| Autor |
Zpráva |
tetriska
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:49
- Nahlásit
Ahoj,
moje kamarádka má 6ti letého mopsíka Huga,který ji neustále očůrává v její nepřítomnosti nábytek..Když ho chce potrestat tak vrčí a chce jí kousnout.Jak ho to má odnaučit?
Díky moc za rady....ahoj
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:58
- Nahlásit
tetriska
neustále očůrává v její nepřítomnosti
ž ho chce potrestat tak vrčí a chce jí kousnout
To vrceni teda dobre neni, ale kazdopadne bych rekla, ze se pes brani neoduvodnenemu trestu - jste si jisti, ze pes vi, za co ho v tu chvili trestate...?
Proti obcuravani me nenapada nic lepsiho, nez poradne vyvencit, jinak teda se obavam, ze pokud jde o znackovani, tak to se odnaucit neda...
Proti vrceni vrele doporucuju zmenit pristup ke psovi, tak, aby pan psovi jasne vymezil pravidla, pes by mel vedet "vocamcad pocamcad" - pricemz je dulezite zachovat spravedlnost a netrestat psa za neco, co neni jasne receno, ze je spatne...
|
striva
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:14 - Změnil/a: striva
- Nahlásit
Jestli to dělá odmala, tak asi dost zanedbali výchovu. Jestli až teď, měli by zkusit zjistit proč.
Moje fenka jako malá hlodala boudu a osvědčil se mi nátěr míst tekutým kořením tabasco s čerstvě namletým pepřem. Malým psům se otírají místa kde se nemají venčit prý octovým hadrem. Jestli to ale nábytku neublíží víc než čuránek
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:17
- Nahlásit
Jestli vrčí, musí dostat, i kdyby nevěděl, o co se jedná. Tohle si nesmí dovolit a myslím, že celý problém s občůráváním souvií s nadměrnou dominancí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:45
- Nahlásit
jj muj pubertak na me taky zezacatku vrcel kdyz sem treba jen rekla at si sedne...vzhledem k tomu ze je to nalezenec....a ja ho mela chvili obcas me fakt desil...pac vypadal fakt ze me sezere...ale pak sem se proste nas..... a kdyz na me jeste zavrcel, poradne sem si ho podala jako ze tohle teda neee...udelal to jeste parkrat ale pak uz nikdy! jinak k tomu ocuravani..pokud se chytne pri cinu, tak ho rychle odtahnout ven, aby se docural tam..a kdyz to dela v nepritomnosti cloveka, tak bych ho dotahla k tomu nabytku dala ocuchat a vynadala...
jinak jsou dobry lidksky laky proti kousani nehtu..fakt smrdej a suo nechutny..taky prodavaj spreje primo ve zveraku ktery psum desne smrdej...taky pomaha pomaha poradna dezinfekce typu savo atd...
|