| Autor |
Zpráva |
Meggi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:35
- Nahlásit
Krmíte někdo toutou značkou granulí? Já jen, že jsem jí čubinám koupila a buď jim ty granule tak strašně chutnají (což je asi blbost ), nebo jsou po nich strašně brzy hladový! Dávku dostávali dle gramáže na pytli, občas s nějakou mňamkou navíc.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:47
- Nahlásit
Známá jima krmí a je spokojená
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:50 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
prej je to dobrý krmivo, sem slyšela, ale vyzkoušený nemám. Uvidíš tak po měsíci, co váha a srst a tak.... tak vydrž a pak napiš zkušenosti !!!!!
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:07
- Nahlásit
wensday
No jsem se právě dnes psala dodavatele co mi vozí granule, ovšemdnes přivezl Chicopee. Řikal, že si lidi nestěžují a nikdo jim nic neříkal. Tak právě nevím, třeba jim opravdu chutnají, už mám jen zbytek. Srst je právě ouplně výborná, bobky tuhé, ale trošku větší.Před Ontariem jsem je krmila Dog Chovem od Puriny. Mladá mi z toho celá vypelychala, schodila štěněcí podsadu a vůbec to ale nešlo vyčesat, bobky byly enormní, jedna z nich po tomto měla průjem jako blázen a ani jim moc nejeli. Teď jsou cca 3 neděle na Ontariu a malá je už celá black a lesklá. Nemají je tedy denně, občas je masiko s přílohou atd. No váha je dobrá! konečně se obě shubly!
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:11
- Nahlásit
Meggi
tak to vypadá fajn, mě o něm říkala kámoška ze zveráku, že je dobrý.....
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:22
- Nahlásit
a co rikate na znacku BRASA?????
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:43
- Nahlásit
Meggi
Včera na cvičáku si je jedna paní moc chválila.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 14:25
- Nahlásit
nika00
Já krmím syrovým masem, ale pokud se někam jede, nebo příležitostně dávám Brasu, jsem s ní spokojená. Mojí fence moc chutná, takže jí průběžně používáme i jako pamlsek.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 14:54
- Nahlásit
Pastelka
ja masem nekrmim, pac se mi hafani po mase at uz syrovem nebo varenem vzdy pos.... takze uz jen granulky...nekdy treba se strouhanym syrem ci tvarohem....
koupila sem fenuli superpremiovku za 1700 a vubec ji to nejelo...ale dostali sme tip na prave na Brasu...me se to moc nezdalo...ale fenuli mooooc mooc chutna... takze asi u ni zustanu...jen sem potrebovala znat nazor jeste nekoho, pac bych ji nerada krmila nakym "srotem" tipu pedigree ci chappy....
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 14:59
- Nahlásit
nika00
Nemyslím, že by to byl šrot. Uvidíš, jak jí bude svědčit. Já s ní nikdy nekrmila déle jak dva týdny a to se myslím moc nepozná. Bobky byly ale O.K. a chutná. Myslím, že je to česká výroba, jen jsem si všimla, že se ceny za Brasu velmi různí a to myslím o dost. Já kupuju 15kg za 585,- a viděla jsem jí za 820,-.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:01
- Nahlásit
Pastelka
Myslím dva týdny v kuse bez přidání čehokoliv jiného.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:07
- Nahlásit
nika00
hele :
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=4182
a je tam tohle :
4. ekonomická krmiva ( Purina Dog Meal, Omega Dog, Aport, Delikan, Brasa, Fitmin, neznačková krmiva v supermarketech ) - nejnižší třída kvality, nejméně kvalitní masokostní moučky, větší podíl obilných a sojových šrotů, nízká stravitelnost ( „co pes sežere, to z něj vyjde“ ), vysoká možnost potravinových alergií.
a já bych tomu docela věřila, podle tý ceny.
Pastelka
Kterou přesně 15-tikilovku máš na mysli ?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:08
- Nahlásit
Pastelka
no uvidim...ja krmim pubertaka brasou juniorem uz asi mesic a je fit, bobky dobry, srst se teda moc neleskne..ale uvidim....zrovna vcera sem koupila brasu light i pro fenuli tak uvidim....ale chutna...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:11
- Nahlásit
wensday
ted to ctu....takze ty si myslis, ze to je nic moc???
predtim sem kupovala eukanubu ale ta ji fakt nechutnala....pak sme meli k9 a tu uz dlabala s chuti...uprimne receno, sem ted dala na cenu...i kdyz mi pan z obchodu rikal, ze brasa je mensi zlo nez treba chappy apod. a ze prej sice neni tak super, ale neni v ni nic spatnyho...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:14
- Nahlásit
nika00
noo,myslim, že nic moc... ale chápu, že to je o penězích, každej nemůže vysolit měsíčně 1500 za krmivo......
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:43
- Nahlásit
no prave.zvlast kdyz potrebuju jedno junior a druhy light adult
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:56
- Nahlásit
dobry den!muzu rict,ze granule ontario jsou suprove krmivo,muj pes jen tak neco nesnesl,skoda,zenedelaji light,muj pes zacal po ontariu silene nabirat na vaze,takze jsem musela zmenit znacku,skoda.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 16:03
- Nahlásit
nika00
no, kukni na ceny krmiva sem, třeba si vybereš :
URL
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 16:25
- Nahlásit
asi se vratim ke k9 pac ji to chutna....akorat nevim co vybrat pro pubertacka....je to hroznej tryskac..aktivec sportovec....tak furt hledam
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 15:24
- Nahlásit
Tak děkuju za názory - pozitivní. Asi jim opravdu tolik chutnají, když je baští s takovým elánem. Příště jim je koupím zas, cena je celkem ok a krmná gramáž je taky v poho, neb je od ostaních krmiv o čtvrtku a více nižší.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 16:24
- Nahlásit
nika00
Eukanuba většinou ze začátku moc psům nechutná.Je třeba vydržet.Není tak voňavá nebo co.
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 17:11
- Nahlásit
abby
Takže myslíte že když pejskovi moc nechutná Eukanuba, že nemám měnit značku? Začne jí to časem chutnat? Předtím jedla Chappi.
Chtěla jsem jí koupit PurinuProplan, ale ve zverimexu mi prodavačka řekla ať koupím radeji Eukanubu, že PurinaProplan je střední třída.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:13
- Nahlásit
abby
ona ji mela 2 mesice a sla to sezrat opravdu kdyz uz ji krucelo v brise....tak nevim nevim....
martnov
ja sem to zmenila na k9..ta je taky dobra...a fakt ji chutnala!
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:26
- Nahlásit
martnov
prodavačka řekla ať koupím radeji Eukanubu, že PurinaProplan je střední třída.
no bodejť by řekla "kupte tady to za 350,-Kč" - eukanuba je dražší a tak obchod víc vydělá. ale znám dost psů (včetně svých), kteří nadupaná krmiva typu eukanuba a pod. prostě nesnesou a potřebují něco tzv. obyčejnějšího. a nízká krmná gramáž třeba pro našeho útulkáče, který potřebuje mít dojem sytosti objemové, nejen výživové, taky není to úplně nejlepší. takže já bych prostě zkoušela, po čem pes vypadá v pohodě, co má min barviv, konzervantů a podobných umělých přísad a nedala bych se odradit třeba tím, že "toto je česká značka, takže se dá předpokládat, že není tak kvalitní".
|