| Autor |
Zpráva |
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 08:34
- Nahlásit
Neni to sice o psech, ale ja nevim kde jinde bych se mohla vypovidat....
Mimo psu mam doma jeste tri cici - nalezeny. Minulej patek u Barusky nasli ledvinovy kameny. Neji, nepije je apaticka. Dostavala infuze a prasky, v nedeli to vypadalo trosku lip, ale vcera zas prestala jist, pit taky nechce strasne zhubla, ve ctvrtek ma ji na operaci. Strasne se o ni bojime, snad je pravda, ze ma kocka devet zivotu a dobre to dopadne.
Jediny kdy na ni nemyslim, je kdyz s Vikym cvicime, na place clovek fakt vypusti veskery problemy z hlavy, je to jako lek na nervy - teda pokud pesan slape a nezlobi...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 09:11
- Nahlásit
hodně kočiček trpí na ledviny, snad je to to nejtypičtější onemocnění, alespoň tak se mi to zdá a můžu Ti říct, že jsme teď v útulku měli kocoura, staršího, doktor moc naděje nedával, měl těžce postižené ledviny, hodnoty všeho takové, že se dokrorům protáčely panenky a dostal se z toho, sice není v žádné výborné kondici, ale vypadá spokojeně. Dávaly se léky, infúze, krmili jsme ho skoro násílím. Barušce věř, že se z toho vykřesá a pohlaď ji za mne, přeji jí hodně zdravíčka.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:12
- Nahlásit
jindriska
dekuji za povbuzeni, to jsem potrebovala. kdyz vidim jak smutne kouka ( jinak je to silene hyperaktivni zvire ), tak se me chce brecet. A taky dekuji za prani. Snad to vsechno dobre dopadne.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:25
- Nahlásit
mě taky dere srdce ten jejich trpitelsky smutný kukuč, ale hlavně ty musíš být statečná a snažit se být veselá, aby měli z čerpat energii. Zato jsem neměla ráda maminku, když bylo Matýsekovi ouvej, ležela u něj, stýskala si, konejšila, sama byla jak hromádka neštěstí a Matýsek z ní byl ještě víc smutnej.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:02 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit
U kocoura našich to došlo tak daleko, že ho museli, chudáčka vycévkovat, aby vyprázdnili moč. měchýř. Ještě jsme netušili, co to je, ale trápil se asi chudáček pořádně. Teď už, jakmile má hned první příznaky, dostává pastu UROPET, která vždy spolehlivě zabere.
Jinak držím pěstičky, ať to dobře dopadne....
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:20
- Nahlásit
jindriska
snazim se chvat se normalne, ale nekdy mi to ujede.... vsak to znas.
MORIE
a kocourek je ted v poradku ?
Jinam vam obema dekuji za drzeni pesticek, v patek dam vedet jak jsme dopadli, jsme objednani na zitra na 20:00 hodin.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:39
- Nahlásit
viky
Náš kocour to měl taky a veterinář nám řekl, že musí do konce života jíst jenom granule - speciální dietu c/d (no sem tam myšku si chytne), nabízel nám Purinu a Hills, kocour si vybral Hills a je to už 5 let, od té doby mu nic nebylo a vypadá skvěle.
Opravdu ty granule učinkujou, ze začátku jsme tomu taky nevěřili a začali mu je míchat s normálními, (jsou totiž dost drahé) a za pár týdnů nám málem na kameny umřel. Od té doby už nedostává fakt nic jiného.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:44
- Nahlásit
Maya
ja krmim taky jenom granule, kupujeme Acanu adult cat. Do ted byli vsichni tri v pohode, az ted ta Barunka. Nejvic me trapi, ze je to 14 dni co byla na sterilizaci a ted zase musi jit na dalsi takovej zasah. Jak se jmenuje ta rada, kterou krmite ?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:41
- Nahlásit
viky
To, co krmíme my jsou právě speciální léčebné granule (neboli dieta), nekoupí se nikde jinde, než u veterináře a jsou přímo určené k zabránění tvorby kamenů. Dělá je prý jen Purina a Hills. Purinu náš kocour odmítl jíst tak ani nevím, jak se přesně jmenovala, ale Hills má označení c/d, což je veterinární dieta proti močovým a ledvinovým kamenům.
Každopádně kočka potom nesmí jíst, pokud možno, nic jiného.
A musí se samozřejmě počítat s vyšší cenou za ty granule.
Zkus se na ně zeptat svého veta, ale náš kocour by bez těch granulí byl už mrtvý.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:15
- Nahlásit
Maya
moc diky za tip, hned zitra se ho zeptam. K nicemu jinymu se nedostane, protoze je jenom doma v byte, tak by to nemel byt problem snad, pokud nebude mit tendence ujidat Cipisovi a Masuli... Kazdopadne jeste jednou moc dekuji.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:09
- Nahlásit
viky
Náš chodí venku a chytá myši, které občas jí, ale to nevadí, ale hlavní jídlo denně má ty granule a je to v pohodě. Nějaké ujídání sem tam nevadí, když to není hodně a pravidelně.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 19:53
- Nahlásit
Já už mám taky jenom jednu kočičku. Roční želvovinová Můra nepřišla domů, asi ji něco přejelo...fňuk...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 20:04 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Mucholabka
Ona se možná ještě vrátí. Kocourek mi dvakrát nepřišel tři dny.
Taky měl tak rok, možná ani ne.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 20:41
- Nahlásit
aren
Ona je pryč už tři týdny. A když se mi peršan nevrátil tři dny, měla ho sousedka svázaného ve stodole. Fakt, dobří sousedi.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 20:50
- Nahlásit
Mucholabka
Ona je pryč už tři týdny.
Aha, tak to je mi líto.
měla ho sousedka svázaného ve stodole.
Cože??? Já fakt někdy nestíhám zírat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 20:55
- Nahlásit
aren
Já jsem taky nestíhala. Zeptala jsem se, jestli ho neviděla, řekla že ne, za chvilku přišla s tím, že byl u nich za stodolou zapadlý. Byl celý od pilin, na nohách měl otlačeniny od šňůrek. Ta sousedka má smůlu, že měla docela malé děcko, takového mudrlanta, který všechno věděl Když pak kocour sousedku někdy viděl, okamžitě zdrhal.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 06:25
- Nahlásit
Mucholabka
to je mi litlo, ze se ti cica nevratila. No a na sousedku teda ziram, co s nim jako chtela delat ?
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 07:20
- Nahlásit
viky
Naši krmí jednak granulema a jednak masem s těstovinami. Takže žádná dieta (i když by to určitě pro kocoura bylo lepší). A tak se mu to tak 2x do roka vrací. Ale jak už jsem psala, naši poznaj hned první příznaky, začnou dávat UROPET a do týdne je zase kocourek v pohodě.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 07:26
- Nahlásit
VIKI-Tady snad najdeš něco o tvém problému
URL
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 07:29
- Nahlásit
MORIE
diky moc, uz jsem si to napsala a vsechno to dneska na veta vychrlim. Je to hrozny, rano jsem vztavala driv abych do ni dostala nejakou vodu, uz aby to bylo za nama a byla zase v poradku.
Ach jo, to je furt neco, nepred pes nador, pak nam hodni sousede zabili kocoura, pak zase kyla u dalsiho psa a ted toto. Ja nevim jestli bych radeji nemela pestovat kytky.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 10:05
- Nahlásit
viky
No, oni když jsou nemocný zvířátka, tak jsou nemocný i kytky. Aspoň teda já mám s obojím co dělat Asi by sis moc nepomohla .....jestli to teda nebude majitelem (v mém případě...)
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 10:28
- Nahlásit
MORIE
no taky nad tim premyslim, jestli to neni ve me
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:03
- Nahlásit
viky
Ale není, někdo má prostě na zdravý zvířátka štěstí, někdo smůlu....co naděláš.
|