Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / chudinka labinka....
Autor Zpráva
tetriska
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:17
- Nahlásit

S moji kamaradkou [oboum nam je 13] jsme se pred rokem a pul bavily na tema pajsci...ona ,,prekecala" mamku ze si pristi rok muze pejsana poridit..ani sem nedoufala ze by ji ho mamka poridila,protoze uz z drivejska vim ze se Terka o zviratka starat neumi,maji kralicka,ktery je cely den zavrenej v kleci a nikdo si ho nevsima natoz aby ho nekdo pustil ven probehnout.Ale mamka Terce psa opravdu poridila [labika Saru]..je to krasny roztomilocky stendo ale v byte pochopitelne vsechno kouse a tak je Sarinka den co den zavrena v kuchyni.Kdyz jsem u svy ,,kamosky" tak okamzite padim do kuchyne a Sarinka je stastna ze ma konecne spolecnost..navic u sebe nema zadne hracky takze si udela hracky ze vseho co je kolem [lino,nohy od slou...apod.].Kdyz jdeme ven tak strasne blazni ... myslim si ze je to kvuli tomu ze neni dost vyblbnuta tak to ze sebe venku musi dostat protoze kdyz se prijde domu tak je jasny ze bude zase bez spolecnosti v kuchyni....venku ruzne smejdi a taky vsechno zere coz by fakt nemela...sezere ,,vajgl" a ja reknu Terce- ,,Terko ona zere ,,vajgl"..a Terka-,,To je jedno kdyz to stravi tak co"..pak to konci tak ze ,,vajgl" Sarince z tlamicky vyndavam ja...Kdyz se sejdu s Terkou okamzite mi vrazi do ruky Saru a celou cestu ji vedu ja..ne ze mi to vadi

tetriska
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:22
- Nahlásit

..to je pokracovani...
..ne ze mi to vadi ale to by panicek co bezmezne miluje svyho psa asi neudelal...A kde je vychova natoz vycvik??Fakt si neumim predstavit jak bude Terka davat Sare dostatek pohybu az bude velka....Terka chtela psa asi jenom pro to aby mohla machrovat ze ma stene a dalsi okolnosti ji a ani jeji mamu nenapadly...Kolikrat prijdu domu a fakt nemuzu na chudaka Sarinku prestat myslet...tak mi poradte co s tim mam delat..

A navic nechci aby si nekdo myslel ze je to z moji strany zavist ale nesnasim takovihle zachazeni se zviraty...

Eda
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:38
- Nahlásit

tetriska
ježíš lidi, proč jsem píšete takovýhle srdceryvný příběhy? já se fakt zblázním... doma starostí nad hlavu, přijdu na diskuzi, chci si trošku oddychnout od "života" a zase je tu přesmutné vyprávění o malé labince co ti máme poradit na dálku? jedině to, aby sis jí od nich vzala a dala jí vše, co pes k dobrému životu potřebuje... nebo se z toho zblázníš, že jí máš tak blízko a nedokážeš jí pomoct...

Joker
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:39
- Nahlásit

Chudák zvíře.
Takový lidi bych rovnou stavěla ke zdi a střílela

Eda
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 18:03
- Nahlásit

tetriska
ale tu Terku nebo její maminku bych nechtěla dostat do rukou. asi bych se neudržela a použila násilí

abby
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 18:06
- Nahlásit

tetriska

Zkus si s kamarádkou promluvit,jestli by ti ji nedala.Nejlepší by bylo,kdybys mohla říct,co to nám,její mamce.Jestli si nechce hrát se štěnětem,tak co teprve až ta chůďa vyroste.

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:10
- Nahlásit

tetriska
Jo tohleto docela znám. Kámoška měla doma fenečku NO, pohybu měla dost, protože s ní jezdili na zahradu a její táta se jí věnoval, ale kámošce tehdy byla feňule ukradená, jen když jsem tam přišla já (to jsem ještě psa neměla), ukecala jsem ji, ať jdeme s psicí na výběh a tak. Taky to bylo tak, že celou dobu jsem ji měla na vodítku (a pak i bez vodítka) já. Jednou to došlo tak daleko, že jsem šla domu a psici jsem jen tak ze srandy řekla "k noze" a psisko místo aby šlo domů s "paničkou" odešlo v klidu u nohy bez vodítka se mnou...

O to větší bylo nedávno moje překvapení, když u nás byli její rodiče na návštěvě (očkovat psici myslím) a její mamka říkala, že by chtěla border kolii a že slibuje, že přestane chodit na diskoteky a bude se misto toho věnovat psovi. Naštěstí její táta má rozum a borderku samo zatrhnul. Protože když se nestará ani o tu fenku NO, co doma mají, s borderkou by jí to asi taky moc dlouho nevydrželo...

Lidi jsou prostě různí. Každopádně si o tom zkus s kámoškou promluvit, jinak nevím, co ti poradit...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:27
- Nahlásit

Jj, lidi jsou různí, ale někdy je třeba brát věc trošinku s nadhledem, ne všechno musí být tak horké. Sousedi měli NO, dlouhosrstého, furt venku, když byly ty hnusné mrazy, ječel zimou, hladem, sem tam ho pustili na minut na zahradu, a to se sotva vlekl, měl těžkou dysplazku a srůsty na páteři. Starala se o něj akorát jejich nájemnice. V tom věku, v jakém je teď Aša, ho nechala konečně utratit-vysvobození pro psa, veterinář byl zděšený. A tihle lidi, TI HAJZLI, přišli k nám k plotu a mluvili s Ašou, "pejsku, oni tě tady nemají rádi? Chceš donést kostičku, chudáčku?" K***a, vyletěla jsem na ně, jako co si to dovolujou, ať se ještě opováží na toho psa podívat a vyříkala jsem si to s nima ohledně jějich psa. Když na Ašu mluvili, pěkně hlídala. Chci tím říct, že člověku se může zdát, že se dotyčný o psa blbě stará-oni vidí jenom to, že když jsou venku, pes je tam taky, ale nevidí to pozadí, nevidí dva a půl roku dřiny horší než s malým miminem, nevidí čas strávený na cvičácích, nevidí tisíc dalších věcí. Každé štěně, ale i dospělý pes, blbne, když je venku, ne snad? Nechci tím nikoho ospravedlňovat, možná jsem ovlivněná tím, co se mi stalo, ale chce to trochu se zamyslet...

Klárča
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:04
- Nahlásit

jak znám děcka (bude mi 13,takže děcka znám) tak to nepomůže...
Právě jedné spolužačce rozmlouvám štěňata po jejich berňačce bez PP....
Jen neujeď a neseřvi ji... Zkus to s ní po dobrém,ale moc nadějí bych si asi nedělala...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání