Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Ukradli psa!
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 07:54
- Nahlásit

Včera jsem šla na cvičák a bavila se s naším „cvičitelem“.Má pitbula.Pitbula perfektně vycvičeného,nikterak zlého,každopádně ve mně budí neuvěřitelný respekt a dobrovolně bych si ho pohladit nešla.Viděla jsem ho párkrát v „akci“ a to mě stačilo abych mu nalepila pro mě známku-nešahat. No a pak cvičitel mi vyprávěl jak mu před týdnem ukradli tohoto psa!!!! A co hůř u „naší hospody“ kam velmi často chodíme.Nevěřícně jsem lapala po dechu jak se to mohlo stát.Psa přivázal k zábradlí a šel si pro pivo do hospody.Venku je terasa.Než mu načepovali pivo,pes byl pryč i s vodítkem. Nikdo nikde. Nakonec nějaký špunt řekl,že viděl nějakého chlapa jak toho psa odvádí. Našli ho asi za 3hodiny v jiném městě od nás (12km). Ukradli ho nějaký chlap co má doma stafordku. Vzhledem k tomu,že je pes dosti známý a cvičitel ostatně taky,tak obvolal známé,Policii a pes byl na světe. „Lupič“ nebyl schopný říct,proč ho ukradl ani jaký s ním měl záměry každopádně mě zaráží jedna věc a to jak se takový pes může ukradnout. Ten pes je cvičený, neříkám,že by každého sežral když by k němu šel,ale rozhodně jen tak k němu přijít a zvesela ho naložit do auta a od vést….Mě snad Anuba neukradnou neb já ho nenechávám ani minutu samotného a i kdyby ho ukradli,tak mi ho vrátí tak do 1hodiny a ještě budou prosit,abych si ho vzala zpátky,přesto jsme z toho docela špatná.Dá se to vůbec nějak psa naučit,aby neodešel s někým? Kdyby ukradl retrívra či cokoliv jiného tak to chápu,ale zrovna tohohle psa,kterému se každý vyhýbá obloukem,z toho jsem fakt málem neusnula. A už vůbec né z toho,že kolem „naší“ hospody chodí chlap co si vybírá psi ,krade a prodává dál...samozřejmě jen ty papírové ve vyšší cenně.

wami
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:05
- Nahlásit

Anu
No, me by jednoho urcite neukradli, u druheho si nejsem jista...

Ale kazdopadne si myslim, ze to jit muze. Pes je "taky jenom clovek" a koneckoncu kdyz se uvazanej nudi a ma dobrou naladu a ten pan ma tak dobry salamky... a veme ho nekam na vychazku... Tezko rict, jak pes premysli a proc se nechal odvest...

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:11
- Nahlásit

wami
no já nevím. Pes měl košík,rozhodně salámek nedostal."prý" přišel,odvázal a šli.Každopádně chlapík to se psi umí,to je fakt. Já věděla,že se psi kradou ale furt jsem žila v bláhově naději,že někde jako ve velkých městech.Když mi řekne že to bylo 200metrů od našeho baráku v hospodě kam chodíme teď v léte 4x do týdne,tak jsem z toho dost vytočená.

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:13 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Anu
Kdyby ukradl retrívra či cokoliv jiného tak to chápu,ale zrovna tohohle psa
no, Anu, máš asi špatné informace, co se tohoto plemene týče. Tito psi jsou sice nesnášenliví ke psům (i ostatním zvířatům), nicméně jakýkoliv projev agrese vůči člověku je vyřazuje z chovu. Pitbul je to samé jako staford, jen staford je chovaný na vzhled a pitbul na povahu. Pitbulové se nehodí ani jako psi na střežení objektů a lidí právě proto, že lidi úplně zbožňují a nechají si od nich líbit úplně všechno.
Navíc jsem slyšela, že se kradou na psí zápasy, já mám z toho vždycky hrůzu, když musím Geryho někde na chvilku uvázat (fakt výjimečně) a nechat bez dorozu. Neustále po něm koukám a v sámošce třeba fakt běhám, abych byla co nejrychleji zpátky. Navíc mu vždycky sundavám košík, aby se ho lidi báli (i když, neznalí lidi by ho nekradli a ti, co vědí, by věděli, že nic neudělá)

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:17
- Nahlásit

[b]Mel[/b
máš asi špatné informace, co se tohoto plemene týče

nemám špatné informace.Vím že to jsou v celku mazlíci .Koneckonců kousek nad námi je chovatelská stanice pitbulů.Ale znám konkrétně tohodle psa-toho cvičitele-a řikám ti že nikdo ze cvičáku k němu nejde.Není to zmagořený pes co byl kousal kde koho.Je vycvičený.Ale je taky vycvičený na cizí lidi na povel i na psa.Dle potřeby. Kdyby jsimi napsala že ti ukradli Garyho tak mě to nepřekvapí,neb to je v celku mazel - i na ostatní.Ale tento pes není mazel a je na to učený.Proto mě to překvapilo. No představa že mi psa ukradnou na zápasy tak se složim.

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:20
- Nahlásit

Anu
no, ale ten člověk nemusel vědět, co je ten konkrétní pes zač, ne? A navíc píšeš, že pes měl košík...

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:23
- Nahlásit

Já bych v životě nenechala toho svýho prcka nikde uvázanýho, neb bych se asi za tu chvíli po... strachy. Ona lidi miluje, šla by s každým. A když by nešla, tak se dá sbalit pod bundu nebo vzít do náruče a hotovka. Panebože, nedovedu si to představit. Já mám zase strach, že by mi ji mohli ukrást jako návnadu na nějaký chrtí závody nebo na něco, možná je to blbost, ale tohoto se fakt bojím

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:23
- Nahlásit

Mel
Mě řekl,ten majitel psa,že ho toho chlapa zná,že se zajimá o "bojová plemena" a dle mého psa měl vyhlidnutého.Navíc jak píšeš ty -ví moc dobře jak se tito psi chovají,tak to s ním asi uměl. Každopádně to musela být bleskovka.V hospodě se s pěnu u piva moc nemazlí a natočí ti ho za 3zátahy takže mu to muselo trvat kolem 2minut.Bez toho aníž by pes štěkl-od jara do podzimu jsou otevřené dveře z hospody na terasu. Takže mě teď napadla hrůzná myšlenka,jestli ho fakt nechtěl na zápasy jak píšeš ty. A taky ví že je papírový-což asi pitu moc papírových zas tak není.No prostě jsem z toho v šoku. Hlavně z toho že to je u nás-v takové dědině!

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:25
- Nahlásit

Syska
návnadu na nějaký chrtí závody též bych se bála mít prcka. Byla jsem v knihkupectví a tam je ohromně velká kniha o chrtech.Je asi z anglie a když jsem viděla jak ty chrti žijou v psincích a vytáhnou je jen na dostihovou dráhu a když pes už nemůže běhat tak jde do útulku či se utratí a jak je to učí......no hnus

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:28
- Nahlásit

Anu
zas kdyby ho chtěl na ty zápasy, tak můžeš být v klidu... pokud teda Anuba taky nezná tak důkladně

Syska
Jo, problém mám dost podobný. Můj pes je mazlíček a každýho okamžitě oblíže od hlavy až patě... naštěstí odpuzuje lidi aspoň svým "bojovým" vzezřením.

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:31 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Mel
o Anuba strach nemám,toho by vrátil ještě než by vůbec zjistil jaký je. Mám obavy že kdyby tam bylo přivázáno 30psů od srnčí nožičky po buldoga tak tam zbyde jen jeden jediný a to můj Bužumbir. Ale prostě mě to dostalo.Pes fakt vycvičený.Rozhodně se k nikomu nehrne,nikoho neoblízne,naprosto stále ve střehu.Poslouchá jen pána a nechá se takhle oblbnout. Cvičitel řek že ho sprdnul-psa-slovy jak mu to mohl udělat a že se mu tlemí celé město včetně fabriky kde dělá....

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:34
- Nahlásit

Anu
Jo něco Ti musím napsat. Asi před dvěma dny jsme šli s mužíčkem a Tessinkou po městě a míjel nás basenžík s paničkou. A já říkám: Jé, to je basenji! A Zdenda se tak na mě kouká a říká: Ba...co?? Teda...ty seš nějaká chytrá, jak furt chodíš na ty fóra o psech...chicht. A já na to: no ona ho má Anu víš. A tak se na mě tak díval, až jsem si uvědomila, že vůbec netuší, která bije ale už ani nezakroutil hlavou, asi si zvyká, chlapec...

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:37
- Nahlásit

Anu
No jedněm lidem, co chodí venčit u nás na výběh takhle ukradli křížence pita s bullíkem... "Naštěstí" mu ti, co ho sebrali tak rozhasili zažívání, že pes měl šílenej průjem a radši se ho zbavili.
Ale taky to byla chvilka, pes zaběhl za roh a už se nevratil. Přitom normálně poslouchá výborně.

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:48
- Nahlásit

Syska
no vidíš to. Spíše si měla říct,jé to ta čičinka co neumí poslouchat.By si majitelé asi divili. Co to bylo pejsek nebo fenečka-teda?

Taky řikám zkratky vás a chudák nikdo z rodiny mi nerozumí...

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:56
- Nahlásit

Anu
Tak to bohužel nevím, oni nás míjeli a já se nekoukla, co je to...

Ale uznej, že s těma přezdívkama je to tu zábavnější, kdyby tu byly jen jména, tak by to byla nuda...

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:59
- Nahlásit

Syska
no já si myslím,že bylo úplně jedno jestli by jsi řekla,to víš to vypráví Lenka nebo Garfield-no i když když o tom tak přemýšlím,taky jsem domů nepřišla s tím ,že si píšu s Petrem ale s isdpch!! To teprve na mě koukali.

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:00
- Nahlásit

Anu
Syska
tak to ja radsi uz ty prezdivky ani nepouzivam...ale treba brut vysvetluju takhle " to je ta holka co ma šediváka"

jinak se mi casto stava, ze na me na ulici nekdo vola "orry" a ja si vzdycky klepu na celo kdo na me vola jmenem meho psa ale je fakt ze ja to delam taky...treba ve skolce se jedna moje kamoska ptala jak se jmenuje ta panicka od trinity..a ja suverene no prece sarax mnoo a pejskare na slidliste nazyvam..pan Benik..pan Bettyna

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:08
- Nahlásit

Orry
no já řikám taky jména psů jen u toho isdpch mi to nejde vyslovit tak to zkrátím na dědu. Ale kocoura jinak než koucourem nenazvu a Jirikovo taky neřeknu Jirka.Mel je jesná a Sarax taky.Já vlastně ani nevím jak se sarax a vůbec vy všichni jmenujete jménem-ale já to nepotřebuji vědět,hlavně že vím jak se jmenují psi!

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:10
- Nahlásit

Anu
treba u tebe to taky nevim..jsi proste Anu a u sarax si nemuzu vzpomenout...jen brut a cezara znam i normalne
mnoo ja jsem Veronika..kdyby neco

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:12
- Nahlásit

Orry
o.k.já jsem Anu kdyby něco.....)))

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:15
- Nahlásit

Anu
ty jsi pojmenovala psa po sobe??

Syska
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:17
- Nahlásit

Já si nejdřív myslela, že Anu je jako Anna, až pak jsem se tu dočetla, že je to Helča...je to tak, že?

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:18
- Nahlásit

né já si vzala psí jméno,přišlo mi takové ušlechtilejší když jsem ho viděla v těch papírech...přeci jenom ANUBIS BUFUMBIRO 1 zní lépe než Helča

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:19
- Nahlásit

Syska
ty máš neuvěřitelného pamatákováka.Skoro jak tady ispdch....

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:24
- Nahlásit

víte co je však smutné.Né že bych byla sprostý člověk ale občas mě fakt Anub naštve a řeknu mu "ty hajzle" a nebo mu v dobrém řeknu,ty můj hajzlíku. No a byla jsem na kole a on mě tahá ,běží předemnou a vnímá mé povely a já jela lesem a normálně jak piraně se na mě sesypali komáři.Nestačila jsem se mlátit a najednou vidím hovado na mém stehni.Plácnu mu a řikám "hajzle jeden,to máž za to" a Anub se normálně zastavil a koukal co po něm chci....chuděrka jedna si myslí,že se jmenuje hajzl

wami
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:24
- Nahlásit

Anu
Ja tim prvnim prispevkem chtela akorat rict, ze si myslim, ze temer kazdej pes muze mit slabou chvilku a takhle ukecat se necha... (Pokud to neni takovej silenec, jak muj dedek, ktery obecne lidi nesnasi a cizi primo nenavidi, takze jak se o nej nekdo zacne jen koutkem oka zajimat, uz se ksichti, at jakoze rychle ten dotycnej otrava zmizi...)

A jinak - neni jednodussi proste mit stalou prezdivku? Ja uz na "wami" slysim vic, jak na svy jmeno...

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:25
- Nahlásit

Anu
hajz zni taky vznesene

no jo..Helca..uz si vzpominam

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:26
- Nahlásit

wami
A jinak - neni jednodussi proste mit stalou prezdivku? Ja uz na "wami" slysim vic, jak na svy jmeno...

to je fakt. Na coursingu řiká isdpch hele jdeme Anu ,jdem taky a můj přítel řiká,jasně a kdo je Anu že ji neznám?......

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:29
- Nahlásit

wami
ja jsem vsude taky jako orry a pak se divim

wami
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:32
- Nahlásit

Anu
tak me uz tak chlap pro jistotu aji predstavuje svym kamosum...

Orry
ja jsem vsude taky jako orry a pak se divim
no, moje vyhoda je v tom, ze jsem byla "wami" jeste pred pejskarskymi fory, mam to uz dlouho, takze si to nepletu se psem a za ty roky na to uz opravdu slysim...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání