Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bezohlednost majitelů psů
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:41
- Nahlásit

Tchor
paralyzer me nenapadl, ale je fakt, ze je asi ucinnejsi...

hrozi tam docela dost nebezpeci zasazeni vlastniho psa.
zalezi na situaci, ale v pripade takoveho nesmyslneho ohrozeni vlastni psy odlozim a jdu proti utocnikovi - sveho odlozeneho psa pak peprakem prece nezasahnu.
Jde ovsem o situaci, kdy predpokladam, ze cizi pes prijde a vim, ze si lidi nevsima... resp. mam cas na promyslenou reakci (coz mam, jestlize se situace odehrava pravidelne).

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:48
- Nahlásit

pro Tchor,ano začínám chodit vyzbrojena kameny a ty po ní budu metat.Na obec jsem volala,jejich odpověď jsem čekala-až dojde k pokousání člověka,budou to řešit.
Pepřák nepoužiji,pracuji se svými psy na lidských stopách zničila bych jím nosy.Fena útočí nečekaně,z ničeho nic se odnekud připlíží(to dokáže dokonale) nebo se přiřítí,kousne a okamžitě se stáhne.Pokaždé útočí z jiné strany,už chodím jako indian,neustále se otáčím a číhám.Minule byla v obilí,nebyla vůbec vidět.Pokud by šla jen přes jedno místo,počkala bych si na ni a mrskla po ní kámen,ale tahle je to dost nevypočitatelné.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:54
- Nahlásit

Famous Alhavant
No ja bych v tevem pripade ten stret asi vyprovokoval abych mel cas se na nej pripravit. Kameny jsou bohuzel prilis slaba zbran pro tenhle ucel, nehlede na to ze muzou psa vazne zranit pokud ho zasahnou nekam kde to ublizi. Ten el. paralizer ma vyzkouseno nekolik lidi kolem mne a vzdy s uspechem. Ja osobne jsem ho nastesti nikdy pouzit nemusel.

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:55
- Nahlásit

na jakém principu paralizer pracuje? Musí se přiložit na psa?
Děkuji za odpověd

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:56
- Nahlásit

wami
Ten pes ale podle popisu nejde po tobe, ale pujde po tech odlozenejch psech a to jeste ve strachovem modu kdy je velmi tezke ho ucine zasahnout.

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:58
- Nahlásit

po mě ten pes nejde,jen po psech,má v kohoutku tak zhruba 65 cm,je to dost velká fena

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:00
- Nahlásit

Famous Alhavant
V podstate ano, staci teda ho dostatecne priblizit, ale ma okamzity ucinek a sebesilnejsi pes (ale i clovek) se svali v krecich ktere budo trvat tak dlouho dokud budes drzet spustenej kontakt. el. proud prochazi mezi dvema elektrodama paralizeru nemusis se tedy bat ze zasahnes sveho psa. Je to opravdu velmi ucinna zbran ktera utociciho psa uplne vyradi, muze byt po jeho pouziti chvili i v bezvedomi.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:01
- Nahlásit

po mě ten pes nejde,jen po psech,má v kohoutku tak zhruba 65 cm,je to dost velká fena
Jo jenze ty musis sve psy chranit. to ze nejde po tobe ti dava vyhodu ze si te zas az tak nehlida a muzes se k ni priblizit z boku.

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:07
- Nahlásit

ta fena neútočí ze strachu,ona své hlídací teritorium rozšířila o 4OO metrů od svého pozemku,paralizer koupím a použiji,je mě toho psa líto,bude trpět za neschopnost svých stupidních majitelů.Možná tím ale zabráním nějakému neštěstí,kdy fena začne útočit i na lidi. Dnes mě jedna paní od nás z ulice říkala,že se kolem jejich pozemku bojí jezdit,fena na ni zaútočila,nekousla,jen stála kousíček od ní a s vyceněnými zuby řvala,Kolik chybí,aby fena kousla?

wami
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:09
- Nahlásit

Tchor
Ten pes ale podle popisu nejde po tobe, ale pujde po tech odlozenejch psech a to jeste ve strachovem modu kdy je velmi tezke ho ucine zasahnout.

Sam sis nasledne odpovedel:
Jo jenze ty musis sve psy chranit. to ze nejde po tobe ti dava vyhodu ze si te zas az tak nehlida a muzes se k ni priblizit z boku.

O to mi slo - mam-li odlozene psy (vleze), vim, kde je mam, a mohu se utocnikovi postavit (stojim mezi nim a psy), zvlast, jestli si me nevsima. Mozna jsem proste jeste nepotkala psa, ktery by se primarne zbesile vrhal na lezici psy, a jestli utocnik aspon zacne hodnotit situaci, mas cas zareagovat.

Jinak ale souhlasim s tim, ze paralyzak je elegantnejsi a ucinnejsi reseni.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:40
- Nahlásit

Famous Alhavant
pes ktery vyjede a odskoci utoci ze strachu popis tomu presne nahrava. Ta fena se placa v tom ze by chtela chranit "sve" uzemi, ale zaroven se boji. U psu to casto funguje casto tak: Napadni zdroj sveho strachu a odskoc, pokud zacne pred tebou utikat dohon to a zab, pokud se ti to postavi utec. Na teto pometrne jednoduche uvaze funguje vetsina utoku psa (at uz na cloveka nebo na psa). Pes ktery se nebude bat nema duvod te napadat ze zalohy, naopak se pokusi "dohodnout" bez boje a dostat te ze "sveho" uzemi jen dominantnim postavenim.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:42
- Nahlásit

wami
Ja stebou taky souhlasim, ale porad pri braneni svych psu musis byt v jejich blizkosti a pouziti pepraku ma pomerne velky rozptyl a je zavysle na momentalnim vetru. kdyr uz peprak tak v podobe tekute strely ktera nema takovy rozptyl, ale zase se sni hure strefuje.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:46
- Nahlásit

Tchor
pouziti pepraku ma pomerne velky rozptyl a je zavisle na momentalnim vetru
to je fakt...

priznavam, ze ten rozptyl neznam, prekvapuje me, ze by to bylo tak intenzivni, brala jsem to jako klasicky jakykoliv sprej - a tam do metru od vystriku neni vcelku o cem mluvit...

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:51
- Nahlásit

proti klasickymu spreji to ma rozptyl mensi, ale porad se ti na ten metr do toho kuzele vejde hlava jak utocnika tak vlastniho psa.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:55
- Nahlásit

Tchor
porad se ti na ten metr do toho kuzele vejde hlava jak utocnika tak vlastniho psa.
v horsim pripade asi ano...

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:57
- Nahlásit

wami
nechame toho stejne vetsinou clovek nema po ruce ani jedno, takze mu zbyde do co dokaze rukama a postojem.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:59
- Nahlásit

Tchor
vsak jo, ja mam pocit, ze jsme si to vcelku vysvetlili - nemluve o tom, ze ja ten peprak stejne nemam a co potkavam psy u nas na vesnici (pripadne na horach), asi to budu nadale resit odchycenim ciziho psa a jeho odvedenim...

tosca
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 15:55
- Nahlásit

Na rady, jak se postavit přímo psovi, je tady mnoho kvalifikovanějších (např. Tchor ), já bych jen doplnila k tomu jednání s úřadem. Nevolat, to je skutečně k ničemu. (Telefon je dobrý pouze k získání informací a ještě ne úplně vždy) Je třeba poslat písemnou stížnost na nezajištěného psa konkrétního člověka. Tím se zabývat musí. Minimálně mu tam pošlou úředníky (nebo měšťáky) na prošetření situace, případně si ho předvolají na úřad, aby se k tomu vyjádřil. Na některé typy to platí. Než se nechat tahat po úřadech, raději ten plot zvedne.

handula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:46
- Nahlásit

Já ty lidi opravdu nechápu, vždyť si úplně říkají o to, že to někdo nezvládne a psa jim otráví. Oni jsou nejen bezohlední, ale i úplně blbí.

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 16:48
- Nahlásit

stížnost jsem napsala a odeslala.Pepřák nemohu použít,už jsem psala proč,zničila bych svým psům nosy.
Své psy proti této feně nechci použít,nesmí být agresivní na psy (o lidech ani nemluvě) i když by to bylo asi nejjednodušší,kdyby nějaký pes tuto fenu tzv. spráskal.Než jsem odeslala stížnost opět jsem se snažila domluvit s majiteli feny,ale je to naprosto zbytečné,pořád si melou svoje,jsou to mladí manželé se zvláštním myšlením.

moll
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 17:52
- Nahlásit

Famous Alhavant
mladí manželé? já myslela, že už jsou v letech a proto nechápou problém s napadáním. a pokud jsou tví bloodíci (myslím???) v pohodě, tak bys je stejně ukecávala k pacifikaci feny dost obtížně.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:03
- Nahlásit

Famous Alhavant
Mam pocit ze ti tu nikdo nepsal aby jsi to nechala svoje psy. Jenze jeste parkrat se ti nepodari smecku ochranit a kdyz se presvedci ze nedokazes smecku ochranit vzresi to sami at se k tomu budes stavet jakkoli. Ty jako alfa mas povinnost chranit smecku pred vnejsim agresorem a pokud tuhle povinnost nezvladas psi prevezmou driv nebo pozdejc iniciativu sami.

Podle meho jsou z teto situace jen dve cesty:

1) Nebudes tam tudy chodit aby k utokum dochazet nemohlo
2)Spacifikujes utocici fenu tak aby si priste netroufla po vas vyjet.

Jime reseni nevidim.

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:27
- Nahlásit

pro moll,ano,jsou to bloodhoundi,Myslím si,že je otázka krátkého času,kdy se naši psi vytočí ( a podle toho,jak se dnes tvářila naše alfa fena) , dlouho to nebude trvat.Do doby,než se vyřeší podaná stížnost budu chodit jinam-to není ústupek,ale mám obavy,že brzy své psy už neudržím a poteče krev. Kdo by také nechal do sebe pořád kousat a smečka drží pohromadě a navzájem se brání.Stížnost budu hlídat a trvat na obecním úřadě na rychlé vyřešení.

moll
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:32
- Nahlásit

a s jak početnou smečkou chodíš? na febu spíš opravdu půjde jako první zase fena, ale smečka ji bude podporovat. a pak se dozvíš, že tví pesové neustále napadali chudáka domácí fenu, která to už jednou nevydrželaa šla do protiútoku a tví psi jí ublížili - přečti si téma o konfliktu anuba a závodních chrtů

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:48
- Nahlásit

se smečkou chodím na volno,mám psy dobře vycvičené,jen,jak vidím děti,psy připnu,ne že by jim ublížili-to spíše by je ulízali radostí,ale je to velký pes a mohl by do některého dítěte žduchnout,od prvního incidentu na poli kolem pozemku těchto lidí mám psy na vodítku.Myslím si,že nejsem žádný začátečník ve psech,měli jsme zachráněného neapol. mastina,který měl být utracen pro agresivitu a u nás se dožil 1O roků a byl naprosto v pohodě a také NO od vojáků,který byl jak břitva,také měl být pro nadměrnou agresivitu utracen,dožil se u nás 12 roků a také byl v pohodě.Moll: proto do vyřešení stížnosti budu chodit jinam a pohlídám si obecní úřad,aby tuto věc neshodil do koše.

Famous Alhavant
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 18:52
- Nahlásit

chodím se 3 psy,2 feny a jeden pes,s gravidní fenou chodím zvlášť.O Anubovi jsem četla a je mi líto,že dlouhodobá práce je vniveč a musíte začínat znovu a opět kvůli bezohledným lidem.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání