| Autor |
Zpráva |
Zany
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 22:47
- Nahlásit
Už je to zase tady,že vám ti malí psi , ale leží v žaludku.
Myslím, že přiběhnuvší pitbul nepotěší žadného majitele malého psa,taky jsem tu měla několik výstupů se slečnou, která pouštěla psa očuchávat a křičela, že to je štěně.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 15:27
- Nahlásit
To já zase stříhala dvouměsíční štěně jorka. Pejsánek sotva na ruku, n§žky třikrát větší než pes, ale podle majitelky z ní "hrozně padají chlupy".
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 18:31
- Nahlásit
Mucholabka
To štěně u ní bude chudák.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 22:49
- Nahlásit
nazdar lidi,ja mam vystup s kdejakym blbcem snad co druhy den,zrovna vcera jsme s kamoskou sedeli na terase na pivu i s nasima psiskama,prisel tam typek s agresivnim a nevychovanym kokrspanelem,schvalne si sedl hned vedle nas,samozrejme cokla mel na flexine,ne ze by si psa dal na kratko,on ho pusti na celou flexinu,jak to jde,i kdyz pes silene vyvadel rval po nasich psech a vyjizdel,nasi psi si ho ani nevsimli,tak jsem rekla kamosce ze si odsednem jinam,ze nemam naladu poslouchat ten vyrval,tak jsme si odsedli,no a jak mily pan odchazel,tak jsem mu rekla,ze bych ani pro ostudu s takovym nevychovancem nesla ven a nevim proc si sedl zrovna k nam,kdyz bylo vsude mista dost,jestli to mela byt provokace typu,jak dlouho to vydrzime,jo mily pan zacal po nas jecet,jak by jsme ho vrazdily,pak jsem se od jednoho chlapika,co tam sedel dozvedela,ze je to velke zvire a ze rad provokuje,ze je tim povestny,no,ale na pravnika se choval,jak vesnicky buran,vsak ono se nadarmo nerika inteligent-hovado,ze?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 22:53
- Nahlásit
Hm, a nás dneska už postopáté napadl rotvajler, nebo jeho karikatura. Agresivní potvora, akorát už jsem Ašu odtáhla a šla pryč. Kdyby si ti debili aspoň zajistili plot. Ten majitel prý po jednom psovi i střílel, tak se není čemu divit. Jak pak má člověk vyhovávt deprivanta k neagresivitě, když nemůžeme jít ani sto metrů ze zahrady?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 23:13
- Nahlásit
Mucholabka
tak to ja bych si udelala prak a strilela bych po te karikature psa a pak bych sla nafackovat tem idiotum,co to psa maji,zajimave,ze na takove idioty metr neni,fakt zajimave!!!!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 23:24
- Nahlásit
nemethova5
Karikatura za to nemůže, i když vzteklá je dost. Má přibližný tvar rotvíka, ale malou pusinu a moc toho nenakouše, ale nadělá škody svým vyjížděním. Já už po nich párkrát chtěla očkovák a důsledně jsem si před nima psa prohlížela, ale nikdy jí nic nebylo. Ale stačí škrábaneček a zfialoví.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:12
- Nahlásit
jana33
proč přijde na oplocenou louku určenou k volnému pobíhání psů pán s háravou čubou
Taky nechápu. Chodím se psem běhat do lesa. Mám ho připnutého na ski opasku a najdnou se k nám řítí pes. Jsem v pozoru, Aris si v poslední době rád vyřizuje postavení. No ze psa se nakonec vyklubala háravá fena, přiběhla hysterická paní a feně (kdyby byl Aris navolno, nadala by dozajista mě, ale takhle neměla proč) začla nadávat, že je dě..ka, že se každýmu nastavuje. Nechápu, nepochopím!!!! Proč jde paní s háravou fenou navolno a dokonce i bez obojku do lesa, kam se chodí venčit psi asi tak ze 4 sídlišť navolno.
A ještě jednu příhodu s háravou fenou mám. Jedna slečna si zase vyšla s háravou fenou na pole, kde se všichni venčí navolno, protože je to jedno z velice mála míst, kde se můžou psi bez obav vyvenčit a vyběhat navolno, aniž by je něco přejelo a aniž by se muselo někam dojíždět. Měla sice fenu na vodítku, ale jít na takovýhle místo, to taky nepochopím!
A jinak začínám být taky pěkně nasraná, protože u nás na sídlišti se vyskytuje asi 90% psů neurotiků, kteří rovnou vyjíždí a chodí navolno. Vůbec bych se nedivila, kdyby Aris začal při přiběhnutí psa rovnou útoičit, protože každý den ho tak 1 - 2 psi bez náhubku!! napadnou. Na vylký venčení jezdíme mimo, ale na večerní čurku chodíme jen po sídlišti.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:24
- Nahlásit
Hafina
kteří rovnou vyjíždí a chodí navolno. Vůbec bych se nedivila, kdyby Aris začal při přiběhnutí psa rovnou útoičit, protože každý den ho tak 1 - 2 psi bez náhubku!! napadnou
tak to bohužel znám.Zrovna případ ze včerejška. Nejdřív jsem si řikala,když teďka není Anub v poho a vyjíždí-ikdyž je na vodítku -bude mít košík .a psi k nám přiběhnou na volno-po včerejšku kdy nás napadl jezevčík a Anub měl opět košík už na to prdim. Už mě též nebaví mít stále psa pod kontrolou a řvát na lidi ať k nám ten pes nechodí.Už mu dávat košík nebudu ať má prothlý kožich taky někdo jiný
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:30
- Nahlásit
To my jsme na blbce narazili v Zoo ve Dvoře Králové. Dívali jsme se s Bertíkem do ohrady na antilopy a najednou zezadu chlápek vrazí do Bertíka. Bert se ohlédl a ten chlap začal ječet, že mu pes čuchnul ke kapse a že tak velký pes by měl mít náhubek! Asi by si mě vychutnal, ale opodál stál manžel a vysvětlil pánovi, že máme psa řádně na vodítku dle pravidel Zoo a že vrážení do psů rovněž není zrovna OK. Poněvaž má manža dva metry, chlápek odprejskl, ani nepíp. Ale být tam sama, nevím, nevím. A to čtvrt hodiny předtím se se psem (pod dohledem!) mudlala cizí dvouletá hočička a chtěla si ho vzít domů...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:56 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Hafina
no jo, ale zase to nehroťte do extrémů, kam maj teda majitelé háravých fen chodit na procházku, do města?? Na sídliště?? Nebo prostě řeknou, tak Báro, teď háráš, takže budeš mít tři týdny procházky pětiminutovky?? Sama mám psa, je to s nim na pěst, když cítí háravku, chápu, že pustit háravku navolno mezi dalších deset psů je taky na pěst, ale v podstatě si říkám, že můj pes by měl být natolik poslušný, aby se nechal odvola i od háravé fenky, to, že není, je můj problém.
|
Coral
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 21:34
- Nahlásit
Taky nechapu proc si majitele psu mysli, ze haravka bude sedet doma na prdeli. Chapu ze neni dobry ji brat volne na louku mezi pusteny psy, ale i fena se musi vyvencit! Mam dve feny a psa. Starsi fena je lina, takze ji staci vycurat se pred barakem a jde zas lezet. Bohuzel malokdy to vycurani pred barakem problehlo v pohode, vetsinou nas otravovali psi, naskakovali na ni a majitelum to bylo jedno. Ted bydlim mimo sidliste a jsem stastna ze je konec sidlistnim priblblikum bez vychovani, potrapili jsme se s nima dost at se psem nebo s fenduli.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:09 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Kalliope
No to je sice pěkný, ale ne všichni psi jsou tak strašně poslušní a řekněme si to na rovinu, kolik psů, kteří se nechají odvolat od háravky znáš? Já ani jendoho.
Já, kdybych měla háravou fenu, sednu do auta, na vlak nebo autobus a jedu s ní dál od města do lesa, aby se mohla proběhnout. Nikdo přece netvrdí, aby fena chodila pouze po sídlišti a to pouze a jen na pět minut. Tobě přijde normální, že fena lítá po lese, kde chodí milióny psů, navolno i bez obojku? Mě teda ne. Já třeba psa pouštím navolno, jen když vidím, že v okolí není pes, se kterým by se mohl porvat, protože, když nějakej zavrčí, tak se nenechá pobízet, i když většinou sám nezačne. Proto mám oči na šťopkách a radši ho hned, jak vidím psa přivolám a pouštím až po domluvě s druhým majitelem, jestli i jeho pes je ok a jestli to zkusíme. Jenže né všichni majitelé se chovají stejně. Když dem běhat, tak nás vždycky otravuje hned několiok neurotických psů. Všichni jsou navolno a bez koše a nedají se odvolat ani od psa, natož co pak od háravé feny, že jo. Pak už to ale většinou není problém majitelů psů, ale fen, protože, kolik z takových majitelů psů se pak k problému nakrytí postaví čelem? (já bych se třeba snažila nabídnout aspoň finanční pomoc, kdyby to majitelé chtěli nějakým způsobem řešit)
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:14 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Kalliope
A taky si myslím, že fen, co hárají, není na sídlišti niky málo a zatím jsem na takovýchto místech potkala jen ty dvě. To myslíš, že s těma ostatníma majitelé chodí jen po sídlišti? Asi se to dá řešit i jinak, než že jdu s fenou do takových míst.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:21
- Nahlásit
teď háráš, takže budeš mít tři týdny procházky pětiminutovky??
V podstatě jo. Teda ne tři týdny, ale aspoň těch cca 5 dní, co je fena ke krytí. A chodit s háravkou tak, jak popisujou holky - na volno, bez obojku - to je donebevolající nezodpovědnost
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:32
- Nahlásit
háráš, takže budeš mít tři týdny procházky pětiminutovky??
V podstatě jo. Teda ne tři týdny, ale aspoň těch cca 5 dní, co je fena ke krytí. A chodit s háravkou tak, jak popisujou holky - na volno, bez obojku - to je donebevolající nezodpovědnost
Teda asi někoho naštvu,ale měla jsem čubu i psa,tak vím,která bije.Popravdě nechápu argument,že háravka má být na vodítku.To jako že když jí uvážu,přestane hárat??!!Mě čuby poslechly i když měly "své dny",kdo ale neposlechnul na tuty,byli ti psi.Samo,že se snažím chodit na nefrekventovaná místa,ale někudy tam dojít musím(teleportaci zatím neovládáme),samo že se rozhlížím jak agent s teplou vodou,kde je jakej pes.Jenže než na to místo dojdem,prudí mě iks psů,který jsou nepřivolatelný.Co by mi tak asi bylo platný,že je uvázaná?Pokud má pes přivolání,neměl by to být takový problém.Že ho většina psů nemá,za to snad nemůžu.Je mi jasný,že háravka je pro majitele psů nepříjemná,ale je to všechno o lidech a troše tolerance z obou stran.Odmítám uvázat čubu,která mě poslechne jen proto,že ostatní psi neposlechnou.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:40
- Nahlásit
davidkova renata
Jenomže je to právě o tom, co si lajzneš. Jsou lidi, co si svýho psa prostě hlídají a snaží se aby nikoho neotravoval, ale jsou lidi, který pes neposlouchá a otravuje kde koho, nejen feny, ale i psi a takovým lidem úplně u zadnice, jestli tvoje fena hárá a jestli je poslušná a nechá se přivolat, protože oni na svýho psa víceméně pečou a je jim zcela šumák, jestli si někde vrzne.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:45
- Nahlásit
davidkova renata
No spíš jde o ty případy,kdy má páník fenu navolno,moc si jí nevšímá,nic neřekne a pak se diví,že se za ní táhnou psi. Já teda když jsem měla čubu,tak jsem jí v době hárání měla na vodítku stále,už jen proto,že většina lidí respektuje to,že když máš psa na vodítko,tak si toho svého taky přivolají. Nebo jsem prostě už zdálky na majitele psa navolno houkla,že se mi hárá čuba. Stejně tak já,když vidím psa na vodítku,ty svoje si přivolám (nevím,jestli je to háravka,nemocný pes nebo pes,který se rve,bojí)...... Pokud je majitel se psem někde na poli nebo v místě,kde tolik psů není,tak ať je fena navolno (i když já bych si to nelajsla),ale když má háravku navolno na psím hřišti nebo v místech,kde se to psy jen hemží,tak je to nezodpovědnost.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:46 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Jenomže je to právě o tom, co si lajzneš. Jsou lidi, co si svýho psa prostě hlídají a snaží se aby nikoho neotravoval, ale jsou lidi, který pes neposlouchá a otravuje kde koho, nejen feny, ale i psi a takovým lidem úplně u zadnice, jestli tvoje fena hárá a jestli je poslušná a nechá se přivolat, protože oni na svýho psa víceméně pečou a je jim zcela šumák, jestli si někde vrzne.
Přesně tak a od té doby, co jsem jednou rukou na dvojvodítku držela své dvě feny (každá okolo 38 kg, jedna se rozhárávala, druhá byla v optimu) a z té druhé jsem druhou rukou rvala 40-kg vlčáka, který na ni neomylně naskakoval, majitel kdesi v dáli volal, že pes je hodný a nic nám neudělá v takovou chvíli je poslušnost na ho*no neb příroda a pud jsou silnější! .... čili to nezazlívám ani tak těm psům, ale majitelům.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:46
- Nahlásit
Hafina
No to je jasný,dyť říkám-je to o lidech.
Nicméně,kdyby mi chtěl nějakej takovej úchyl zprznit čubu,tak mu to vytmavím tak,že to rychle pochopí.A nezáleží na tom,zda je čuba na vodítku nebo ne,protože po ní poleze ať je uvázaná či na volno.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:48
- Nahlásit
tak teď už nevím, kdo psal jaký příspěvek-tak to sem hupnu nejmenovitě a kapku chaoticky...........taky mám většího psa a lidi se nás bojí-obecně- teď k jorkům- v ulici si pořídili jorkovací holčičku, ted jí jsou snad 3 měsíce....páníci bezvadní, žádný stres,když nás potkali, holčička si očuchala a byla řádně očichána- a náš pes poučen JE MALÁ!!!!- a dneska když náš prcek vidí,metelí k nám, hopsá kam dosáhne po našem krakenovi a ten jen opatrně přešlapuje ) Je to v pánících, tahle psí pidi slečna jistě nebude později řvát po ostatních větších psech.
A k Zoo- loni jsem byla s kamarádkami také- kamarádka má cane corso ,já staforda.....ostatní měly menší plemena- k těm lidi výhrady ani moc neměli.....ale na mě a na kámošku pár lidí mělo řeči, co si to vůbec dovolujeme s takovými psy!!!! Byli na vodítku, v tlačenici šli u nohy, oba psi jsou k lidem v pohodě,ani jedna z nás není debil, který by šel s nervním psem mezi tolik lidí.
Ale zase na druhou stranu se našlo i pár lidí,co potěšilo, když říkali, podívějte jak jsou psi hodní a přišli hafíky pomuchlat.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:54
- Nahlásit
davidkova renata
ten pes není úchyl, pro něj je to přirozený . A je to opravdu o lidech a jak víme, blbců je u nás mraky.
Já svýho psa opravdu radši k nikomu nepouštím, dokud se s majitelem nedomluvíme, nechci mít třeba psa na cáry. A když potká háravku, tak má hold smůlu a může tak doma akotát znásilňovat deku
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:55
- Nahlásit
Ketrin
souhlas
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:59
- Nahlásit
Hafina
Jasně,že není úchyl-to byl vtip..
Mě akorát naštvalo to,že háravka má být každopádně na vodítku-to je podle mne blbost.Pokud dobře čtu,KETRIN je na vodítku měla a stejně jí to bylo houby platný-o tom mluvím.
A co se znásilnění deky týče,znám dost lidí co maj k tomu přímo vyhražený různý plyšový zvířátka.Nejvíc se mi líbil takovej obrovskej,růžovej hroch.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
davidkova renata
KETRIN je na vodítku měla a stejně jí to bylo houby platný
Nebylo to houby platný, zvládla jsem to.
Na 100% poslušnost feny při hárání nevěřím a neriskuju to. I na vlastním oploceném pozemku ji v kritických dnech na volno bez dohledu nepouštím. Máme dvorek obehnaný dvoumetrovou zdí, větší pes ji za háravkou přeleze - ani tam ji bez dohledu nenechávám. Prostě si jí moc cením na to, abych ji nechala vyšťavit zbytečnou březostí, porodem a odchovem kdovíjakých kříženců, které nikdo nechce.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
davidkova renata
Nikdo netrdil, že je musí mít na vodítku, jen, že mi nepřijde rozumný chodit do míst, kde se pohybuje velmi mnoho psů navolno z toho 50% neumí ani sedni. To nejsou nijak průchozí místa, kudma se chodí někam dál, to jsou prostě místa, kam se chodí psi venčit.
A o plyšákovi už jsem taky uvažovala, ale musel by být fakt velkej .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:10
- Nahlásit
Ketrin
Neboj,cením si jí určitě jako ty,buď si jistá.12 let mi to vychází,tak bude asi i dál.Prostě se znám natolik,že bych jí nějak ubránila,kdyby šlo do tuhýho.Ale samosebou připouštím,že z ní oka nespustím a mám jí pořád na dohled(ale to i když nehárá)Když je v nejlepším,pochopitelně jí přivolám,vidím-li v dáli nějakého psa.Jen jí zkrátka odmítám uvázat na 3 týdny jen proto,že zrovna hárá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:12
- Nahlásit
davidkova renata
OK, nic ve zlým. Já chodím s háravkou klidně dlouhý procházky. (Kromě těch 5 dní krize - to fakt jen vyčurat a domů.) Ale na vodítku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:13
- Nahlásit
Hafina
Jasně že chodím "kanálama" ty 3 týdny a snažím se výhýbat jak se dá.U nás je to docela dobrý,je tu hodně míst,kam můžeš jít a nepotkáš skoro nikoho.samotnou mě to obtěžuje,když se za ní táhnou psi,takže se snažím tomu vyhnout.
Jen se zkrátka do toho "kanálu"musím nějak dostat že jo...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:21
- Nahlásit
davidkova renata
Hafina
Odlišný přístup je daný asi taky tím, kdo má služební plemeno a kdo lovečáka.
|