Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Naše fena v Blesku sprostě pomluvena!
Autor Zpráva
Lea
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:32
- Nahlásit

Tak mě reportéři Blesku hnuli žlučí jak nějaký celebritě. V dnešním čísle je článek o novém seriálu Škola na výsluní, kde hraje naše 8letá šarplaninka psa Arca. Celý štáb si ji nemohl vynachválit jak je hodná a trpělivá, nechá sebou manipulovat cizími lidmi atd.
Akorát při jedné scéně, kdy čeká před domem, ze kterého vyjde dívka, má si přečíst ceduli co má fena na krku a jít k ní a podrbat ji za uchem. Ta dívka se s Leou mimo kameru mazlila, chovala se k ní normálně, všechno OK. Před kamerou se jí ale nevím proč začala bát, dělala takové ty pro psa podezřelé plaché pohyby a celou dobu co se k ní blížila se jí dívala upřeně do očí. Ve finále na ní rychle vztáhla obě a ruce a zeshora jí je chtěla dát na hlavu. To už bylo na Leu po celém dni natáčení trochu moc, tak zavrčela a vyštěkla, ale nekousla. Po téhle události už se záběr ne a ne podařit, režisér už byl nervní (vymyslel si šarplanince, ale zřejmě nepočítal, že se bude chovat jako pes), no nakonec jsme tu naší feňuli přesvědčili a scéna se natočila.
A dneska se dočtu, že je nevychovaná a problémová, je to k vzteku, špatná a lživá reklama pro nepříliš známé plemeno, které dá o dost víc práce vycvičit než služební. Kdyby fena neměla výcvik (zejména perfektní odložení a reakce na neverbální povely, nic by se nenatočilo a šarplaninci, kteří prošli nějakým výcvikem, se dají spočítat na prstech) Teď už jsem sama pocítila, jakou bezmoc může člověk cítit proti bulváru.

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:36
- Nahlásit

Lea
Říká se je jedno jak se o Tobě píše, hlavně když o Tobě vědí. Ale je fakt, že ńež blbá reklama, tak žádná. Ale Blexk o něčem psát musí. Až se přestane krást, vraždit, znásilňovat a politici si přestanou dávat po hubě, tak budou muset reportéři Blexku na druhý úvazek chodit páchat trestnout činnost, aby měli o čem psát.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:41
- Nahlásit

Garfielde, myslíš, že takováto veřejná pomluva je žalovatelná, tedy já vím, že je, ale, myslíš, že by to člověk uhádal i když není celebrita?

Lea
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:45
- Nahlásit

Evik
Jenže tady vlastně nikdo veřejně pomluven nebyl, tedy konkrétně jmenován, jen jakýsi imaginární pes Arco a šarplaninec jako takový a navíc si myslím, že když si reportér Blesku usmyslí, že fena byla zlobivá, tak i kdyby byla sebehodnější, jde o subjektivní názor...Ach jo.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:53
- Nahlásit

aha, no tak to je bohužel smůla...chápu, že Tebe to štve, protože plemeni to rozhodně škodí, ale aspoň že teda konkrétně nejmenovali....

abby
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:56
- Nahlásit

Lea

Ráda bych ti řekla "klid,Blesk nikdo nečte" Ale když jedu MHD,tak má nějaký bulvární noviny skoro každej.TAkže čte,ale já ne

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 15:49
- Nahlásit

Lea
To ti teda nezávidím. Takže je na světě další nebezpečné a nevyzpytatelné plemeno, které trhá děti na potkání? Včera jsem se stala majitelkou jednoho takového, obrnia jsem se proti takovým kecům, ale stejně lidi čumí, co to mám na šňůrce za zrůdu a zavírají přede mnou děcka do kurníku. A nejlepší je to z vlastních řad. Potkala jsem teď dědu, byla jsem pěkně uklidněná, seděla jsem u rybníka, psi pospávali. Přijdu dom, děda už vyčkává za rohem a "ty, posluchej, že to je to divoké plemeno? Oni to říkali v televizi že to je ten americký pes s tu velku hlavu že kuše a trhá. " říkám "něco společného s tím má, ale není to on" "a ja si stejně myslím že je to on. Ty, ja ti nechcu nic to, ale je tu naproti škola, až ti ten pes uteče tak bude pozdě." "však uvidíte, jak je nebezpečný." "no, to už bude pozdě, to ti říkám. Ten pes je zabiják". Můžu, prosím, můžu si tu napsat sprosté slovo?
himlhergotdonrvetrkrucajselement

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 15:55
- Nahlásit

Lea
Máš někde odkaz nebo sken? Bych se ráda podívala, co zas vymysleli. Můžeš to naskenovat a hodit do galerie?

Lea
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 16:12
- Nahlásit

Mucholabka
Skener mi bohužel nejde, ale celý článek je na http://společnost.blesk.cz/
Článek je pod fotkou s Žilkovou.

Tak vidiš, Blesk blbě kecá a takovýdle dědové se těch senzací chytají a ještě můžou nadělat zle.
Mě to fakt míchá a beru si to asi moc osobně, ale když jsem si jí vypiplala, se šarplaninci vyrůstala a vím co jsou zač a nějakej pisálek si holt musí najít nějaké to drama, tak se zahojí na našem Macíkovi (přezdívka).
A co mě ještě štve, jsou lidi, kteří nám to natáčení nepřáli, páč tam chtěli mít svýho psa, jenže ho nevybrali, protože nic neuměl. Tak ti si určitě mnou ruce...

Lea
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 16:13
- Nahlásit

http://spolecnost.blesk.cz/

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 16:13
- Nahlásit

Lea

nezvážil, že hrdý obranář je takřka nezvladatelný

Aspoň si ho nebudou pořizovat chujopleti.

Lea
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 16:26
- Nahlásit

Jo! a Žilková o Máce řekla, že je ťululum, když neumí holku shodit z kola, resp. štěkat až se holka lekne a spadne a pošklebovala se, že tu scénu holt teda musíme natočit bez ní (feny). Tak taková je Máca nezvladatelná mrcha...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 16:31
- Nahlásit

Lea
to by sis musela uvázat jazyk kolem hlavy, aby napsali o něčem, co je skutečně pravda. Nad tím nemá cenu se rozčilovat.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 22:59
- Nahlásit

Lea
vubec se nerozciluj,plemeno sarplaninec je osobnost,dnes jsem tocetlaa zirala jsem,ze toto plemeno mas tak perfektne zvladnute,jsou to prirozeni psi,ktery maji obranarske instinkty v sobe a klobouk dolu,ze fena si nechala vsechno libit,protoze kazdy pes byv klidu pri nataceni nebyl,holt jsou to debilove,conerozumi plemenum,no!kdo je psickar a trosku vi,o cem je toto plemeno,tak si udela usudek sam,ne?muj pes je sice ovcak,ale vypada jak maly medved,je chlupaty a kazdy taky ma z neho panickou hruzu,pritom je vychovany a vycviceny,to bohuzel lidem,kteri nevi o co jde nevysvetlis.dana

micsa
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 11:03
- Nahlásit

Lea

A co se takhle vyjadrit ve stejnem mediu ty sama, nemuzes to zaridit? M.

micsa
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 11:04
- Nahlásit

Lea

Promin, ta moje cestina neni nejlepsi!!!

Vistra
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:58
- Nahlásit

Lea
Já bych se nerozčilovala. Každý pejskař ocení, že je tak sebevědomé plemeno perfektně zvládnuté, už jen to, že byla fena schopná zúčastnit se takové akce, je dobrá reklama. A každý pejskař ví, že pejsek někdy té manipulace s děcky má dost. Naši kluci se taky umí ozvat, když už chtějí mít od syna klid.
A Blesk je kapitola sama pro sebe.

rendik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 21:32
- Nahlásit

Vistra
Souhlasím s Vistrou ! A jak řekl jeden pejskař na jedné psí akci: "V Blesku neví, co by kde vymysleli. I kdyby všichni psi byli hodní, zvládnutí a neútoční, reportér bude kolem jednoho z nich tak dlouho chodit a provokovat, až toho psa k útoku vyprovokuje. A zase bude mít o čem psát..."

Lea
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:48
- Nahlásit

Díky za podporu všem, už mě to jakž takž přešlo.
Mám ale čerstvý zážitek se šarplaninci a to přímo ze země jejich původu, z Makedonie, odkud jsem se vrátila předevčírem. Při túře v horách jsem došla k salaši s ovcemi. Najednou se na mě vyřítila smečka asi 6 šarplaninců a rozhodně nevypadali, že by se šli se mnou kamarádit. Tak jsem si poprvé vyzkoušela v praxi, jak se má člověk v takové situaci zachovat-zůstala jsem stát, ruce přitiskla k tělu a dívala se do země (nebo jsem možná oči zavřela, už nevím, jenom jsem cítila kapky potu na zádech a to, že se asi zbaběle počurám) a už jsem jen čekala, ze které strany mě načnou. Přilítli až těsně ke mně, ten největší do mě vrazil čumákem a pak si lehli opodál a sledovali mě. To už doběhl bača a vysvobodil mě a když viděl že sotva stojím, musela jsem vypít do každé nohy rakiji a ještě jsem si vysloužila kus čerstvého ovčího sýra, asi za statečnost, no asi jo, to prádlo nakonec zůstalo suché.
Tolik můj zážitek s nefalšovanými a nesocializovanými psy z hor, jsou to inteligentní a vyrovnaná zvířata a ne žádní tupí rváči a už zas trochu líp vím, co to vlastně na tom dvorku v Praze mám.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:53
- Nahlásit

Lea
vynikajici zkusenost,vim,ze v zemi puvodu ti sarplanince neprodaji ani za milion!!!!jsou pravem pysni na sve plemeno a proto ho daruji cloveku,ktery jim padl do oka.ja bych se asi na miste potentovala,kdyby na me vylitla takova smecka medvedu,je to fakt,v zemi puvodu se chovaji psi uplne jinak,no,ty ale muzes byt taky pysna na svoji psici,ne?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání