| Autor |
Zpráva |
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:58
- Nahlásit
Prosím, znáte někdo z vlastní zkušenosti tuto oblast a její okolí? Chtěli bychom tam s naší fenkou na dovču a nevím jestli se tam může s pejsou. Myslím, do jeskyní a do okolní přírody, nevíte čistě náhodou, zda není problém s ubytováním, popř. mi sem můžete hodit nějaký kontakt na penzion, nebo chatku. Díky..
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:05
- Nahlásit
Gája
Macocha je vlastně kousek od nás.Příroda je tam nádherná.Jen je tam dost propastí,takže s pejskem opatrně.
Nevím,jestli se může do jeskyní se psem,ale dost o tom pochybuju.
Ubytko asi najdeš nejlíp na netu.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:28
- Nahlásit
Gája
Do jeskyni se skoro urcite se psem nemuze a myslim, ze by to bylo i docela nebezpecky - je tam vetsinou dost kluzko, sama doura,... Prohlidka vetsinou trva kolem hodiny, ale ne vzdy se vyleze kudy se veslo, ale vzdalenost neni nijak velika, kazdopadne je blby, ze psa nevidite a nemate tuseni kdo s nim co dela.
I tak je tam ale hodne pekne a na prochazky je to prekrasna, klidna oblast a do jeskyni ani neni nutny chodit.
docela dost informaci je treba tady: http://www.mujweb.cz/www/Morkras/
dobry centrum, odkud je vsude docela blizko je Jedovnice:
http://www.jedovnice.cz/ (jsou tam i odkazy na ubytovani). Dobrej je kemp Olsovec, maj tam i chatky ale nevim jestli do nich muze i pes.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:51
- Nahlásit
abby
Kony
Díky moc, byli jsme tam asi před 10 lety a vím, že tam bylo nádherně i proto se tam chceme opět podívat, protože už u nás není mnoho míst, které jsme neprolezli... Tenkrát jsme neměli psa a tak to řeším až teď. Konkrétně k Jedovnicím mám osobní vztah. Na netu jsem už koukla na možnosti ubytování, ale je pravda, že se psem jich tolik není (což mně štve).
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:00
- Nahlásit
Gája
Jéje, tak vy zavítáte k nám na Moravu? No to děláte dobře, já mám tyhle všechna místa prolezlý skrz na skrz, jelikož jsem bílovčačka (kousek za Blanskem) a fakt doporučuju. Doporučuju i shlídnout Hostěnický propadání, je to fascinující, jak najednou voda mizí kdesi v díře v zemi.Do jeskyní pes nemůže, většinou jsou to velký výpravy a asi by to nebylo to pravý ořechový ani pro ni. Ale pokud seženete nějaký penzionek, kde můžete být i se psem, určo není problém ji ty dvě hodinky nechat na pokoji a shlídnout třeba Machochu nebo Kateřinskou jeskyni, Balcarku apod. Macocha teď ale v létě nevím, jestli není na objednání, bývá dost zájem ze strany cizinců.
A jinak, pokud by vám nešlo vyloženě o krápníky a chtěli byste i Sáru zavést do nějaké tajuplné jeskyně.. , doporučuju zajet za Ochoz u Brna (příjemná cesta kolem rybníka a pak lesem) a tam je spousta jeskyněk volně přístupných, Pekárna, Švédův stůl apod...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:23
- Nahlásit
Gája
mrkni sem, jestli by se tam nenaslo ubytovani se psem
http://www.cachatar.cz/ nebo
tady zaskrtni policko Pobyt se zviretem povolen a vyhleda to nekolik stranek nabidek
http://www.atis.cz/cz/hledat/index.htm
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:24
- Nahlásit
v tom cachatari jsem nasla primo jedovici, krasnou chajdu, kde pes je povolen
http://www.cachatar.cz/?show=katalog&vyber=Jižní% 20Morava
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:31
- Nahlásit
Syska
Jééé, tak díky... koukám, že se to dost za těch 10 let změnilo, to si vzpomínám, že tenkrát nebyl problém dostat se na Macochu a jeli jsme na loďce po těch jezírkách, bylo to ohromně romantické. Příroda je tam fakt kouzelná, jen mám obavu, aby jsme nebyli se Sárou moc omezováni. Popravdě tomu stejně moc nerozumím, protože největšími čuňaty v přírodě jsou vždycky lidé a ne psi. Pokud jsou pejsani na vodítku a případně mají košík, tak přece není problém... Ale to zvládnem. Na té Balcarce, jsme určitě tenkrát byli taky... no už se tam vážně těším, moje milovaná Morava...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:38
- Nahlásit
Gája
Teda, my jezdíme dost takhle na výletky a ještě se nám nestalo, že když jdeme nějakou lesní cestou, aby nám někdo vyčítal, že nemáme psa na vodítku. Ale je fakt, že ona nemá absolutní loveckej pud a drží se pořád kolem nás a když vidí hajnej buldočka, tak se tomu akorát tak zasměje pod vousy a rozhodně se nebojí, že by mu ulovil nějakou srnu někde...
Jinak k té Macoše, opravdu si pamatuju, že když jsem byla dítě, tak to nebyl problém. Teď už je to opravdu horší, mrkni na www.moravskykras.net to je bezva stránka a určitě se tam dozvíš o vstupným a tak. Je to teď hodně drahý, snad to stojí i přes stovku...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:49
- Nahlásit
Gája
Syska má pravud.Vím,že jsme tam loniu byli a museli se vrátit,protože jsme se tam nedostali
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:58
- Nahlásit
dejavu
Díky vřele, doma to pořádně prostuduju ... teď mám trošku blázinec.
Syska
Na ty stránky jsem už narazila, je to dobře přehledné... Já s nějakou tou kačkou počítám, chceme si to užít a co nejvíc toho poznat, hlavně kvůli dětem... Naše Sáruš je sice lovečák, ale je tak milá, že si ji většinou i ten nejzarputilejší odpůrce psů - pohladí a pomazlí. Na volno ji nepouštím ve volné přírodě nikdy. Spíše mi vadí, když nás s ní někam nechtějí pustit, že se musíme vystřídat a to už není ono. Ale taky se to dá. Vlastně to bude naše první letní dovča se psem. Vůbec nevím do čeho jdeme a jak moc nás to bude omezovat, ale moc se těším, že bude s náma. V Chorvatsku jsme na ni s dětma mysleli pořád a prvně v životě jsem se těšila z dovolené domů.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:09
- Nahlásit
Gája
Určitě to bude super. Já bych taky hrozně ráda někam na chalupu třeba na Šumavu, ale manželovi už asi letos žádná dovolená nevyjde, začal dělat hodně na sebe (je živnostník-stolař) a tak se mu teď zakázky jen hrnou, tak je nechce samo pouštět. Takže si odbyde pánskou jízdu na vodě a já budu muset taky vyrazit asi na dámskou jízdu, ale to asi bude muset Tess zůstat u rodičů, protože manžel by na ni absolutně neměl čas, vracívá se pozdě. Bohužel, žádnou kamarádku se mi nepodařilo přemluvit k dovolené někde na chatě u nás, kam bych mohla i s pejsou, všechny chtějí k moři. Takže je to ještě ve hvězdách, jak to celé dopadne... Teď háráme, takže máme utrum.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:17 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Syska
Teď háráme, takže máme utrum.
...tak už konečně... a zvládá to dobře?? Třeba to s tou dovčou ještě nějak vymyslíte, aspoň na prodloužený víkend, ale rozhodně to chce... někam "vypadnout" třeba jen na pár dní. Můj muž má taky přes léto nejvíc práce, ale já ho prostě donutím.. mám k tomu svoje prostředky... a nakonec mi vždycky dá zapravdu, že to bylo super.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:28
- Nahlásit
Gája
Jo, začala v neděli. Ráno se vzbudím a flekatá peřina a děsně nateklá pipina, tak si říkám, a je to tady... Jo zvládá to dobře, narozdíl od nás. protože to její ucvrkávání venku, to mě teda kolikrát vytáčí. Na každým rohu si musí dřepnout a cvrknout. Jinak se moc nečistí, protože ztrácí stabilitu, včera měla tendenci a spadla u toho z postele... takže za ni pořád utírám kapičky a jednou denně ji musím celou pipinu osprchovat. Jinak pohoda, změna chování žádná, furt stejnej rapl.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:43
- Nahlásit
Syska
tak už máte psí ženskou... teď ji ještě uhlídat, ale to u vás asi není problém... za pár dní už ani nebudeš vědět, že hárá. To se mi jednou stalo, že jsme byli na prochajdě a hárala, jenže už nekrvácela a já ji nechala dovádět s cizím psem, oba teda byli na vodítku, ale stejně.... potom jsem si to uvědomila, tak jsem s ní škubla a rychle mazala pryč... doma jsem s hrůzou vzpomínala, jestli nedošlo aspoň náznakem ke spojení... Naštěstí ne.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:51
- Nahlásit
Gája
A jak dlouho tak Sára špinila? Vím, že ji musím hlídat minimálně 3 týdny ( a raděj snad 4..), ale zajímá mě, jak dlouho krvácí. No je teď pořád na vodítku, ale nedá se nic dělat. Zdá se, že začínáme být ve fázi, kdy je dajná, protože včera jsem ji na pipinu šáhla a ona hned zvedala nohu a začala se vyvalovat. A venku byla jak utržená ze řetězu, furt čmuchala a pobíhala a vracela se a čůrala...děs. Asi tam prošel nějak psí model...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:04
- Nahlásit
Syska
Sára asi 3 týdny já už si to přesně nepamatuji, i když to bylo nedávno, řekla bych, že je to u každé fenky jinak, s tím krvácením, ta naše se rozvaluje pořád (i když nehárá)... už chápu přísloví "rozvalená jak čuba" plodné dny prý poznáš, když se jí vzadu dotkneš a dá ocásek na stranu... to víš, když bude mít plodné dny, tak bude šílet i po psím zablešeném nemodelovi, hlavně že to bude "chlapák".. Ještě jsem slyšela (to ty určitě taky), že druhé hárání bývá horší i po psychické stránce pro feňulku.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:42
- Nahlásit
Gája
No na tom pahýlku to asi nepoznám...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 08:59
- Nahlásit
Gája
Tak do kempu v Jedovnicích psi můžou.... Za jeden den za psa zaplatíš 40 Kč... Bydlet můžeš v 2-lůžkové chatce nebo ve 4-lůžkové.... nebo ve vlastním stanu.... Pokud chceš nějaký další info tak se ptej... Bydlím v Jedovnicích a v kempu jsem teď na brigádě....
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 09:15
- Nahlásit
http://www.moravskykras.net/provoznidoba.html
tady je provozni doba, telefon pro rezervace prohlidky a taky nejake dalsi ubytovani
http://www.cavemk.cz/
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 09:27
- Nahlásit
Gája
Syska ti radí zajet do Ochoze u Brna.. To ja bych nedoporučovala, protože je tam teď rozkopaná silnice a musí se to objíždět přes Brno....
|