| Autor |
Zpráva |
Karol
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:09
- Nahlásit
Už jste se někdy snažili spřátelit psa a kočku? Já se o to právě pokoušim u půlročního GR a asi čtyřměsíčního kotěte. Probíhá to nepříliš uspokojivě, protože:
- když kotě běhá, Bond ho honí, kotě se bojí a schová se.
Anebo se nechá zahnat do rohu, kde potom dělá mrtvolku a Bondík ho nadšeně olizuje...
- když kotě neběhá, tak se mi zdá, že ho Bondík jakoby ani nevidí! Mám kočku na klíně, Bondík sedí u mě a nechápavě kouká, kam zmizelo, případně ho hledá tam, kam se obvykle schovává. Většinu času je teda kočka zalezlá a Bond hrozně kňučí. Trošku mám pocit, že by byl nejradši, kdybysme mu jí hodili jako aport , to totiž kňučí podobně, když mám v ruce aport a váhám s odhozením...
Takže něco jako pomalé seznámení, vzájemné očichání a jemné olízání...nějak nelze realizovat.
Kotě je ségry, takže spolu nejsou pořád, ale chtěli bysme,aby spolu bejt mohli..neznáte nějaký fígle?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:59
- Nahlásit
Karol
já to zkoušela...no jak to dopadlo dále rozebírat radši nebudu. Právo silnějšího,rychlejšího a hbitějšího zvítězilo.....
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:23
- Nahlásit
Anu
No, mně připadá, že dneska slavíme první úspěchy. Kočka po něm trošku šahá packou bez vytažených drápků a nechá se oslintávat...chudinka, to jí musí být hrozně nepříjemný
A s těma právama nevim - silnější je pes, ale rychlejší a hbitější rozhodně kočí...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:34
- Nahlásit
Karol
Tak u nás se jednou seznamoval pes s koťátkem tak,že já držela kotě,hladila ho a pes k nám přišel a strkal čumá blíž a blíž až ho do něj kočka drápla.Po zbytek návštěvy byl pejskem zalezlý v koutě a kotě vesele běhalo kolem
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:36
- Nahlásit
Karol
abby
já mé zkušenosti psát nebudu....to byla spíš taková sranda.Né nadarmo všechny kočky v okolí sbalili kufry a šli o pár ulic dál....ani tam nemají bezpečno,ale na zahradě už žádná nevleze.
určitě to ale jde...ale chce to od mala...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:40
- Nahlásit
určitě to ale jde...ale chce to od mala...
Nemusí být. Já seznamovala sedmiletého kocoura s tím, že u nás bude hafo psů a žádná kočka a přežil to
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:44
- Nahlásit
Mucholabka
a přežil to
kdo? Kocour nebo pes?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:50
- Nahlásit
Mám doma 9-letého kocoura, kastráta a mlaďocha psa.
Dědek je doma pán a mlaďoch kmán.
Dokonce se pes rozhlíží a kouká za roh, jetli tam na něj něco nečíhá. Oblíbený kocourovo místo je pod ubrusem na židli. Tam se trefuje přímo na frňák. Protože je to do krve, tak jsem ho několikrát chytla za kožuch a vyhodila ven, ale na kočky prostě nic nepomáhá, dělají si co chtějí.
Já prostě mám zkušenost hroznou
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:00
- Nahlásit
Tak to já právě zažila jeden úžasnej příklad, kdy to vyšlo. Tchánovci maji NO, kterýmu byli minimálně 2 roky, když mu domu přinesli zubožený koťátko. A on se ho ujal (možná právě proto, že bylo v tak hroznym stavu) - i když mu na začátku museli důrazně vysvětlit, že to není svačinka...jinak je to totiž vyhlazovač koček a má už v tomhle směru pěknejch pár zářezů.
Ti dva se tak skamarádili, že Mikeš spal Maxíkovi na zádech, s oblibou mu strkal hlavu do tlamy a tak. Prostě poráda. Takže doufám, že i ty naše dvě prťata to časem zvládnou.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 07:18
- Nahlásit
Aša taky nesnáší cizí kočky, vyloženě jako fakt ne, ale na pažbě zatím díky mé duchapřítomnosti zářez nemá a jednou jsemm na ulici našla koťata, pohádala se kvůli tomu s babou, jedno jsem vzala pod pažu dom a čekala, jak dlouho vydrží. Vydržela teda skoro rok, nakonec ji sejmul soused nedávno. Byla v hrozném stavu a ovčanda ji nakonec taky přijala za sou, až to mladé vadilo. Měla v uších svrab a ovčanda jí ho pořád chtěla vylizovat. Pak to chytla i druhá kočka, peršanka, ale ta s ovčandou v tomhle směru udělala krátký proces. Teď jsou uši v pořádku, ale ovčanda kočkám od té doby furt slintá do uší .-)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:07 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Toto je 16-měsíční pes a kotě cca 6 týdnů.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:12
- Nahlásit
Určitě to jde, aneb co se v mládí naučíš... štěněti je tady asi 6 týdnů a kocourovi zhruba rok.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:11
- Nahlásit
Ketrin
Tak jsem tu někde vyšťárala, že taky jedeš příští týden na Albeř! Tak to se tam uvidíme
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:13
- Nahlásit
Karol
Ano, už se těším, jen asi budete v jiné skupině - Evička si své děti chce cvičit sama no hlavně aby nelilo tak jako včera.
|
Normaa
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:30
- Nahlásit
Ahoj, mám dva labíky, kteří žíjí v naprosté pohodičce s našimi kočkami. Jeden labík vyrůstal s kočkama od miminka a druhý - fenka k nám přišla jako roční a na přítomnost koček si hned zvykla.. jen teda kočky chodili asi týden po skříních. Rozhodně to chce čas. Máme ještě dvě mývalky Carmen a Keitie. Carmen k nám přišla jako koťátko a na psy si zvykala daleko dýl než Keitie, která k nám přišla jako dvouletá.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:38
- Nahlásit
S pejskem a kočičkou to u nás pokračuje celkem zdárně. Už jsem zjistila, že je nejlepší dát kotě na křeslo, takže na něj Bond může jen čumákem. Začne do něj strkat - a ona se snad vůbec nebojí. Nechá se olizovat a ošťouchávat (a Bondík na to nejde právě s citem...) a vůbec při tom nevytahuje drápky. Doufám teda, že se nebojí tak strašně, že už je ani vytáhnout nemůže...ale pak když jí to přestane bavit, tak prostě zdrhne. Dokonoce ho zkouší i sama olíznout, jenomže on jí k tomu moc nenechá příležitost...Ale je to legrace. Jen pracovat se při tom mňoukání a kňučení vůbec nedá
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:32
- Nahlásit
Včera se mi podařilo zachytit ty dva, jako by už byla ruka v rukávě...skutečnost je malinko jiná, ale fotečky jsou minimálně legrační:
http://www.goldenretriever-bond.estranky.cz/fotoal bum/nezarazene/bondik-a-jeho-kamaradi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 16:05
- Nahlásit
Normaa
mývalky jsou maine coon?
|
Norma
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 17:32
- Nahlásit
Mucholabka
ano, jsou to maine coon
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 17:57
- Nahlásit
Norma
tak to Ti vyloženě závidím. Jsou krásné. Jakou mají povahu?
|
Norma
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 19:06
- Nahlásit
No, jsou to takové malé dračice, hodně nezávyslé kočičky ... teda aspoň ty co máme doma. Chovají se pořád jako koťata, jsou děsně hravý a ty naše i žravý ))
|
micsa
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 16:11
- Nahlásit
Karol
Mame kocicky tri a naseho mrnouse. Jak jsme ho privezli, tak jsme ho kocickam nechali okoukat, ale kazdy den se chvili okukovali. Bylo to protoze pejsan byl malinkaty. Nase nejstarsi kocicka, opravdu poradna kyselko si ho okamzite zamilovala a jakmilew pejsek spinkal jinde nez ona tak ho hledala a privolavala mnoukanim. Druha kocicka byla take kotatko, je to hrozne cislo, norska lesni, je vic ve stromech nez na zemi, ale nikdy na pejsana nevytahla drapky, perou se kazdy den, honi se a kocicka si mysli, ze drapky nesmi na neho pouzivat. Ta treti je cerny panter, pejsan se k ni chova s uctou, az moc, protoze ona by si s nim taky chtela hrat, ale pejsek je v rozpacich, kdyz ona zacne kolem neho pobihat. Urcite ti tvoji mrnousi si taky na sebe zvyknou. Je senza se pak na ne hlidat. Ze zacatku ale opatrne. M.
|