Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Povel pro utek
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:07
- Nahlásit

Vcera vecer si v obdobi po skonceni jednoho deste pred prichodem deste druheho v klidu vykracujeme s ®onie po louce a uzivame si pohodoveho venceni. Zrovna jsme hledali nejaky vhodny klacik na aport, takze jsme byli fakt blizko sebe, kdyz jsem videl, jak chudinka mala neomylne rozslapla vosi hnizdo. Ty pruhovane male zakerne svine se zacaly okamzite rojit a hledaly nejaky vhodny objekt, pro svuj zbytecny utok. Prvni co me napadlo bylo: Zdrhame! Bohuzel musim priznat, ze ®onie tento povel jeste nema nacviceny (mozna to bude tim, ze ho slysela poprve), tudiz jeho vyznam pochopila az v dobe, kdy videla, ze jsem sve telo uvedl do pohybu i ja ... Dalsi jeji chyba byla v tom, ze jakmile dostala prvni davku, tak se lekla a zastavila ... No nakonec to dobre dopadlo, chytila jen tri zihadla, ale byla z toho pekne vystrasena, kdyz z jejiho pohledu bez jakehokoliv duvodu, bez varovani, v blizkosti sveho panicka a najednou ji neco ublizuje. Vecer se plizila po byte a delala, ze tam vubec neni.
Jaky pouzivate vy povel pro zbesily utek jakymkoliv smerem??

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:11
- Nahlásit

Jirikovo
BĚŽ
případně běž-mazej, mazej se ujalo jako posílení původního (jakéhokoli) příkazu

teď po nás chtějí na agility vpřed, ale to nám ani jedné moc nejde

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:11
- Nahlásit

Máme z agility nacvičený povel "běž" (většina agiliťáků používá "vpřed", ale to já bez dechu nedokážu vysvětlit). Holky na povel "běž" prostě vystřelí dopředu. Docela lehce se to učí, např. na aportek, na jiného psa a pod. Už jsem ho venku taky párkrát použila. Třeba když pumice s klidem přecházela silnici a přímo na ni se řítilo auto. Nebo když šeltici chtěl napadnout vlčák a ta kačena místo aby utekla tak stála a třepala se strachy. Až ten povel ji probral.

žanda
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:13
- Nahlásit

kruci my žádnej takovej povel nemáme,ale asi bychom měli mít, až v lese potkáme kance,nebo hajnýho.....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:13
- Nahlásit

žanda
na hajnyho pouzij povel trhej .... no a jestli chces k veceri kanci gulas, tak i na kance

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:14
- Nahlásit

my máme běž nebo utíkej......taky to docela chápe....(tak koneckonců zdrhá někam furt,tak co by nešel ještě když to má dovolený,že ? )

žanda
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:15
- Nahlásit

jiříku- a on nedejbože vyjímečně poslechne a já tam budu pak mít hajnýho v kouskách ne... na kančí guláš kašlu,já jsem spíš na buchty s tvarohem)

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:16
- Nahlásit

My nepotřebujem žádnej povel, stačí, abych začala zdrhat sama a Tess se okamžitě přidá...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:19
- Nahlásit

Biluška
Holky na povel "běž" prostě vystřelí dopředu.
chybí tam:"pokud mají náladu"

viky
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:20
- Nahlásit

Jirikovo
a branit ji vlastnim telem......

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:21
- Nahlásit

Trotelchen
zase prudíš, jo? S povelem "běž" náhodou nemáme vůbec problém . Ten problémový povel je "ke mně" a ještě horší je "fuj" "Běž" umí všechny tři na jedničku s hvězdičkou

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:21
- Nahlásit

Jirikovo
abych se přiznal, nemá žádný povel tak excelentní, aby to v takovou chvíli pomohlo.....nejspíš nejrychlejší by bylo chodit někam balonek nebo peška...na to jsou reakce opravdu okamžité...neb vyslat za pejskem...kdyby tam nějaký byl....))

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:22
- Nahlásit

Biluška
já neprudím, já konstatuji

musím se pochlubiít, že my už nemáme problém s žádným povelem, přestal jsem je používat

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:23 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Jirikovo
já pro bezhlavý tryskový útěk používám povel "Anubisíííí ke měééééééé" a pes bere spolehlivě roha....

další otázka?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:23
- Nahlásit

viky
no branit ji vlastnim telem jaksi neslo, protoze ona bezela na druhou stranu nez ja .....

Trotelchen
prave ze ja v tu dobu nemel nic, co bych ji mohl hodit ...

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:27
- Nahlásit

Jiříkovo
v žádném případě bych nic neházela. Předpokládám, že by doběhla k tomu hozenému předmětu a tam se zastavila. Vosy by ji dostihly a byl bys v háji. Teda vlastně Ronie.

Anu
super nápad, můžu ho použít při tréninku?

Trotelchen
taky dobrý způsob, ale při mém počtu psů poněkud nepoužitelný . Vyřešila jsem to tak, že jsem poslala Braisy s maminkou na dovolenou zkus to taky je to super na nervy.

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:32
- Nahlásit

Biluška
super nápad, můžu ho použít při tréninku?
jasně,já ho trénuji denně a je od všech cviků vždy jako jediny proveden s nadšením a elánem....

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 09:35
- Nahlásit

Biluška
to bych si fakt pomohl, to ho rovnou nechám raději uspat, ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

Trotelchen
Náhodou Braisynka je tam velmi velice mnoho moc spokojená. Právě jsem ji byla navštívit. Venčí se tím stylem, že Braisy jde a maminka ji následuje . Až Brai usoudí, že má dost a mohly by se vrátit, tak jde prostě domů . Papá jen to nejlibovější masíčko a to tak, že prostě v kuchyni mámě naznačí, že umírá hlady a ty granule fakt nejsou vůbec k žrádlu. Pochopitelně se stravuje celý den, pouze s malinkými přestávkami na trávení. Skládám zbraně a vzdávám veškerý výcvik i výchovu.
Nechceš tam poslat i Mazlíka? Aby zjistil jak vypadá pravý psí ráj?

monika
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 11:47
- Nahlásit

my máme "švihej a bleskem" Zabírá to na 100%

Bent
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 11:50
- Nahlásit

my používáme " valííííííméééééééé " a když zahulákám pocéééém tak mališká taky mizí v dáli.

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:08
- Nahlásit

já taky použiju " mazej", horší je to, že při třech žihladlech bych musela chca nechca lovit antihistaminikum a pak mazat sama co nejrychlej na nejbližší veterinu.

brut
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:14
- Nahlásit

Tak mně došlo, že žádný takový povel nemáme. Budu muset začít trénovat. Jen ne u vos, protože bych jako první padla já s mojí alergií.

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:19
- Nahlásit

brut
doporučuju všeobecně používané a velmi rozšířené "poceeeem" . Jak to tady tak sleduju tak je to asi nejspolehlivější povel pro zběsilý úprk . Svoje psy už mám holt zkažený, ale v srpnu přivezu nové mimi a to to určitě naučím

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:32
- Nahlásit

Biluška
Někdo (jako třeba my) to máme jednoduchý - JAKÝKOLIV povel, je povelem pro zběsilý úprk

Tami
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:49
- Nahlásit

Tak dík všem , docela jsem se pobavila

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:50
- Nahlásit

Tami
no ja se vcera moc nebavil .... ted uz teda zase jo

Tami
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:51
- Nahlásit

Jirikovo
Věřím tomu, ale když to takhle krásně napíšeš a druzí tě doplní, tečou mě slzy smíchem.
Jinak samozřejmě pejska lituji

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:53
- Nahlásit

Jirikovo
mno my na rychlej běh používáme honeeem a utíkej....) vcelku vědí co to je..jen to neovlivní směr dokud nevyběhneme my..takže kdyř stojíme nebude to asi fungovatna mladou ještě platí vpřed..když má náladu..málokdy...někdy...výjimečně..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:56
- Nahlásit

sarax
no v tu dobu mi na smeru moc nezalezelo. bylo to v miste, kde ji nic nehrozilo, teda krome tech pruhovanych svini, takze i kdyby se vydala jakymkoliv smerem, bylo by to lepsi, nez kdyz zustane stat ...

Tami
no zase to melo vyhodu, ze vcera vecer doma fakt neotravovala. lehla si na gauc a koukala na me takovym tim pohledem: podivej se, co vsechno me boli ....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání