Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / výchova vlka domácího
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:05
- Nahlásit

Začnu od začátku.
Před pár lety si mě pořídil přítul (chudák ). Před o něco méně lety jsem se k němu nastěhovala, neb nebyl dostatek kolejí (nikoliv železničních). V bytě tak mimo jiné bydlí jeho fenka, bíglice Gita.

Gita má hlásek jako konipásek s cirkulárkou v hrdle, takže se sama naučila při vítání tlumit. Jako tlumič používá volně přístupné sbalené čisté fusekle - zasekne si je do tlamičky a její hlásek tak zní pořád jak zabržděný vlak, ale už aspoň netrhá bubínky.
Když jsem se tam nastěhovala já, bylo několikrát projeveno přání, aby, když už ty fusekle krade, je Gituška tolik neoslintávala a nenechávala ležet po celém bytě. Naučila jsem tedy Gitu její tlumítka vracet po přivítání zpátky do šuplete.

Pak přišlo skorovlčátko. Nejprve bylo asi o centimetr menší, než Gituška, takže ji přijalo do smečky. Gita mu sice smečku dělat nechtěla, ale skorovlče si to nenechalo vymluvit, takže když už nic jiného, aspoň okoukávalo její zvyky a zlozvyky.

Není tudíž žádným překvapením, že i skorovlče začalo vítat lidi s fuseklemi v tlamě. Slintá ovšem mnohem víc a tak takové fusekle obvykle musely končit rovnou v pračce (pakliže tedy nebyly radostí rozkousány). Odnaučila jsem tedy skorovlče nosit fusekle, ale ouha:

Skorovlče si vzalo do hlavy, že něčím se vítat musí. Vítá tedy botama (které pak postupně člověk nachází pod polštářem, na klávesnici, v misce s vodou, na prahu dveří a tak podobně), boty má volně k dispozici a s tím se nedá dělat nic.

Učím tedy skorovlče podávat pantofle. Zatím má trošku problém s rozeznáváním druhu obuvi, neumí vzít do tlamy oba kousky zároveň a nerozezná, čí pantofle má donést. Taktéž je stále ještě odmítá odevzdat rovnou u dveří.

Ptám se tedy přítomných odborníků - jak vycvičit vlka domácího, aby při příchodu radostně donesl papučky (oba ks), vzorně předsedl a papučky odevzdával rovnou u dveří?

(Vítám jakýkoliv nápad, leč berte to s humorem! )

moll
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:12
- Nahlásit

dávej při odchodu papučky do futrálu jäko ve škole, pak donese oba správné kusy zaráz

moll
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:15
- Nahlásit

můžeš přidat i barevné věšáčky a odpovídající futrálky a naučit vlčouna, že maminka má červené, tatínek modré, návštěva zelené..........

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:15
- Nahlásit

moll
hele, a to neni spatny napad... Jen musim kazdemu poridit jiny pytlicek na papucky a napsat tam velkym pismem, pro koho jsou...

Kdyz ono se to neda moc naucit, je tak radostne zbesilej, ze veme prvni botu, co uvidi a hotovo... Tak to beru tak nejak ze srandy, ale zas, kdyby se to povedlo...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:16
- Nahlásit

moll
s tema barvickama nas to napadlo ve stejnou chvili...

moll
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:18
- Nahlásit

ale nevím co je lepší - jestli oslintaná a ožvejkaná fusekle nebo kvalitní bota v misce na vodu.............

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:21
- Nahlásit

moll
kvalitní bota v misce na vodu
No, u nas moc nejsou penizky, takze o vylozene kvalitni obuvi se moc neda mluvit. Problem je v tom, ze v necem se chodit musi a dvoje boty stejneho zamereni mam akorat ja (rozedrane psi tenisky a mene rozedrane psi tenisky).

Kdyby to byla chlapova bota, tak jde do prace v kanadach...

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:25
- Nahlásit

wami
a co takhle tomu ubožátku nechat nějaký plyšový hračky, pak by nosil ty... anebo pár použitých fuseklí nechat v předsíni, ty jednou za týden vyprat a dát mu tam zase nový pár...

viky
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

wami
no ale tak ted je teplo, ted muzes behat i bosky

moll
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

a proto máme doma všechny boty zavřený ve skříni na klíč nebo ve výšce nad 160 cm - ona i ta zánovní teniska když je mokrá, ...........

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:35
- Nahlásit

Jandula
Ubozatko ma hracek milion, ale ty nenosi - nejak to pry neni ono... (I kdyz teda je fakt, ze momentalne neoplyva plysakem, neb male ma tak na 10 minut zabavy, nez je rozebere na nitky, a na veeeelikanske nemame... ).

Pouzite fusekle nejsou ono (ma je k dispozici u kose na pradlo, ale sam si je nevezme do tlamy), fusekle proste uz jsme zatrhli...

Ale libi se mi, jak ho povazujes za chudatko. Ja u jeho vitani obvykle brecim bud smichy, nebo bolesti (podle toho, co zrovna donese a jestli se me pri vyskoku pokusi tou botou prastit)...

viky
ted muzes behat i bosky
To jsem sla vcera, nejak jsem neodhadla boty a tlacily me tak, ze jsem bosky fakt z prace sla...

moll
Jj, u me doma na baraku je to taky jednodussi, ale v tomhle byte si proste nemuzu nejak vyskakovat, jsem rada, ze me tam nechavaji (nebydlime tam s pritulem sami)...

moll
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:37
- Nahlásit

Jandula
teda nevím ale našim psům by jedny fuseklajdy vydržely na takových 10 min, když dlouho - určitě by po týdenním používání nebylo co prát. a to nemluvím o tom, že jeden pes používá nalezené ponožky jako tzv. BČTT = Bardův Čištič Trávicíhio Traktu. naposledy takto použil i dvě ponožky zasukované na znamení že jsou na vyhození

moll
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:39
- Nahlásit

wami
ma tak na 10 minut zabavy, nez je rozebere na nitky, a na veeeelikanske nemame
to je jedno - ty velcí by vydržely tak 15 min - naši taky nemají plyšáky, ale kusy větví a podobné věci

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:42
- Nahlásit

wami

tohle je krásné téma, jsem se nasmála
Náš Akoušek totiž taky musí vítat s něčím v tlamě. A to se netýká jen příchodů domů, ale prostě kdykoli, když mě (byť po 5 minutách nepřítomnosti) vidí.
Protože hračky nenechávám volně po zahradě psovi na pospas (jsou přece moje:lol, nosím si v kabelce psí míček a když přijdu domů, vrazím ho psovi do tlamy, on šťastně drží a běhá kolem mě s plnou hubou a taky tlumeně kničí
Pokud třeba leží doma na chodbě na pelechu a já vyjdu z pokoje, popadne nějakou z dosažitelných bot a nese mi je Občas má také potřebu vyndat si moje boty z botníku, zahrabat je do pelíšku a spát na nich (nikdy je nerozkousal, jen s nima spí:lol
Taky by mě zajímalo, jak ho naučit, aby - když už musí tahat boty - tahal jenom ty moje, a ne boty rodičů, návštěv apod.
Jo taky se Akoušovi jednou povedlo zahrabat si kostičku do bot....Dostal doma na pelíšku "buvolí kostičku", a protože jí nesežral najednou celou, tak si jí schoval do kouta a postupně na ní z botárny vynosil hromadu bot a myslel si, že jí nenajdu

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:44
- Nahlásit

moll
BČTT = Bardův Čištič Trávicíhio Traktu
Tak to je taky spica...

moll
kusy vetvi a sisky jsem zatrhla ja, aspon v byte, na baraku je mi to jedno... Kousaci mame puvodne lanovy litaci talir s platnem (platno uz neni), spoustu petek a dva takovy divny chlupaty hadry - divny proto, ze je to nejaka umelotina, jak driv byly chlupaty potahy pohovek, a jeste divnejsi proto, ze to proste nejde rozebrat. NEJDE! Pak taky petky (hlavne vicka), kousaci kosti a dva byvale pesiky.
Jenze Lumpik moc rozkousavaci neni, s tema ponozkama to byva tak nejak omylem, jak to z radoisti v hube dvakrat prezvejkne, neni co resit...

moll
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:47
- Nahlásit

wami
se psama je prostě zábava

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Evik
Taky dobry...
Zahrabavani se u nas nekona, neb je velka psi konkurence...

moll
A jaka!

Mam ted v Brne i dedka, Denyho. Ten ma trosku problemy s uznavanim hierarchie, takze v zadnem pripade nesmi na postel. Ale jela jsem vcera na kousacky s mladym, tak jsem na dedka nemela tolik casu, a on se rozhodl, ze si ten dlouzek nejak vybere. Lezeli jsme s chlapem na posteli, tak se tam "straaasne nenapadne" vplizil, a kdyz zjistil, ze delam jakoze nic, zacal blbnout. Zas jsem se malem pocurala smichy - to, ze se valel po zadech, ze byl vytlemeny jak po extazi a dozadoval se, aby jeho drbadlo (pritul) fungovalo neustale, tak se mimo jine pokousel postavit na hlavu. Nevim proc, nevim, jestli to delaji jen mi psi, ale nekdy se z radosti staveji na hlavu (strkaji ji pod sebe, jak nejvic to jde a pak se zadkem skrabou nahoru), jak byl zrovna v rohu postele u zdi, tak se mu to nekolikrat i povedlo, sklouzl se pak dolu a znova - to bylo diiivadlo!

Kony
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:51 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit

wami
Jojo, to taky zname ale uz jsem dosel k nazoru, ze lepci je ho radej nic neucit, protoze jednou nam dones zapomenute klice, byl za to pochvalen a od te doby nam je nosi porad. Ale nerozlisuje, jestli je nasel nekde na zahrade, nebo pekne v loznici v kabelce panicky Takze clovek se v noci kolikrat vzbudi cože mu to boucha do hlavy a kouka, ze pes je u postele, hlavu nad vasim oblicejem, klice v tlame a ceka na pochvalu Takze jsme radeji zticha, nechvalime a boty ktery nam taky vsude taha jen davame zpet a jsme radi, ze to neni horsi

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 12:52
- Nahlásit

wami
moll
Tak už fakt nevím, rada byla navržena dle zkušeností, mám psa, který by mouše neublížil (tu rovnou sežere), hračky plyšové, jeho vlastní, si opatruje jako oko v hlavě, běda, jak na ně šahnu (cizí systematicky ničí), ponožky, Sára má ráda silonky, takže když si je pak chci vzít, tak se nějak najednou rozsypou... Ale poslední dobou vítá jen s hračkama...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:06
- Nahlásit

Kony
Klice jsou taky bomba - no zas nebudes mit problem s aportovanim kovovych predmetu...

Jandula
Na ja, holt ta prirodnejsi plemena maji jiny zebricek hodnot... Nejakej plysak je vhodnej akorat k okamzitemu zavrazdeni...

Mimochodem - tohle jsou odpovidajici plysaci (skoda ze nevim, kde se prodavaji )

viky
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:11
- Nahlásit

wami
jeee ty sou super, az budu mit deti, tak jim je koupim

Kony
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:14
- Nahlásit

wami
Von je takhle milej se vsim. Hlavne v noci, kdyz se probudi, nema co delat, tak zacne otravovat, pritahne z venku kolikrat neco smradlavyho, mokryho a da ti to do obliceje, to je pak radostne probuzeni Vetsinou dopadne tak, ze ho ze spani odstrcim i s tou veci aniz bych se podival co to je a minuly vikend to byl mobil, ktery jsem nechal venku na stole a on mi jej chudak v dobre vire prines (ze spani si pamatuju jen radostne funeni), tak jej, po odstrceni, za pomstu rozkousal na kousicky (aspon, ze simka to prezila)

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:20
- Nahlásit

Kony
Koukam, ze diky bohu nemame v baraku pruchozi dvirka ven (a ja je chtela instalovat! ) a v byte to nehrozi...

Ale mame jine kratochvile. Kdyz je nekdy obcas Lumpovi v noci smutno, prijde se pritulit. Protoze ale na postel neskace, jen leze jak had, tak to pak byva: 40 kg zive vahy se vzepre na jedne noze (stoji mi na mocaku), pak se vzepre na druhe noze (nadro, mohu-li to tak nazvat), pak tam vyvlece zadnici, kterou okamzite slozi (na me celou).
Pokousim se dychat, coz s takovou zatezi na mem temer rachitickem hrudnicku moc nejde. Sipu na chlapa, at se me shodi psa. Chlap spi. Volnou nohou parkrat decentne nakopnu chlapa, ten se vzbudi a nasledne je mu nadsene oblizan komplet oblicej. Spojenymi silami shodime psa ze me mezi nas, kde vydrzi asi pul minuty, pak, protoze je mu vedro, leze zase pryc (bohuzel podobnym zpusobem, takze me vnejsi a vnitrni organy trpi podruhe)...

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:28
- Nahlásit

wami
Sára má v sobotu a neděli dovoleno přijít do postele... Bohužel leze podobným způsobem co Lump a pak když se shozena, tak chvilku uraženě dělá, že spí a pak si lehne čumákem ke mně a začne po mně hrabat packou a většinou si místo nevybírá, jednou je to oko, podruhý nos, pak ruka atd.

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:30
- Nahlásit

Jandula
Sára má v sobotu a neděli dovoleno přijít do postele...
Jak pozna, ze je sobota nebo nedele...?

Protoze tam Lump nebyva nikdy dyl, nez par minut, tak mi to zas tak nevadi. Tenhle uzasny zpusob vplizeni se ale pouziva teprve par poslednich tydnu a asi s tim budu muset neco delat...

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:41
- Nahlásit

wami
Přes týden se budím v 5:15, takže zazvoní budík a já hned vyskočím a Sáru musím ještě tahat z pelechu, kdežto o víkendu tahá z pelechu Sára mě, okolo sedmé vždycky začne funět a pak se pomaloučku, polehoučku vplíží do postele a provádí to co provádí...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:43
- Nahlásit

Jandula
acha, tak to potom jo...
No ja nemam pevny denni rezim, takze sanci poznat, ze je vikend, maji jen podle chlapa - jenze stejne jsme vetsinu vikendu nekde pryc...

Kony
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:59
- Nahlásit

Kony
On do postele nesmi, ale prednima packama jo, takze je to podobny, jen ma 45kg a ja nemam nadra ale on to dela naopak, nejdriv prijde k posteli, oblize oblicej, kdyz si jej nevsimam, tak dostanu predni packou direkt nekam do oblasti oka (ze se neperu mi v okoli uz nikdo neveri) a pak si prednima packama stoupne na postel. Teda on se aspon domniva, ze to je postel, ale vetsinou je to kus me a pak je prave nevybirave odhozen a jde bud ven se pomstit nebo obojde postel, jestli u panicky nahodou nedopadne lip
Nejhorsi ale je, ze on takhle cloveka 2x za noc vzbudi, ale kdyz pak v 5 vstavam, tak chrni jak poleno a tvari se hrozne ublizene, kdyz do nej dloubu

Petra
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:59
- Nahlásit

wami
Ahojky prosím tě (mimo téma ) jak to vypadá se SHILOH už je nějaký kousek v republice?

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:46
- Nahlásit

Kony
To s tim direktem do oka dela pro zmenu Deny (dedek, do postele nesmi). V byte ani tak ne, ale na vadnru si vybiram jehlici a smitka z vociiicek jeste tri hodiny...

Petra
Nevim nic...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání