| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 07:12
- Nahlásit
Za 10 dní vyrážíme na týden na dovču na Třeboňsko. Máme pronajatou chalupu v jedné vesnici kousek od Třeboně, samozřejmě tak jedeme se psem, tak bych uvítala vaše rady na nějaké zajímavé výlety v okolí a na nějaké pěkné koupání kam budeme moct bez problémů i se psem.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 07:54
- Nahlásit
Vcelka
Jé, my tam poblíž jedem taky, ale až v září. Máme ale výhodu, že jedem dvě dvojice, takže plánujem i hodně hradů a zámků. Hezký jsou taky Slavonice a kousek od tam Landštejn (zřícenina), je to od Třeboně kousek dál, ale když budete mít auto...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 08:31
- Nahlásit
Vcelka
Tam je moc krasne, ale dost komaru, bylo by dobre psovi dat nejaky spot on odpuzujici taky komary, treba Advantix.
Jinak tipy na vylety mas tady http://www.trebonsko.cz/top-menu/turistika/tipy-na -vylet/CatID2672/default.aspx
http://www.ceskevylety.cz/zajimavosti.php?nazev=&t z=&m=&r=&o=3&submit=Vyber&co=s&odeslano=true&listo vani=false
http://www.sweb.cz/ewww2003/tipy.htm
http://hrady.hyperlink.cz/
http://www.trebon-mesto.cz/index.php?l=cz&p=58&r=0
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 09:44
- Nahlásit
Vcelka
tohle sice není rada na výlet, ale pokud jste to ještě neudělali, možná by bylo vhodné ošetřit psa Strongholdem (jako prevenci před filáriemi - "srdečními červy") a s sebou pro sebe i pro psa vzít repelentní přípravky. Na Třeboňsku bude při tomto počasí velmi zvýšený výskyt komárů, muchniček apod...
Kamarádka mi říkala, že pro psa je dobrá repelentní indulona...namazat mu tím ušní boltce a čenichové partie (u dlouhosrsťáka) u psů s krátkou srstí těch míst na těle, které je vhodné chránit asi víc (slabiny a tak...)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 09:49
- Nahlásit
Vcelka
Můžu vřele doporučit,byli jsme tam loni a je tam nádherně.Ale strašně moc lítajícího hmyzu.Jinak míst k navštívení je tam spousta.Doporučuju si koupit turistickou mapu a navštívit místní info.Tam vám nejlíp poradí.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 12:39
- Nahlásit
dejavu
díky na některý ty stránky už jsem koukala, vidim to na nějaký ty trasy pro pěší. Je tam ráj pro cyklisty, ale když budeme se psem tak budeme chodit pěšky, protože s nim je to na kole o hubu.
Evik
náš pes má teď obojek Scalibor který by měl být i proti komárum, tak nevim jestli to bude stačit. Určitě ještě vezmu nějaký repelenty , tak repelentní indulona to by mohlo být dobrý.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:28
- Nahlásit
Vcelka
No vem si toho dost, já mám teď u Třeboně dceru na táboře a je to dost hrůza. Vřele doporučuji i odpuzovač do zásuvky, v některých oblastech se jinak moc nevyspíš. Nejsem jejich zastáncem, ale dcerce jsme ho po dvou dnech vezli na tábor.
Myslete na pejska i na sebe a určitě se něčím vybavte. Super působí Tee Tree oil, ten jim fakt smrdí. A určitě přibal Fenistil na štípance.
No dost strašení! - je tady(jsem z Č.B.) toho vidění mraky, ale je to dost individuální, někdo chodí po přírodě, jiný po zámcích či městech. Určitě v tom infocentru ti poradí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:44
- Nahlásit
Vcelka
jeden tip:
Hned za Třeboní - od Benziny odbočit okolo bordelu (pardon) a pak už je to značené - Pergola u sv.Víta-krásné místo s venkovním občerstvením (pod pergolou okolo rybníky, lesy a cyklostezky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:46
- Nahlásit
Některé ty rybníky okolo jsou chovné nebo tam mají vysazené mladé kachny, tak tam by možná neradi viděli koupat psa, ale v tom přímo u té Pergoly v pohodě.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:30
- Nahlásit
Vcelka
Ten Scalibor je dobrej.Máme ho taky a zatím žádný problémy.Na nás to jde a na malou nic Musím zaklepat
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:51
- Nahlásit
Ještě že jsem sem ten dotaz napsala aspoň tam pojedu pořádně vybavená.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 16:05
- Nahlásit
my už několik let jezdíme do Chlumu u Třeboně k rybníku Hejtman...kam se hrabe dovolená u moře....prostě nádhera.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 11:33
- Nahlásit
taky jedeme do Jižních Čech a na komáry, mušky jsem ještě nepomyslela, co by jste doporučili pro páníčky na odpuzování komárů kromě zmíněné repelentní indulony (to ani neznám), Tee tree oil.....děkuji
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 15:02
- Nahlásit
jindriska
Off
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 17:26
- Nahlásit
Já doporučuji pro páníčky (ale i pro pejsky) AUTAN Lotion - funguje super a navíc krásně voní! K dostání v lékárně.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 07:22
- Nahlásit
RoSa
teď jsem koukala na ten Autan na netu a ono je i sprej. Co myslíš je to lepší jako emulze a nebo jako sprej?
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 09:13
- Nahlásit
tak jsem koukala po netu a našla jsem toto srovnání repelentů:
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=test&c=2000M1 66T02A
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 10:12
- Nahlásit
jindriska
v tom testu vyšel Autan asi nejlíp. Já teď byla ve městě tak sem si koupila Autan jako mlíko ve spreji výrobce ale neni Bayer jako v tom testu ale Johnson, tak doufám že to bude stejně dobrý.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 10:35
- Nahlásit
Ano, výrobce je teď Johnson, ale mám pocit, že ho dříve dělal Bayer, takže nejspíš prodali značku (test je z r.2000). Já používám tu Lotion, ale není to mléko, jak by se z názvu mohlo zdát, je to vlastně taková vodička, která se namaže na tělo nebo to taky nakapu Sáře na hřbet (s mlékem by tohle asi moc nešlo).
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 10:47
- Nahlásit
RoSa
ten princip bude asi stejný jak u mlíka nebo spreje. Voní to ale fakt hezky, trochu sem na sebe stříkla a teď mi tu voní celá kancelář.
Dneska až pudu se psem na procházku tak to hned vyzkoušim, protože včera sem objevila takový pěkný místo u potoka jenže během chvíle sem měla nohy samý štípanec. Nebyla sem ničim nastříkaná a Viky ten má obojek Scalibor a myslim že se mu komáři docela vyhnuli.
Jinak jsem ještě koupila tea tree oil, fenistil taky máme, tak snad sme už docela na tu dovolenou vybavený.
|