Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Divné chování
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:08
- Nahlásit

Tohle vlastně není žádný problém,jen si neumím vysvětlit chování našeho psa.

Naše Abby poprvé hárá.Musím přiznat,že to zvládáme celkem dobře.Ale pokaždé,když s ní jde přítel na procházku a vypustí se,aby si mohla hrát s ostatními pejsky,tak si chvilku hraje a najednou přiběhne zpátky,aniž by jí kdokoli volal, a začne divoce skákat na přítele.Pejsků si už vůbec nevšímá a jen na něho jakody doráží,takže se vždycky seberou a jdou domů.Vzhledem k tomu,že náš GR je hodně hravý a tohle nikdy nedělal,tak mě to celkem zaráží.Začalo to právě s tím háráním.Může to mít nějakou souvislot?

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:18
- Nahlásit

no abby, za prvné - pokud fenka začala hárat, tak bych jí jen tak nepouštěla hrát si s ostatními pejsky, ale dávala sakra pozor Za druhé: Je možné, že jí ti psí kámoši nějakým způsobem otravují - ty si možná myslíš, že ne, ale Tvá fenka to může vidět jinak. Tím chováním, které popisuješ možná vyjadřuje "drž ode mě ty psí otrapy dál, páníčku"

abby
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:25 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Evik

Ona si hrála jen s fenkama.S psama bysme ji nepustili.
Jsme taková parta pejskařů,kteří chodí venčit na stejný místo a ve stejný čas a necháme pejsky pohrát.Když se objeví jiný pes okolo,kterého neznáme (hlavně teda to pohlaví),tak ji okamžitě dáváme na vodítko.
Právěže přítel tvrdí,že si ničeho nevšim.,že blbnou jako normálně a ona najednou přiběhne ... Taky si myslím,že tím chce říct,chci domů,odveď mě.

wami
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:31
- Nahlásit

abby
Je to jeji prvni harani, ze...
Je nejista, nevi, co se s ni presne deje, nevi, jak na to reagovat. Casem se srovna, ale ted bych opravdu rekla, ze si treba chvilku pohraje, ale pak si uvedomi, ze neni vse tak, jak je zvykla, a chce od panecka zachranit...

abby
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:37
- Nahlásit

wami

A máme ji nechat pohrát nebo se na to vykašlat?
Právěže,jak hárá,tak se s ní snažíme nikam moc nechodit.Radši jdeme do lesa,aby mohla být na volno,jinak je pořád na vodítku.Pohrát ji vlastně necháváme jen s psama (fenama),který známe.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:48
- Nahlásit

abby
já bych jí nechala pohrát s holkama dokud o to bude mít zájem, jak bude chtít jít a dá to najevo, tak se seberu a jdu. Prostě s ní mlátěj hormony

wami
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:49
- Nahlásit

abby
Jasne ze ji nechte pohrat, pokud ona sama chce... Pokud nechce, tak at je protiva sama, no...

abby
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:52 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Tak hormony s ní mlátěj,to je fakt.Je taková divná,což samozřejmě chápu.Je mnohem víc kontaktní než dřív.

Vždycky,když začne skákat,tak jdeme.

Pokud nechce, tak at je protiva sama právě,že se pak začne tulit ke Zdendovi a ten je z toho celej nervózní.Cekově vyhledává teď víc jeho společnost než předtím.

jindriska
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:24
- Nahlásit

to jsem ráda za toto téma. Pozoruji u své skoro 2leté fenečky výraznou změnu v chování a vše to začalo po skončení druhého hárání. Před háráním byla milá ke každému pejskovi, buď se jen očuchali, nebo když byl mladý, začali si hrát a její nejoblíbenější bylo, když jí pejskové honili.
Teď ostatní psy ignoruje, některého nechá očuchat, ale většinou se zježí a pejskové k ní ani nejdou. Málokdy se stane, že by jí některý imponoval a začala se honit a když, baví jí to chvíli, pak si najde třeba klacíček a s vrčením ostatní odhání od svého úlovku. A vůbec se dost zklidnila. Dřív lítala za balónke jak šus, nebo tak okolo a byla neúnavná, teď chvíli běhá, ale většinou je v mém těsném závěsu.
Přisuzuji to jejímu dospění, že z ní je psychicky zralá fena, ale rozdíl před a po hárání mi příjde dost viditelný. Pozorovali jste taky takového rozdíly v chování?

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:28 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

jindriska
na naší fence to nebylo tak patrné, ona vždy měla výkyv, kdy lítala jako šus, ale po 5-10 minutách se uklidnila a procházku dokončila u mé nohy. Ale fenka mojí kamarádky - teriérka je po posledním hárání skorem jiná, naše vedle ní vypadá jako torpédo a Bára si důstojně kráčí a tak přicházím o spoustu kočkovacích foteček.

abby
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:31
- Nahlásit

jindriska

Tak ta naše to nedává znát.Hraje si s pejskama normálně,ale pak se sbalí a jde se pryč.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:39
- Nahlásit

jindřiška
nemůže mít zánět dělohy? po hárání se to stává a pokud jí není dobře tak se nediv, že nelítá. Nebo prostě vážně jenom dospěla a holt už není potrhlé štěně.

jindriska
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:52
- Nahlásit

fromeli
opravdu vřelé objetí . Vždy jsem byla vedle z té její energie a minule jsme se vracely z Petřína, měla jsem jí na vodítku a občas jsem musela zatáhnout, aby se tak neloudala. Věc nevídaná!

jindriska
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:59
- Nahlásit

Biluška
to snad ne. Fifinku má úplně normální, růžovou, bez výtoku. Papá a pije normálně, spíš mě napadlo srdíčko. Je daleko rychleji unavená a zadýchaná. Šmankote snad to srdíčkem nebude...

Tami
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:52
- Nahlásit

Naše malá před 2 měsíci hárala poprvé, přešlo to ve falešnou březost, teď už je OK.
Ale od toho hárání se hrozně změnila, takové to štěněcí poskakování přešlo a teď se venku za mnou plouží, každých 10 metrů si lehne, vleču ji za sebou po břiše.. no hrůza.
jen co přijdeme domů, už je zase veselá, skotačivá.
Dnes jsme byli u veta pro potvrzení na tábor, takže jsem ji nechala zkontrolovat,je v pořádku.

Ještě mě napadlo - protože hodně krvácela tak jsme ji šetřili co se týká chůze, že by zlenivěla?
Naše kilometrové procházky se nedají realizovat, to bych ji musela táhnout za sebou.
Tak nevím jestli opravdu ty hormony než se dají do pořádku..

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 06:46
- Nahlásit

Tami
někdy fenka při falešce nechce moc od domu, když tam má ta pomyslná štěňata Tak to může být i k tomu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání