Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Trošku nepsí téma
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 22:53
- Nahlásit

Tak jsem v PPČ "objevila" knížku Váleční psi. Protože jsem včera dočetla knížku půjčenou od expřitele Psi ve válce, která mě celkem zaujala, rozhodla jsem se jít si koupit i tuhletu, porovnat v čem se budou lišit, která bude obsáhlejší atd.
Inu vydala jsem se do knihkupectví a celkem logicky jsem šla hledat tuhle knížku do oddělení s válečnou literaturou... Tam knížka nebyla, tak jsem se zašla zeptat k pokladně, jestli by mi neřekli, jestli se ta kniha vůbec u nich v knihkupectví vyskytuje.
Vyskytovala, ale pro mě celkem nepochopitelně v regálu s knížkama o psech.
I v předmluvě té knihy totiž autor píše, že ji píše především proto, že se o psech používaných ve válce nikdy moc nemluvilo, že knih o válečných zbraních, letounech atd. jsou spousty, ale o psech žádná... Proto by pro mě rozhodně logičtější bylo zařadit tu knížku do regálu s válečnou literaturou, kde ji najdou nejen lidi, kteří se zajímají o psy, ale i lidi, kteří se zajímají o historii všech možných i nemožných válek.
Takhle si totiž podle mě tu knížku přečte míň lidí a především lidi, kteří se o tomhle využití psů měli možnost dočíst i v různých kynologických časopisech.

Vlastně ani nevim, co čekám za reakce Jen mi tohleto vrtá od dnešního dopoledne hlavou

Zet
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 23:02
- Nahlásit

Eimy
No jo no, to jsou ty problémy se "škatulkováním". Jakmile začneš něco škatulkovat, okamžitě narazíš na spoustu "meziškatulkovejch" objektů a subjektů
Mě zase udivuje například v knihkupectví Neoluxor rozdělení zahraniční beletrie na romány a světovou literaturu ... člověk pak vůbec neví, kde má knihu hledat

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 06:32
- Nahlásit

Zet
Eimy
A to máte z toho, že čtete knihy!
Copak to se dělá!?

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:11
- Nahlásit

Trotelchen
Tatínku, někdo z naší rodiny číst musí a protože ještě nevymysleli robota, kterej by ti předčítal knihy, musíš se ty zdržovat kvůli svému handicapu pouze u počítače a na internetu, já si k tomu ještě můžu kupovat knížky stejně jako většina lidí v dnešní době, tak nám nezáviď a pořád se nediv, co ty "divný obrázky" v knížkách znamenaj

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:18
- Nahlásit

Eimy
přeju pěkný počteníčko, já tu knížku dostala od Ježíška a dost jsem si u ní probulela... vlastně jsem jí ještě ani nedočetla...
No, a je to jenom o kynologii v americký armádě, což je dost škoda, protože jak tam píše sám autor, američani schopnosti psů dost podcenili a pořádně začli psi využívat vlastně až ve Vietnamu.. v Evropě se psi používali snad už za první světový...

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:08
- Nahlásit

Mel
Jestli můžu doporučit, tak dobrá knížka je taky "Psi ve válce" je sice menší, jak jsem psala, ale je tam právě i pohled do Velké Británie, Německa, Ruska - o čem je ve "Válečných psech" jen zmínka, tak to tam je rozepsaný trochu víc a je tam i hodně příběhů samotných psů i psovodů. a to nejen těch původně cíleně cvičených...

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:15
- Nahlásit

Eimy
hodně příběhů samotných psů i psovodů
no, čeče, nevím, jestli bych to ustála... u těch válečných psů jsem řvala už hned při přečtení úvodu a když tam pak čteš, jak někteří "inteligenti" vymejšleli, jak vycvičí psy tak, aby s připevněnou výbušninou vlezli do krytu nepřítele a tam vybouchli.. no děs běs. Eště, že jim tohle zrovna nevyšlo.
Ale dík za doporučení, stejně jí asi přečtu... zvědavost mi nedá

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:18 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Mel
No nevyšlo jim to, prootže je učili na ruský tanky a psi lezli pod ruský a ne pod ty "správný" Takže psy tak vycvičený nakonec postříleli. (to nevim, jestli v těch "válečných psech" je) Stejě jako je učili vyhledávat nepřátelský bunkry s výbušninou - to zas nevyšlo, protože pes neuměl rozlišit, jestli už ten bunkr není obsazenej těma správnejma lidma.
Potom Rusi cvičili myši, shazovali je na ty tanky a ony překusovaly kabely, jenže protistrana na myšičky posilala kočky, tak pak s myšima posilali psy, aby zaměstnali zase kočky, no docela komedie

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání