Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / TROJVODÍTKO
Autor Zpráva
žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 08:54
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit,kde ho sehnat. Potřebovala bych takové,které jde přizpůsobit třeba i pro 5 psů. Ptala jsem se u nás v obchodě,ale řekli mi,že nemají možnost ho sehnat. Máme jedno,které jsme si provizorně udělali sami,ale pokud se dá nějaké kvalitní koupit,byla bych ráda. Poradíte nějaký odkaz na stránky,kde bych si ho mohla objednat ?

aren
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 09:19 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

žofka
Tedy odkaz nevím, ale zkoušela jsem kdysi vodit psy na trojvodítku a strašlivě se mi zaplétali, takže jsem zvolila raději tři samostatná vodítka a stejně pořád rozplétám.
Totiž dvojvodítko může mít u každého psa i v místě spoje takovou tu přetáčecí karabinku a potom se psi nemůžou nikdy zaplést. Jakmile je tam ale třetí konec, upletou ti copánek v mžiku oka. Uvažovala jsem, že kdyby nebylo zbytí, volila bych dvě dvojvodítka.

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 09:30
- Nahlásit

aren
No právě,mám ten samý problém,to co máme dělané po domácku,z toho je copánek hned.Proto zkouším sehnat originál. Já viděla 5 psů na originálu,proto si myslím,že sehnat se dá. Jenže oni taky byli tak naučení chodit vedle sebe,že se ani zamotat nemohli ikdyby to šlo. To s mími by z toho za chvilku byl asi hlavolam.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 10:55 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

žofka
Já teda myslím, že do originálního se budou zaplétat úplně stejně, jako do domavyrobeného, akorát za víc peněz.
Nebo pevný postroj jak pro šestispřeží saňových psů, aby nemohli ani ukročit. To by si ale procházky moc neužili

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 11:09
- Nahlásit

aren
Já to udělám takhle. Koupím asi 2 rozdvojky,které se přípnou na běžné vodítko(ty jsem na www. stránkách našla) a prostě připnu buď jednu pro dva psy nebo obě pro 4. Je mi jasné,že ty 4 už se budou motat taky. Ale vyzkoušet to můžu. Třeba se při tom pobavím i já i psi.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 11:15
- Nahlásit

žofka
Pak napiš, jak to jde .

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 11:28
- Nahlásit

aren
Jasně.

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 13:22
- Nahlásit

žofka
zkus nějaký musherský obchod, tam to jistě mají vyřešíno

irenaa
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 19:25
- Nahlásit

Tady se můžeš podívat na lovecké vodítka,na které se dají přidávat díly pro další psy.Osobní zkušenost s tím nemám,ale je to děsně drahé. http://www.kanea.cz/?ui=7njP6HLuhU6340&lr=0&ktg=48 88

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 19:59
- Nahlásit

Terri
Nesměj se mi,asi jsem blbá,ale já nevím,co to je za obchod.
irenaa
A tady jsme blbý asi oba s manželem,protože jsme nějak nepochopili princip toho dílu,o kterém píší,že díky jemu můžeš vést i 3 psy.
Ale i tak oběma díky.

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 20:06
- Nahlásit

Terri
Tak já se jdu přiznat ještě jednou,že do te´d jsem fakt nevěděla,co to slovo musherský znamená. Na netu už jsem se poučila,ale nevím,kde takový obchod hledat.Ale zjistím si to.Dík.

wami
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 21:06
- Nahlásit

žofka
www.manmat.cz

www.polarpesek.com

Ale upozornuju, ze musheri, pokud maji vice psu, je venci bud jen navolno na zahrade, nebo jedou trenink, tudiz maji psy v zaprahu...

irenaa
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 21:09
- Nahlásit

žofka
Ale jeden ten díl navíc je na jednoho psa navíc,ne na dvaNejsem si jistá,ale myslím,že ten díl navíc prostě zapneš do toho místa,kde se vodítko spojuje.Doufám,že ten můj zmatený popis chápeš...

pajisek
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 21:09
- Nahlásit

jo nejake to voditko muzes sehnat na www.manmat.cz nebo se jukni na www.mushing.cz a tam bys nejaky odkaz na stranku s temato vecima mela najit...

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 21:43
- Nahlásit

irenaa
Jasně,díky,už tomu rozumím. Však tak jsem si to nějak představovala,ale ty peníze jsou teda fakt síla.
pajisek
Aby jsme si rozuměli,já potřebuji jen vodítko pro více psů,ale malých,mám společenské plemeno(hodně malé) Teď si tady děláme s manželem srandu,když vidíme tu fotečku se zápřahem,že jim to taky pořídím a budu je vodit taky v zápřahu,no to by byla asi prča,myslím,že by na mě lidi poslali brzy psychyatra. A nebo prý by bylo nejlepší pořídit jim trakač a vozit je na něm.
Však já to nějak vymyslím,jak jich brát na prochajdu víc naráz.Už jenom když potřebuju jít na veterinu očkovat,tak musím shánět někoho,kdo půjde se mnou. Ještěže mi nevychází očkování pro všechny naráz,to bych asi volala rovnou taxika.
Ale jinak holky fakt dík za snahu.

wami
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 22:04
- Nahlásit

žofka
Ale mozna ti pomuze neco, co taky pouzivaji musheri...

Jmenuje se to krcni spojka - takhle sprahnes dva psiky k sobe za obojky kratkou, asi 15-20cm snurou (muzes patricne zmensit delku podle velikosti psu), a na voditko vemes jen jednoho. Ale asi to taky neni na bezne venceni to idealni, zas na tu veterinu by to stacit mohlo...

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 22:14
- Nahlásit

wami
Řeknu ti,že jsem netušila,že je to takový problém sehnat nějaké vodítko,které by si člověk sám přzpůsobyl podle počtu psů. Asi to dopadne jak jsem psala hned na začátku.Na netu jsem objevila takové rozdvojky k obojku. Koupím jich víc a uvidím,jak moc se do toho budou motat.

Evulik
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2006 20:08
- Nahlásit

žofka
Já mám dva psy a rozdvojku na obrtlikách. Jsem spokojená, psi se mi nezamotávají. Zkus koupit 2 rozdvojky a uvidíš.

Skypy
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 07:37
- Nahlásit

podívej se na www.zubicek.cz má tam vodítky sice jen pro dva, ale fotky by mohla sloužit aspoň jako inspirace.

Petra
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 07:54
- Nahlásit

žofka
tak zkus nějakého sedláře ten by ti určitě poradit a rovnou i ušil. Většina dvoj vodítek je na velké psi a tak nevím jek by ty tvoje prďoli nosili tak těžké karabiny

žofka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 07:55
- Nahlásit

Holky,díky,já už něco vymyslím.Asi to budou,jak už jsem psala ty rozdvojky.

štěně
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:18 - Změnil/a: štěně
- Nahlásit

Petra
zkus nějakého sedláře ten by ti určitě poradit a rovnou i ušil.
Teda já jsem použila pár kousků prádelní šňůry, kroužek na klíče a malé karabinky z galanterie a vyrobila jsem si to sama, pro ty malé pejsky to bohatě stačí.
Ale po zkušenostech se zamotáváním raději držím v ruce tři flexiny.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání