje smích a dělání, že se nic nezvyklého neděje. Já jsem to praktikovala i při strachu psů z bouřky a nebo na Silvestra, když bouchaly rachejtle. Smích a vyjití na dvorek, aby pes viděl vše na živo, světla, výbuchy.Každý si říkal, ta ženská je opilá, že se tak směje, poskakuje a dovádí se psem.

abby
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:49
- Nahlásit

Evulik

Já to normálně taky praktikuju.Ale tentokrát jsem nemohla.Možná je to tím,že jsem takovouhle reakci ještě u psa nezažila.Ebča se některých věcí bojí a můj předchozí pesbyl pěknej posera,ale nikdy to nebylo takový.

Jinak samozřejmě vím,že pes se nemá chlácholit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:50
- Nahlásit

abby
ale nedovedla bych se dívat na svýho psa,kterej se třese strachy až se počůrá a já se mu ještě vysmívám
Ono je to sice v takové situaci pro tebe osobně blbý, ale tomu psovi to podle mě pomůže víc, moje psisko se takhle bojí hodně věcí, sice to nejde takhle do extrému, ale bojí se taky, rozhodně se dřív uklidní, za přístupu mě a přitele, když se jí smějeme a děláme si z toho srandu, než za přístupu mamči, která říká jaká je to chudinka atd. atd. On ten pes to asi fakt vnímá trochu jinak a bere to tak, že když páneček je v klidu a má z toho srandu, tak on se nemusí tolik bát taky...

abby
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:56
- Nahlásit

Sem zvyklá,že se bojí.A postupně jsme ji už něčemu odnaučili.Tím přístupem,co říkáte vy.Ale když ji něco vyděsí doma,tak se jde schovat do pelíšku a je to.Taky jsme si z ní dělali srandu,ale jakmile se mi schoval mezi nohy,což doma nikdy neudělala,protože je na svým území a pelášila ke dveřím .... Vy jste to možná zažili,ale já ne.A to jsem si myslela,že jsem na strach ze psa zvyklá.Prostě jsem ji držela a hladila dokud se nezklidnila.
Pokusím se vzít vaše rady k srdci,ale obávám se,že bych se zachovala stejně.

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 07:45
- Nahlásit

abby
Asi před dvěma měsíci jsem do pokoje koupila nový zavěsy dlouhý až na zem a na postel novej přehoz (ze kterýho se dobře klepou chlupy). Prcina odmítala celý odpoledne do pokoje vstoupit, jakmile se závěsy ve větru trošku zavlnily, hned se zježila a utekla. Bivakovala v kuchyni u dveří. Nechala jsem ji být, normálně si lehla na postel a čučela jsem na televizi. Nejdřív jsem viděla jedno oko, pak celou hlavičku, pak se odvážila popojít ke dveřím a za chvíli jsem ji měla u sebe....
Jinak, když jsme v motorkářském a přijedeme k rodičům, pesan našich jenom nás zmerkne, už mete do boudy a nevystrčí odtud ani nos. Za dva roky, co máme motorku, si na to nezvykl...

abby
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:46
- Nahlásit

Takže hlásím vývoj situace.Včera po uklidnění situace probíhalo vše normálně.Abby pak sama začala tahat pytel,kde byli uklizeno potápěčské vybavení.Takže jsem vytáhla věci z pytle a začala s nima blbnout.A pesa se ke mě připojila.

PS.Už se vám pes někdy strachy počůral.Nemyslím ucvrknutí,ale regulérní pochcání

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:52
- Nahlásit

abby
Už se vám pes někdy strachy počůral.Nemyslím ucvrknutí,ale regulérní pochcání
jednou ... ®onie znicila pulku bytu a vedela, ze dostane. kdyz jsem ji zavolal, teda spis na ni hodne zarval, tak zalezla do pelisku. tak jsem zarval znovu a ona sla pomalu ke mne a na puli cesty se pocurala ..... tak jsem ji ani netrestal, kdyz jsem videl, jak je vystrasena ....

Garfield
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:58
- Nahlásit

Garfield takhle málem sežral bráchu, když přišel v cyklistickým.

A taky jednou Gaf ukrutně šílel před koupelnou, nataženej jak žížala nakukoval jedním okem dovntiř a vždycky stáhl ocas a utekl, resp. ulítl světelnou rychlostí. Tak jsem do koupelny nakoukla a on stál ve vaně kýbl s vodou a v ní plavaly tenisky.
Za boha jsem ho do té koupelny nemohla dostat, byl šílenej strachy. Tak jsem kýbl vytáhla a položila do kuchyně. Hotovo, konec, vyřízené, pes se schoval do krabičky od sirek. Vylila jsem z něj vodu a stoupla si do kýblu. Pes málem utekl do Austrálie. Dala jsem si kýbl na hlavu a šla ho pohladit. Pes zastavil až v Grónsku.
Tak jsem se už jakože nasrala, vzala čokolovi balónek a hodila ho do toho kýblu, nechajíc jej stát upřostřed pokoje. V tu ranu se čoklida rozběhla, skočila šipku do kýblu, vzala si balónek, zavrečla na kýbl a spokojeně odpochodovala.

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:02 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Anubis se strašně bojí jednoho hřiště kde klucí hrají hokej-i v létě.Nemá rád ty rány od puků.Tak jsem si na stránkách Desenského přečetla,že se musím smát.Tak jsem se tam chlemala a pes koukal na mě co to jako dělám.Řikala jsem mu "vidíš,nic to není,nemůže se ti nic stát,věř mi seš s paničkou"..no asi za 5sekund rána do břícha a já se skácela na psa.Vylítl nějakému klukovi puk z hříště a trefil mě do břícha..Pes šílel strachy.Já taky. Od té doby oba zdrháme před hokejisty...

Garfield
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:12
- Nahlásit

Anu
Není nad praktickou ukázku aneb OPRAVDU SE NENÍ ČEHO BÁT!

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:13
- Nahlásit

Garfield
hele ale problém je vyřešen.Už se ho tam nenutím chodit.

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:40
- Nahlásit

Jirikovo
jsem zarval znovu a ona sla pomalu ke mne a na puli cesty se pocurala .....
.. chudinka malá, ty ale musíš umět zařvat... to bych tě doma teda nechtěla..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 11:59
- Nahlásit

Gája
to bych tě doma teda nechtěla
to se ani nedivim. me by chtel doma jen absolutni cvok nebo sebevrah ....

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 12:12
- Nahlásit

Jirikovo
... tak tomu nevěřím.. sebevrah určitě ne, možná trošku masochista..., sadista, sebedestruktivista, ale dost možná normální pěkná baba...

Altamira
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 15:17
- Nahlásit

Tak teď jsem zjistila, že můj pes není jediný takový praštěný blázen. Kdysi jsem už tady psala, že se moje fenka bojí blbstí. Na petardy štěká, ale když spadl včera na zem jogurt tak byla úplně mimo. Nejblbější je, že ona se hned tak neuklidní. Můžu ji nechat tak jak je, nebo držet v náručí, posmívat se jí ona se vydrží bát pořádně dlouho. Dokud s ní třeba nejdu na procházku nebo tak. Včera jsem ale snad už konečně přišla na to jak na ni. Vzala jsem ji, převrátila na záda a chtěla jsem aby mě lízala. Ona nechtěla, ale já na ni hravě mluvila a přesvědčovala ji. Postupně se nechala přemluvit, přestala se třást a pořádně mi umyla nos. No a pak světe div se byla už normální(jednou jsem tenhle způsob už použila když spadl ovladač, bylo to se stejným účinkem, ale pak byla fenule dlouho normální, tak jsem na to zapomněla). Je to trošku praštěný způsob ale funguje to a to je hlavní.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání