| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 22:34
- Nahlásit
Tak jsme dneska zase byli na houbách - já, moje černá obluda, sestřenice, druhá sestřenice a její kokřík. Lidí bylo v lese víc než hub, nejdřív jsme potkali jakousi rodinku s bílým chlupatým pidipsem (možná bišonek? nemohli jsme se přibližovat bo by běloušovi hrozilo uslintání a vyválení v jehličí). Jdeme dál, houby nikde, tak se smíchem vzpomínáme jak nás na tomhle místě loni seřval nějaký dědula. Byl uprostřed lesa autem, do toho auta narval psa, pak stál a čekal až půjdem kolem. Když jsme se přiblížili, začal na mě řvát proč ten pes nemá náhubek?! Kimovi bylo půl roku, byl na vodítku, kokr běhal kolem bez vodítka... Jdeme , smějeme se tomu, houby pořád nikde. Hafíci pobíhali kolem nás, prostě pohoda. Najdnou kouknem a v dálce houbař, nějaký dědula s nákupní taškou, vypadá to, že jde směrem k nám. Zavolám si hafíka, protože znám jeho nadšení z vnových neznámých lidí a dědoušek by asi nebyl z takového přivítání nadšený. Kokřík běhal navolno, moje obluda šla u nohy. Míjíme dědka a v tom se ozve: "Ženský, vy si teda koledujete!" Koukáme nevěřícně..."Cože?!" "No chodit do lesa se psem! A ještě bez vodítka a bez náhubku, to se nesmí!!" Chvíli jsme to rozdejchávaly a pak jsme se začaly smát. Dědek pronesl něco ve smyslu "Ještě se smějte!" a šel dál. Sestřenice pak ještě chvíli hlásila něco jako "No Bene, já ti říkala, že si ten náhubek máš vzít, teď si kvůli tobě koledujem..." Docela nás to pobavilo, říkala jsem si, že jsem ještě měla hafa pustit aby šel dědulu oslintat aby měl proč nadávat . Stalo se vám někdy něco takovýho?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 07:02
- Nahlásit
teda - nevím, jestli děda neměl pravdu, nějak se mi zdá, že pes do lesa jen na špagátě...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 07:07
- Nahlásit
no pes do lesa pod vlivem vůdce
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 07:58
- Nahlásit
moll
fromeli ma pravdu
myslivecky zakon,§ c 10,
(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze
zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně
pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:05
- Nahlásit
Tonda
tak jo - dík - jsem zase o fous chytřejší
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:09
- Nahlásit
moll
doporucuju si ho sehnat nebo stahnout z internetu a dobre procist.Je tam toho vic pro nas zajimaveho a duleziteho.Clovek aspon ma pak prehled a muze argumentovat kdyz narazi na blbce.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:09
- Nahlásit
no Tonda a fromeli mají pravdu, pokud je pes plně pod kontrolou svého majitele, tak to vodítko mít nemusí, ale v některých lesích už jsem se setkala se značkou či přímo psanou cedulkou, že pes zde musí být na vodítku. Jedná se většinou o myslivecké honitby.
My jednou byli na výletě s choďáky (asi 20 lidí a ještě větší počet psů). Šli jsme do lesa - v zimě kolem Vánoc. Od obce, ke které les patřil jsme měli přímý souhlas s tím, že tam můžeme se psy hromadně jít a nakonec si kus od lesa udělat malý "vánoční táborák". Než jsme do lesa vlezli, potkali jsme tam však asi 10 myslivců, kteří nás okamžitě sprdli, že jak nebude nějaký pes na vodítku, tak ho střelí a že jim tam budeme rušit lov....Na ten den nebyl plánovaný žádný oficiální hon, to by nám z Obecního úřadu řekli....takže to jistě nebyli žádní oficiální myslivci, ale spíš ti, co si na ně hrají Navíc, v zimě se snad zvěř ani střílet nesmí, ne?
No každopádně jsme byli pěkně naštvaní a většina z nás měla pak psy skoro celou procházku na vodítku v obavě, aby nám je ti debilové nepicnuli.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:11
- Nahlásit
Jéé, já byla včera taky, holky samozřejmě na volno a dokonce jsem jim výjmečně dala i obojky, ale vodítko zůstalo doma. Jde z dálky jsem už slyšela rodinku (táta, máma a kluk asi 12let), se přibližovali a slyšim hlášky, hele ten černej, tak ten kouše, tyhle jenom koušou. Sice tvrdili, že koušou, ale šly furt směr k nám. Jenže moje vtíravé obludy se samozřejmě rozhodli, že se k nim půjdou vtírnout. Tak se k nim přihnali rodinka stáhla zadky a když už byli u nich se zeptaj, koušou??? Řikám ne, jen se vtíraj! Maminka byla tedy statečnější, ale táta se synem stále ne! No nevím, ale z logického hlediska by asi nidko kousací psy nenechal volně běhat k cizím lidem. Stejně ta rodinka odešla s větou, že stejně koušou?!?!
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:16
- Nahlásit
já mám krakeny v lese na vodítku vždycky, protože kromě jiného nechci, aby si je myslivci spletli se srnkama (mají podobné zbarvení a možná i velikost). a když čtu, že myslivec zastřelil asistenčního psa v podstatě u postiženého dítětě a že se myslivci střílí navzájem, protože nerozeznají kolegu od lovné zvěře, tak do lesa ani moc nechodím - raději po volných polích.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:17
- Nahlásit
Meggi
no ja teda nikdy nenechavam meho psa aby sel sam od sebe nekoho omrknout.Kdyz je nekdo na blizku,vzdy ho odvolam k noze.A to je pes zlaticko,ktere by neublizilo.Nekomu vazne nemusi byt prijemne,kdyz k nemu prijde cizi pes...
Az lidi sami projevi o psa zajem mu davam volno.
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:19
- Nahlásit
Meggi
sice to nebylo v lese, ale ve stredu jsme s Beruskou narazili na slecnu, ktera se ji hrozne bala... A ta potvora moje ne, ze by ji nechala byt a sla od ni, se ji vtirala tak dlouho, dokud si ji slecna nepohladila a nebyli z nich kamosky... takze sem zvedavej az potkam nekoho, kdo bude z dalky kricet "to je ten pes co napada maly deti!!! zavolejte si ho"... jo a je to GR
jinak v tom lese je dulezity to jestli je nebo neni honitba, kazdopadne myslivci jsou obcas pekny paka
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:23
- Nahlásit
michalm
jestli je nebo neni honitba
mam takovej blbej pocit, ze mimo mestsky parky je honitba kazda zelen, kazdy kus pole, louky lesa...
Meggi
ja teda taky nenechavam psy ocuchavat cizi lidi, uz z principu...
Tonda
no, nastudovani je pekny, taky jsem se dozvedela, ze je rozdil mezi mysliveckou a lesni strazi, a ze v podstate prukazku dostane kazdy "debil", ktery slozi kauci...
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:35
- Nahlásit
wami
prukazku dostane kazdy "debil", ktery slozi kauci..
tak to mas bohuzel pravdu.Neni ale na skodu zakon znat,zvlast kdyz se hadas s mysliveckou strazi,ktera ti tvrdi ze pes byt na volno nesmi.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:39
- Nahlásit
Tonda
Neni ale na skodu zakon znat,zvlast kdyz se hadas s mysliveckou strazi,ktera ti tvrdi ze pes byt na volno nesmi.
Z jedny strany jo, znam ho a argumentovat muzu (taky uz se jednou stalo).
Z druhy strany mi to u zastreleneho psa stejne nepomuze, tak proste jen doufam, ze u nas v ty maly vesnici znam v podstate oba myslivce, kteri se tam cajdaji (jeden taky se psem), oni vi, ze tam jezdim do poli trenovat nebo projizdim na cvicak, vi, ze mam psy ovladatelne a za 7 lest s nama nebyl jediny problem, tak snad nekteremu z nich v bedne nerupne...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:39
- Nahlásit
Tonda
se hadas s mysliveckou strazi,ktera ti tvrdi ze pes byt na volno nesmi.
jo - ale v realitě má pravdu ten, komu přes rameno visí flinta....
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:52
- Nahlásit
Tonda
michalm
wami
Takže, čuby jsou v lese celou dobu u mně, vzdálí se maximálně 5m odemne. Já je také nenechávám k cizím lidem moc se vtírat, ale toto byla taková situace, kdy je oni pozorovali už z dálky a ty lidi sice celou dobu řikali, jak tenhle pes určitě kouše, ale šly přímo k nám?!? Já stála ve strmém kopci a ty dvě potvory se knim vrhly a než jsem stačila zareagovat, byli u nich (neb jsem balancovala na tom kopci v ostružinách). Jinak to nedělaj, pokud jim to zakážu včas (moje chyba uznávám, ale nenapadlo mně, že když se někdo bojí - jde takzvaně psovi přímo do huby).
U nás v lese se myslivců nebojim,když je teď les plnej houbařů, tak myslivci tam nebudou.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:55 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit
wami
moll
oba mate pravdu a proto jsem pri problemu s myslivcem postupoval tvrde a nekompromisne a vyhrozoval jsem mu fyzickou likvidaci v pripade ze me psa jednou zastreli.Uz jsem to tu jednou psal,tak to sem jen okopčím.
Ja jsem se ten zakon,nebo spis nektere pasaze naucil a nedavno se me to hodilo.Sli jsem si tak se psem na volno a ozvala se vystrazna rana a myslivec me zacal nadavat,ze ho mit na volno nesmim a ze me ho zastreli.A protoze se ridim pravidlem jak ty ke mne,tak ja k tobe dvakrat tolik,jsem se do neho pustil a za serval jsem ho co si to dovoluje a odcitoval jsem mu paragraf c.10.Cucal na mna jak vul a jedine na co sa zmohl,tak rekl ze ho pod vlivem nemam.Tak jsem mu predvedl par cviku poslusnosti(nastesti poslechl vzdy na prvni povel).A dal jsem na neho rval,ze az on bude mit tak vychovaneho psa,ze si na me muze otvirat hubu.Sel jsem k nemu co nejbliz abych vedel kdo to je,posledni co jsem mu rekl bylo:"Jestli me toho psa nekdy strelis,tak si pamatuj.Oko za oko,zub za zub."Ten sa roztrepal,slezl s posedu a sel dom.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:00 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Tonda
jo, tohle chapu, zakon bych mu mohla ocitovat taky, poslusnost taky predvest... Dokonce bych si na nej i zarvala.
Jen se teda obavam, ze s mou vizazi by asi vyhrozovani fyzickou likvidaci neneslo to spravne ovoce...
Takze v konecnem dusledku mi opravdu nezbyva nez doufat, ze o sobe vime a tolerujeme se...
(BTW a to jsem onedha na vandru potkala cloveka v uniforme LCR, v nissanu, kterak se ritil lesni cestou, dojel k nam, smykem zabrzdil a zacal nam nadavat, jaktoze nemame psy na voditkach (byli u nohy) a ze to je teda desny, on si chtel zastrilet a my jsme mu tu zver urcite strasne vyplasili, to taky jakoze hned muze jet domu... Priznavam, ze jsem mu pak ve skrytu duse prala, at nezahlidne ani slech jakehokoliv zvirete, spadne pod nim posed a cestou domu pichne kolo... )
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:06
- Nahlásit
wami
no kdyz jsem te videl jak se umis "nasrat" a srovnat Denyska,tak o tebe strach nemam.A ja osobne bych ti sel radej z cesty.Drima v tobe skryta sila.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:07 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Tonda
ze bych pokousala myslivce...?
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:17
- Nahlásit
wami
ze bych pokousala myslivce...?
...to by bylo sousto pro bulvar...
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:34
- Nahlásit
Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební Tohle je ze zákona o myslivosti, kde se píše o právu myslivecké stráže zastřelit psa. Jak to chápete? Mně i myslivec řekl, že plemeno až na loveckého psa se zkouškami nehraje roli...
Jinak když člověk narazí na blbce, nepomůže mu nic. Nám chtěl jeden nimrod zastřelit psa na našem vlastním pozemku, který je bohužel součástí honitby.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:49
- Nahlásit
moll
teda - nevím, jestli děda neměl pravdu, nějak se mi zdá, že pes do lesa jen na špagátě... - ok, špagát bych brala, sice jsem v lese ještě nikoho se psem na vodítku nepotkala, nějak mi připadá, že vodítko beru do lesa jen já (No a pak ještě tatík, který má zákaz chodit se psem navolno bo ho nepřivolá...) . Pes sice na vodítku celou dobu v lese není, ale jak se k nám někdo blíží, tak si netroufnu do nechat na volno...
Evik
no Tonda a fromeli mají pravdu, pokud je pes plně pod kontrolou svého majitele, tak to vodítko mít nemusí, ale v některých lesích už jsem se setkala se značkou či přímo psanou cedulkou, že pes zde musí být na vodítku., no to u nás právě není žádná cedulka nic, můj pes byl na vodítku, kokr asi tak 1,5 od majitelky a na dědka se ani nepodíval...Vodítko beru, ale co mají proboha všichni s ti náhubkem?!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 11:24
- Nahlásit
Navíc, v zimě se snad zvěř ani střílet nesmí, ne?
Může Až do nového roku (poučil mě myslivec).
Mně taky sprdli, že si chtěli zalovit a jak já chodím na procházky, tak jim zvěř plaším.
Navíc, oni si víc dovolujou na ženské než na chlapy, to co tu píše Tonda je super, ale asi bych si to narozdíl od manžela dovolit nemohla
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 11:49
- Nahlásit
wami
mel jsem na mysli jestli je aktualne hon nebo neni... úprotoze pak by to taky mohlo znamenat, ze si vyrazis do lesa s pesem na stopovacce a milej zlatej mysliveckej pac stopovacku neuvidi tak bude strilet a co pak?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 17:42
- Nahlásit
michalm
mel jsem na mysli jestli je aktualne hon nebo neni...
aha, tak to jsem nepochopila...
No tak priznavam, ze u nas hon poznam, je tam sto tisic aut tech nej nej znacek a vsude kraval... To do lesa fakt nelezu...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 19:44
- Nahlásit
Bavila jsem se přímo u jedním myslivcem z Bečvy. Byl to asi jeden z mála pohodových, říkal, že myslivec nebo podobný blb psa zastřelit nesmí, pokud nepronásleduje zvěř, a že pes na vodítku být nemusí, pokud je ovladatelný. Nebyl to žádný vobyč myslivec, ale vlastník lesa.
je tam sto tisic aut tech nej nej znacek a vsude kraval
tak to je u nás asi tradičně furt. No, přeháním, ale když týpos zajede autem až do lesa, vyjde ven z kvérem na rameni a zaměřuje děcko s čoklem, to nasere.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:55
- Nahlásit
Mucholabka
Já mám myslivce dokonce v rodině ( nemůžu za to ). S ním jsem tohle probíral a on pravil, že všechno to, co stojí v zákoně a co tu uvádíme jako argumenty je pravda, ale například kolem něj ( Berounsko ) je taková parta hovad s puškama, ochotná si zastřílet na cokoli, že bych měl riskovat co nejmíň.
Bohužel riskuju asi daleko víc, než bych měl. Psa mám poslušného, je určitě stále pod mým vlivem, pro jistotu v přirodě má na krku i elektronický obojek. Na krku nosím dalekohled a jakmile zmerčím posed, kontroluju přítomnost zelených kloboučků se šiškama na něm. A v lese doufám, že by pes hlásil přítomnost myslivce dřív, než by nás zmerčil on.
Ale představa, že místo šťastného užívání si svobody v přírodě by musel ťapat na vodítku, třeba i stopovačce, mi připadá velice smutná.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 23:39
- Nahlásit
Se střílením na psa to je jak píše Mucholabka. Jenže těch blbů co berou práva do svých rukou a nejraděj by v lese stříleli i po lidech, je podstatně víc. Konfliktů s těmito .. jsem už měla nepočítaně. Vždy mě vytočí, že chtějí poučovat, ale znají zákon méně než já. Nejedná se jen o lesy, ale právě zmíněná honitba je třeba i na kraji města. A dokonce na soukromém pozemku, který sice není nijak označen, ale já jsem údajně povinná to vědět..! Někdy nevycházím z údivu nad idiocií a možností mít zbraň, přesto že má majitel iq houpacího koně.
Ach jo
Haf
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 10:03
- Nahlásit
Ze zákona ti sice zastřelit psa nesmí,ale hodně z nich na to kašle.Náš pes by zvěř nepronásledoval a v lese má neustále ona na očích nás Poletuje mezi náma,ale nevzdálila byse od nás Stejně mám strach,abych na nějakého blbce nenarazila
|