| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 07:57
- Nahlásit
Jak uz jiste vsichni vite, mam doma k 4lety Sandy jeste rocniho pubertaka... Problem je v tom, ze vsechno nici. Sandy taky jako pubertacka par veci znicila. Ale tohle je fakt hrozny. POkazdy se bojim prijit domu, protoze nevim, co me tam ceka. Zacalo to vytrzenym linem, rozkousanyma botama snad cely rodiny, pak to pokeracovalo sezranyma nohama od stolu, od lavice, vyskubanym kobercem, poskrabanou zdi a vcera se dal do dalsiho lina v jiny mistnosti. Mame zahradu, ale tam ho nechat nemuzeme, neb mama sili z toho ze ji vytrhal kytky, vydlabal diry do zeme a jeste chodi curat na stromky, ktery pekne zloutnou.
Je to docela sila, uz nevim jak ho to odnaucit. Sypani peprem moc nepomaha...na prochazky chodime kazdy den tak na 2 hodky o vikendy mnohem na dyl...
Poradteeeee prosiiim!
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:06
- Nahlásit
poradila bych Ti:
- ráno jí utahat, aby neměla přespříliš energie,
- vše, co by mohla rozkousat odstranit z dohledu,
- nechat jí tam nějaké její kostičky, uši, hračky a třeba jí pustit rádio či televizi, no a čekat, až jí to přejde.
Nebo se prý prodává nějaký sprej, který odpuzuje.
Nám taky fenka festově demolovala byt, hlavně kousala díry do zdi, dveře, tak jsme dali dřevněné obložení a vůbec celou kuchyň a koupelnu přetvořili na holobyt. Taky jsem jí davála své staré trička, která měla mou vůni. Teď jí budou 2 roky, od všeho už upustila, ovšem, když zapomene uklidit boty, utěrky, ručníky - je to jasný a můžu jít nakupovat.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:12
- Nahlásit
nika00
sice nejsem odborník,ale zkoušela bych zjistit proč to dělá? Necítí se být odstrčen od Sandy,že má méně pozornosti?Z nudy? Z nedostatku zaměstnání? Tím nemyslím jen 2hoďky venku,ale i trošku psychický záhul? Věnuješ se občas jen jemu?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:14
- Nahlásit
jindriska
je to kluk...sandy je ta 4 leta...ta je mooc hodna...
jinak odstranit vsechno z dohledu...to by vazne asi neslo....maly pelisek v predsini, kde je normalne nabytek, botnik (jooo umi si vyndavat i boty primo z botniku)
ma to pruchozi do kuchyne...takze odstehovat vsechno je nemozny...
rano ho utahat...on je neutahatelnej...to bych s nim musela rano jezdit aspon 2 hodiny na kole...pac kdyz sme treba na celodennim vylete a pak pridem dom, on stejne nema dost. je to takovej robot.
hracky vsechno tam maji... kosticky nechavat nemuzu neb se o to v my nepritomnosti perou...i kdyz ma kazdej svoji..
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:16
- Nahlásit
nika00
hmm a jak je velkej? (známá používala v bytě klec,pokud všecko ničil,ale má malinkýho pejska a velkou klec,takže měl místa dost.... ) a cca v 1,5 roce sám přestal jako když utne......
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:18
- Nahlásit
Anu
prave ze bych rekla, ze se mu venuju vic nez sandy... snazim se jak blb ho vychovavat....aktivit ma celkove taky vic nez sandy, protoze sandy s tim nemocnym srdickem moc nevydrzi a ani nemuze treba behat u kola....
podle me by se mela citit odstrcena spis sandy....i kdyz se snazim davat vsechno rovnym dilem..
sou veci, ktery ale delam jen se sandy a ktery delam jen s nim.
podle me to dela vazne z nudy...devastuje to, kdyz jsme vsichni v praci...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:20
- Nahlásit
Mar3
sandy taky prestala sama od sebe...kdyz byla mala, sezrala si jen pelisek a pak uz nic neudelala...
jenze on neda pokoj. ma asi 20 kg. a je mensi treba nez retrivr..to se neda rict
podivej na nase webovky www.stesti.wbs.cz
ale ta klec, to se mi moc nechce...je to hrozny..
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:24
- Nahlásit
nika00
mě to taky Anub dělal.Strhával závěsy,záclony,obrázky,sedačku.Asi tak 2měsíce. Pokaždé dostal-řeči že pes neví za co nevěřím. Vůbec nic jsem neřikala,on mě vítal a jakmile jsem vzala do rukou jeho příčinou zničenou věc a on si ji očuchal-ještě byla morká plná slin,takže cítil svůj pach.Okamžitě změnil svůj pohled a věděl že to přehnal.Je mi jasný,že kdybych na něj mluvila naštvaným tónem tak si to přiřadí k tónu,takhle byla jeho reakce viditelná. No ale nic. Psa jsem musela zabavit. A to pořádně. Aby byl utahaný.ale hlavně všechno se spravilo když jsme zakolejili do sterotepního programu dne. To znamená každý den stejná věc-procházky,střídavě kolo,cvičák....a on tak nějak pochopil,že se musí vychrápat,neb se pak nezastaví.Běda jak plán poručím např.nečekanou náštěvou...jinak neumím poradit.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:25
- Nahlásit
nika00
hmm,to asi na takovýho většího psa je blbý no....tak zkus koupit ten sprej,co odrazuje psy vod toho něco okousat a našplíchej tím kdeco , , , a uvidíš....
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:29
- Nahlásit
Anu
ja sem to taky vcera uz nevydrzela a poradne dostal....taky nerieknu ani slovo...otevru dvere...jdu se podivat do kuchyne a tam je dira v zemi...podivam se na nej a on uz se plazi...
jinak ve vsedni dny mame stereotyp prave porad....jen vikendy nikdy nevim co ma ode me cekat... snad ho to brzo prejde, nebo z nas budou bezdomovci...protoze me i s nim vyhodej.
Mar3
asi to vyzkousim. a budu doufat ze to zabere, protoze jinak ho asi zabiju
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:31
- Nahlásit
no, tak už zbývá - tričko s tvým pachem, puštěná televize a koupit sprej ve zverimexu. Nebo tenkrát mi někdo radil košík, ale naše by se přes něj nenapila.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:38
- Nahlásit
jindriska
ok, tricko mu daruju...i kdyz on uz se sam podaroval tatovejma ponozkama..prasak
kosik nesnese a je schopnej sikludne urvat cumak, jen aby ho sundal...ale mohla bych to zkusit...taky se urco nenapije..ale snad by to vydrzel...i kdyz je to asi blby...si ho bude sundavat do ty doby nez vsechno zbori
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:47
- Nahlásit
nika00
ten košík je dobrá věc.Normálně mu ho dávaj na procházky-stále aby si na něj zvykl jako běžná věc.Teď v tomto počasí žízní neumře,tak neboj. Hlavně si na to musí zvyknout. Anub vždycky dostal+zatížení+makačka a přestal do 2měsíců.Ano občas něco udělá,ale už to je zlatíčko..teda je to jako parchant ale na ničení to je zlatíčko
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 08:47
- Nahlásit
nika00
hmm,tak mu košík nedávej,pošplíchej t otam sprejem odpuzujícím psy(má prej hnusnou pro ně pachuť) a dej mu triko a uvidíš.....doufám,že to zabere
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 09:03
- Nahlásit
my už jsme vymýšleli takové zběsilosti, jako že do předsíně dáme kamerky, nainstalujeme repráčky, sledovat ho budu z práce a když začne ničit, přes VNC doma něco zmáčknu, co spustí obrovský virvál a spustí to nahrané - FŮŮŮJ! , vymyšlené hezky, provedení - oříšek pro všechny.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 09:08
- Nahlásit
jindriska
jeeee to je peknyyyyy..... a nestacilo by nahrat na kazetu tak naky povidani...neco jako " no ty si hodnej kluk...vidis jak si hodnej..." a pak jednou za 15min do toho zarvat. "co to deeeeeeeeeeelaaaaaas?? te zabijuuu....nesmiiiis"
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 09:14
- Nahlásit
nika00
Tak teď se mi úplně vybavilo, co jsme prožívali my s naším hafanem. Asi tak do roku a půl to byl šílenej destruktor. Doma nebýval dlouho sám, ale co dokázal zničit během dvou hodin! Za celé to jeho destruktivní období jsme to vyčíslili tak na 15000. Chce to čas, přejde ho to samo. Doufej
|
Aminka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 09:20
- Nahlásit
Naše borderčí štěně taky všechno ničí. Je miliónová, zlatíčko ale strašně hyperaktivní a nevydrží být chvíli v klidu. Naštěstí ji máme na zahradě, tak si tam hrabe díry, ničí rostlinky v jezírku, kouše zahradní nábytek. Teť dostala na spaní zánovní matraci, pěkně pod střechu, aby měla rozhled a doufám, že ji vydrží aspoň měsíc, než ji celou rozcupuje. Matrací je dost, tak si holka hrej.:lol:
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 09:24
- Nahlásit
nika00
jo to by taky šlo, už jen ta zábava při nahrávání této povídkové kazety. Ale ty chvilky napětí při odemykání, co mě tam čeká a nemine - ještě, že už to je za náma, pamatuji si jedno popoledne, kdy přítel zapomněl vynést koš připravený v předsíni, roztahali to po celé místnosti, ještě Haidy vylila misku s vodou a oba šťastný výraz, jaké to měli pěkné dopoledne...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 09:29
- Nahlásit
dnes máme premiéru a první den zkoušíme nechat otevřenou pracovnu - obývák, kde mají svůj pelech a vlastně teď už jejich gauč, původně pro návštěvy. Uvidíme, jak to dopadne. Včera jsem jí tam nechala samotnou 2 hoďky a vše zůstalo na svém místě, jinak v koupelně, ani v předsíni už dlouho nic neponičila, kromě těch ručníků a utěrek.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 09:58
- Nahlásit
Když měl náš hafan to svoje destruktivní období a byl doma sám, měl přístup jen do chodby a do kuchyně, kde měl misku s vodou a jídlo. Přišlo mi zajímavý, že v kuchyni nikdy nic nezničil, zato chodba byla jak kdyby tam přeběhlo stádo bizonů A jednou jsme zapomněli zavřít do pokoje, kde normálně s náma spával, a to se teprve vyřádil. Jak já jsem ho kolikrát nesnášela a přála si místo 30kg mědvěda čivavu
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 10:04
- Nahlásit
no, trošku mám obavy, co tam provede, ale jednou to zkusit musíme. Ložnici jsme zavrhli, to jsem udělala jednou a nikdy více, čekal mě zvrhnutý věšák, roztahané oblečení, vytáhlý šuplík, z toho pokousané fixy, tužky a postel rozválená s různými věcičkami, které sundala z poliček a rozpité fixy v peřinách. Krásnéééé.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 10:37
- Nahlásit
ty joo koukam ze bez nas se prsote nudej chudinky....nas tak milujou ze si na nas ustedruji vzpominky devastaci....
nejlepsi je ze jimmy se vcera dal do lina...ktery je prilepeny....takze neslo strhnout...no a on proste aby dokazal ze je fakt dobrej, tak sloupnul, jen polovicni vrstvu toho lina... dobrej ne??
jooo a po tom co sem se do nej dala a vsechno uklidila, vytrela atd, tak sem delala jako ze s nim nemluvim,,, tak on skocil na kamna....a shodil talir s kuretem....sem myslela ze ho zabiju
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 10:46 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit
nika00
precti si co udelal Garfield ja to dala doma precist tatovi a on neveril ze to udel NO on si totiz myslel, ze vsichni psi musi byt svati jako Orry...Rockysek je nastesti pres den v te predsini a tam toho neni tolik co znicit..ikdyz jak sama vis..i tam si nasel super zabavu v kabelech ...
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 10:51
- Nahlásit
To my jsme taky pořídili do chodby nové lino. Přilepili lepidlem, které podle prodavačky, smrtelník neodlepí. Na nové lino přišeli nový krásný pelech, ale to se našemu černochovi vůbec nelíbilo ... kompletní demolace lina byla pro něj otázkou asi 2 hodin a pelech zvládl na druhý den asi za hodinu. A k tomu pelechu se mu ještě podařilo ze zdi vyškubat drátky na připojení k internetu. Ani nechci pomyslet na to, co by všechno zničil, kdyby tam býval sám dýl jak 3 hodiny denně.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:05
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=2443&page=0#4
odkaz, promin..sef me vyrusil
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:15
- Nahlásit
tak to je hustyyyyyyyy sem se pobavila...ale fakt soucitim...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:08
- Nahlásit
zdravim, tak po vcerejsim prichodu sem nasla jen nakousanej kos na spinavy pradlo..
tak sem si nazrany mista natrela lakem proti kousani nehtu, kterej sem u sebe objevila uvidimeeeeeeee
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:13
- Nahlásit
tak já taky hlásím, že včerejší premiéra otevřeného obýváku dopadlo na jedničku.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:14
- Nahlásit
jindriska
ze by zmoudreli??? nebo to jen hrajou a uz ted vymyslej co zas sezerou
|