Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / I retrívr může být obětí
Autor Zpráva
rendik
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:53
- Nahlásit

Jak jsem to tady tak pročítala, tak to vypadá, že ze zlatých retrívrů se nám stávají napadači a pronásledovatelé ostatních mírumilovných psích plemen (jako je basenži nebo NO) . Ale pozor, naštěstí ne všichni zlaťáci jsou takoví, mnohem horší jsou určitě chrti. Naši známí mají zlaťáka, je to mlaďoch, jsou mu asi dva roky a kousek, je moc hodný, nekonfliktní, prostě mazel. Má ale docela smůlu - v zimě uklouznul na schodech, spadl dolů, chvíli byl v bezvědomí a od té doby dostává epileptické záchvaty (nevím jestli to může mít s tím pádem souvislost, majitelé si myslí, že ano), takže bude až do konce života brát léky. No a nedávno byl s páníkem na vycházce. Ťapkal pěkně ne vodítku, očuchávat keře, ploty... No a právě za jedním plotem skrz který nebylo vidět a pod kterým byla si 20 cm mezera číhali dva chrti. Jak se retrívr přiblížil k plotu, aby si ho očuchal, každý z chrtů ho chytil za jednu packu a rvali ho pod plot. Zlaťák pištěl, naříkal, chrti vrčeli, pán křičel. Po chvíli vylezla z domu majitelka psů, řvala na ně, ale marně. Zavolala manžela, ten na psy zařval, ale nic se nedělo. Tak manželé každý rvali jenoho chrta od plotu. Povedlo se, ale chudák zlaťák má obě tlapy pokousané, na té jedné má ošklivou černou jizvu od prstů až po loket...

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:50
- Nahlásit

rendik
hm, tak o napadení chrtama by mohla povídat Anu. Jsou to někteří prevíti fakt.

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 23:26
- Nahlásit

Já jednoho ZR vlastním a musím říct, že je to tak trošku ňouma a sociální debil! i já člověk poznám, že ten pes za plotem asi nebude zrovna kamarád a on mu tam ten čumák stejně pokaždé strčí - kolikrát ho už přes plot někdo rafnul ani nedokážu spočítat!

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 06:15 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

rendik
odkud jsi ?strašně mi to něco připomíná!!Co to bylo za chrty?

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:46
- Nahlásit

No, měla bych se zastat chrtů, protože ten můj byl ten, co skončil s prokousnutým čumákem... (no jo, jenže on ho za ten plot nestrčil s dobrým úmyslem... a pak se divil). S chrty to je těžké... musím ale říct, že jsem ještě neviděla takového, co by se choval takhle zákeřně. Náš si jen nenechal líbit, když si na něj ten druhý, většinou velký, pes dovolil zaštěkat... a bylo jedno na které straně plotu byl (no a pak tam ještě byli asi 4 jedinci, které nenáviděl, ale ani na ty nečíhal pod plotem).

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:56
- Nahlásit

Tony
já neviděla zákeřné chrty na psi nikdy.... já viděla jen zákeřné chrty natolik nabušené,že si spletli psa s návnadou a chtěli ho rozervat...dozajista ani nevěděli,že trhají psa....od těch dob se jím vyhýbám jak čert kříže...

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 09:59
- Nahlásit

Anu
Co to bylo zač? Greyové?

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:01
- Nahlásit

b]Tony[/b]
ano

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:10
- Nahlásit

Anu
Myslela jsem si, jsou to vášniví lovci a dost velcí na to, aby se jim jentak někdo ubránil... Já měla afgána a ten i když dostihnul slepici, tak ji pouze jako vítězné gesto oblízal... (spíš se chtěl rvát, ale pouze s jedinci stejně velkými, či většími a dominantními - těch naštěstí tolik nebylo, s GR jsme třeba nikdy neměli jediný pokus o konflikt, jsou sice velcí, ale ne dominantní)

Anu
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:21
- Nahlásit

Tony
já znám vipety,galga,italský chrtíky,afgány....super psi-pokud mají socializaci a mají je rozumný lidi tak fakt úžasný pes,který běhá na volno i v lese.

S každým kdo se však bavím,mi řekne že grauhaund je úplně něco jiného.Je to král chrtů a má nejvíce s vlastnosti chrtů.Je nemožné ho vypustit a je ochotný zakousnout cokoliv co se hýbá a jen trochu vypadá jak kořist.Po tom co mi potrhali psa a rvali se o něj jak o zajíce mi běhá mráz po zádech je když vidím jejich fotku.....

rendik
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 15:59
- Nahlásit

Anu
Jsem z jižních Čech, ale tohle se stalo v Praze.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání