| Autor |
Zpráva |
bord
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 15:22
- Nahlásit
Občas jsem se potkávala při venčení se starší paní,vedle ní ťapal již psí stařeček-pudlík.Následoval laskavý úsměv paničky a spiklenecké
mrknutí pejskaře,když mi Boban pokusoval vodítko či prováděl jiné blbinky.Včera jsem ji opět potkala a vyslechla si smutný příběh,který ve mně zanechal otázku proč studují tak náročnou školu jako je veterina lidé,co ke zvířatům nemají žádný vztah.
Pudlík měl 15 let,nádor na ledvině a špatné srdíčko,ale i přesto vypadal v pohodě.V týdnu se ale jeho stav zhoršil,pokníkával,začalo se mu nafukovat břicho.Paní volala svému veterináři,ten byl bohužel na dovolené.Večer se mu začaly kroutit tlapky,dostával křeče a strašně naříkal.Paní zavolala hl.veterinu(nevěděla ani jméno veta) a vybrala z bankomatu posledních 1200,-Kč.Tušila,že pejskův život již nebude mít dlouhého trvání...Veterinář přijel,ihned vyinkasoval 7OO,-pohotovostní příplatek,kouknul na psa,vyslechl jaké má problémy a řekl,že je to na utracení.Za diagnozu chtěl dalších 500,-.Psík celou dobu kvílel.Paní nechtěla prodlužovat jeho trápení,tak požadovala poslední injekci.Bohužel dalších 7OO ,- již
neměla.Marně ukazovala výpis z bankomatu,kde již nebyl žádný zůstatek,marně přesvědčovala o své poctivosti a slibovala zaplacení 15.kdy jí chodí důchod.Nechtěla nic jiného než ukončit trápení svého chlupatého přítele.Ale veterinář sbalil fidlátka,na cestu bručel něco o bábách,co by si pro pětikačku nechaly vrtat koleno.Když za ním v zoufalství volala,že ho přece nemůže takhle nechat a odjet,sarkasticky jí poradil,ať mu dá prášek na spaní..
Celou noc psíka nosila a ukliňovala,střídavě skučel a zase usínal a jen se modlila,aby přišel konec.Bohužel vydržel až do rána,kde v blízké ordinaci ukončili jeho bolesti i bez peněz.
Cestou domů před panelákem potkala dva sousedy,kteří řešili,čí pes je celou noc budil ze spaní..
Paní je samozřejmě velmi smutná,že přišla o svého pejska,ale víc ji mrzí,že nemohla zajistit svému Endíkovi bezbolestný konec.
Já chápu,že si veterinář taky chce vydělat,ale nechat trpět zbytečně živého tvora tak,že jeho nářek slyší lidi o tři patra výš
mi přijde jako pěkná sviňárna.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 15:42
- Nahlásit
Co to bylo za idiota I kdyby neměla peníze, tak si měl napsat její údaje a poslat jí třeba fakturu. To je strašné. Asi bych šla k sousedům si půjčit, ale záleží jaké má sousedy. Toho pitomce bych vykostila.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 15:47
- Nahlásit
bord
No jo no, lidé jsou různé Celkem by mě zajímalo, co to bylo za týpka.
Jen poznámka k názvu tématu. Veterináři hippokratovu přísahu neskládají. To je záležitost pouze humánních lékařů.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 16:18
- Nahlásit
to je teda fakt humus - možná by si paní vzpoměla na telef číslo, na které volala, a tam by se dal dohledat ten zázrak, který si podle mě neuprávněně říká veterinář. pak by se to dalo i nějak řešit, protože takovíhle zlatokopové - a ještě na staré paní a pesovi na umření - to je teda fakt - a jsem opět na začátku svého příspěvku.....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 16:22
- Nahlásit
Je to děs. Hodilo by se dát sem jméno toho doktora.
Stejně mi to i přijde strašně moc peněz. Tady teda máme veterinu s nonstop provozem, takže si neúčtují žádnou pohotovostní přirážku ani ve tři ráno. A účtovat si za diagnózu? To jsem ještě neslyšela.
Zrovna včera měl Píďa nehodu - vyvrklou asi plotýnku. Injekce 205 Kč, stanovení diagnózy zdarma (aby ne), a za to, že jsme přišli v deset večer taky nic nechtěli.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 16:46
- Nahlásit
Paní říkala,že jak se dá trochu dohromady ráda by to zveřejnila aspoň v místním plátku jako varování ostatním.Dohledat se údaje jistě dají,ale jednání veta je asi neprokazatelné..a nám nezbývá než žasnout nad tou bezcitností.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 16:49
- Nahlásit
Ty ceny jsou nehorázné a chování veterináře - nechal psa trpět - trestuhodné. Já bych ho aspoň vyvěsila všude možně na netu jako odstrašující příklad.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 17:26
- Nahlásit
bord
Každopádně by mělo jít prokázat, že u ní vet byl (přece vyinkasoval peníze) a potom i to, že pes byl utracenej až ráno, možná by i veterinář, kterej ho utrácel potvrdil, v jakým byl pejsan stavu, tohle je fakt zhovadilost...
Toho veterináře obvinit z týrání zvířat...
|
Puna
|
# Zasláno: 13 Srp 2006 17:41
- Nahlásit
na tohle se snad ani nedá nic napsat, ale jak píše Eimy, nějak by se jeho návštěva snad prokázat dala, ne? příjmový doklad za svoje "služby" jí nechal? tak by snad šel dopátrat... Každopádně chudák paní i ten pes
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 18:49
- Nahlásit
Ketrin
Já bych ho taky vyvěsila-za kule do průvanu. Kdo to proboha byl a kde?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 21:08
- Nahlásit
nazdar lidi!je to des,prave znam jednoho kluka,co studuje veterinu,ale o zviratech nema ani paru a psu se boji,takze k takovemu bych ani nevlezla,je to humus,co se stalo te pani,ja za utraceni tolik vubec neplatila a ani zadny poplatek za stanoveni diagnozy ne,to slysim opravdu poprve,to neni vet,ale obycejny trapny idiot,klidne bych o nem napsala do novin,co je to zac za bezcitaka?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2006 21:31
- Nahlásit
jejda ty ceny jsou příšerné. My museli nechat uspat naši Anetku a platili jsme 180,- kč. A to si ji na veterině nechávali. Za vyšetření jsme neplatili nic. Doktor když viděl v jakém jsem stavu, tak si o ty prachy ani neřekl. Až jsem se na odchodu ptala co jsme vlastně dlužni tak jen špitnul, že to zaplatíme třeba příště. Zaplatila jsem to a ani nevím jak jsem došla domů. To nebyl veterinář, co to zvířátko nechal takhle trpět, ale hajzl.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 07:02
- Nahlásit
Nevím kdy opět paní potkám,ale pokusím se zjistit,jestli má nějaký doklad s jeho jménem,abych to sem hodila pro brňáky,kdyby se s tímto,, expertem'' někdy setkali.Ceny jsou opravdu nemalé,ale vzpomínám si,že když jsme tam vezli Besinu,tak jí dělali EKG,měřili teplotu a mám pocit,že jí brali krev.No a s uspávačkou to stálo taky kolem 1200,-Kč.
Vet.fakulta má pokud vím dobrou pověst,zachránili tam spoustu psů i když měli smrt na jazyku,ale těžko říct,jestli tam byl někdo na zástup...
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 07:24
- Nahlásit
aren
A kam chodíš na veterinu Ty? Hodilo by se vědět, kde nepčtují pohotovostní přirážku, která je mnohdy větší, jak celé léčení...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 08:37
- Nahlásit
bord
Tak to je hustý. Za prvé se mi moc nezdají ty ceny samotné, diagnóza je dle mého 250,- Kč obvyklá cena (z těch nejvyšších) a když je zvíře v nouzi je normální, že veterinář ty položky, které nemají hmotné opodstatnění (např. určení diagnózy v tomto případě bez použití hmotných potřeb) prostě odloží a vyúčtovávájí jen samotný materiál, na jehož zaplacení trvají, zbytek je na dluh.
Opravdu by stálo za to, zjistit jméno veta je-li ze státní veteriny nebo z Avetumu /kde je rovněž nonstop služba/
tak tam dát stížnost.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 08:51
- Nahlásit
bord
Posilala jsem to kamarádovi, jehož přitulkyně je veterinářka, jeho reakce na to byla, že tím, že budem brečet na diskuzi ničeho nedosáhnem, že by to chtělo stížnost na Veterinární komoru, pokud to fakt bylo tak, jak je to popsaný...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 09:25
- Nahlásit
bord
No je to drsný ..... z vlastní zkušenosti vím, že veterina OK, ale hrozně záleží na tom, na koho zrovna narazíš.... chudinka paní, chjo.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:29
- Nahlásit
wensday
To, že záleží na tom, an koho narazíš na veterině je fakt... My tam byli s psicí, když měla zlomenou tlapku - v neděli ráno, byla tam doktorka, která ji prohlídla, řekla, že to asi bude zlomený, ale že rtg uděláme až druhej den, že by se nám to zbytečně prodražilo. V tu neděli po nás nechtěla vůbec nic a platili jsme to taky až o hodně později...
I když jsme pak tu doktorku potkali třeba o pul roku později na ulici, ptala se nás, jak na tu tlapku psice chodí a tak...
Všechno je to o lidech a nejhorší je bohužel srážka s blbcem
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:33
- Nahlásit
Dřív se říkalo: Bez peněz do hospody nelez.
Dneska platí : Bez peněz na veterinu nelez.
Jinak je to hnus a taky bych ráda slyšela jméno toho "laskavého veterináře"
Heriott to tedy určitě není
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:34
- Nahlásit
Eimy
no právě.... já tam chodila s fretkou k doktoru Jeklovi, byl naprosto úžasnej a pro to mrňavý nemocný zvířátko by udělal všechno. Natěšená sem tam šla s novým štěnětem labradora - samo do jinejch dveří, bo nespadá tam jako fretka- a bylo to příšerný, neosobní, doktor na mě mluvil celou dobu zpoza stolu a ještě se mě zeptal, esi mám v pořádku sluch, když se ho furt ptám, co říká...... všechnu "práci" dělaly 2 sestry nebo co to bylo. Jméno sem naštěstí už zapomněla a k veterině jsem naprosto ztratila důvěru. Tak.
|
Puna
|
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:41
- Nahlásit
wensday
to je přesný, našemu minulýmu psovi často "vypadávali" plotnky, samozřejmě když to bylo poprvý, byla jsem z toho vyděšená, na nervy, tak jsme v noci jeli na veterinu a jak píšeš, všechno tam dělali dvě takový holky, doktor nám pak řekl, že psa - setra máme zavřít do krabice od televize, aby byl v klidu a nehýbal se, a že když to nejsme schopní zajistit, máme ho tam nechat! teď jemu se to stalo v lese, tak jsem to říkala tomu doktorovi a on něco jako: výmluvy, to jsou ti gaučáci, co neumí ani pořádně vyskočit do postele Od tý doby taky konec s VFU...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 12:25
- Nahlásit
Puna
tak to je fakt hrozný. No, já se od tý doby dycky děsím, když náš vet jede na dovolenou, aby se holkám něco nestalo, nebo fakt nevim, kam bych šla...... nejjednodušší řešení je buď ta veterina nebo Jaggy... ano a o Jaggy sem taky slyšela nepříliš lichotivý veci, takže si pak vyber, no.....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 12:27
- Nahlásit
wensday
No já jsem v těchhle situacích ráda, že znám hodně veterinářů "ne jako veterináře", ale jsou situace, kdy se návštěvě pořádně vybavené ordinace vyhnout nemůžeš a pak to je problém...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 12:34
- Nahlásit
Eimy
když já sem postižená, já věřím jen tomu svýmu. Lepčího neznám.....
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 13:05
- Nahlásit
wensday
j áslyšela o Jaggy dobrý věci - kámoš chová akity a chodí tam a prej všecko hnedka ví,co jim je atd...vyléčí rychle....prej super.....dyž už sem nevěděla jak dál sBerrym (potravní alergie)tak mně tam furt hnal,málem sem tam šla...
|
Puna
|
# Zasláno: 14 Srp 2006 13:10
- Nahlásit
Mar3
wensday
já teda o Jaggy neslyšela nic dobrýho, moc peněz za málo muziky, asi tak...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 13:12
- Nahlásit
Puna
jó tak ov penězích nemluvil,ale říkal že jim prej vyřešili vždycky všecko,co měli se psama......sama sem tam nikdy nebyla.....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 13:23
- Nahlásit
No, já vím info od někoho, kdo má přímo známýho na Jaggy a sám tam měla psa, ono to "z venku" všechno vypadá fajn, jako že fakt platíš za nadstandardní péči, ale ve skutečnosti to není tak horký. Nám tam umřela labinka, ale ono za to nemohli, spíš ale byli jedna ruka s "vetem", co nás tam poslal a víceméně kryli jeho chybu. Jinak prej odborníci, to tam někteří sou, to za se joooo.
|
Puna
|
# Zasláno: 14 Srp 2006 13:27
- Nahlásit
wensday
no Ty s tvejma zkušenostma, to fakt chápu ty nervy, já bych taky nešla jinam, než kde mě a psa znají, ale ne vždycky to asi jde, no...
Tak hodně zdraví holkám, ať veta nepotřebujou často...
A Lucky zdraví speciálně Anne
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 13:34
- Nahlásit
Puna
Děkuju moc taky zdravíme )))))))))))))))))))))
|