Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Honí letadla ...
Autor Zpráva
Jajina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:10
- Nahlásit

Ahojky, zkusíte poradit prosím? Přítel závodí s letadly řízenými rádiem a kdybychom s Fidem (dvouletý labík) mohli jezdit po výletech s ním, bylo by to děsně super - jenomže to bohužel není možné, pokud nechci mít vykloubené utržené ruce a ohluchnout...Jakmile letadlo začne startovat, tak se pejsa dostane úplně do tranzu a začne řvát, štěkat a pištět a hrozně chce za ním běžet, takže se nedá udržet, když se člověk pořádně nezapře. A to trvá po celou dobu letu... není možné ho vůbec ničím odlákat, už jsem to zkoušela. Několikrát se i na tréninku vyškubnul a dal si několik koleček - on to letadlo neloví, když přistane, neponičí ho, ale děsně ho baví za ním lítat, vrátil se s jazykem úplně na vestě. A asi že to už párkrát zkusil, nemůže tomu odolat. K odlákání pozornosti nepomáhá vůbec NIC - dokonce ani kamarádka fenka!, na kterou jsem dost spoléhala...neměl byste někdo nějakou fintu? My se nemůžem na ty závody ani přijít podívat, jednou se nám vyškubnul i tam...tda mně né, taťkovi, přestože dostal instrukce...Navíc některé nervozní závodníky štve ten jeho řev...ach jo...

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:11
- Nahlásit

Fuj já už viděla nějakýho štěka, jak vyskakuje 10.000 m do vzduchu rychlostí 500 km/hod. a posléze aportuje paničce nějaký Jambo Jet, Concorda nebo MIGA.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:14
- Nahlásit

Garfield
Fuj já už viděla nějakýho štěka, jak vyskakuje 10.000 m do vzduchu rychlostí 500 km/hod. a posléze aportuje paničce nějaký Jambo Jet, Concorda nebo MIGA.
dost dobrý

Vanda
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:17
- Nahlásit

Jajina
nohužel neporadím - máme to úplně stejný (i s draky) a napjatě čekám jesti se tu nějaká rada objeví

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:17
- Nahlásit

Jajina
hele, já mám podobný problém, ale týká se to hokeje... přítel hraje hokej a občas na rybníku si se psem hraje, pes honí puk, přítel trénuje kličky apod. Jenže od té doby, když pesan vidí kohokoliv na bruslích, tak hledá, kdeže má to boží černé kolečko a rád by ho honil (a v létě je to to samé, páč přítel hraje v létě inline hokej) . Jednou jedinkrát jsme se byli na hokejový zápas mrknout a ještě před začátkem utkání jsem musela opustit halu s mým pološíleným žvoucím psem.... takže se tomuhle bohužel musím se psem vyhýbat. Takže nechci tě strašit, ale já na to žádnou fintu nevymyslela...

Vanda
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:19 - Změnil/a: Vanda
- Nahlásit

Mel
Jajina
málem sem zapoměla - podobný to máme na tenise. bára je milovník míčů a hledět jen tak na kurt je pro ní absolutně nemožné

Jajina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:26
- Nahlásit

Hmm ..ach jo..kámošky fenka tako po těch érech startuje, ale stačí jí hodit tenisák a běží pro aportek a už si letadel nevšímá!! Ale nám nepomáhá fakt nic... on je v tu chvíli prostě úplně mimo a radši by se uškrtil, než by přestal šílet... ale jak utekl jednou na závodech, tak se z něj stal hrdina a nejpopulárnější závodník celého víkendu!!

popoluska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:33
- Nahlásit

Jajina

no ono to urcite riesit ide, len neviem ci to naozaj chces. Nemala by si potom taku zabavu

Jajina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:38
- Nahlásit

popoluska: jasně že chci!!!! Tak poraď!!!! O zábavu mám s Fidouškem postaráno i tak!!!!!!

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:58
- Nahlásit

Jajina

A co takhle házet jí třeba Frisbee,to taky lítá

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 01:52
- Nahlásit

A co tak to psovi razne zatrhnut? Ja by som nedovolila psovi so mnou takto cvicit...

Meta
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:59
- Nahlásit

Vy byste taky psovi nedopřáli žádnou radost na světě! Mají holt sportovního ducha, to je skvělé, ne?

popoluska
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:31
- Nahlásit

Jajina

fakt to chces?

No ide to jednoducho normalne "drsnym" cvicenim...

Takze potrebujes k tomu pevny najlepsie kozeny obojok a utiahnut tak, aby sa nevyvliekol, voditko a kosik (ak je v takom tranze ze uz ani nevie co robi, mohol by ta pri korekcii nechtiac "pokusat" - ale to snad u labradora ani nie je treba) a dobre hlasivky

Takze bude chciet vystartovat za lietadlom, zavelis "K NOHE" a trhnes voditkom...predpokladam, ze sa bude tvarit ze si to ani nevsimol a bude pokracovat...potom ZAREVES "K NOHE" ale tak, ze ta budu pocut aj o 5 km a kludne jemu priamo do ucha a trhnes voditkom tak, ze sa mu budes snazit odtrhnut hlavu..., ak sa zaradi pochvalis atd...mne sa najviac osvedcilo zo zaciatku nestat ale chodit a prinutit psa aby sa pozeral na mna

Neskor budete trenovat kludne sedenie a pozeranie na lietadlo, potom lezanie...alebo najprv lezanie to je jedno.

Treba byt pri tom hrozne nekompromisny a nepolavit. A samozrejme chvalit ak dokaze byt v klude, ale nie prehnane, staci kratka pochvala, pretoze ziaduci stav je ten, aby to, ze nebude lietat za lietadlami bol aj pre neho samozrejmy stav.

A urcite by som sa nesnazila "uputavat" jeho pozornost nejakymi hrackami, psami a podobne.

Toto je rada ako docielit to, aby pes ked je na voditku, nestekal a nesnazil sa "odletiet" s lietadlom Ked budete chciet aby to iste zvladal ked je na volno, to uz je zas o trosku inom

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:33 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

mně sice pes neloví ani letadla, ani puky, ale baví ho lítat za srnkama....taky ne proto, že by je chtěl ulovit, ale protože ho baví za něčím běhat....
Já chodím v oblastech s nebezpečím výskytu zvěře raději se stopovačkou a řetízkem v kapse....Vystřelí srna, zařvu KE MNĚ!!! Pokud pes nereaguje, mrsknu řetízek..= okamžitý účinek, pes otáčí a jde ke mně. Je pochválen. Okamžitě poté ovšem otočí hlavu směrem na srnku.....Tak si ho přitáhnu, otočíme se tak, aby na srnku neviděl, musí sedět přede mnou a koukat na mě. Když ne, tak mu tu palici normálně držím, koukám mu do očí a říkám mu "klídek magore, čum na mě" , pak ještě troška buzerace - obraty u nohy, sedni, vstaň, lehni apod....pak je móc pochválen, když spolupracuje a jde se dál. Mezitím zapomene na srnku a je to OK.

no a s těma letadlama bych to praktikovala podobně

Jajina
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 16:54
- Nahlásit

Já vím, že to chce nekompromisní trénink. Jenomže úplně ze všeho nejhorší je ho přimět, aby mě aspoň kousíčkem ucha vnímal...a když už ho malinko zklidním, tak jsou nejhorší jeho nečekané výpady - prostě chvilku třeba sedí nebo jde u nohy, že už to vypadá nadějně a pak je schopnej ve vteřině zatáhnout jak ďábel, že se to jen stěží dá ukočírovat. Ale uvidíme, třeba to aspoň zlepšíme!!

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 17:59
- Nahlásit

Jajina
neměl byste někdo nějakou fintu?
Mám dobrou fintu=základní poslušnost, třeba ""fuj" nebo "sedni".

Jajina
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 05:41
- Nahlásit

Trotelchen: tak zrovna tyto povely ovládáme! A to i v této situaci. Já ho dokážu posadit, to ne že né, ale problém je v tom, že i když poslechne, vidím, že pozornost věnuje úplně něčemu jinému a ještě jsem nepřišla na to, jak ji přesměrovat.. Navíc on třeba sedne nebo jde u nohy, ale neustále se otáčí po těch letadlech, že si může hlavu vykroutit. Takže jsem myslela nějakou opravdu fintu, aby ho to tak nebralo

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 06:41 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Jajina
"sadni" a "ticho" a mas psa, co je ticho, hoci pozera na lietadla. To nikomu predsa vadit nemoze

A ak splni povel "sadni" a potom ho porusi, to znamena, ze ho nevie poriadne!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání