Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes a vedro
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:20
- Nahlásit

Jen jsem se chtěla zeptat,jak vaši miláčkové zvládají tyto vedra.Případně,jak jim to ulehčujete.
Já mám pocit,že to naše "malá" zvládá líp jak já

aren
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:23
- Nahlásit

abby
Jsou od rána placatí, polehávají na chladnějších místech, po poledni se dopotácí někam pod strom, tam leží a odfukují. Ožijou až po sedmé večer, to chodíme na větší venč, aby se vylítali před spaním.

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:23
- Nahlásit

Zvládá v pohodě. Když přijdeme z venku (a na to vyčůrání, když přijdu zpráce prostě musí), tak si sama skočí do sprcháče a čeká, až ji svlažím...

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:26
- Nahlásit

Naši jsou taky v pohodě. Jezevčíci se dokonce vyvalují na tom největším pařáku a připékají si kožich. Ovčajda většinou zaleze někam dovnitř a vyvalí se na dlaždicích. Ale je fakt, že celý den jenom polehávají a hrát si začínají až večer

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:33
- Nahlásit

mladší pes je v pohodě, víceméně je pořád akční a moc ho to vedro nezmáhá...jenom tehdy, když moc blbne a lítá, tak pak taky dost pije a dělá si přestávky k odpočinku - to pak spí.
starší pejsa vedro zatím taky zvládá dobře...ale jak může, leze do baráku a rozplácne se na dlažbě na chodbě a klimbá. Když ho ale mladší pejsa vyzve "pojď si hrát", tak je vždycky ochotně pro.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:55
- Nahlásit

Já jsme se včera pokoušela Abby zchladit,když funěla o 106,ale můj počin s osvěžením nebyl oceněn (pěkně mě poškrábala,jak utíkala z vany)

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:08
- Nahlásit

Denynka skoro celý den leží na střídačku na sluníčku,kde se peče a ve stínu v pelíšku, kde odpočívá. Do vody jí nedostanu ani náhodou. Jediná změna, kterou u ní pozoruju, je zvýšená potřeba vody na pití
Brut skoro celý den leží ve stínu- hlavně v chodbě na dlažbě a ožívá večer, kdy se jde na velkou procházku, koupání a blbnutí.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:41
- Nahlásit

Takže vidím,že to pejsani opravdu zvládají líp jak lidi

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:42
- Nahlásit

abby
určitě.....

Niko
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:48
- Nahlásit

Rot to taky zvládá v pohodě a to jsem se bála, že bude chuděrka trpět, když je černej a ono nic?? Má sice na prochajdě jazyk až skoro na zemi , sliny po celý tlamině, ale jinak je to OK. Za to já jsem na tom slunci jako lemra, je to děsný ....

tamamika
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 17:09
- Nahlásit

Mám 8.letýho čivaváka a před dvěma roky mě kolaboval u vody,ačkoliv se to nikdy před tím nestalo tak ho velkých vedrech nikam neberu.Uvědom me si jak je teplý beton a kam se půjde,do lese možná,ale do města né.

MORIE
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 07:08 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit

Naša Tequilla je za chladnějšího počasí jak neřízená střela a chvilku nepoleží. Teď, jak jsou ty vedra je jak vyměněná. Celý dny leží a na procházky se jí nechce. Když už jí vytáhnu ven, tak jde dokonce dobrovolně vedle mě u nohy (bez povelu!). Jindy ji tam nedržím ani z povelem . A taky leží na střídačku na zahrádce na sluníčku a v pelíšku. Nespí, jen pořád leží......ale aspoň je od ní na pár dní v roce klid, teď o ní skoro ani nevíme

Kony
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 07:51
- Nahlásit

No ten nas to nezvlada ani omylem - zadny zajem o hru ani jinou aktivitu, tak mozna privitat a fofrem nekam do chladu. V utery uz jsem mu nechal otevreny i dvere do sklepa, kde je jeste porad kolem 10 stupnu a od te doby tam pres den travi vetsinu casu. Kdyz se kolem me mota na zahrade, tak jej obcas zaliju konvi a ted jak uz vidi, ze jdu k pumpe, tak je celej natesenej Vcera jsme ho vzali na piskovnu vykoupat a cca hodinu byl porad ve vode, vzdycky udelal par temp, doplaval tam kam dosahnul a stal po krk ve vode, po par minutach zase par temp do hloubky a zpet. Kdyz jsme odchazeli, tak jsem musel tech jeho skoro 50 kg chytnout a odnest v naruci do auta, protoze se zaprel, ze jeste nikam nechce, povely ignoroval,...

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:01
- Nahlásit

já tedy psa taky musím házet do vany, bydlíme pod střechou a v bytě je děsně......do předsíně jsem psovi koupila větrák,který sice otáčím ke zdi,aby nefoukal přímo na psa,ale vzduch tam ochlazuje. Pesan má jazyk na vestě, oblíbené přetahování ho teď ani moc nezajímá,jen hledá chladnější místa,kam si lehnout. Nejlepší je nějakej jetelíček venku,nebo nějaká "louže", ve které se dá namočit. Tak že chodíme alespoň k takové fontánce, kde se brouzdá,když už to nejde až k potoku......

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:04
- Nahlásit

no můj pes je taky úplně htovej,dejchá jak parní lokomotiva,bydlíme taky v bytě pod střechou.....když dojdu z práce,tak ho namočím apak ještě asi jednou....ven skoro nechodíme...dneska v noci byl úplně vřelej...

wami
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:08
- Nahlásit

Tak nejak napodobne - pres den jsou zalezli v chladu a chodime ven navecer, pokud mozno na koupani...

Akorat se neda nic delat, cvicit, stopickovat, nic, pac jsou tak mrtvi, ze vysledek nestoji za nic...

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:15
- Nahlásit

Moj pes je na infarkt, po vychadzke vleze do vane a bude otravovat tolko, kym ho nezvlazime. Byt sa premeni sice na Benatky, ale co uz.

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:26
- Nahlásit

pigie-Benátky se rychle odpařej)hlavně že peso je spokojenej)

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:27
- Nahlásit

Kony
jojo mám pocit, že u nás se do sklepa pomalu nastěhujeme všichni
i když ve starém domě to pořád není tak hrozné jako v našem bývalém panelákovém bytě (všechna okna na jih)

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:27
- Nahlásit

Tak Michelle je na tom stejně jako já, jen se plazí. Naštěstí teď hárá, takže nemám výčitky, že prohcajdy tak trochu šidíme, je to povětšinou vyčůrat a dom. Ale teď končí, tak budeme mířit vždy k rybníku nebo k Botiči, sice kousek musíme absolvovat loukou, ale zbytek se dá obejít sadem, kde je chládek.

Nosím s sebou vodu, pro sebe a cestovní misku pro špagetku a často se občerstvujem.

Orry
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:43
- Nahlásit

tak nase male torpedo je taky ouplne bez energie...vcera jsem s nim jela v tramvaji a bylo to utrpeni...bylo mi ho lito a tak jsem dneska zrusila i cvicak..hlavne kvuli te ceste MHD...starsi pes chodi venku jen na prochazku a s nikym si ani nema chut hrat..ja mam vedra rada, ale tohle uz je fakt moooooc v praci jsme v podkrovi, takze jsem pekne varena

abby
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:01
- Nahlásit

Já jsem si myslela,jak to náš pejsan skvěle nezvládá (je to její první léto),ale včera byla totálně hotová.Sice přítelovi vysvětluju,aby ji te´d na procházky odpoledne nebral,že půjdeme až večer,ale on si nedá říct.takže jsem přišla po šesté z práce a Abby jazyk na vestě.Do vany nechtěla,tak jsem se jí snažila ochladit hadrem,ale stejně to nepomáhalo.Nakonec jsem ji proti její vůli osprchovala,ale jak uschla,tak to začalo nanovo.V noci strašně funěla a ráno se vzbudila v 5,že si budeme hrát

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:09
- Nahlásit

abby
ségra má doma od soboty malinkou feňulku. Poslední dva dny jí stačí se vyčůrat a pospíchá domů, kde hned zalehne a spí. Ožívá až okolo půlnoci a chce si hrát.

abby
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:13
- Nahlásit

brut

Tak to tvou sestru upřímně litiju.
Já zažívám tento týden,že ačkoli jsem ji dřív většinou tahala z postele já,teď tahá ona mě.Když to bylo po šesté hodině,tak se to dalo ještě zvládnout,ale dneska v noci jsem myslela,že ji zapleštím.Má asi nějak pomotané hodiny.Ale i tak lituju víc ji než mě

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:54
- Nahlásit

abby
nijak ,psi jsou v pohodě ,ulehčit bych potřebovala já

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 19:52
- Nahlásit

abby
Ségře to zatím nevadí, ona se tak moc těšila, že si tyhle starosti s radostí užívá......a já budu s ní, protože zítra přijedou k nám a zůstanou tady ...od tý doby, co jsme musely nechat utratit Bastyho, je nám moc a moc smutno, tak tenhle maličký poděs je výborná náplast na bolavou dušičku

Tami
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 21:59
- Nahlásit

Naše malá je celkem v pohodě - jen se mi zdá že strašně málo pije.

Jako každý večer když uléhám o půl jedné v noci s knížkou s nadějí, že si budu číst, je to pokyn zřejmě k tomu, že vlítne na postel a chce si hrát.každý večer od té doby co jí máme!! Vedro, nevedro.
Ale mám výhodu v tom, že pracuji doma, takže vstávám kolem 8. a malou BUDÍM o půl deváté vyčurat a na vycházku.
Původního pejska jsem měla také tak naučeného - jsme celá rodina sovy a chodit venčit v pět ráno to by mě po týdnu odvezli.

Anu
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 06:23
- Nahlásit

tak jako vždy mi jsme exoti. Pesan snáší horko více než dobře,prostě je jenom trochu teplejí a dokonce jsme včera byli na kole!!!!!-tahal mě a vůbec se mu nelíbilo že po dvou hodinách cvalu ve 30stupních už jedeme dom.Doma si lehá na sluníčko a na cvičáku nevěřícně kouká na ty uslintané a vedrem zničené psy...prostě exot no.

MORIE
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 21:11
- Nahlásit

Anu
Já myslím, že i na pekáči v troubě by bylo tomu Tvýmu afrikánovi zima

kája
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 00:18
- Nahlásit

kájinka snáší vedro přiměřeně dobře, doma leží, funí, nežere, jen pije, ale jak jdem ven, tak lítá jak zběsilá, apotkuje(to ji musíme trošku krotit), na zahradě u známého máme vanku, ve které se koupe, stříkáme ji hadicí, chodíme se koupat-

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání