| Autor |
Zpráva |
kája
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 22:41
- Nahlásit
Byla jsem teď s kájinkou na chatě, brácha tam pařil s kámošema. .jeden týpek tam měl svého pejsu, je to menší hafík. No a kaj po něm vyjela hned při vypuštění z auta. Nekousla ho, "jen" ho poválela. Brácha hned začal ječet, že to je hrozný pes a řval po ní, ať jde k němu, ona samozřejmě neposlechla (podotýkám, že Kajri je strašná bázlivka a brácha s náma v domácnosti nebydlí),
Je normální, když si kaji takhle hlídá svoje teritorium? Já myslím, že jo. Ale poraďte mi.
Dále po ní jedem blbeček tak zařval, že mi vzala do zaječích, sice jsem ji chytla, ale nepůjde se mnou zpátky ani za hroma. Brácha přiletěl, čapnul ji za kůži a začal ji tahat na nohy, ona se po něm ohnala a brácha jí zmydlil (to sem už nevydržela a pohádala sem se s ním).
Celé dva dny jsem měla na naší chatě psa na vodítku, protože ten k...t si odmítal chytit psa, jo a mám pocikané veškeré tůje, to se vůbec neřešilo, tak asi budou spálené.
Mě připadá blbé, abych kajri mlátila jen za to, že si hlídá svoje a ještě blbější mi připadá nechat cizího psa, aby pod jejím dohledem se vyvaloval na jejích místečkách, snažil se jí vyžírat misky a aby mi ochcával stromky
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 23:51
- Nahlásit
V prni rade si myslim ze by jste oba meli mit psa tak maximalne plysovyho.
To ze fenka bezvarovani vypali po jinem psovi (a jedocela jedno ze to bylo doma) rozhodne normalni neni, to ye se nenecha privolat a zastavit taky ne. To ze ji jiny trestaneprimerenym zpusobem az se z toho fenka boji taky ne. naopak je docela normalni ze pes oznackovava tuje.
Jeste jednou poakuji lidem s nazorama jako tu prezentujes nepatri do ruky zadnej pes.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 02:02
- Nahlásit
ona poslechne mě, ale ne jeho. Já si ji odvolám, přijde atd. s tím není probé, ale s tvýma kecama si si pořiď nový mozek
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:01
- Nahlásit
kája
Proč jsi "ústnatá"?
Nepsala jsi náhodou "Ale poraďte mi." a chtěla jsi vědět "co je normální".
Obávám se, že většina lidí Ti vůbec neodpověděla, protože v jejich myslích se odehrávalo něco jako "NO COMMENT" a když se našel odvážlivec, který řekl svůj názor, tak se vztekáš. Místo vzteku zkus prostě přemýšlet. Celý Tvůj dotaz je kopanec za kopancem.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:09
- Nahlásit
Mně kdyby feňule bezdůvodně vyjela po cizím psovi (i když na jejimm teritoriu), dostala by pořádně za ušiska. Nesmí se do rvaček s jinejma psama ani zapojovat, natož aby je vyvolávala...
Myslim, že v téhle situaci jsi si ji měla jako první odvolat, majiteli toho psa se omluvit a pokusit se ty dva seznamit tak, aby nevznikaly další konflikty.
Já řešila podobnej problém loni, když k nám poprvé přijela bráchova přítelkyně se svojí fenkou. Moje feňule si jí skoro nevšímala, ale ta druhá měla tendence startovat, prostě se každý vystartování řešilo trestem a teď jsou holky schopný být spolu v jednom bytě bez větších problémů.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:18
- Nahlásit
kája
Děvenko, ty mít takový mozek jako Tchor, tak se ti tohle nestane - protože bys opravdu pochopila a koupila si plyšového psa.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:20
- Nahlásit
kája
Že si hlídá své teritorium je docela normální, ale na majiteli pak je, aby koordinoval činnost psa (tzn. nevypustit ji jak krakena), ale pozvolna psy seznámit a patřičným způsobem oběma psům stanovit hranice co jo a co už ne. A to je na Tobě a majiteli druhého psa, vy dva jste to měli řešit. Nechápu jak můžeš mlčky stát a koukat, jak Tvůj bratr (kterého pes nezná) seřvává a trestá a bije Tvého psa, urazila bych mu ruky, tahle povinnost je na Tobě a to způsobem, kterému Tvůj pes porozumí.
Efekt kterého jsi dosáhla je, že Tvůj pes po někom vystartoval, zbil jej cizí člověk a Tvůj pes se strachy bál přijít zpátky, takže důvěra v Tebe jako vůdce smečky byla totálně v trapu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:48
- Nahlásit
Jen mě tak napada, co by se stalo, kdyby místo menšího hafíka měl ten kluk nějakýho většího a silnějšího psa, kterej by po určité době pobytu bral daný území taky jako svoje teritorium...
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:53
- Nahlásit
Podle mě si dělá kája srandu ... jak se to už tady několikrát stalo .... a jestli ne, tak je buď ještě děcko nebo nesvéprávná
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:10
- Nahlásit
kája
no asi by si feňule neměla odbíhat vyřizovat svá územní práva bez tvýho souhlasu
no hlavně jsi měla svýho bráchu nakopat do mezinoží a nenechat ho mlátit svýho psa......
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:28
- Nahlásit
Trotelchen
Jaktože jsi se neukázal? Zuby jsme měli nabroušené, drápy taky, sázky byly uzavřeny, dopingové prostředky k dispozici... a zápas se nekonal. Nepřišel soupeř.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:29
- Nahlásit
Garfield
zápas se nekonal
ja bych rekl, ze zapasu se konalo hned nekolik ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:37
- Nahlásit
Jirikovo
To byla ale lehká váhová třída, tzv. šolichání. Jak neteče lidská krev ve velkém, tak to není ono.
(PS: Včera jsem celý den zvracela a ta hlava!!!)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:42 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
No jó harcovníci, jak vlastně dopadl sraz?
Nechci vědět kdo měl pravdu , ale taky mám smíšené pocity z toho, co se mi stalo. Šli jsme s černým drobkem jako vždy na vycházku a 100 m od páníka vořech. Tož jsme se zastavili, já dala drobka na vodítko a k noze a čekali jsme, až si pán vořecha odvolá. Jenže milý vořech spustil program ignorace, s vervou doběhl k nám a bez varování na mého začal vrčet a vyjíždět. Páník stále ze stejné vzdálenosti volal, že si jistě nic neudělají. Já už začala trošku rudnout vzteky, protože můj není z těch, co by si nechal líbit. Stále se psem u nohy, otáčejíc se ve směru zuřícího klubíčka volala jsem na páníka ať ho už sakra přivolá nebo si pro něj dojde.
Začala jsem vořecha odhánět sama, ten se ale rozhod, že moje noha taky nebude špatná. V tu chvíli se můj černá tvář naštval ještě víc a já zařvala na celou vísku, že jestli neodtáhnou (pán se bál psa vzít), tak je zvalím.
No od té doby mě pán nezdraví, což mi vůbec nevadí, ale: pes stále běhá na volno, stále je neovladatelný a MŮJ PES VYPADÁ, ŽE KDYBY JE POTKAL SÁM, TAK SEŽERE OBA DVA.
Zajímavé je, že se ježí a staví sotva toho chlapa vidí (ne psa).
No mě to docela štve, protože můj slušně socializovaný, sebevědomý, konflikt NIKDY nevyvolal. Majitelé jaksi nechápou, že když mají psa, co se k nám blíží s ocasem ve výšinách, s ušima jak špion a hlubokým vrčením, tak si asi hrát nechce.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:44
- Nahlásit
Garfield
(PS: Včera jsem celý den zvracela a ta hlava!!!)
takze predpokladam, ze na ten koupak jsi nesla ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:47
- Nahlásit
Terri
Nejhezčí na celém Tvém sdělení je věta "Nechci vědět, kdo měl pravdu", měla bys dělat mluvčí naší vládě.
Ináč, proč jsi vlastně nedorazila, teď písemně se ptát jaký byl sraz je platný jak hadovi nohy.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:48
- Nahlásit
Jirikovo
Na koupák jsem šla ale sama se psem, mimo dosah lidského oka. Ono přeci jen zvracející křehké blonďaté stvoření není nic pro ješitné mužské oko.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:49
- Nahlásit
Garfield
Nejhezčí na celém Tvém sdělení je věta "Nechci vědět, kdo měl pravdu", měla bys dělat mluvčí naší vládě.
odpověděla bych Ti filosoficky (jako naši politici), ale to by bylo moc líbivé
jsi vlastně nedorazila,
je mi jasné, že zážitky nesdělíš s tou pravou kvalitou Časově jsem to nestihla, no ale určitě budete dělat repeat, ne?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:50
- Nahlásit
Terri
Samo, dřív nebo později cca září.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:51
- Nahlásit
Garfield
Nó vidíš Ale podplácím se za Moravu
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:20
- Nahlásit
Garfield
Jaktože jsi se neukázal? Zuby jsme měli nabroušené, drápy taky, sázky byly uzavřeny, dopingové prostředky k dispozici... a zápas se nekonal. Nepřišel soupeř.
Já se bál, že byste všichni hned poznali, jak jsem moc zamilovanej...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:25
- Nahlásit
Trotelchen
jak jsem moc zamilovanej...
tak pokud jsi zamilovanej do Garfielda, tak az dosud jsem mel o tobe mineni, ze se jedna o inteligentni bytost ....
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:25
- Nahlásit
Terri
Vidíš, proto je lepší mít totálně nevyrovnanýho a zuřivýho 50kg rádobypitbulla prošlýho sérií garážových matchů a nemáš problém....vše si vyřeší sám soupeř neexistuje...a když tak jen chvíli...no není to lepší do dnešní společnosti???
Abych řekl pravdu, dost mě štve, že abych se cítil aspoň trochu bezpečně, musím se otravovat s nošením obranných pomůcek.......
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:26
- Nahlásit
Jirikovo
Nebud drzy na mou životní lásku!!! Ano?? Laskavě!!! Nebo ufidíš!!!!!!!!! Ty zlý kačere!!!!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:29
- Nahlásit
Trotelchen
nošením obranných pomůcek
jsem pověrčivá, kdybych si je pořídila (a to je denně okukuju za výlohou) tak je budu potřebovat...
Ale je fakt, že už nad tím uvažuju SILNĚ (a to když už se mi stane tohle, sakra to myšlení bolí ). Pro lepší pocit.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:32
- Nahlásit
Trotelchen
jo? a co se mi stane? vypustis na me sveho radobypitbulla? to bys musel nekdy prijet ty srabe
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:36
- Nahlásit
Jirikovo
Hele vysvětli mu, prosím Tě, ať tady nevystrkuje růžky s nějakým rádobypitbulem. Jeden takovej tam byl mix bula-pita-staforda a určitě aj ňáka argentinská doga v tom byla a kousek cane corsa a jakej byl... Můj dékákáč ho srovnal se zemí v cuku letu. Tak nějak by dopadl i Trotelchenův rádobypitbul a v závěru i Trotelchen sám, opovážil-li by se mi jakkoliv odporovat.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:40
- Nahlásit
Terri
jsem pověrčivá, kdybych si je pořídila (a to je denně okukuju za výlohou) tak je budu potřebovat...
no já to dělám relativně nově...na základě toho posledního incidentu, kdy ten pes sice po jedný ráně do ksichtu vodběhl okamžitě, ale představa, co kdyby se mi ta obluda třeba někam zakousla.....mě děsila čím dál víc...ono to fakt není sranda...většina psů ustoupí...nepůjde do člověka...to většinou víme...ale co když zrovna ten pes vyhodnotí situaci tak, že nemá kam ustoupit??? co pak...a pes bude vyhopdnocovat vždy rychleji než 99,99% z nás.... když na Tebe běží útočník, tak Tě myslím ani nenapadne postavit se tak, aby se při kontaktu útočník necítil bez možnosti úniku....co potom?????
páník psa neodvolá...nikdo ti nepomůže a braň se třeba 35kg zvířeti...myslím, že ta váha je naprosto dostačující na paralyzaci většiny lidí.....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:43
- Nahlásit
Garfield
Můj dékákáč ho srovnal se zemí v cuku letu
no mozna jestli to nahodou nemohlo byt treba tim, ze pitbul si neumel prostrcit zuby kosikem na rozdil od tveho vecne provokujiciho hovada .... bez kosiku by to dopadlo asi trochu jinak ....
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:47
- Nahlásit
Jirikovo
Garfield
vy to trochu motáte ne? dvě věci dokupy?? vy jste ještě zaethanolovaný, že?
|