Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / VLK ztělesněné charisma
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Zet
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:30
- Nahlásit

Vlky obdivuju ... a proto bych si nikdy žádného nepořídila
Mimochodem, říká vám něco jméno František Hrach? Kdysi (no není to až tak dávno) publikoval několik článků o životě s vlky ve Psovi a Světě psů. Tady jsou stránky: http://lupinavlk.tripod.com/ Bohužel jsem o něm od roku 2002 neslyšela.
Co se týče knížek o soužití s vlky, tak naprosto úžasná je kniha Lois Crislerové Život s vlky. V češtině je fajn Osamělá vlčice od Holečka a Vackové ... především vzhledem k nádherným fotografiím. A z klasické beletrie je naprosto geniální Popraviště od Čingise Ajtmatova ... z té české celkem stojí za to i Zvlčení od Bajaji, i když tahle knížka je tak trochu větší fantazírování Pak samozřejmě Mowat, kterého zmínila Wami ... to je klasika Třeba si ještě někdo na nějaké pěkné knížky o vlcích vzpomene ... ráda bych si přečetla nějakou novou Tak doporučte.

Smečka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:32
- Nahlásit

GarfieldV ZOO byli tři malinký miminka vlčoidní. Asi tam dnes v noci vlezu a jedno si ukradnu domů - samici. Nechám ji nakrýt ČSV psem a bude po srandě. Vybičujeme krev na 75 %.

Onehdá jsem Vám tu napsala takovej krásnej příspěvek k Mutarám,bo je znám všechny osobně, a zrovna ve chvíli,kdy jsem jej chtěla odeslat, mi celé téma zmizlo

wami
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:44 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Smečka
mi celé téma zmizlo
Jo, zmizlo na mou zadost, nechtela jsem, aby tady o nich vznikla nejaka velka diskuze... Jen se me Garfield den predem ptala, jak vypadaji a ja ji slibila fotky.

Nicmene jestli bys byla tak ochotna a neco mi o nci napsala na mejla, byla bych ti strasne moc vdecna... Jsem na ne zvedava, ale nechci rozvirovat zadne verejne diskuze...

Zet
Jim a Jamie Dutcherovi: Vlci u dveri
B.H. Lopez: O vlkoch a ludoch
Misha Defonseca: Prezit s vlky
E. Trumler: Tykame si se psem
R. Abrantes (cokoliv)
L. Kunc: (nepamatuju si presne nazev, nejak jako "Z medvedich a vlcich brlohu")
Ménatory, Anne: Jake je to byt vlkem (nadherne fotky)
koneckoncu i CHaloupkovi Braskove je uzasna knizka

... vim, ze jeste nejake jsou, ale ted si z hlavy nevzpomenu...

Smečka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:50
- Nahlásit

wami
Napíšu ti,co tě bude zajímat a co budu vědět.Nejlépe znám Audrey,neboť Naďa Šebková je má kolegyně z práce.

Zet
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:55
- Nahlásit

wami
Díkes, píšu si Překvapuje mě, že jich je tolik. Abrantese a Trumlera samozřejmě mám ... To je taková hravá etologie
Smečka
Ty (hmmm vy?) učíš na ČZU?

Smečka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 19:02
- Nahlásit

ZetTy (hmmm vy?) učíš na ČZU?
Klidně Ty.Neučím,pracuju v laborce na ČZU.

Zet
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 19:06
- Nahlásit

Smečka
To jsou věci Já tam studuju ... tedy tak trochu se tam občas objevím (dělám doktoranturu) U Nadi Šebkové jsem obsalvovala strašně moc kurzů z kynologie. Je to správný nadšenec Ty stránky Františka Hracha vznikly také především díky jejímu přičinění.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 19:20
- Nahlásit

Zet
Ja mam etologii strasne rada, no tyhle dve daji nejvic pejskarum a jsou dobre ctive...

Smečka
Abych se priznala, tak me zajimaji hlavne povahy, jak jinak... Rozdily mezi vsemi 3, a co podle tebe je vlivem socializace - v tomhle ohledu jsem zvedava na Arese... (Mas na me jeste mejla nebo mam nejprve nekde vyhrabat ten tvuj...? )

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 19:37
- Nahlásit

wami
Tak ta druhá fotka je taky skvělá .....je hravá a sladká

Tak jsem je ukázala dětem a přesně dle mého předpokladu se holce líbila první fotka a klukovi fotka druhá.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 19:58
- Nahlásit

brut
přesně dle mého předpokladu se holce líbila první fotka a klukovi fotka druhá.
tak to jsem asi chlapecek...

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 20:28
- Nahlásit

wami
tak to jsem asi chlapecek...

tak to myšleno nebylo
Vzhledem k tomu, jak se oba chovají a jak mají rozdílný přístup k věcem, tak jsem si tipla a ono to vyšlo....jako ostatně vždy

wami
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 20:38 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

brut
cetlas ten "mejl" ode me? ono to je vylozene genderove vnimani (prvni pusobi mile, nezne a proti tomu druhe odvazne, zvedave)...

Jeee, jak ja to ted uvidim uplne ve vsem!!!

A jeste jednu fotku si neodpustim, tak yji mam strasne moc rada...

Kamca
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 22:03
- Nahlásit

wami
A jeste jednu fotku si neodpustim, taky ji mam strasne moc rada...

Jůůů ta je krásná...

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 23:30
- Nahlásit

wami
Četla jsem mejlíka a hned zkoušela právě na té fotce....funguje to.....ne že bych tomu nevěřila, ale doma říkali: důvěřuj, prověřuj

Jeee, jak ja to ted uvidim uplne ve vsem!!!
Tak to jsem ráda, že nejsem sama...už jsem si říkala, že jsem cvok....a nejsem
Fotečku mi to nezobrazilo, teda doufám, že později jí uvidím.

Amir
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:48
- Nahlásit

isdpch
No mě modrooký křovák neřekl nic co bych do dé doby nevěděla ale vzpomínky mám krásný )

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 08:52
- Nahlásit

Amir
jasne. my se snazime, vymyslime program, delame vam to tady zajimavy, abyste se zasmaly, tak nechame pokousat pingla v hospode .... a vsechny zazitky prebije nejaky modrooky krovak ...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:31
- Nahlásit

isdpch
vsiml sis, ze obe blondyny mlci a souhlasi? doufam, ze si teda aspon uvedomuji, jak hluboce nas ranily ...

Amir
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:45
- Nahlásit

Jirikovo
isdpch
ježišmarjá, kluci moji vopálení, to tak není, ale přece nemůžu tady tak veřejně rozepisovat svoje city k vám ! No a ještě ke všemu se nemůžu vyznávat z lásky k synovi ) Praha byla super i bez křováka, já myslela, že to byla součást úžasně vymyšleného a precizně zrealizovaného programu! Ale když se na tim tak zamyslím, on vůbec nebyl pěknej )

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 10:49
- Nahlásit

isdpch
Proboha, jakým chrličům? Jo chrličům! Myslíte ty satanský bestie co čumí z věžičky na pana prezidenta?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:06
- Nahlásit

isdpch
mas pravdu, krovaka bych jeste nejak prezil, ale to, ze pred nama dostal prednost nekolik stoleti stary otesany sutr, to me fakt trochu dostalo ....

wami
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:49
- Nahlásit

Zet
Jeste jsem si vzpomnela na jednoho autora...
H. M. Batten: Tulak Muskwa a Vlci stopou
A taky od Lois Crislerove "V arktickych pustinach"

Zet
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:10
- Nahlásit

wami
Dík
V artických pustinách mám doma, ale zatím jsem ji nečetla. Kupovala jsem ji až po přečtení Života s vlky ... to mě vážně dostalo

Zet
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:23
- Nahlásit

wami
Ad B.H. Lopez: O vlkoch a ludoch
Dá se to sehnat v nějakém českém knihkupectví nebo aspoň nějakém netovém obchodě? Našla jsem jen slovenský a to by bylo na můj vkus mastné poštovné

wami
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 17:12 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Zet
jo, tak to ja bych zas chtela sehnat zminovane knizky, mam je prectene akorat z knihovny a ted si je budu pracne prekopirovavat...

B.H. Lopez: O vlkoch a ludoch
No, distribuuji to casto clenove lesoochranarskeho zoskupenia VLK, mivaji ruzne akce i v Brne a Praze (ale vetsinou pres rok, delaji to studaci), tak primo u nich na stanku. Nebo zkus jim napsat mejla (najdes ho nekde na strankach http://www.wolf.sk/ ), jestli ti neporadi nejaky kontakt na ne v Praze...

A k tomu, co me dostalo:
Ja cetla jak Lois Crislerovou, tak Jima a Jamie Dutcherovi (Vlci u dveri). A musim rict, ze jsem si uvedomila, ze vsechny pripady popsane v literature, kdy nekdo choval vlka v zajeti, dopadly tragicky a smutne. Vlastne i Holeckova Osamela vlcice... A TO bylo to, co dostalo me - muzes se snazit jak chces, ale vlk v zajei prestava byt vlkem, ztraci moznost se rozvijet, zit, jak je zvykly...

Zet
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 18:56
- Nahlásit

wami
Tak jsem hned dneska vyrazila do Neoluxoru a neměla jsem to dělat ... nechala jsem tam 2 táci Naštěstí tedy nejenom za knihy o vlcích (oddělení sci-fi a fantasy bych zrušila :confused. Mimo jiné jsem narazila i na 50% slevu na encyklopedii od Desmonda Morrise - http://www.neoluxor.cz/kniha/psi---encyklopedie/00 90237 . Normálně bych ji asi nekoupila, ale za 50% ... no, nekupte to Ale u knihy "Přežít vlky" jsem se dost zamýšlena nad koupí. Ta obálka je vážně příšerná a název ještě horší ... takový bulvární Připomíná mi to nejnovější vydání Růží pro Algernon, jehož obálka na první pohled řve "červená knihovna" ... Návrháři těchhle obálek by si zasloužili pověsit za kšandy do průvanu
Jj, Crislerovou jsem ořvala ... a to jsem poměrně cynický tvor, ale nad touhle knihou jsem bulela jak želva. Podobně jsem ořvala i Ajtmatovovo Popraviště Chovat vlka v zajetí bych nikdy nemohla a jsem zásadně proti tomu, aby něco takového lidi prováděli jenom z rozmaru. U Crislerové to bylo třebas něco jiného, ta k tomu byla donucena okolnostmi.

wami
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 19:42
- Nahlásit

Zet
ja radeji do knihkupectvi nechodim... (Zato jsem si dneska objednala jednoho Ludvika Kunce na Vltave... )

"Přežít vlky" jsem se dost zamýšlena nad koupí
Ja mam takovou obalku s dvema vlkama, je to dost podobne (obalkou) knize "Vlci u dveri"...
Jinak - no, o vlcich je tam toho malo, to priznavam... Zato ta trosicka, co tam je, o hodne vecech vypovida, a to o vecech, kterym se jinak mnoho lidi brani.

Ale ver mi, ta knizka te dostane, prestoze je vlastne o jednom velmi odvaznem malem devcatku a valce... Ja z te knizky byla spatna jeste hodne dlouho, hotova ve smyslu sokovana, prekvapena, zdrcena...

Zet
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:19
- Nahlásit

wami
To je určitě stejná obálka jako mám já ... ta kniha je nová a žádné jiné vydání nebylo. Jsou na ní dva vlci ... což samo o sobě není tak hrozné ... a nad nimi šíleně kýčovitá vodotisková fotografie rozkošné tvářičky malé holčičky Mno, ale když si vezmu obálky z některých fantasy, tak tohle je ještě relativně dobré

wami
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:45
- Nahlásit

Zet
Mno, ale když si vezmu obálky z některých fantasy, tak tohle je ještě relativně dobré

Tak vidis, nenech se zmast obalkou, obsah je skvely...

wami
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 16:54
- Nahlásit

(omlouvam se ctenarum vlci.info )

Pro hledače snů
slza, co skutálela se do mechu
jako drahokam v šeru září
vlk zavrtěl se v pelechu
vítr otočil listem v kalendáři

šero snoubí se s nocí
krvavé jizvy pálí
bolavé duši už není pomoci
a přece smrt otálí

agrese vztek a vzdor
drásají zjizvené srdce
když slova nestačí na odpor
nastavíš hřbet a své ruce

jak psa bije tě zlomená hůl
devíti ocasy kočka švihá
ze snů už nic a přání jen půl
svět točí se a s tebou kývá

v tichu těch běsů
máloco zaplaší tíseň
utíkej, křič, běž zpátky do lesů
kam volá tě vlčí píseň

prchají vteřiny, už není čas
bát se, rozmlouvat, žalovat nebe
přeper ten vztek co je v nás
jdi s vlky hledat sám sebe

aren
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 17:40
- Nahlásit

Pro hledače snů - není co dodat.
Crislerovou jsem četla, "život s vlky" byl hodně smutný, měla jsem dlouho autorce za zlé, že ty vlky vůbec brala ssebou. Snad doopravdy neměla jiné řešení.
Doteď mám před sebou, jak jednou vlci utekli, a vrátila se jen Alatna, sama, protože ostatní byli zabiti, a její nářek nebyl k utišení.
"V arktických pustinách" jsem četla jako malá holka, to se odehrává jen v tundře a vlčí kamarádi přicházejí a odcházejí, jsk chtějí, zaplaťpámbu není nad čím brečet.
"přežít s vlky" jsem jen prohlížela v knihkupectví, zrovna jsem přečetla tu pasáž, jak holčičku adoptovala vlčice, jak spolu žily a pomáhaly si, i když si pak vlčice našla partnera, až ji jednou člověk zastřelil. Děvčátko ji pomstilo a dál už jsem to nechtěla číst.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání