Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Strach z dětí
Autor Zpráva
martnov
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 23:16
- Nahlásit

Mám dvou letou fenku kříženého jezevčíka a když se k ní přiblíží dítě (tak do těch 6 roků) tak začne štěkat. Jednou si jí chtěla pohladit malá holčička a Lilly se třepala, lezla po mě. Já děti zatím nemám, ale byla u mě kamarádka s půlročním mimčem, lezlo po čtyřech a Lilly se mohla zbláznit, štěkala a štěkala. Když byl malý otočený zády tak byla v klidu, i se k němu přiblížila, ale jak se otočil proti ní, tak začala štěkat a couvat ze strachu. Ve vlaku si jí zase chtěla pohladit malá holčička, tak jsem jí řekla že raději ne, ale Lilly začala vrčet jen co se k nám malá přiblížila. Jinak třeba s bratrancem co má 10 let, s tím si normálně hraje.

Máte s tímhle někdo zkušenosti? Jak jí má zbavit strachu? Taky budu chtít mít tak za 2-3 roky děti a nechci aby se jich bála.

Díky moc za každou radu!

martnov
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 18:16
- Nahlásit

Nemáte někdo nějakou radu? PROSÍM!!!

Tami
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 18:41
- Nahlásit

Konkretní radu asi nemám - a přišla do styku s dětmi jako štěně?
třeba může být problém tam.
Naše malá vyrůstá s vnoučkem, který sem chodí často a jak vidí děti je úplně pominutá radostí a ke každému dítěti běží s nadějí, že si bude hrát.

Neublížilo ji nějaké dítě? nebo něchodíte někam třeba kolem hřiště, kde děti křičí, běhají že z nich má strach?
A dospělý člověk si ji pohladit může?
V každém případě si myslím, že bys jí to trpět neměla, nevidím takový rozdíl, jestli vrčí na dospělé, nebo na děti - prostě si podle mne dovoluje příliš.
A s jezevčíky a jejich povahou mám trochu zkušenosti - tohle už je druhá jezevčice- tak vím, že si časem dovolují hodně a mají tendenci být čím dále nevrlejší ,pokud jim to nezatrhneš, zvlášť když jde o jezevčíka, který je spíše domácí typ.
Ale jsou tu zkušenější tak ti třeba ještě někdo něco napíše.

martnov
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 19:39
- Nahlásit

Tami
Jako štěně byla v kontaktu akorát se staršími dětmi. Takže to bude asi tím že není zvyklá na malé děti. V rodině máme jen starší děti.
Žádné dítě jí neublížilo.
S každým dospělým je hned kamarádka. Když začně štěkat po dítěti tak jí hned trestám, ale ona vůbec nechce přestat štěkat. Když ke mě přišla kamarádka s malým dítětěm tak jsem jí musela zavřít do pokoje.
Jenže ona není zase tak často s dítětem, takže mám problém jí to odnaučit, když je s ní dítě tak max. 2x do roka

aren
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 19:49
- Nahlásit

Chodívala jsem s pejsky venčit ráno když chodí děti do školy, a po cestě, po které chodí. Potkávali jsme spoustu dětí a skoro každé si chtělo pejska pohladit. Nevodila jsem je tam úmyslně, prostě nám to tak vycházelo. Výsledek - pejsci milují děti. I když v rodině žádné malé děti nemáme. Možná bys mohla zkusit něco takového.

martnov
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 19:58
- Nahlásit

aren
Já nemůžu nechat žádné malé dítě aby si jí pohladilo, párkrát jsem nějaké nechala, ale ona začne hned vrčet a hodně štěkat. Děti jí nevadí dokud se k ní nepřiblíží.

aren
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 20:03 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

martnov
No jo, tak to je problém. Zkusila bych zvolna přivykat na společnost dětí, ono by se to postupně poddalo.
Teď mně napadlo, co takhle se domluvit s jedním - dvěma okolními dětmi, že by ji občas dali nějakou dobrůtku, třeba kolečko salámu.

martnov
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 20:08
- Nahlásit

aren
To mě nenapadlo. Zkusim to. Mohlo by to zabrat. Díky

evina
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 11:06
- Nahlásit

martnov:také jak radí aren,dát nějakou dobrůtku od malých dětí.V každém případě bych dala čubince čas a nedělala to ukvapeně.Pokud se bojí,může odmítat případně i pamlsek.Největší problém asi může být najít nějakou dětskou "oběť"S vlastními dětmi bych se tolik až nebála...bude s mimčem vyrůstat od mala a zvykne si na něj.Také jsem měla pejska který děti nemusel ale vlastní dětskou smečku miloval.

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:15
- Nahlásit

martnov
máme tento problém v bledě modrém. Čekala jsem, co ti poradí. Moje 2letá fenečka křížence, děti taky snese do té doby, než se k ní příblíží, či natáhnou ručku, to začne štěkat. Venku jsem si našla asi 5ti letou holčinu, které jsem dala pamlsky, aby jí je podala, vzala si je, ve finále si jí krátce pohladila, ale já jsem viděla, jak je jí to krajně nepříjemné, tak jsem toho radši nechala, abych jí stres z dětí spší ještě neprohloubila. A taky, když si oblíbí jedno dítě, nic to neřeší, na ostatní může reagovat úplně stejně.
Přestala jsem to nějak lámat přes koleno, přečetla jsem si na fóru pana Desenského rady, jak zacházet s ustrašeným psem, venku se mi osvědčily, jen s těmi dětmi mi to jaksi nefunguje, už z důvodu, že já jsem nervózní jak pes.
Ale je to lepší, jen ten vzájemný kontakt jaksi nevím, jak mám nacvičit. Trestám jí taky, ale zase vím, že pes se nemá za strach trestat, ale na druhou stranu dovolovat si to nesmí, takže to víceméně řeším tak, že jí potrestám vytřepáním za kožuch, dám jí odložení a nevšímám si jí.
Já mám spíše obavy, až si pořídím mimčo, ale všichni píšou, že to bude něco jiného, když s ní bude odmala. Kde má své místo v rodině to ví, poslušná je, ale zase je dost majetnická a žárlivá. No uvidíme a tobě hodně štěstí.

martnov
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 15:04
- Nahlásit

jindriska
Taky mám právě strach jak bude reagovat až si pořídím mimčo. Lilly je taky hodně žárlivá. Snad když bude s mimčem, které patří do rodiny od mala tak by si měla zvyknout. Na rady pana Desenského kouknu. Díky a taky ti přeju hodně štěstí.

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 15:50
- Nahlásit

martnov
nejvíc se bojím toho, až děcko začne chodit. Četla jsem případ, kdy pes napadl asi roční děcko, které šlo k pejskovi si ho jen pohladit, jinak je pejsek hodný, neagresivní. Ale tam ta osoba psala, že je oddělovala a učila, jak dítě, tak psa, aby se navzájem nevšímali. Což si myslím, že je špatně. Takže to z jedna věc ína kterou budu dávat pozor a snažit se, aby byli, co nejvíce spolu.
Mám v plánu v nejbližších měsících navštívit pana Desenského, to se mi zdá nejrozumnější a dále od září opět začneme chodit na cvičák, aby měla poslušnost v malíku. Vždycky je co zlepšovat. Jestli to nemáš daleko a budeš uvažovat o návštěvě, můžeme ject společně.

evina
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 16:23
- Nahlásit

U majetnického a žárlivého pejska bych měla trošičku strach...určitě je třeba mít pejska naprosto zvládnutého v poslušnosti.Já když si mimčo přivedla domů,tak jsem ho dala na postel a psi si malou mohli celou očichat i olízat nožičky.Nikdy jsem jim v kontaktu nebránila,jen museli být k sobě ohleduplní a to vzájemně.Ale moje tchýně má zrovna psa žárlivého a to je někdy o strach.Několikrát se i ohnal.Vše je ale ve výchově!

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 17:43
- Nahlásit

Na majetnické sklony a následné přehnané dožadování pozornosti, nám slouží dobře druhý pejsek. Zkrátka se musela naučit, že ne vše se točí okolo ní, že nesmí překážet, když např. ošetřuju jednoho a že moje ruce nejsou určeny jen pro ní. Agresivní naše fenka není, to vůbec, u ní je to strach z neznámého, nepoznaného a reaguje na to po svém. A já bych jí tak ráda vysvětlila, že není čeho se bát a může zůstat v klidu!
Jo, vrátit čas, tak jsme všude, kde jsou děti, ale .... . Je zajímavý, že druhého pejska taky v štěňátkovském věku míjely děti, kočky a bere je s klidem a přátelsky.

martnov
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 21:45
- Nahlásit

jindriska
Taky si myslím že je důležité, aby pejsek (až budu mít děti) byl co nejvíc s nima.
Jela bych s tebou, ale jsem z Ostravy takže to mám celkem z ruky. Ale pak určitě prosím napiš co ti poradil pan Desenský.
Jak máš staré pejsky? Ta moje bude mít 2 roky, ale já ji cvičím jen sama venku.
Na cvičák můžeš chodit i se starším pejskem na výcvik?

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 07:17
- Nahlásit

Tak ja nastesti tohle uz mam par mesicu za sebou. Mam shibu a taky nejak deti nemusi. No ale jak jsem otehotnela tak byla zvedava co se to semnou deje a jak mala zacala kopat tak jsem ji nechavala, aby si polozila hlavu na bricho. To se ji strasne libilo a kdyz zrovna nekopala tak do me stouchala cumakem a snazila se provokovat. Jinak po navratu z porodnice jsem ji malou ukazala nechala ji ocichat a olizat a muzu s klidem rict, ze ma k male mnohem lepsi vztah nez jakykoliv clovek. Ale cizi deti porad nemusi, kdyz to jde tak se jim radsi vyhne. Jinak kdyz mi mala zaplace tak je hned u ni a nastavuje se tak aby do ni mohla pohodlne kopat.

jindriska
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 07:31
- Nahlásit

cerny Rex
Mam shibu a taky nejak deti nemusi.
a jak reaguje, když venku vidí děti nebo když se k ní dítě přiblíží? Díky.

jindriska
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 07:49
- Nahlásit

martnov
Fenečka bude mít 2 roky a pejskovimatejskovi táhne na 11 let.
Na cvičák můžeš kdykoliv, vlastně by mě ani nenapadlo, že nemůžeš. My chodíme ne na klasický cvičák, je to spíš výchova rodinného psa. Např. to probíhá: pejskové jsou na volno, aby se očuchali, proběhli, následně se pejskové přivolají, cvičí se, většinou základní povely a nakonec se jde na velkou procházku, kdy opět všichni navolno lítají jak blázni. Takže žádný dril, ale spíš pohodička, klídek. Tak pak poreferuji o návštěvě.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 13:49
- Nahlásit

jindriska
no od te doby co mi ukradl maly cikan tak je schopna i zavrcet. Jinak ji mam naucenou ze kdyz chce kousnout tak hodi nevsimaka nebo se stahuje.Ale taky dokaze pekne jecet ale nastesti poslechne

jindriska
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 14:23
- Nahlásit

cerny Rex
fenka mě taky poslechne, už to máme dokonale secvičený - nesmíš, ke mně a k noze a bez problémů přejdeme dotyčného, aspoň něco, když už to nějak neumíme odnaučit.
Ale občas se mi zdá, že neštěká jen ze strachu, ale pro své pobavení, jako kdyby měla radost, že někoho může postrašit. To vyběhne, zaštěká a vrátí se se šťastným kukučem. Je to pěkná potvůrka ten náš pejsek..

martnov
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:56
- Nahlásit

jindriska
Už jsi byla za panem Desenským?

Zdenka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:22
- Nahlásit

Moje čubinka,když jsme jí přinesly tak neskutečně na malýho je mu sedum štěkala a vrčela,ale on se dá říct si to s ní vyříkal po svým nebál se jí drapnul jí a tak dlouho jí muchloval,až to vzdala,dneska ho má ráda blbnou spolu honěj se a jsou jako sourozenci.Venku na jiný děti štěká akorát když je na vodítku na volno se nechá i pohladit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání