Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Proč se ještě divím
Autor Zpráva
fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 07:30
- Nahlásit

Tak jsem narazila na tento dotaz na vetklinice a nevím, jestli mám brečet nebo se smát nebo zuřit.

Dotaz:
Prosím o radu. Jak odnaučit štěně, které má 2 měsice , vytí a štěkání a kňučení v kotci. Příčina je v původním prostředí, měla kolem sebe plno dětí.Děkuji

A jen pro info odpověď kliniky:
Dvouměsíční štěně, které jste si předpokládám právě přinesli od chovatele, rozhodně není vhodným adeptem pro pobyt v kotci!!! Nedostatek kontaktu s lidmi, jinými psy i vnějším prostředím může štěně vážně a nevratně psychicky poškodit !!! Některá plemena navíc pro pobyt v kotci nejsou vůbec "stavěná", to jste však určitě zvážili předem před koupí zvířete. Přechod od chovatele do nového prostředí by měl být co nejpříjemnější, je třeba se štěněti maximálně věnovat a teprve když si zvykne na novou lidskou "rodinu", a samozřejmě také s postupujícím věkem pejska, je možno jej postupně učit pobytu v kotci. Nejprve jej do kotce zavřeme na krátkou dobu, ideálně po delší procházce nebo únavě intenzivní hrou, kdy zvíře chce přirozeně odpočívat, dáme mu tam jeho oblíbené hračky ap. Postupně pobyt v kotci můžeme prodlužovat, avšak nikdy, ani u dospělého psa, nezapomínejme na dlouhé vycházky a věnování se psovi, jeho pracovní náplň. Nedostatek činnosti a sociálních kontaktů má neblahý vliv i na dospělé zvíře !! Pes nesmí být nikdy do kotce zavírán za trest, má svůj kotec vnímat příznivě - jako místo, kde může v klidu odpočívat a nebýt nikým rušen.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 07:58
- Nahlásit

ach jo, zase jeden blbec si pořídil psa.....co na to říct....

leon
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:11
- Nahlásit

Tohle jsem před pár dny četla a žasla jsem. Proč si někteří vůbec pořizují psa?!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:34
- Nahlásit

aby ho pak strčili do kotce, ti lepší ho aspoň vytáhnou na prochajdu a ti horší budou ukazovat přátelům a známým svého drahého psa s PP (nejlépe z pracovní linie)

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:45
- Nahlásit

fromeli
jen bych chtěla říct, že máme ve městě veterináře.Dost si ho vážím,několikrát mi zachránil psa.Je dosti obézní a má trapasličího jezevčíka co bydlí v domě.Přesně pes pro něj.A teď jdu tak okolo a vidím na zahradě v bedínce venku 2měsíční štěně výmarské ohaře!!!! To štěnátko tam leží celý den samo (jezevčík v domě).K plotu se bojí jít a stále knuří v bedínce.Byla jsem v šoku a též z toho,že to je veterináře,který by měl o psech něco vědět.Psa koupili synovi (asi 14let).takže to co píšeš mě nijak (bohužel)už neudivuje.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 20:02
- Nahlásit

Novou stafordku mám předurčenou k tomu, aby byla většinou venku, pokud počasí dovolí. Ale vždycky, VŽDYCKY má společnost nebo zábavu, vždyť je to miminečko malinké, které nic nechápe. Buď ji hned ráno utahám, pak přes den okusuje Ašopsa, pak ji zas utahám, pak zas okusuje Ašopsa, pak ji obdivuje celá rodina, pak cvičíme, zkoušíme, jak vydrží sama-to teda parádně, pustím ji i dovnitř, pohraju si s ní, pak ji obdivujou sousedi, hodně chodím ven a v noci už spala s Ašopsem-bývá za celý den tak unavená, že je vlastně ráda. Ale zavřít štěně hned první den do mrňavého kotce samotné, bez ničeho, jenom s boudou a dvěma miskama, tomu říkám týrání

Sylva
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 23:57
- Nahlásit

Mucholabka
Tedá, já chcu bejt tvůj pef! Nechceš adoptovat další tři? Tj. mě a mé dva štěkoše.

Anu
To je hrůza! Nepokusíš se s tím něco dělat? Tvou osobní radu těžko přijme, ale já mám zkušenost takovou, že jsem ofotila článek týkající se daného tématu a s dodatkem prosby o přečtění, jsem ho předala. Mělo to vliv na člověka omezeného. Pes se má trochu líp.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 06:33
- Nahlásit

Sylva
Když si s sebou nabalíte pytel peněz, tak jo. Dneska dám poslední prachy za očkování, granule a maso pro dvě štěkny.

micsa
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 10:58
- Nahlásit

fromeli

Je mi moc lito pejsku kteri musi travit svuj zivot v kotci uz jako stenatka. Je tezke pochopit, ze druzi nechapou. M.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání